Зарядний пристрій Xiaomi для iPhone. Загалом

XiaomiГіперзарядка 120 Вт – найшвидша в світі, але чи безпечна вона??

Xiaomi вперше представила технологію швидкої зарядки потужністю 120 Вт із запуском 11T Pro в Європі у вересні минулого року. Потім технологія перекочувала до Xiaomi 11i Hypercharge, який нещодавно дебютував в Індії. За даними компанії, акумулятор 11i Hypercharge ємністю 4500 мАг може зарядитися від нуля до 100% за 15 хвилин в ідеальних умовах. Хоча швидка зарядка потужністю 120 Вт є провідною в галузі, чи безпечна вона?

Я вирішив подивитися, як це працює і які заходи вживає компанія, щоб убезпечити користувачів.

Як працює швидка зарядка 120 Вт на Компанія Xiaomi 11i Hypercharge?

Xiaomi заявляє, що нова технологія швидкої зарядки Hypercharge стала можливою “завдяки впровадженню комбінації нових інновацій в акумуляторі, зарядному ланцюзі та зарядному пристрої”.” Давайте трохи розберемося з технічними тонкощами і розділимо ключову технологію на п’ять окремих частин:

xiaomi, зарядний пристрій, iphone
  • Подвійні зарядні насоси
  • Двоелементні батареї
  • Технологія багатоканальної обмотки (MTW)
  • Технологія Mi-FC
  • Акумулятор на основі графену

По-перше, компанія оновила всю структуру зарядки і застосувала подвійні зарядні насоси, щоб краще контролювати напругу і струм у двоелементних батареях. Це означає, що збільшується споживана потужність, що дозволяє скоротити час заряджання. По-друге, як вже було сказано, акумулятор на основі графена Xiaomi 11i Hypercharge використовує двоелементний акумулятор, який використовується для збільшення доступної вхідної потужності на відміну від стандартного одноелементного акумулятора. Це знову ж таки допомагає прискорити час заряджання. По-третє, компанія використовує технологію обмотки з декількома вкладками (MTW), що дозволяє поліпшити протікання струму в акумуляторі. Це створює коротші шляхи струму за рахунок використання декількох анодних і катодних виступів замість традиційних одного або двох шляхів струму, які характеризуються більшим опором при проходженні струму. Завдяки використанню декількох вкладок, MTW зменшує опір і дозволяє струму протікати швидше.

Однак тут є одна перешкода. Якщо ви коли-небудь стикалися з будь-яким видом швидкої зарядки, ви, мабуть, помітили, що швидкість зарядки починає значно сповільнюватися після 85% і коли заряд досягає 100%. Для боротьби з цим Xiaomi використовує так звану технологію Mi-FC.” Технологія Mi-FC дозволяє пропускати більший струм протягом більшого часу. Щоб тримати все під контролем, він підтримує моніторинг струму та напруги в реальному часі. Оскільки більший струм проходить навіть після, скажімо, 85% заряду, це дозволяє скоротити час, необхідний для досягнення 100%. Нарешті, Xiaomi використовує технологію акумуляторів на основі графену для досягнення більшої провідності, ніж традиційні акумулятори, що сприяє швидшій швидкості зарядки.

Поєднання оновленої структури зарядки, двоелементного акумулятора, MTW, Mi-FC і технології на основі графену дозволяє Xiaomi заряджати батарею швидше.

Чи безпечний Xiaomi 120W Hypercharge?

The Xiaomi 11i Hypercharge стверджує, що зберігає до 80% ємності акумулятора після 800 циклів заряджання та розряджання, що менше, ніж 1 000 циклів заряджання, які витримує пристрій у дослідженні Psafe, перш ніж втратити 20% ємності. Однак дослідження ResearchGate стверджує, що може знадобитися від 500 до 1000 зарядок, щоб рівень заряду акумулятора знизився нижче 80%, тому заява Xiaomi припадає на верхню межу цього діапазону, тому вам не варто турбуватися про те, що ємність акумулятора виснажиться занадто швидко.

Перше враження

Xiaomi Mi Power Bank 3 має стандартний розмір, але на унцію важчий, як для PD-павербанка на 20 000 мАг/45 Вт з інтерфейсом USB-C. Він згинається по краях, але зберігає традиційну прямокутну форму. Два торці глянцеві, завдяки чому виділяються порти та 4 світлодіодні індикатори. Але також робить етикетки на портах і специфікації на задній панелі важко читабельними. Решта корпусу матово-чорна і гладка, за винятком рельєфного логотипу. Він розділяє брендинг Mi з телефонами Xiaomi. Він буде тримати один телефон в робочому стані протягом декількох днів. Але з його розмірами та можливостями, його найкраще використовувати з декількома пристроями. The user manual is in Chinese. Лише кілька специфікацій, що виділяються міжнародними (англійськими) стандартами.

взято з Amazon Product Advertising API, останнє оновлення 2023-08-03.

Тестування пристрою

Зверніться до виробника пристрою, щоб дізнатися, які стандарти заряджання він підтримує.

Швидка зарядка 4 телефонів із живленням від USB

  • Apple iPhone 8/X/XR/XS
  • Essential Phone
  • Google Pixel
  • LG ThinQ/V30
  • Razer
  • Samsung Galaxy S8/S9/S10
  • Samsung Galaxy Note 8/9
  • Xiaomi Mi 8/9
  • ZTE Axon Pro 9/10

Використовуючи iPhone 8 для тестування ми виявили, що телефони USB PD швидко заряджаються через порт USB-C. Для iPhone потрібно використовувати кабель USB-C до Lightning (не входить до комплекту). Для телефонів Android знадобиться кабель USB-C до USB-C, який також не входить до комплекту.

Для iPhone порт USB-A підтримує Apple 2.4A. Застарілий, але все ще функціональний стандарт швидкої зарядки. Старі iPhone (4-7) можуть швидко заряджатися через USB-A. Новіші iPhone заряджаються на 15 хвилин швидше, якщо використовувати USB-C.

Швидка зарядка 3.0 телефонів

  • HTC
  • LG
  • Motorola
  • Nokia
  • Samsung Galaxy
  • Sony
  • Xiaomi Mi 5/6
  • ZTE

Використовуючи Moto G6 для тестування, ми бачимо, що функція швидкої зарядки забезпечує швидку зарядку через порт USB-A. Будь-який телефон Android з підтримкою QC та USB-C може використовувати кабель micro-USB з адаптером USB-C, що входить до комплекту. Або звичайним кабелем USB-C до USB-A.

Швидка зарядка також пропонується через порт USB-C. Але Moto робить лише звичайну зарядку. Це типово для телефонів Motorola, коли QC пропонується через USB-C. Очікується, що Samsung Galaxy, LG та інші телефони Android з підтримкою QC будуть швидко заряджатися.

Nintendo Switch

Nintendo Switch заряджається з максимальною швидкістю, до 18 Вт. Швидко заряджається, поки ви граєте. Швидкість заряджання під час сну також нормальна. Цей зарядний пристрій також може живити док-станцію комутатора.

Ноутбуки USB-C

Використовуючи 13-дюймовий MacBook Pro для тестування, ми можемо отримати до 41 Вт від цього зарядного пристрою. Це очікувано, якщо врахувати втрату ефективності. Але він працює при 15 В, коли зазвичай ми очікуємо 20 В. Це, ймовірно, пов’язано з тим, що 20 В пропонує лише до 40 Вт. MBP використовує профіль 15 В, щоб мати можливість споживати більше енергії. Різні ноутбуки можуть поводитися по-різному. Ви не можете примусово притягнути живлення до 15 В або 20 В.

Різні моделі ноутбуків мають різні вимоги до енергоспоживання. Але загалом зарядний пристрій потужністю 45 Вт може підтримувати 12-, 13- та 14-дюймові ноутбуки. Він може живити більший ноутбук у крайньому випадку. Він буде заряджатися під час сну. Але може подовжити час роботи, лише якщо використовується під час роботи більшого ноутбука.

Програмований блок живлення

Протокол програмованого живлення (PPS) було додано до USB Power Delivery 3.0. Але не всі PD 3.0 пристроїв і зарядних пристроїв підтримують його. Насправді, зараз це рідкість, але буде зростати у використанні. Дозволяє плавно змінювати напругу та струм. Це зменшує втрати при перетворенні під час заряджання. Передача енергії більш ефективна, а літієві батареї менше нагріваються.

При PPS зарядка відбувається у дві фази. На першій фазі струм (в амперах) постійний, з поступовим збільшенням напруги. У другій фазі напруга (тепер у вищому стані) постійна, з поступовим зменшенням струму.

Пристрої, які підтримують PPS, включають:

  • LG G7/G8 ThinQ
  • LG V40/V50 ThinQ
  • Razer Phone
  • Samsung Galaxy S10 5G/A70
  • Xiaomi Mi 8/9

Будь-який пристрій, який підтримує Quick Charge 4, буде підтримувати PPS. Якщо ваш телефон був випущений у 2018 році або пізніше, ви можете перевірити його технічні характеристики, щоб дізнатися, чи підтримується PPS.

Якщо ваші пристрої не підтримують PPS, ця технологія не вплине на роботу павербанка. А з цією моделлю ви будете готові до майбутнього пристрою з підтримкою PPS.

Швидка зарядка 3.0 через USB-C

Наявність функції швидкої зарядки та інших стандартів швидкої зарядки через USB-C суперечить специфікаціям USB-C. Такі зарядні пристрої працюють роками без проблем. Але ми не знаємо, що нас чекає в майбутньому.

У розділі 4.8.2 специфікацій USB-C, фірмовий метод зарядки не може змінювати напругу на виході USB-C (між 4.40В і 5.25 В) у спосіб, не визначений методами USB. Швидка зарядка працює при більш високій напрузі, ніж за замовчуванням. І це суперечить специфікаціям. USB Power Delivery – це метод заряджання з відкритим вихідним кодом. Створена паралельно з USB-C, вона відповідає специфікаціям, хоча також підвищує напругу. Велика різниця полягає в тому, що USB PD використовує лінії зв’язку для узгодження передачі енергії. У той час як пропрієтарні методи займають лінії передачі даних для їх узгодження. Вони роблять це тому, що застарілі USB-з’єднання, такі як USB-A, не мають ліній зв’язку.

Не існує жодного відомого ризику при використанні пропрієтарних стандартів зарядки через USB-C. Маніпуляції з лініями даних порушують передачу даних. Але при підключенні до розетки зарядний пристрій або павербанків, оскільки передача даних все одно не відбувається. Деякі інженери USB-C застерігають від використання будь-яких зарядних пристроїв USB-C зі сторонніми стандартами. Їх занепокоєння викликають непередбачувані наслідки. Майбутні технології можуть виявитися несумісними з такими конфігураціями. І витягнувши зарядний пристрій через кілька років з новим пристроєм це може призвести до поганого результату.

Я не зіткнувся з жодними проблемами з цими стандартами швидкої зарядки на цьому або будь-якому іншому зарядному пристрої. Але оскільки це порушення специфікації, я хочу, щоб ви були проінформовані. Якщо ви прихильник дотримання специфікацій USB-C, цей зарядний пристрій вам не підійде. Якщо ви більш прагматичні, він працює нормально і не має відомих проблем.

Xiaomi 13 Pro лідирує в цьому плані

Це зрозуміло з таблиці специфікацій Xiaomi зосередився на тому, щоб надати клієнтам можливість вибору, коли справа доходить до зарядки. У коробці є 120-ватний зарядний пристрій, що мене вразило, хоча Xiaomi завжди була одним з лідерів у галузі зі своєю технологією швидкої зарядки. Зарядний пристрій виправдав обіцянки і зарядив акумулятор на 4820 мАг всього за 20 хвилин.

На додаток до цієї вражаюче швидкої цеглинки, що заряджається, 13 Pro підтримує бездротову зарядку потужністю 50 Вт і зворотну бездротову зарядку потужністю 10 Вт. Xiaomi каже, що не варто турбуватися про довговічність акумулятора, вказуючи, що його чіпсети управління та зарядки Xiaomi Surge забезпечать захист у цій галузі. Компанія не надала подробиць про те, як працює ця технологія, однак.

Дисплей і дизайн Xiaomi 13 Pro

Xiaomi 13 Pro має роздільну здатність 3200×1440 на екрані з діагоналлю 6.73-дюймовий екран, що забезпечує вражаючу щільність пікселів 522 ppi. Це звучить добре на папері, але я був щиро вражений тим, наскільки чітко відображається текст і зображення. Я часто відчуваю, що мої очі напружуються через використання екранів і багато читання, але мені якось було легше читати текст на цьому дисплеї завдяки цій флагманській роздільній здатності, яка створює менше навантаження на мої очі. Дисплей також має частоту оновлення 120 Гц, що забезпечує плавну та безперебійну навігацію між додатками та під час прокрутки моїх стрічок у соціальних мережах.

Для більш детальної інформації про Xiaomi 13 Pro, подивіться на таблицю специфікацій нижче. Ми також порівняли його характеристики з, можливо, найбільшим конкурентом на Android – Galaxy S23 Plus.

Як швидко заряджається зарядний пристрій Apple на 20 Вт?

Швидкий зарядний пристрій потужністю 20 Вт зарядний пристрій є непоганим вибором, якщо ви хочете швидко зарядити свій iPhone 12 або більш ранню модель iPhone.

Скільки часу заряджається iPhone за допомогою зарядного пристрою потужністю 20 Вт?

Стандартний адаптер на 5 Вт займає 3.5 годин або більше, щоб повністю зарядити iPhone 11. Якщо припустити, що iPhone 12 має такий самий розмір акумулятора, як і iPhone 11, і використовує ту саму технологію швидкої зарядки, то швидкий зарядний пристрій потужністю 20 Вт зарядний пристрій зможе зарядити до 50% за 30 хвилин, а до 100% приблизно за 2 години і 8 хвилин. Хочете заряджатися швидше? Ви можете взяти зарядний пристрій зарядний пристрій 30 Вт або вище, хоча різниця ледь помітна.

xiaomi, зарядний пристрій, iphone

Чи достатньо 2 годин для зарядки iPhone?

Це залежить від. Скажімо, вам потрібно йти через десять хвилин, а ваш iPhone 11 має лише 10% заряду, скільки ви зможете зарядити до того, як вам потрібно буде йти? Використовуючи 20 Вт зарядний пристрій забезпечує додаткові 20% заряду акумулятора (17% за допомогою зарядного пристрою потужністю 18 Вт). Однак 30% не заспокоїть більшість людей, тому єдиним варіантом є використання павербанку.

Правда полягає в тому, що багато людей відчувають роздратування, коли їм доводиться годинами чекати, поки заряд батареї телефону збільшиться, а потім починають панікувати, коли він показує низькі 20% або навіть 50%. Занепокоєння через низький заряд акумулятора є реальним, і справа не стільки в тому, що ви знаєте, що ваш акумулятор ось-ось розрядиться, скільки в тому, що ви поняття не маєте, коли зможете його підзарядити.

Надшвидка зарядка

Ми всі хочемо, щоб наші телефони мали більшу батарею і працювали довше, ніж 12 годин, але більшість виробників телефонів (і споживачів) не зацікавлені в тому, щоб компрометувати витончений зовнішній вигляд смартфонів заради великих акумуляторів.

Однак Vivo IQOO 5 Pro, анонсований минулого місяця, підтримує колосальну потужність зарядки 120 Вт за допомогою спеціально розробленого адаптера живлення. Так, ви не помилилися – 120 Вт швидко заряджає до 50% всього за 7 хвилин, а до 100% – за 15 хвилин.

Цей варіант, безумовно, дає вам більше свободи в порівнянні зі стандартною зарядкою. Хоча ви можете займатися іншими справами, чекаючи, поки ваш телефон зарядиться до 80%, іноді це неможливо. Павербанки можна брати з собою, щоб заряджати в дорозі, але вони часто громіздкі та незручні у використанні.

Надшвидка зарядка ще більше скорочує час заряджання телефону, щоб швидше звільнити вас. Вам не потрібно знаходити час, щоб зарядити свій iPhoneЗа той час, поки ви чистите зуби і приймаєте душ, ваш телефон вже готовий до роботи.

xiaomi, зарядний пристрій, iphone

Але вона ще не скрізь доступна.

Щоб користуватися надшвидкою зарядкою, потрібно використовувати спеціальні адаптери живлення та кабелі, які можуть бути сумісними лише з певними моделями телефонів. Багато виробників телефонів, великих і малих, розробляють надшвидкісну зарядку самостійно, використовуючи свої технології. Наприклад, надшвидкий зарядний пристрій від Samsung, ймовірно, не буде працювати з телефоном іншого бренду. Універсальної сумісності ще не існує, і, ймовірно, буде ще довго, зважаючи на обмежену кількість смартфонів, які наразі підтримують надшвидку зарядку.

Як позбутися страху перед зарядкою без швидкої зарядки?

Чи є спосіб “фрагментації iPhone час зарядки так само, як і надшвидка зарядка? Це означає, що замість того, щоб намагатися зарядити все за один раз, ви заряджаєтесь епізодично протягом дня. Це, однак, легше сказати, ніж зробити.

Зарядка вашого iPhone Заряджатися в будь-який час і в будь-якому місці – звичка, яку досить складно сформувати, не кажучи вже про те, що вона незручна. Можливо, вам доведеться встановити нагадування про регулярне заряджання телефону. Наприклад, коли ви кладете телефон, він заряджається. Коли ви пишете текст, він заряджається. Коли ви берете телефон, щоб вийти на вулицю, він все ще заряджається. Звучить досить складно.

xiaomi, зарядний пристрій, iphone

MagEZ Slider розроблений, щоб допомогти вам без зусиль тримати ваші пристрої під напругою, і ми не перебільшуємо.

MagEZ Slider. Портативна зарядна станція для кількох пристроїв

Ви просто встановлюєте магнітну бездротову зарядну док-станцію на своєму столі, висуваєте павербанк разом з телефоном iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 або навіть Galaxy S22 і S23 з чохлом MagEZ, який за лічені секунди перетворюється на бездротову зарядну підставку. Ваш телефон миттєво заряджається без жодних зусиль.

Це не швидка зарядка, але не хвилюйтеся. Якщо ваш телефон не заряджений, коли вам потрібно йти, просто витягніть телефон і повністю заряджений магнітний павербанк, і ви готові йти. Ваш телефон магнітом прикріплюється до маленького ергономічного акумулятора, який продовжує забезпечувати живлення вашого телефону.

MagEZ Slider – це більше, ніж портативний бездротовий зарядний пристрій для телефонів. Це зарядна станція 3 в 1. Заряджає бездротові навушники, телефон та Apple Watch одночасно.

Підсумок

Підживлюваний невгамовним ентузіазмом громадськості до мобільних телефонів і зростаючим занепокоєнням щодо зарядки та акумулятора, ми почнемо частіше бачити швидкі зарядки на ринку телефонів. Однак до того, як він стане таким же універсальним і економічним, як звичайна зарядка, йому ще далеко. На щастя, у PITAKA є альтернатива, щоб заощадити час заряджання та зменшити стрес, пов’язаний із зарядкою.

увімкнений iPhone зарядка:

https://www.digitaltrends.com/mobile/Xiaomi-120w-hypercharge-tech-safe/?підсилювач
https://switchchargers.com/Xiaomi-Mi-power-bank-3-review/
https://www.cnet.com/tech/mobile/Xiaomi-13-pro-has-the-fastest-battery-charger-ive-ever-used/
https://www.ipitaka.com/blogs/news/the-Apple-20w-fast-зарядний пристрій-чи заряджає він ваш iPhone швидше [/спойлер]

Leave a Reply