Акумулятор ноутбука HP розрядився. Зверніться за професійною допомогою

Table of Contents

Чому ваш ноутбук вмирає, коли його увімкнено в мережу? Причини та виправлення

Ми всі відчували цей тиск в останню хвилину після затягування з роботою або навчальними завданнями; ви ледве дихаєте, намагаючись встигнути до дедлайну. Потім, бум, екран ноутбука темніє без попередження. Якщо ви не розбираєтеся в комп’ютерах, вам здаватиметься, що світ руйнується, бо ви, ймовірно, навіть не знаєте, з чого почати. Ваш ноутбук вимикається під час увімкнення через несправний адаптер живлення, несправні розетки або дефектні батареї. серйозні внутрішні проблеми також можуть викликати таку реакцію, зокрема несправність материнської плати, жорсткого диска, SSD або оперативної пам’яті. Перевірте справність розетки та зарядного кабелю. Зі мною траплялося саме це, і до мене приходили люди з проханням допомогти допомога їм. Побачивши різні причини і способи їх усунення, я вирішив написати цю статтю, щоб допомогти іншим, обтяженим цією поширеною проблемою. Рішення може бути таким простим, як підключення адаптера до робочої розетки. Однак, якщо проблема пов’язана з несправністю внутрішнього компонента комп’ютера, можливо, вам доведеться знайти інший комп’ютер, щоб встигнути до дедлайну. Тож давайте швидко пройдемося по деяких можливих причинах і способах їх усунення.

Чому мій ноутбук вимикається, коли я відключаю його від мережі?

Багато речей можуть призвести до раптового вимкнення вашого ноутбука, навіть якщо він все ще підключений до мережі. Це може засмутити, якщо ви не знаєте, чому це продовжує відбуватися. Можна з упевненістю сказати, що більшість проблем пов’язані з джерелом живлення (найімовірніше, з акумулятором, зарядним кабелем або роз’ємом на ноутбуці), недостатнім охолодженням та шкідливим програмним забезпеченням. Ось деякі з найпоширеніших причин:

Неробочі розетки/розетки

Проблеми з електроживленням є поширеною причиною цього явища. Хоча ноутбуки можуть деякий час працювати від акумулятора, їм потрібне надійне джерело живлення для підзарядки акумулятора, коли він повністю розрядиться. Ноутбук вимикається, коли заряд розряджається, а живлення для зарядки акумулятора відсутнє. Можливо, розетка несправна, і живлення не надходить через адаптер живлення до ноутбука акумулятор. Розетка може вийти з ладу через спрацювання автоматичного вимикача або погане підключення до електромережі, спричинене загальним зносом. Іноді одна несправна розетка може призвести до того, що всі сусідні розетки знеструмляться або навіть спрацює весь розподільний щиток. У такому випадку проблема не зникне, навіть якщо ви спробуєте підключити ноутбук до іншої розетки.

Несправний адаптер живлення

Адаптер (також відомий як зарядний пристрій для ноутбука) подає живлення від розетки до акумулятора комп’ютера. Якщо цей спосіб передачі енергії порушений, він перешкоджатиме подачі живлення, і ноутбук акумулятор не буде заряджатися. Після того, як акумулятор повністю розрядиться, адаптер ноутбук вимкнеться. Адаптер змінного струму може вийти з ладу через згорілий/зношений адаптер змінного струму, зламаний/пошкоджений кабель живлення, пошкоджений роз’єм постійного струму тощо. Так само, як і неробочі розетки, несправний адаптер живлення означає, що ноутбук не заряджається. Деякі ноутбуки видають повідомлення про помилку (“Тип адаптера змінного струму не може бути визначений”), що полегшує розпізнавання проблеми. Однак ви також можете перевірити, чи заряджається ноутбук, за допомогою світлодіодного індикатора зарядки, якщо ви не отримуєте цього попередження. Несправні адаптери живлення часто спричинені вибором неправильної моделі, перегрівом зарядних блоків та старінням. HP стверджує, що більшість адаптерів живлення витримують до 1,000 і більше зарядок. Якщо ваш адаптер старий або використовувався надмірно, він не буде подавати достатньо потужний струм, щоб підтримувати заряд вашого ноутбука. Коли ви від’єднаєте його від мережі, ефект просочування більше не працюватиме, і ваш ноутбук щоразу вимикатиметься.

Зношені або несправні акумулятори

Це природно, що батареї для ноутбуків з часом погіршуються, і коли вони зношуються, вони можуть спричинити серйозні проблеми з ноутбуком. Це може призвести до того, що комп’ютер не зможе заряджатися та підтримувати живлення, перегріється і навіть раптово вимкнеться. Така реакція є типовою, особливо якщо акумулятору кілька років. Акумулятори для ноутбуків, наприклад.g., Нікель-кадмієві акумулятори схильні до дефекту, відомого як ефект пам’яті. Постійне пошкодження акумулятора пов’язане з безперервним заряджанням акумулятора, не даючи йому часу повністю розрядитися. З часом пам’ять акумулятора спотворюється, і він починає занадто швидко розряджатися або несподівано вимикатися. Ви також можете зіткнутися з проблемами зарядки, якщо ви залишаєте ноутбук невикористаним протягом тривалого періоду, за цей час батарея повністю розряджається. Якщо ви не збираєтеся користуватися комп’ютером протягом тривалого періоду, вийміть акумулятор і переконайтеся, що він не розрядиться повністю, поки ви знаходитесь на вулиці. Перегрів акумулятора також є ознакою того, що вам потрібна нова батарея. Це дуже поширена і ймовірна причина, чому ваш ноутбук вимикається, коли ви відключаєте його від мережі. Я написав ще одну статтю про те, як подовжити термін служби акумулятора ноутбука, якщо вам цікаво.

Перегрів

Більшість комп’ютерів мають вбудований термозахист, який захищає машину від небезпеки перегріву. Цей механізм автоматично вимикає ноутбук, коли він починає перегріватися. Якщо ноутбук ноутбук перегрівається і система вимикається, вона не увімкнеться, поки не охолоне. Ця проблема частіше трапляється зі старими ноутбуками з низькоякісною системою охолодження. Однак, навіть якщо ви використовуєте зовсім нову модель, завжди перевіряйте, чи не заблоковані вентиляційні отвори. Це особливо актуально, якщо ви використовуєте ноутбук на ліжку, подушці або чомусь пухнастому. Однак, якщо ноутбук перегрівається без видимих причин, це може бути пов’язано з тим, що деякі внутрішні компоненти не працюють належним чином. Це можуть бути вентилятори відеокарти, процесора або навіть вентилятори корпусу. Я написав ще одну статтю про те, як зберегти ваш ноутбук класний і я закликаю вас піти і прочитати його.

Що робити, якщо ноутбук вимикається при підключенні до мережі

Хоча ви, можливо, ще не до кінця розумієте причину проблеми, все ж не завадить спробувати кілька трюків і перевірити, чи зможе комп’ютер знову ввімкнутися. Ось що потрібно робити, якщо ваш ноутбук вимикається під час увімкнення в мережу:

Перевірте фізичні підключення зарядного пристрою

Насамперед перевірте, чи правильно ви вставили адаптер змінного струму в розетку і чи увімкнули вимикач. Переконайтеся, що ноутбук правильно вставлений як у зарядний порт, так і в розетку/розетку. Перевірте ще раз, щоб бути впевненим. Спробуйте зарядити інший пристрій від тієї ж розетки, щоб перевірити, чи працює він.

Перевірте, чи є живлення в розетках

Перевірте, чи правильно працюють розетки. Ви можете зробити це, використовуючи зарядний пристрій в іншій розетці (бажано на іншій стіні або в іншій кімнаті) або заряджаючи інший пристрій від тієї самої розетки. Якщо спрацював автоматичний вимикач, проблему можна вирішити швидким перезавантаженням. Така ж логіка застосовується до панелі головного вимикача, що спрацювала.

Чи використовуєте ви правильний зарядний пристрій і правильний порт?

Перевірте, скільки енергії отримує ваш комп’ютер. Переконайтеся, що ви використовуєте правильний зарядний пристрій для ноутбука і що він підключений до правильного порту комп’ютера. Більшість ноутбуків мають один зарядний порт. Але якщо ви використовуєте новіші моделі, які використовують USB-C, спробуйте підключити всі порти USB-C на комп’ютері, щоб побачити, який з них працює. Для досягнення найкращих результатів використовуйте оригінальний зарядний пристрій, що йде в комплекті з комп’ютером. Підроблені зарядні пристрої можуть завдати тривалої серйозної шкоди вашому ноутбуку. Кожен зарядний пристрій призначений для подачі певної потужності на ноутбук. Використання іншого зарядного пристрою може не забезпечувати належну потужність, що може бути причиною проблеми. Це проблема переважно для ноутбуків, які заряджаються за допомогою кабелів USB-C.

Перевірте зарядний кабель і порт на наявність пошкоджень

Після перевірки підключення кабелю ретельно перевірте, чи не пошкоджений кабель і зарядний порт. Перевірте весь шнур та адаптер на наявність незначних пошкоджень та перетирань. Проведіть рукою вниз, щоб перевірити, чи немає нерівностей по всій довжині шнура. Понюхайте з’єднувальну частину та адаптер на предмет запаху горілого. Якщо ви відчуваєте запах горілого, можливо, щось пішло не так, і зарядний пристрій потребує негайної заміни. Якщо з зарядним пристроєм все гаразд, подивіться на порт, до якого зарядний пристрій підключається до ноутбука. Зазвичай, з’єднання буде щільно прилягати. Якщо він відчуває себе трохи вільним або хитким, можливо, є проблема. Спробуйте перемістити його, щоб перевірити, чи можна отримати хороше з’єднання. Якщо ноутбук починає заряджатися, коли ви тримаєте зарядний пристрій під певним кутом, це означає, що може бути проблема з портом; віднесіть його в ремонт. Щоб уникнути пошкодження зарядного порту в майбутньому, завжди тримайте кабель з натягом і не дозволяйте адаптеру звисати зі столу, оскільки він тисне на порт і може легко його пошкодити.

Перевірте стан акумулятора

  • Вийміть акумулятор і розрядіть залишкову енергію з ноутбука (це можна зробити, затиснувши кнопку живлення на 15 секунд).
  • Потім, без батареї, підключіть комп’ютер до мережі та увімкніть його. Якщо він вмикається, це означає, що машина та адаптер працюють правильно, а проблема в акумуляторі.
  • Щоб бути впевненим, перевстановіть акумулятор і спробуйте ще раз. Можливо, ви неправильно встановили акумулятор, і живлення не надходило належним чином. Якщо він все одно не працює, вам потрібно замінити акумулятор.

Деякі ноутбуки, такі як Mac, не мають прямого відсіку для акумулятора, і вам може знадобитися фахівець, щоб поглянути.

Не забувайте про належний догляд за акумулятором, щоб уникнути проблем у майбутньому.

Зменшити використання ресурсів

Окрім апаратного забезпечення, перевантаження комп’ютера також може спричинити проблеми із зарядкою. Комп’ютер, який працює надто інтенсивно, розряджається швидше, ніж зазвичай, що може призвести до проблем із живленням.

Якщо зарядний пристрій не забезпечує достатнього заряду для поповнення заряду акумулятора так само швидко, як він розряджається, ноутбук неминуче скоро вийде з ладу.

Це особливо актуально, якщо у вас одночасно запущено кілька програм, які перевантажують ноутбук.

У цьому випадку ноутбук нагрівається через перевантаження, що змушує вентилятор працювати інтенсивніше. Вентилятор буде працювати інтенсивніше, щоб охолодити ноутбук, отже, використовуючи більше енергії.

Щоб вирішити цю проблему, зачекайте, поки він охолоне, перш ніж знову вмикати його. Після увімкнення ноутбука дайте йому деякий час зарядитися і не запускайте кілька енергоємних програм одночасно.

Дайте йому охолонути

Вимкніть ноутбук, якщо помітили, що він починає нагріватися, і зачекайте, поки він охолоне.

Майте на увазі, що якщо ноутбук раптом не вмикається, але вмикається після охолодження, це означає, що проблема в системі охолодження.

Переконайтеся, що вентиляційні отвори чисті, без бруду та сміття. Якщо ноутбук все ще має проблеми з нагріванням, вентилятори мають проблему і потребують заміни.

Висновок

Раптове вимкнення може означати проблему з внутрішнім компонентом, що вимагає негайної уваги, окрім загальних проблем з енергосистемою.

Якщо ви знаєтеся на комп’ютерах, цю проблему може бути легко вирішити.

Але якщо у вас є якісь сумніви, залиште ці питання експертам. В іншому випадку ви можете створити гору з кротової нори.

Марло завжди був одержимий комп’ютерами все своє життя. Пропрацювавши 25 років у сфері комп’ютерів та електроніки, він тепер із задоволенням пише про комп’ютери, щоб допомогти іншим. Більшу частину свого часу він проводить за комп’ютером або іншою технікою, щоб продовжувати вчитися. Дізнайтеся більше про Марло

Акумулятор ноутбука HP підключений, але не заряджається – (10 способів вирішення проблеми)

Акумулятор вашого ноутбука підключено до мережі, але він не заряджається? Багато людей стикаються з цією проблемою, особливо на старих ноутбуках HP. Досить неприємно, якщо ви не можете розпізнати причину цієї проблеми. Це стосується не лише ноутбуків HP, але й усіх інших ноутбуків. Віднесення ноутбука безпосередньо в ремонтну майстерню або сервісний центр забере у вас багато грошей і часу. У цьому посібнику ми згадали вісім простих методів вирішення цієї проблеми з акумулятором вашого ноутбука.

0 Способи вирішення проблеми із зарядкою ноутбука HP

Ноутбуки можна виправити з цієї проблеми зарядки, застосувавши кілька порад. Деякі поради прості у використанні, а деякі трохи технічні. Ми згадали всі ефективні поради; ви можете спробувати їх, спираючись на свої знання та досвід.

Перевірте, чи правильно підключений ноутбук

Часто ноутбук правильно підключений, але це лише проблема правильного підключення. Ми завжди повинні переконатися, що зарядний пристрій для ноутбука правильно підключений. У кожному ноутбуці ви повинні перевірити чотири речі, щоб забезпечити правильне підключення зарядного пристрою, включаючи наступне:

  • Правильне підключення кабелю до адаптера живлення.
  • Правильне підключення другого кабелю живлення до іншої сторони адаптера змінного струму.
  • Кабель живлення правильно вставлений у розетку.
  • І нарешті, з’єднання з ноутбуком.

По-перше, вам слід перевірити всі ці основні проблеми, перш ніж безпосередньо переходити до складних апаратних та програмних проблем. Часто все, що вам потрібно – це правильне з’єднання з адаптером.

Перевірте, чи підключений кабель до правильного порту USB-C чи ні

Часто проблема зарядки не є більшою, ніж проблема підключення кабелю живлення до неправильного порту USB-C. Ця проблема спостерігається лише в ноутбуках HP та інших конкретних моделях, оскільки лише ці ноутбуки мають порт USB-C.

Він також відомий як популярний крос-платформний порт, який допомагає передавати дані та заряджати ноутбук. Ви знайдете всі USB-C у певних ноутбуках, але ви можете зарядити ноутбук лише через певний порт. Тому переконайтеся, що ваш зарядний пристрій встановлений у правильний порт.

Оновлення драйвера акумулятора

Можливо, ваш ноутбук не заряджається, тому що ви використовуєте неправильний драйвер пристрою акумулятора або він застарів. Таким чином, це буде допомога якщо ви намагалися вирішити проблему з акумулятором ноутбука, оновивши драйвер. Ви можете вручну оновити драйвер або взяти допомога про Driver Easy.

Driver Easy – це програмне забезпечення, яке визначає правильні та необхідні драйвери для вашого ноутбука. Це програмне забезпечення звільняє вас від клопоту, пов’язаного з належним знанням вашої комп’ютерної системи, завантаженням або встановленням чого-небудь, а також з можливістю зробити будь-яку потенційну помилку. Ви можете вибрати БЕЗКОШТОВНУ або ПРО версію цього програмного забезпечення.

Щоб завершити процес, ось покроковий метод:

Встановіть Driver Easy на свій ноутбук.

Натисніть на кнопку Сканувати, і програма почне сканувати весь комп’ютер, щоб з’ясувати, чи є якісь проблеми з драйверами.

Натисніть кнопку Оновити, щоб завантажити нові та безпечні драйвери для вашого ноутбука. Після завантаження вам потрібно буде встановити їх вручну.

ноутбук, акумулятор, розрядився, професіонал, допомога

Ви можете натиснути на “Оновити все” у правому нижньому куті, щоб зробити всі необхідні оновлення.

Переконайтеся, що роз’єм живлення чистий

Якщо ваш ноутбук підключений до розетки протягом тривалого часу і його роз’єм наповнений пилом, брудом і сміттям. Це блокує правильне з’єднання. Зазвичай це трапляється, коли ви залишаєте роз’єм лежати над потоком. Тоді роз’єм буде збирати весь бруд на підлозі. Також слід тримати ноутбук подалі від дітей та домашніх тварин, оскільки вони також можуть забруднити його.

Перевірте, чи потрібно замінювати акумулятор

Проблеми з акумулятором зазвичай виникають, коли акумулятор стає занадто старим, що вимагає його заміни. Придбайте новий акумулятор, адаптер або кабель живлення, щоб забезпечити належну зарядку акумулятора. Переконайтеся, що ви купуєте лише оригінальний зарядний пристрій, оскільки місцевий зарядний пристрій може погано вплинути на акумулятор.

Скиньте налаштування ноутбука

Іноді в ноутбуці трапляється помилка, і все, що йому потрібно – це перезавантаження живлення. Таким чином, вимкніть ноутбук до того, як акумулятор ноутбука розрядиться. Тут ми згадали прості покрокові способи правильного скидання налаштувань ноутбука.

  • Вимкніть ноутбук
  • Вийміть акумулятор зарядного пристрою, якщо він знімний
  • Від’єднайте підключення кабелю живлення
  • Натисніть на кнопку ввімкнення та утримуйте її кілька секунд
  • Тепер вставте акумулятор
  • Підключіть ноутбук до мережі за допомогою кабелю живлення
  • Увімкніть ноутбук і перевірте, чи починає заряджатися акумулятор

Якщо цей метод не працює для вас, багато з них є у списку.

The Акумулятор Можливо, датчик перегрівається.

Ноутбуки легко перегріваються, і це безпосередньо впливає на їхню батарею. Датчик акумулятора не спрацьовує і відчуває, що ваш акумулятор повністю заряджений. Простіше кажучи, перегріті датчики відчувають, що батарея відсутня, і тому не заряджають її.

На завершення

Це десять простих та ефективних способів виправити ваш ноутбук. Дотримуйтесь усіх цих способів, і ви напевно вирішите проблему з зарядкою акумулятора. Ноутбуки часто бачать такі проблеми, коли вони старіють. Сподіваємося, вам сподобається цей посібник і ви знайдете спосіб вирішити проблему із зарядкою вашого ноутбука. Однак, якщо це не проста проблема, ви повинні віднести ноутбук до професіонал магазин або сервісний центр.

Відповідна стаття:

Привіт, читачі! Я Прія Сінгх, засновник (MercerOnline.Я працюю цифровим маркетологом, органічним афілійованим маркетологом та блогером на повну ставку.

Ноутбук HP не вмикається? Ось як це виправити

Причин, чому ваш ноутбук HP не заряджається, може бути кілька ноутбук не вмикається навіть після кількаразового натискання кнопки живлення. Під час завантаження ноутбука може:

  • Не реагувати взагалі
  • Завантажте компонент і негайно вимкніть
  • Увімкніть клавіатуру, але екран не реагує
  • Завантажте вентилятор ноутбука, але він швидко перегрівається

Це може засмутити, але це може не означати, що настав час кинути свій ноутбук. Це може бути просто незначний збій, який вимагає простих виправлень.

Як виправити ноутбук HP, який не вмикається

Перш ніж перейти до причин і способів усунення проблеми, найкраще зрозуміти, як поводиться ваш ноутбук. Ваш ноутбук може не реагувати на кнопку ввімкнення, або ви бачите лише чорний екран під час ввімкнення ноутбука.

Тож давайте розглянемо, як виправити ці проблеми одну за одною:

Перевірте несправність лінії живлення

Якщо ваш ноутбук не реагує на кнопку ввімкнення, швидше за все, у вас проблеми з кабелем живлення. Найкраще перевірити, чи не зламаний чи розщеплений кабель вашого ноутбука. Ваш блок живлення може мати невеликий індикатор, який загоряється, якщо ви правильно його підключили. Якщо індикатор не світиться, можливо, варто замінити кабель.

ноутбук, акумулятор, розрядився, фахівець, допомога

Ви також можете перевірити, чи є живлення в розетці, до якої ви підключили кабель. Але якщо все виглядає добре і кабель живлення ноутбука не має проблем, можна спробувати від’єднати акумулятор (у випадку ноутбуків зі знімними акумуляторами).

Після того, як ви виймете акумулятор, підключіть ноутбук до кабелю живлення та спробуйте його увімкнути. Якщо це так, то ваша батарея викликає проблеми із запуском.

Однак, якщо він все одно не вмикається, краще перейти до наступних кроків.

Видаліть усі зовнішні пристрої

Бувають випадки, коли зовнішні пристрої, такі як USB, зовнішня миша, клавіатура тощо., втручатися в роботу ноутбука і не давати йому ввімкнутися. Ви можете спробувати видалити їх усі і спробувати знову. Ви можете знову підключити пристрої після того, як ноутбук завантажиться, якщо він увімкнеться. Після цього ви зможете усунути несправності таких пристроїв і з’ясувати, чому вони спричинили проблеми.

Повне скидання налаштувань ноутбука

Існує простий процес скидання налаштувань ноутбука, який працює як за помахом чарівної палички для більшості людей, які стикаються з такою ж проблемою. Ви також можете спробувати виконати жорстке скидання за допомогою наступних кроків і перевірити, чи працює це для вас.

  • Від’єднайте кабель живлення від ноутбука.
  • Вийміть акумулятор. Якщо ваш ноутбук не має зовнішнього акумулятора, можливо, вам доведеться відкрити нижній корпус, щоб від’єднати його.
  • Переконайтеся, що до ноутбука не підключені додаткові периферійні пристрої.
  • Затисніть кнопку ввімкнення на 30 секунд.
  • Підключіть акумулятор і кабель живлення назад.
  • Спробуйте увімкнути ноутбук.

Перевірте, чи не працює будь-яке обладнання

Несправність обладнання також може бути причиною проблеми. Наприклад, якщо ноутбук реагує на кнопку ввімкнення, але на екрані нічого не відображається, можна спробувати під’єднати інший монітор. Якщо інший монітор працює, екран вашого ноутбука розбитий. Потім ви можете замінити його або виправити за допомогою допомога з професійний.

Крім того, якщо ваш ноутбук нагрівається, як тільки ви натискаєте кнопку живлення, а потім автоматично вимикається, можливо, вентилятори не працюють. Такий випадок також не дозволяє ноутбуку ввімкнутись. Отже, найкраще віднести ноутбук до спеціаліста професійний і продіагностувати його на наявність несправного обладнання та замінити його.

    Існує ймовірність, що CMOS-акумулятор вашого ноутбука мертвий або не працює належним чином. Зазвичай CMOS-акумулятор дозволяє ноутбуку зберігати налаштування BIOS та іншу корисну інформацію на комп’ютері.
    Ви можете спробувати змінити CMOS батарея і ввімкнення ноутбука. Якщо це спрацює, вам більше не доведеться турбуватися про проблему.

Свіжа інсталяція Windows

Встановлення нової Windows на ваш ноутбук може бути найкращим варіантом, якщо ваш ноутбук вмикається, але ви не можете подолати чорний екран з самого початку. Використання диска з операційною системою може бути найбільш плідним, коли BIOS виходить з ладу, оскільки комп’ютеру може знадобитися спочатку отримати доступ до BIOS, щоб прочитати USB-накопичувач.

Ви також можете скористатися завантажувальним USB для свіжої інсталяції Windows на ваш ноутбук. Однак, цей процес може бути застосований лише в тому випадку, якщо ваш ноутбук реагує на натискання кнопки ввімкнення.

Запобіжні заходи, якщо ваш ноутбук не вмикається

Ось деякі з процесів, які ви можете спробувати вирішити свою проблему. На жаль, якщо жоден з цих варіантів не працює, це може означати, що прийшов час попрощатися з вашим ноутбуком і придбати новий. Але подивіться на світлу сторону! Ви можете вжити заходів обережності з новим ноутбуком, щоб переконатися, що ця проблема більше ніколи не потурбує вас.

Ви можете скористатися наведеним нижче контрольним списком, щоб підтримувати свій ноутбук у належному стані, щоб більше не стикатися з неприємностями:

  • Часто оновлюйте Windows та драйвери: Найкраще постійно перевіряти наявність оновлень для Windows та інших драйверів, щоб вам не довелося турбуватися про збої в роботі ОС або будь-якого обладнання.
  • Регулярне технічне обслуговування: Ноутбуки також мають механічні частини, такі як шарніри та вентилятори. Бажано проводити технічне обслуговування, очищаючи вентилятори та переконуючись, що кожне обладнання працює ефективно.
  • Використовуйте антивірусне та антивірусне програмне забезпечення: Існує багато смертоносного шкідливого програмного забезпечення, яке може зробити ваші ноутбуки абсолютно марними. Отже, ми радимо використовувати програмне забезпечення для захисту вашого ПК від таких загроз. Ви можете знайти безліч хорошого програмного забезпечення на ринку. Отже, ви можете провести своє дослідження та вибрати той, який вам найбільше підходить.

Сподіваємось, одне з вищезгаданих рішень спрацювало для вас, і вам не доведеться переживати клопоти із заміною батареї ноутбука.

Якби ви поєднували написання текстів та ігри, ви б зрозуміли мене, Шрітеша. Завзятий геймер і технічний ентузіаст, який також має хист до написання текстів. Маючи річний досвід написання контенту, я намагаюся писати технічний та ігровий контент так, щоб будь-хто міг його зрозуміти. Якщо я не пишу, то, ймовірно, ви побачите мене за атакою на Valorant або за написанням віршів у тихому кафе.

Частина 1: Чому акумулятор мого ноутбука розряджається так швидко?

В ідеалі, одна з найпоширеніших причин для ноутбука акумулятор несправність – це стара або розряджена батарея. Якщо ваш ноутбук акумулятор старий, то, швидше за все, він може легко розрядитися, і настав час його замінити. Крім того, існують і інші причини проблем з акумулятором ноутбука.

  • У фоновому режимі може бути занадто багато процесів, запущених у фоновому режимі.
  • Важкі програми (наприклад, ігрові або будь-які інші настільні програми) також можуть розряджати батарею.
  • Зміна системних налаштувань, що спричиняє швидке розрядження акумулятора
  • Ваша система може працювати на високій яскравості або з іншими додатковими опціями.
  • Занадто багато підключень до Інтернету та мережі також можуть спричинити цю проблему.
  • Встановлена прошивка може бути пошкоджена, що призводить до збою живлення.
  • Іншими причинами можуть бути несправний драйвер, занадто багато периферійних пристроїв тощо.

Частина 2: Як полагодити ноутбук Ноутбук Проблема швидкого розряджання акумулятора?

Щоб вирішити проблему з акумулятором ноутбука Asus, Lenovo, Dell або HP, ви можете розглянути наступні пропозиції. Це пов’язано з прошивкою системи або неправильними налаштуваннями, які можна легко вирішити. Однак, якщо акумулятор вашого ноутбука старий або розряджений, вам варто подумати про його заміну. Ось 10 способів вирішити цю проблему, натисніть на будь-який з них, щоб швидко переглянути.

Погляньте на це відео, яке ми підготували для вас, в якому розглядаються найпоширеніші причини, що призводять до швидкого розрядження акумулятора ноутбука, та способи їх усунення. Ви можете дізнатися більше з відео-спільноти Wondershare.

Останні відео від Recoverit

Сподіваємось, відео вирішило вашу загальну проблему з виявленням аудіосервісу. Якщо ні, нижче наведено кілька інших рішень. Продовжити читання!

Контролюйте яскравість екрану

Можливо, ви вже знаєте, що дисплей системи є одним з основних компонентів, які живляться від акумулятора. Тому це перше, що я б рекомендував зробити, якщо батарея вашого ноутбука HP швидко розряджається. Ви можете знайти налаштування яскравості за допомогою ярликів на панелі завдань або просто використовувати функціональні клавіші для збільшення/зменшення яскравості.

Крім того, ви також можете перейти до налаштувань системного дисплея, щоб відрегулювати яскравість екрана до потрібного рівня. Намагайтеся не тримати його високим, оскільки це може швидше спалити акумулятор вашого ноутбука.

Вимкніть підсвічування клавіатури

У деяких ноутбуках преміум-класу ми також отримуємо функцію підсвічування клавіатури. Хоча це може допомогти вам друкувати в темряві, це також може спричинити такі проблеми, як швидке розрядження акумулятора ноутбука. Щоб виправити це, ви можете використовувати комбінації клавіш (наприклад, функціональну клавішу F5 для HP) для регулювання яскравості.

Крім того, ви також можете перейти до Центру керування мишею та клавіатурою вашої системи та вимкнути цю функцію в розділі “Підсвічування клавіатури”.

Відрегулюйте налаштування живлення на своєму ноутбуці

Будь-яка нещодавня зміна в налаштуваннях живлення вашої системи також може бути причиною проблем з акумулятором ноутбука HP або Acer. В ідеалі, це може статися з ноутбуками будь-якої марки, і це можна легко виправити. Просто перейдіть у Налаштування системи Сплячий режим і налаштуйте параметри сну та часу роботи екрана, коли система ввімкнена або перебуває у сплячому режимі.

Якщо ви хочете, ви також можете перейти до Додаткових налаштувань живлення звідси, щоб запустити оптимізований або збалансований план для системи. Звідси ви навіть можете створити свій тарифний план.

Мінімізація мережевих підключень

Якщо до вашої системи підключено багато мереж або периферійних пристроїв, це також може розрядити акумулятор вашого ноутбука. Для цього ви можете просто перейти до Налаштування мережевих з’єднань вашої системи і перевірити активні на даний момент з’єднання. У деяких версіях Windows це також можна переглянути у розділі Панель керування Мережа та мережеві підключення до Інтернету.

Звідси ви можете вибрати будь-яку мережу, клацнути правою кнопкою миші та просто вимкнути або забути про неї. Таким чином, ви можете мінімізувати кількість активних мережевих підключень на вашому ноутбуці.

Позбавтеся від непотрібних периферійних пристроїв

Окрім мережевих з’єднань, ви також можете відстежувати периферійні пристрої, підключені до вашої системи. Наприклад, якщо ваша система підключена до кількох пристроїв одночасно, це може призвести до розряджання акумулятора ноутбука. У цьому випадку ви можете спробувати від’єднати USB-накопичувач, бездротову мишу, CD/DVD, динаміки Bluetooth або будь-який інший підключений пристрій.

Просто зайдіть в налаштування системи, щоб відстежити це, або натисніть на іконку пристрою на панелі завдань. Клацніть по ньому правою кнопкою миші, щоб безпечно видалити підключені пристрої, і просто відключіть від нього всі непотрібні периферійні пристрої.

Частина 3: Бонусна порада: Відновлення втрачених/видалених файлів з ноутбука за допомогою Recoverit

Іноді, під час усунення проблеми з акумулятором ноутбука, ви можете втратити важливі дані. В цьому випадку ви можете скористатися допомогою Recoverit, яка професійний інструмент для відновлення даних, який можна використовувати на провідних системах Windows. З її допомогою ви зможете повернути файли, втрачені при різних сценаріях і з різних джерел. Це може допомогти ви повернете свої зображення, відео, звуки, документи і будь-які інші типи даних. Ось як ви можете використовувати Recoverit Data Recovery для відновлення втраченого, видаленого або недоступного вмісту.

Відновлення даних за допомогою Recoverit. Найкраще програмне забезпечення для відновлення файлів

  • Ефективне, безпечне та повне відновлення пошкоджених файлів з комп’ютера, USB-накопичувача, карти пам’яті.
  • Підтримує відновлення пошкоджених файлів і втрачених внаслідок вірусної атаки, збою програми або відключення живлення комп’ютера.
  • Відновлюйте будь-які дані та типи файлів з високою ймовірністю успіху та без втрати якості.
  • Підтримувані ОС: Windows 11/10/8/7/XP/Vista та Mac OS X 10.10. macOS 13 (Ventura).

Крок 1: Виберіть місце для сканування

Спочатку просто запустіть Recoverit Data Recovery на комп’ютері і виберіть місце для сканування. Це може бути розділ, папка або весь диск.

Крок 2: Дочекайтеся завершення сканування

Після натискання на кнопку “Почати” програма спробує відновити ваші дані. Ви можете почекати, переглянути прогрес на екранному індикаторі або просто зупинити процес між етапами.

Крок 3: Відновіть дані

Після завершення процесу програма покаже список відновлених даних у різних категоріях. Ви можете використовувати його фільтри, щоб отримати саме ті файли, які потрібно відновити, і навіть попередньо переглянути їх в інтерфейсі. Тепер просто виберіть те, що ви хочете повернути, і натисніть кнопку “Відновити”, щоб зберегти їх.

Я впевнений, що після прочитання цього посібника ви зможете виправити проблеми з батареєю ноутбука Asus, Acer, Lenovo, Dell або HP. Щоб полегшити вам завдання, я перерахував способи виправлення помилок, пов’язаних зі швидким розрядом акумулятора ноутбука, які можна реалізувати практично на будь-якій системі. Однак, якщо ви втратили частину даних під час ремонту ноутбука, ви можете скористатися програмою Recoverit Data Recovery. Маючи один з найвищих показників відновлення, вона дозволить вам повернути всі види даних без зайвого клопоту.

Люди також запитують

Перевірте яскравість екрану і зменшіть її, якщо вона занадто висока. Ви також можете відключити підсвічування клавіатури. Перейдіть до налаштувань живлення та відрегулюйте, коли ваш екран може переходити в режим сну, щоб він не залишався активним протягом тривалого часу та не розряджав акумулятор акумулятор.

Ви можете скористатися програмою Windows Battery Saver, щоб дізнатися, що саме розряджає акумулятор вашого ноутбука. Пройдіть цим шляхом: Пуск Налаштування Система Економія заряду акумулятора Використання акумулятора. Ви отримаєте аналіз простору, який використовує кожна програма, щоб дізнатися, яка з них розряджає ваш акумулятор.

Не варто залишати ноутбук постійно увімкненим в мережу. Однак, ви повинні стежити за іншими факторами, такими як спека, яка може бути шкідливою для акумулятора. Пам’ятайте, що ноутбук настільки хороший, наскільки хороший його акумулятор, і ви повинні піклуватися про нього.

ноутбук, акумулятор, розрядився, професійна, допомога

Leave a Reply