Акумуляторна батарея для всього будинку. Читати далі

Table of Contents

Які найкращі домашні системи зберігання акумуляторів?

Часткова або повна енергетична незалежність може змінити правила гри для будинків, які прагнуть забезпечити себе електроенергією 24/7. У наш час домашні системи зберігання енергії стали необхідними для досягнення цієї мети та забезпечення безперебійного живлення для цілого сімейство. Ці системи зберігання забезпечують достатньо енергії для живлення освітлення, електроніки та багатьох побутових приладів.

У поєднанні з фотоелектричними модулями ці системи зберігання працюють як сонячні батареї або системи резервного живлення від сонячних батарей. Домашні акумуляторні системи також можуть бути поєднані з вітровими турбінами або гібридними системами (сонячний вітер) для отримання більш екологічно чистої енергії в порівнянні з енергією, що виробляється з викопних видів палива.

Домашня резервна батарея банк підходить як для будинків, що повністю живляться від електромережі, так і для будинків з системами генерації відновлюваної енергії, які прагнуть бути частково або повністю енергонезалежними. Ці системи забезпечують будинки енергією під час відключень електроенергії та днів з низьким рівнем генерації в будинках, що знаходяться поза мережею, максимізують власне споживання та багато іншого.

У цій статті ви дізнаєтесь про основи систем зберігання енергії, як вони працюють в домашніх умовах, їхні переваги та навіть про найкращі доступні домашні системи зберігання енергії на сонячних батареях.

  • Що таке домашні акумулятори і чи варті вони того?
  • Сонячну та вітрову енергію можна зберігати для подальшого використання
  • Відключення електроенергії більше не будуть незручністю
  • Ви можете заощадити гроші, коли тарифи за час використання (TOU) повністю застосовуються у всіх штатах
  • Літієві батареї – основа домашніх акумуляторів
  • Вбудований інвертор
  • Заміна контролера заряду
  • BMS-системи
  • Додаткові функції
  • Обмеження енергетичної потужності
  • Обмеження пікової потужності інвертора
  • Фотоелектричні та акумуляторні батареї
  • Періоди життя
  • 1. Tesla Powerwall 2
  • 2. LG CHEM RESU10H
  • 3. Nissan xStorage
  • 4. Силова стіна MeritSun 10KWh
  • 5. Фазовий заряд 10
  • 6. Panasonic 11.4 кВт-год EverVolt
  • 7. Greensun 10KWh Power Wall
  • 8. Sonnen Eco
  • 9. Pika Energy Harbor
  • 10. SimpliPhi’s
цілий, будинок, батарея, банк
  • Наскільки велика акумуляторна система мені потрібна, щоб забезпечити весь будинок?
  • Як довго може працювати акумуляторна батарея Будинок Запуск від акумулятора Банк?
  • Акумуляторна батарея проти. Генератор: Який краще?
  • Чи є літієві батареї кращими за свинцево-кислотні?
  • Як розрахувати, скільки акумуляторних батарей потрібно для мого будинку?
  • Чи заощадить мені гроші домашня акумуляторна система?
  • Чи варто будувати домашню батарею Банк своїми руками?
  • Можливість штабелювання
  • Потужність
  • Бюджет
  • Зовнішній / внутрішній
  • Розумне управління енергією
  • Акумулятори змінного струму проти. Акумулятори постійного струму

Що таке домашні акумулятори і чи варті вони того?

Домашня акумуляторна батарея банк це електричний пристрій, який накопичує енергію постійного струму і видає її при потрібній напрузі змінного струму, живлячи всі типи приладів та електроніки. Домашнє електричне сховище батарея можна живити екологічно чистою енергією та/або електроенергією з мережі.

Домашня акумуляторна система може зберігати енергію для подальшого використання, що робить їх цілком виправданими. У цьому розділі проаналізовано деякі важливі аспекти, які роблять домашні акумулятори універсальними та корисними для кожного типу будинків.

Сонячну та вітрову енергію можна зберігати для подальшого використання

Генерування надлишкової сонячної енергії ідеально підходить для чистого обліку, щоб зменшити вартість рахунків за електроенергію для підключених до електромережі будинків. Замість того, щоб передавати зайву енергію в мережу, ви можете зберігати її для подальшого використання.

Система зберігання енергії сонячних батарей зберігає достатньо енергії для живлення будинку протягом декількох годин і навіть більше доби, в залежності від ємності батареї та будинок споживання. Система резервного копіювання сонячних батарей також збільшить власне споживання сонячної енергії.

Автономні будинки з встановленими сонячними панелями потребують батареї сонячних панелей банк. Сонячні панелі заряджають резервну систему сонячних батарей, що дозволяє використовувати накопичену енергію пізніше, коли панелі не генерують. Крім забезпечення резервної системи зберігання енергії, домашні акумулятори забезпечують правильну напругу постійного струму, необхідну для інвертора. Це забезпечує стабільну напругу змінного струму для живлення всіх пристроїв в будинку.

Відключення електроенергії більше не будуть незручністю

Відключення електроенергії може статися в будь-який час через технічні збої в електромережі або більш регулярно через погодні катаклізми. Наявність резервної системи зберігання енергії забезпечить безперебійне живлення, що дасть вам енергетичну незалежність, на яку ви заслуговуєте, і забезпечить ваш будинок електроенергією в будь-яку кризу.

Підключені до електромережі будинки в основному використовують сонячні батареї як резервну систему зберігання енергії, зберігаючи згенеровану енергію для подальшого використання. Під час будь-якого збою в електромережі домашній акумулятор активується і подає живлення до кожної розетки в будинку, забезпечуючи електроенергію для всіх приладів.

Використання акумуляторної батареї для дому забезпечить живлення найважливіших навантажень у критичних ситуаціях. Це означає, що ви зможете увімкнути світло, підтримувати роботу холодильника/морозильника, живити електроніку, інтернет та звичайні електроприлади.

цілий, будинок, батарея, банк

Ви можете заощадити гроші, коли тарифи за час використання (TOU) повністю застосовуються у всіх штатах

Застосування тарифів за час використання (TOU) – це загальносвітова схема, яка зменшує споживання електроенергії в години пік, уникаючи перевантаження мережі за рахунок зменшення непотрібних навантажень. Це дозволяє комунальним підприємствам застосовувати високі тарифи в години пікового навантаження та низькі тарифи з більшим електричним зазором.

Хоча тарифи TOU все ще не набули широкого поширення в США, вони вже були протестовані в декількох штатах з багатообіцяючими результатами. Домашня електрична акумуляторна батарея дозволяє використовувати накопичену енергію в години з високими тарифами TOU і заряджати домашню акумуляторну батарею в години з низькими тарифами, щоб заощадити трохи грошей.

Як працюють домашні батареї?

З практичної точки зору, домашня сонячна батарея виконує ту ж функцію, що і паливний електрогенератор, але з нульовим забрудненням і майже без шуму. Домашня батарея банк може зберігати великі обсяги енергії, які можна віддавати на вимогу, забезпечуючи житло енергією протягом декількох годин.

Щоб краще зрозуміти, як домашня резервна батарея банк ми пояснимо внутрішню функцію домашніх батарей та їхні основні компоненти.

Літієві батареї – основа домашніх акумуляторів

Домашні акумулятори можуть зберігати велику кількість енергії, оскільки в них використовується великий банк літієвих стаціонарних акумуляторів. Ці батареї працюють подібно до інших літієвих варіантів на ринку, але мають більшу ємність – від 5 кВт-год до 20 кВт-год.

Домашні акумуляторні системи, як правило, використовують літій-іонні, літій-залізні або літій-залізо-фосфатні (LFP) технології зберігання енергії. Обидві технології використовують електроліт, виготовлений із солей літію, і анод з високоякісного графіту, але основна відмінність полягає в катоді. Li-Ion батареї використовують катод з оксиду літію-кобальту (LiCoO2) або оксиду літію-марганцю (LiMn2O4), в той час як LFP батареї використовують літій-залізо-фосфат (LiFePO4).

Щоб виробляти електроенергію, обидві батареї проходять електрохімічний процес між пластинами та електролітом. Коли батареї розряджаються, анод проходить процес окислення, в результаті якого електрони надходять до навантаження, живлячи його. У той же час позитивні іони протікають через електроліт, щоб збалансувати процес. Протилежна ситуація відбувається, коли батареї знову заряджаються.

Вбудований інвертор

Більшість домашніх батарей мають вбудований інвертор, який перетворює накопичену енергію постійного струму у вихідну синусоїдальну напругу 120/240 В змінного струму, яка надходить безпосередньо в будинок для подачі енергії змінного струму. Вихідна потужність надходить від приладів, що живляться від батареї, таких як електрична мережа з високою потужністю для більшості вбудованих інверторів.

Заміна контролера заряду

Домашні акумуляторні системи включають один або, в більшості випадків, кілька контролерів заряду MPPT, які оптимізують узгодження потужності, що передається від фотоелектричних модулів до акумуляторів. Ця система також перенаправляє енергію від панелей до будинку, постачаючи стільки енергії, скільки потрібно, забезпечуючи безперебійне живлення під час заряджання акумуляторів.

Системи BMS

Щоб забезпечити оптимальну безпеку для будинків, акумуляторні батареї включають системи управління будівлею (BMS), які контролюють і контролюють кожен аспект роботи батареї та використання енергії. Система BMS дозволяє відключати зарядку при правильній температурі для забезпечення безпеки, заряджає батареї при належних параметрах, повідомляє домовласників про ситуації, пов’язані з батареями, і багато іншого.

Додаткові можливості

Як ви бачили до цього моменту, домашні акумуляторні системи можуть замінити контролери заряду, інвертори та акумулятори в фотоелектричних системах, але вони також мають кілька нових функцій.

Домашні акумуляторні батареї можуть мати оптимізацію тарифів TOU, що дозволить заощадити гроші, дозволяючи споживати енергію за низькими цінами та забезпечувати резервне живлення в години з високими тарифами. Ці батареї також можна повністю контролювати та налаштовувати за допомогою мобільних додатків, забезпечуючи енергетичну незалежність та контроль, які вам потрібні, як на долоні.

Як працює домашня батарея

Домашня батарея діє як бар’єр між вашим будинком та електромережею. Підключається безпосередньо до вашої поточної електричної системи, щоб оптимізувати щоденне використання енергії та забезпечити резервне живлення під час збою в електромережі. Він отримує енергію з мережі або сонячних панелей, а потім стратегічно розгортає її на вашій сонячній батареї домашній.

Домашні акумулятори існують десятиліттями. Але як мобільний телефон до смартфона, домашні акумулятори були громіздкими, дорогими, незручними та обмеженими у функціоналі. У Swell ми спеціалізуємося на новому поколінні розумних літій-іонних домашніх акумуляторів.

Розумні домашні акумулятори використовують ті самі вдосконалені літій-іонні батареї, які живлять електромобілі, такі як Tesla. Ми співпрацюємо з найкращими світовими компаніями з виробництва акумуляторів, створюючи компактні, автоматизовані, хмарні домашні акумуляторні системи, які не потребують технічного обслуговування та служать понад 10 років.

Чи знаєте ви, що.

Сонячні панелі за законом повинні відключатися під час відключення електроенергії. В іншому випадку вони становили б небезпеку ураження електричним струмом для працівників комунальних служб, які намагаються вирішити проблему. Домашня батарея дозволяє сонячним панелям продовжувати працювати під час відключення електроенергії, забезпечуючи безперервне живлення вашого будинку та вашої родини.

Мережа: Енергосистема – це найбільша машина на Землі. Усього три мережі складають всю енергосистему США, з’єднуючи між собою тисячі електростанцій і мільйони кілометрів ліній передачі та розподілу, які постачають електроенергію кінцевим споживачам, таким як ви.

Головний розподільний щит: Електроенергія з електромережі надходить у ваш будинок через один набір проводів. Головний розподільний щит розділяє енергію з мережі та надсилає її по ланцюгах до кімнат та приладів у вашому домі будинок. Після встановлення домашнього акумулятора лише певні великі навантаження залишаються підключеними безпосередньо до головної панелі. Все, що підключено до головної панелі (що включає в себе все в будинку без акумулятора), чутливе до відключення електроенергії.

Система домашніх акумуляторів: Домашня акумуляторна система діє як буфер між електромережею та вашим будинком. Заряджається від сонячних панелей або електромережі. При відключенні електроенергії батарея миттєво відключається від основної панелі та решти електромережі, створюючи самодостатню персональну мережу, яка включає сонячні панелі та важливі речі в будинку. Коли сонце сідає, домашня батарея може живити ваш будинок накопиченою сонячною енергією протягом всієї ночі.

Сонячна система. Фотоелектричні сонячні панелі перетворюють сонячне світло в електрику. Оскільки сонячні панелі генерують електроенергію постійного струму (DC), для перетворення сонячної електроенергії в змінний струм (AC), який використовується у вашому домі, потрібен інвертор.

цілий, будинок, батарея, банк

Панель критичних навантажень: Під час встановлення домашнього акумулятора сертифікований електрик встановлює панель критичних навантажень, яка виконує ту ж функцію, що й основний розподільний щиток. Домашня батарея живить панель критичних навантажень, яка подає електроенергію до всіх важливих кімнат і приладів у вашому домі.

Яка потужність акумулятора?

Домашні акумулятори значно відрізняються за розміром: від 6 кВт-год до 20 кВт-год. Для ілюстрації, без додаткового заряджання типовий домашній акумулятор ємністю 10 кВт-год може працювати без підзарядки:

  • Зарядіть свій iPhone 952 рази
  • Змішайте 4,000 маргарити
  • Мікрохвильова піч 300 Hot s
  • Запустити 30 циклів прання (без сушки)
  • Тримайте холодильник увімкненим протягом 50 годин
  • Приготуйте 30 чашок кави
  • Увімкніть обігрівач більше ніж на 6.5 годин
  • Тримати РК-телевізор увімкненим протягом 50 годин
  • Зробіть 360 тостів у тостері (або 1 000 у тостерній печі)

Ємність домашнього акумулятора

Ємність – кількість енергії, яку може видати акумулятор – є однією з основних характеристик, що впливають на те, як довго акумулятор може живити той чи інший пристрій будинок під час відключення електроенергії.

Ємність акумулятора вимірюється в кіловат-годинах (кВт-год) і може варіюватися від 1 кВт-год до понад 10 кВт-год. Кілька батарей можна об’єднати разом, щоб додати ще більшої потужності, але домашня батарея на 10 кВт-год є типовою для більшості будинків.

Перегляньте це відео, щоб дізнатися більше про кіловат-години (кВт-год).

Під час відключення електроенергії, за умови, що у вас є повністю заряджена домашня батарея, ви зможете використати більшу частину з 10 кВт-год збереженої енергії. Ви захочете залишити мінімум 5-10% заряду на акумуляторі з кількох основних причин:

  • Щоб зберегти здоров’я вашого акумулятора
  • Запускайте сонячні інвертори вранці, щоб зарядити акумулятор сонячною енергією

Для батареї ємністю 10 кВт-год вам потрібно залишити принаймні 0.5 кВт-год потужності в резерві в будь-який час. Це залишає вам 9.5 кВт-год для живлення вашого будинку під час відключення електроенергії.

Самостійно – 9.5 кВт-год акумулятора можуть забезпечити живлення основних електричних систем протягом одного-двох днів. Але центральний кондиціонер споживає близько 3 кВт-год на годину, що з’їдає всю батарею трохи більше ніж за три години. Подивимося на сполучення акумулятор сонячна енергія може розширити ваші можливості під час відключення електроенергії.

Потужність сонячної системи

Принадність поєднання акумуляторної батареї з сонячною полягає в тому, що ви, по суті, створюєте власну мініатюрну електростанцію для живлення вашого будинку. Це особливо корисно під час тривалих відключень електроенергії, тому що якщо у вас немає акумуляторної батареї, ваша сонячна система буде вимкнена місцевою комунальною службою, щоб запобігти зворотному потоку електроенергії, який може травмувати робітників, які намагаються відремонтувати мережу.

Але якщо у вас є акумуляторна батарея, ваша система може працювати незалежно, коли мережа не працює. Це називається “острівним.”

Як виробляє електроенергію сонячна система?

Потужність сонячних панелей вимірюється в кіловатах (кВт), які представляють кількість енергії, яку система може виробити за годину пікового сонячного світла. Отже, сонячна система потужністю 5 кВт може виробляти 5 кВт-год електроенергії на годину в ідеальних умовах. Але оскільки умови не завжди ідеальні, ми зазвичай приймаємо коефіцієнт продуктивності 75%.

Середня кількість пікових годин сонячного світла в день варіюється від 3.5 до 5.5 у США. Помножте потужність системи на кількість сонячних годин і на 0.75, щоб знайти добову продуктивність сонячної системи.

Наприклад, ось як можна знайти денну продуктивність сонячної системи потужністю 5 кВт, яка отримає 4.5 піковим сонячним годинам на день:

5 кВт сонячна система х 4.5 сонячних годин на добу х 0.75 рейтинг продуктивності = 16.875 кВт-год на день

У багатьох випадках цього більш ніж достатньо для живлення основних електричних систем та підзарядки 10-кіловатного акумулятора для використання протягом ночі. Але потреби в електроенергії варіюються від будинку до будинку, тому давайте розглянемо деякі поширені прилади та кількість енергії, яку вони споживають.

Ваші потреби в електроенергії під час відключення електроенергії

Як довго сонячна батарея може працювати у вашому домі, залежить від того, скільки електроенергії ви використовуєте. А кількість електроенергії, яку ви використовуєте, залежить від того, які прилади та системи ви використовуєте.

Під час відключення електроенергії рекомендується спочатку закласти в бюджет електроенергію для найнеобхідніших речей, а потім скласти план для решти потужностей. Для багатьох домовласників список пріоритетів включає в себе:

  • Холодильник
  • Кухня та приготування їжі
  • Нагрівання води
  • Освітлення
  • Телевізор і зарядка пристроїв
  • Опалення та охолодження

Опалення та охолодження стоять останніми у списку не тому, що вони не важливі, а тому, що ці операції споживають так багато електроенергії, що їх, швидше за все, доведеться обмежити, незалежно від ваших можливостей батарея потужність. Тому розумним кроком тут буде спочатку скласти бюджет на найнеобхідніше, а потім зрозуміти, скільки потужності батареї залишилося для опалення та охолодження.

Примітка: Якщо у вас газова плита, вам не знадобиться багато електроенергії, щоб підтримувати тепло.

Давайте розглянемо приклад сценарію живлення основних систем під час 24-годинного відключення електроенергії, щоб отримати уявлення про те, скільки сонячних батарей та акумуляторів вам знадобиться.

Використовуйте наведені нижче таблиці як меню а-ля-карт, щоб скласти свій власний бюджет на зберігання акумуляторів.

Холодильник: 1.5 кВт-год на день

Холодильник – одна з найважливіших речей, яку потрібно живити під час відключення електроенергії, щоб не зіпсувати їжу та напої.

Якщо у вас сучасна модель, сертифікована за стандартом Energy Star, ваш холодильник споживає близько 1-2 кВт-год електроенергії на день. Якщо ваш холодильник пережив Y2K, він може споживати близько 5 кВт-год на день.

Використання електроенергії холодильником можна мінімізувати, якщо менше відкривати дверцята і трохи підвищити температуру. Якщо ви готуєтеся до планового відключення електроенергії в інтересах громадської безпеки (PSPS), встановіть дуже низьку температуру перед відключенням, а потім встановіть вищу температуру після відключення електроенергії в мережі. Таким чином, холодильник починає працювати холодним, і ви можете витрачати менше батарея потужність для живлення під час відключення.

Припустимо, у вас відносно сучасний холодильник, сертифікований ENERGY STAR, який споживає 1.5 кВт-год на день.

Разом: 1.5 кВт-год

Кухня та приготування їжі: 1 кВт-год на день

Навіть під час відключення електроенергії людям потрібно їсти. А при досить великому відключенні може бути недоцільно їсти поза домом або замовляти доставку.

Припустимо, ви варите каву та підсмажуєте тости вранці (0.2 кВт-год), розігріла в мікрохвильовій печі залишки їжі на обід (.12 кВт-год), а на вечерю спекла заморожену піцу (0.75 кВт-год), тому що ви намагаєтеся звільнити морозильну камеру. Це становить трохи більше 1 кВт-год протягом дня.

Загальна кількість запусків: 2.5 кВт-год

Електричний нагрів води: 2.5 кВт-год на день

На підігрів води припадає в середньому 18% від загального обсягу енергії, що використовується в домогосподарстві. або близько 162 кВт-год на місяць. У звичайний день водонагрівач працює приблизно 2-3 години на день, а це означає, що він споживає приблизно 4-5 кВт-год електроенергії на день. Водонагрівачі на тепловому насосі більш ефективні і можуть працювати приблизно на 2.5 кВт-год на день.

Скільки це буде коштувати і чи дійсно вам це потрібно?

Я живу в Нью-Йорку, де зберігання сонячних батарей у приміщенні заборонено пожежними нормами, а зберігання на відкритому повітрі вимагає подолання кремлівської бюрократії (PDF). (Жарт у тому, що майже ніхто тут не має відкритого простору для початку).) Я також не змогла б встановити батарею, навіть якби це було дозволено – я живу в кооперативній квартирі, а не в окремому будинку, тож у мене немає власного даху для сонячних панелей. Але навіть якби я міг встановити батарею, дослідження та написання цього посібника змусило мене засумніватися, чи буду я це робити. Варто задати собі кілька фундаментальних питань, перш ніж натиснути на курок.

Для початку, встановлення акумуляторної батареї за своєю суттю є дорогим задоволенням. Дані EnergySage показують, що в останньому кварталі 2021 року середня вартість кіловат-години зберігання акумулятора становила майже 450 300. Звичайно, це означає, що половина акумуляторів у списку компанії коштують менше, ніж кіловат-годину (а половина – більше). Але навіть найдешевший виробник акумуляторів зі списку EnergySage, HomeGrid, бере понад 6 000 доларів за батарею ємністю 9.Система на 6 кВт-год. Акумулятори від “великої сімки” (знову ж таки, це Enphase, Tesla, LG, Panasonic, SunPower, NeoVolta та Generac) коштують від майже в півтора рази дорожче до більш ніж удвічі дорожче. “Наразі це для заможних людей”, – зітхнув Аггарвал з EnergySage. Він додав, однак, що вартість акумулятор Він вважає, що ціни на зберігання вже давно мають тенденцію до зниження, і очікує, що ця тенденція продовжиться.

Чи дійсно вам потрібно витрачати купу грошей, щоб задовольнити свої потреби під час відключення електроенергії? Існують дешевші варіанти, ніж високопотужні сонячні накопичувачі, включаючи портативні бензинові генератори, літій-іонні портативні електростанції та невеликі зарядні пристрої для сонячних батарей, призначені для підтримання роботи пристроїв.

Найкращий портативний сонячний зарядний пристрій

Ми протестували 12 сонячних зарядних пристроїв для телефонів і виявили, що сонячний зарядний пристрій BigBlue 28W USB Solar Charger є найкращим варіантом для зарядки USB на відкритому повітрі.

Ці портативні методи – навіть ті, що перезаряджаються і безпечні для використання в приміщенні – не такі зручні, як підключення до розетки. Проте існують навіть способи забезпечити роботу побутових ланцюгів в умовах відключення електроенергії без традиційної сонячної системи на даху. Компанія Goal Zero, яка успішно продає сонячні генератори для кемперів і трейлерів, також пропонує комплект для домашньої інтеграції, який використовує ці генератори для живлення будинків. Під час відключення електроенергії ви вручну відключаєте свій будинок від мережі (фізичний перемикач входить в комплект монтажних робіт). Потім ви запускаєте ланцюги вашого будинку на зовнішньому акумуляторі Goal Zero і заряджаєте його за допомогою портативних сонячних панелей Goal Zero. У певному сенсі, цей комплект Goal Zero розділяє різницю між повністю встановленою системою “сонце плюс акумулятор” і більш простим зарядним пристроєм для сонячних батарей. Використання ручного вимикача додає додатковий крок у порівнянні з автоматичними перемикачами, що використовуються в мережевих сонячних системах. Ціна? “Ми починаємо з приблизно 4 000 встановлених у вашому домі батарей потужністю 3 кіловат-години”, – сказав генеральний директор компанії Білл Хармон (Bill Harmon).

Усі ці варіанти мають свої недоліки та обмеження. Зарядний пристрій на сонячних батареях дозволить вам залишатися на зв’язку з близькими і дасть вам доступ до новин в екстрених випадках, але він не забезпечить роботу холодильника. Викопне паливо може закінчитися, і ви опинитеся в скрутному становищі, і, звичайно, генератор на викопному паливі не є екологічно чистим. “Але, зважаючи на це, якщо ви збираєтеся використовувати його лише двічі на рік, два або три дні на рік, можливо, ви зможете поки що змиритися з його впливом”, – каже Аггарвал. Деякі виробники акумуляторів передбачили можливість використання генераторів на викопному паливі для зарядки своїх батарей у разі тривалого відключення електроенергії. Голова і генеральний директор Sonnen Блейк Річетта сказав, що якщо ваша мета – максимальна стійкість після катастрофи, “вам дійсно слід мати газовий генератор – резервний варіант для резервного копіювання”.”

цілий, будинок, акумулятор, банк

Коротше кажучи, варто зважити очікувані майбутні труднощі в надзвичайних ситуаціях та вартість підвищення стійкості. Я розмовляв з Джо Ліпарі, віце-президентом з проектів компанії Brooklyn SolarWorks (яка, як випливає з назви, працює в Нью-Йорку, де, знову ж таки, батареї поки що не є варіантом), і він згадав велике північно-східне відключення електроенергії в 2003 році. Це були неприємні кілька днів перед тим, як увімкнули електрику. Але я живу тут майже 20 років, і це був єдиний раз, коли у мене зникло світло. Виключно з точки зору підготовки до надзвичайних ситуацій, я запитав Ліпарі, що я повинен винести з відключення електроенергії в 2003 році – тобто, чи була це криза, до якої потрібно готуватися, чи мінімальний ризик, який потрібно поглинути? “Люди приносять це нам”, – відповів він. “Доплатити додаткові 20 000, щоб отримати батарея системи зберігання даних? Напевно, це не обов’язково.”

Як довго ви можете експлуатувати свій будинок на резервних сонячних батареях?

Ми запитали багатьох експертів про те, як довго ці системи можуть пропрацювати в разі відключення електроенергії, якщо говорити в загальному. Коротка і консервативна відповідь: менше 24 годин на одній батареї. Але заяви настільки різняться, що вичерпна відповідь на це питання є менш переконливою.

У 2020 році, згідно з даними Управління енергетичної інформації США, типовий американський будинок спожив 29.3 кіловат-години на день. Типова сонячна резервна батарея може зберігати близько 10 кіловат-годин. “Я не повинен говорити вам, що це не може запустити ваш весь будинок на день”, – каже Аггарвал з EnergySage. Батареї, як правило, можна складати, а це означає, що ви можете з’єднати кілька батарей разом, щоб збільшити обсяг пам’яті. Але, звичайно, це не дешево. Для багатьох людей штабелювання не є практичним або навіть фінансово можливим.

Але “як довго я зможу керувати своїм будинком” – це насправді неправильний спосіб думати про сонячні накопичувачі в контексті відключення електроенергії. З одного боку, ви можете розраховувати на те, що ваші сонячні панелі не лише забезпечуватимуть електроенергією ваш будинок, але й заряджатимуть батарею протягом дня в сонячну погоду, таким чином безперервно регенеруючи ваше резервне джерело живлення. Це додає певної стійкості, якої бракує генераторам, що працюють на викопному паливі, адже як тільки закінчується газ або пропан, вони стають марними, доки ви не зможете отримати більше палива. А це може бути неможливо в екстрених ситуаціях.

Під час відключення електроенергії, кількість енергії, яку ви витрачаєте, не менш важлива, ніж кількість енергії, яку ви можете накопичити. Щоб ваш акумулятор працював якомога довше, вам потрібно значно зменшити споживання енергії. Переживши ураган Ендрю в Маямі в 1992 році, я перетворив проблеми, пов’язані з цим досвідом – відсутність електроенергії протягом декількох днів, гниття продуктів – на напрямок дослідження. Я ставив одне і те ж питання всім інсталяторам і виробникам батарей, з якими спілкувався: Якщо припустити, що я хочу, щоб холодильник працював (для безпеки харчових продуктів), кілька пристроїв були заряджені (для зв’язку та інформації), а світло залишалося увімкненим (для безпеки вночі), як довго я можу розраховувати на те, що батарея пропрацює без підзарядки??

Кейван Васефі, керівник відділу продуктів, операцій та виробництва в Goal Zero, сказав, що вони з дружиною провели кілька випробувань своєї батареї ємністю 3 кВт-год, і зазвичай вони можуть прожити півтора дня з “працюючим холодильником, кількома підзарядками телефону та освітленою спальнею і ванною кімнатою”.” Вони також провели тести з підключеними до батареї сонячними панелями. Навіть беручи до уваги те, що Васефі зацікавлений у продажу цієї технології, я можу сказати, що він дійсно наводить переконливі аргументи на її користь: “Ми намагаємося уявити, що це кінець світу, і подивитися, що станеться, і ми можемо фактично отримати невизначений час роботи” на цих обмежених схемах, – сказав він. “Батареї повертаються до ста відсотків щодня о 18:00.m. І ми відчуваємо себе дуже добре з цього приводу.”

За словами Свена Аміріана, віце-президента компанії Invaleon, інсталятора з Массачусетсу, Свен Аміріан каже, що батарея потужністю 10 кВт-год зазвичай може забезпечити роботу холодильника, деяких світильників і декількох зарядних пристроїв протягом двох-трьох днів. З ним погодився Арік Сондерс, старший віце-президент компанії Electriq, що виробляє акумуляторні батареї.

Коли ви встановлюєте батарею, ваш підрядник може попросити вас вибрати обмежений “аварійний піднабір” ланцюгів вашого будинку, який він потім прокладе через підпанель. Під час відключення електроенергії батарея буде живити лише ці ланцюги. (Наприклад, у мого батька вдома у Вірджинії є резервний генератор на пропані, і він підключений до одного з трьох кондиціонерів, холодильника, кухонних розеток, водонагрівача на вимогу та деяких світильників). У цьому випадку, я не знаю, що робити далі будинок не має телевізора, прання та інших зручностей, доки не з’явиться електрика. Але наявність частково охолодженого будинку та холодних напоїв означає різницю між комфортом та стражданнями під час частих літніх відключень електроенергії.)

Ви також можете вручну вимкнути окремі вимикачі на панелі, щоб обмежити батарея до живлення лише тих, кого ви вважаєте критично важливими. І всі сонячні батареї постачаються з додатками, які показують, які ланцюги використовуються, допомагаючи вам знайти та усунути споживання енергії, яке ви могли не помітити. “У режимі реального часу ви можете змінити свої звички і, можливо, витягнути додатковий день”, – каже Аміріан. Зауважте, однак, що відгуки клієнтів про додатки – це такий самий змішаний мішок, який ми знаходимо для кожного додатку для смарт-приладів, який ми тестуємо: Деякі люди люблять їх, в той час як інші розчаровані глючною роботою і помилковими оновленнями.

Нарешті, виробники акумуляторів починають пропонувати Smart-панелі. За допомогою них ви можете використовувати свій додаток, щоб дистанційно вмикати та вимикати окремі ланцюги і таким чином налаштовувати, які ланцюги використовуються в різний час (скажімо, вимикати світло в спальні та розетки вдень і вмикати їх знову вночі). Програмне забезпечення акумулятора також вживатиме заходів для оптимізації використання електроенергії, вимикаючи непотрібні ланцюги. Але Аміріан застерігає, що встановлення Smart-панелі не є простим або дешевим процесом. “Потрібно провести велику роботу з інформування клієнтів про плюси і мінуси, витрати і вигоди: “Я хочу мати можливість контролювати кожен контур” проти “Це буде коштувати 10 000 електричних робіт за дводенне відключення електроенергії”, – пояснюють вони.'”

Як резервне копіювання від сонячних батарей та акумулятора може мати найбільший вплив

Хоча зберігання сонячних батарей дозволить підтримувати роботу важливих приладів і пристроїв під час відключення електроенергії, виробники і деякі інсталятори, з якими я спілкувався, сказали, що вважають це корисною, але другорядною функцією. В першу чергу, вони розглядають такі системи як спосіб для власників будинків обмежити свої рахунки за комунальні послуги, практикуючи так зване “пікове гоління”.” У періоди пікового попиту (з пізнього дня до раннього вечора), коли деякі комунальні служби підвищують тарифи, власники акумуляторів переходять на живлення від батареї або повертають енергію назад в мережу; це приносить їм знижки або кредити від місцевої комунальної служби.

Але на горизонті з’являється ще більш важливе застосування акумуляторів. Комунальні підприємства починають модернізувати свою мережеву інфраструктуру, щоб мати можливість використовувати приватні батареї як віртуальні електростанції, або ВЕС. (Деякі з них вже працюють, і очікується, що такі системи стануть широко поширеними протягом наступного десятиліття).) Зараз так багато сонячних батарей на дахах і так багато сонячних електростанцій, що вони створюють навантаження на мережу в середині дня. Вся вироблена ними енергія повинна кудись надходити, тому вона потрапляє в мережу, змушуючи комунальні служби вимикати деякі з великих електростанцій, що працюють на викопному паливі, щоб утримати попит і пропозицію електроенергії в балансі. Звучить чудово – скорочення викидів CO2 це свого роду сенс сонячної енергетики, чи не так?? Але цей пік попиту настає саме тоді, коли сонячні панелі перестають виробляти електроенергію. (Добовий цикл надлишкового полуденного виробництва сонячної енергії та вечірнього надлишкового попиту створює так звану “качину криву” – термін, з яким ви можете зіткнутися під час власних досліджень у сфері зберігання енергії від акумуляторів).) Щоб задовольнити сплеск попиту, комунальні служби часто змушені запускати “пікові станції”, які менш ефективні, ніж основні станції на викопному паливі, але швидше виходять на повну потужність. В результаті, в деякі дні викиди CO2 від комунальних підприємств фактично перевищують те, що було б, якби сонячних панелей не було взагалі.

Вирішити цю проблему допоможуть віртуальні електростанції. Надлишок сонячної енергії заряджатиме батареї власників будинків протягом дня, а потім комунальні служби використовуватимуть її під час вечірнього піку, замість того, щоб запускати пікові станції. (Власники акумуляторів укладатимуть юридичні угоди з комунальними службами, надаючи їм право робити це і, ймовірно, отримуючи плату за використання їхніх акумуляторів).)

Я надам останнє слово Блейку Річетті з Sonnen, оскільки я не можу краще передати, яку революцію представляють ВЕС:

“Ройовий контроль батарей, щоб реагувати, вдихати і видихати на диспетчерську команду оператора мережі, забезпечувати генерацію, яка замінює брудну генерацію пікових електростанцій, зробити роботу мережі більш ефективною, розвантажити мережу і створити відстрочку на витрати на інфраструктуру мережі, стабілізувати мережу і забезпечити, якщо бути з вами абсолютно відвертими, дешевше рішення для регулювання частоти і напруги, буквально перетворити сонячну енергію на непотрібний актив, який створює цінність і додає вартість, набагато дешевше рішення для електромережі щодо регулювання частоти та напруги, буквально перетворити сонячну енергію з неприємності на актив, який додає вартості, і, на завершення, навіть мати можливість ройової зарядки від електромережі, тож якщо в Техасі є тонни вітрових електростанцій, які виробляють гігантську кількість енергії о 3 годині ночі, ройова зарядка 50 000 батарей і всмоктування цього – ось для чого ми насправді працюємо. Це використання акумулятора.”

Цю статтю відредагував Гаррі Сойерс.

Чи дозволить мій акумулятор Brightbox працювати в автономному режимі?

Наші системи акумуляторних сонячних батарей розроблені таким чином, щоб забезпечити вас електроенергією у звичайний час роботи, а також надійним резервним живленням, коли сонце не світить або у випадку відключення електроенергії. Це найнадійніший та найекономічніший спосіб використання системи Brightbox, який настійно рекомендують сервісні експерти Sunrun.

Так само, як і в системах, що працюють лише на сонячній енергії, розмір вашої системи акумуляторних сонячних батарей визначається вашими унікальними енергетичними потребами та звичками. Такі фактори, як кількість електроенергії, яку ви використовуєте вдома, а також пристрої та прилади, які ви хочете створити резервну копію, відіграватимуть ключову роль при виборі правильного рішення для зберігання акумуляторів.

Чи є мій акумулятор Brightbox пристроєм IoT (інтернету речей)??

Хоча Brightbox вимагає підключення до Інтернету або стільникового зв’язку для ефективного моніторингу зберігання та використання енергії, він може працювати і без нього. Якщо з якихось причин Brightbox вийде з ладу, ви зможете відновити відстеження використання, коли інтернет-з’єднання відновиться.

Більшість домашніх батарей встановлюються та налаштовуються з базовими налаштуваннями вашим інсталятором сонячних батарей. Термін служби сонячних батарей становить від 10 до 15 років, і виробники зазвичай пропонують 10-річну гарантію.

Як працює Brightbox?

Brightbox дозволяє зберігати електроенергію, яку ваша сонячна система виробляє протягом дня, і використовувати її тоді, коли вона вам найбільше потрібна – наприклад, ввечері під час пікових цін на час використання (TOU) або коли електромережа виходить з ладу через екстремальні погодні явища або фізичне пошкодження обладнання.

Brightbox – це комплексна послуга зберігання сонячних батарей, яка пропонує вам чисте, безпечне, надійне, резервне живлення для кращого контролю над споживанням енергії та витратами вашого будинку.

Leave a Reply