Система моніторингу заряду батареї підстанції. Визначення параметрів і моделювання роботи

Table of Contents

Пікове гоління з накопиченням енергії від акумулятора Система

У цьому прикладі показано, як змоделювати контролер системи накопичення енергії акумулятора (BESS) та систему управління акумулятором (BMS) з усіма необхідними функціями для пікового гоління. Зняття пікових навантажень та робота BESS відповідають стандартам IEEE Std 1547-2018 та IEEE 2030.2.Стандарти 1-2019.

У цьому прикладі усереднюючий перетворювач, вихідний фільтр і пов’язане з ним керування моделлю BESS. BESS може працювати в режимі мережевого регулювання і отримує уставки від операторської для диспетчерської для диспетчеризації електроенергії. BESS також отримує вимірювання потоку потужності від точки спільного приєднання (PCC) і змінює режим керування для зняття пікових навантажень.

Опис контролера BESS

Контролер BESS отримує команди і уставки від оператора диспетчерської, а також різні вимірювання і стан від різних джерел і навантажень, підключених до фідера. BESS у цій моделі включає такі функції:

  • Генерація еталонної частоти
  • Генерація опорної напруги
  • Отримання уставки та команди від оператора
  • Зміна режиму керування. Відповідно до вимірювання потоку потужності на PCC, BESS починає пікове гоління або переходить в режим зарядки

Реалізація фотоелектричної (PV) моделі

Модель являє собою трифазну фотоелектричну (PV) систему, підключену до мережі, яка подає потужність з одиничним коефіцієнтом потужності (UPF) без використання проміжного DC-DC перетворювача. Безтрансформаторна конфігурація імітує струми витоку. Для відстеження точки максимальної потужності (MPP) у прикладі використовуються такі методи відстеження точки максимальної потужності (MPPT):

Огляд моделі

Відкрити модель sscv_peak_shaving.slx.

mdl = sscv_peak_shaving; open_system(mdl)

Модель являє собою Підстанція підсистема з’єднує BESS та фідер з основною мережею. Ця підсистема включає в себе з’єднувальний вимикач, роз’єднувачі та трансформатори для з’єднання основної мережі з BESS та вихідним фідером. Підстанція також містить контролер BESS і BMS.

Компоненти будівлі для зняття пікових навантажень за допомогою BESS

Цей приклад складається з таких основних компонентів:

  • Підстанція
  • Система BESS
  • Акумуляторна батарея Система управління (BMS)
  • Акумуляторна батарея Модуль
  • Операторська диспетчерська

Підстанція

Підсистема “Підстанція” з’єднує BESS і фідер з основною мережею за допомогою з’єднувального вимикача, роз’єднувачів і трансформаторів. Акумуляторна батарея підстанція також містить контролер BESS та BMS.

Система BESS

До складу системи BESS входять

  • Перетворювач, фільтр, вимірювання та керування на стороні мережі
  • Акумуляторна батарея система управління (BMS)
  • Модуль акумуляторної батареї

Перетворювач BESS підключає акумуляторні модулі до мережі та контролює потік потужності через перетворювач. Контролер BESS реалізує функцію пікового відключення.

Вимірювання потужності на PCC виявляє високе навантаження на основну мережу в точці підстанція і активує функцію пікового гоління. Функція пікового відключення обмежує потужність від мережі до максимальної номінальної потужності, в той час як система BESS забезпечує решту необхідної потужності.

Акумулятор Система управління (BMS)

BMS отримує запит від мережевого перетворювача про потребу в енергії. BMS також контролює стан заряду (SOC) акумуляторного модуля. У цьому прикладі BMS відключає батарею, якщо SOC перевищує високий поріг SOC і батарея розряджається. Аналогічно, BMS відключає батарею, якщо SOC нижче низького порогу SOC і батарея заряджається. Як тільки батарея розмикається з боку постійного струму, вимикач з боку змінного струму також розмикається протягом одного циклу.

Модуль акумуляторної батареї

Модуль акумулятора підключений до сторони постійного струму перетворювача BESS. Два блоки батарей з’єднані послідовно і заземлені в середній точці. Вимикачі постійного струму можуть відключати модуль акумулятора.

Диспетчерська оператора

Підсистема Operator Control Room надсилає всі задані значення та команди. Він також відображає графіки виміряних величин та аналіз продуктивності системи.

ATEX

Відповідно, ці робочі місця класифікуються як зони небезпечних зон відповідно до Директиви ATEX – “небезпечна зона” визначається як зона, в якій атмосфера містить або може містити в достатній кількості легкозаймисті або вибухонебезпечні гази, пил або пари. Позначення зони залежить від рівня ризику та ймовірності утворення горючих газів, парів або туману під час нормальної роботи.

ATEX – це абревіатура від “Atmospheres Explosibles” (“Вибухонебезпечні атмосфери”) і є набором правил Європейського Союзу, які покликані забезпечити безпеку електротехнічних виробів, що використовуються в потенційно вибухонебезпечних середовищах.

Компанія Thorne Derrick, експерт з обладнання для вибухонебезпечних середовищ, пропонує електрообладнання, що відповідає вимогам ATEX (зона 1/зона 2 (горючий газ)), для встановлення на підстанціях і в акумуляторних приміщеннях для забезпечення опалення, освітлення та розподілу електроенергії.

Небезпечні зони

Основними небезпеками для осіб, які проводять роботи або тестування акумуляторів та зарядних пристроїв, є ураження електричним струмом, вибух або опіки, що виникають внаслідок займання горючого газу, який виділяється елементами під час процесу заряджання.

Легкозаймистий газ може спалахнути від відкритого полум’я (наприклад, при “гарячих роботах” кабельних з’єднувачів), цигарок або іскор, якщо клеми елементів випадково заземлені або закорочені між собою.

Це коротке замикання вивільняє небезпечні рівні тепла, світла та енергії дуги.

Отже, електрообладнання, встановлене в акумуляторних приміщеннях підстанцій середнього та високого напруги, повинно бути сертифіковане відповідно до Зони 1 або Зони 2 згідно з Директивою ATEX для безпечної установки в таких потенційно вибухонебезпечних середовищах.

Підстанція первинної мережі: підстанція 132 кВ, 66 кВ, 33 кВ або 25 кВ, включаючи безпосередньо пов’язані з нею підстанції 66 кВ, 33 кВ, 25 кВ, 11 кВ та 6 кВ.6 кВ розподільчих щитів на трансформаторних підстанціях (визначення: Технічна специфікація WPD EE Spec 25/5).

СВІТЛО | ОПАЛЕННЯ | ПИТАННЯ

Як ми можемо допомогти?

Освітлення – TD може запропонувати проекти освітлення для забезпечення рівнів освітленості відповідно до нормативних вимог, правильного розташування арматури та відповідності сертифікаційним вимогам – ми надаємо комплексні послуги з проектування систем освітлення небезпечних зон.

PIR-датчики руху

Опалення – TD може надати розрахунки тепловтрат акумуляторної кімнати, щоб переконатися, що правильні нагрівачі вказані і відповідають вимогам сертифікації ATEX для забезпечення адекватного комфортного опалення підстанції.

Силове – ТД може визначити та поставити зі складу з’єднувальні муфти для підключення та подачі напруги на високовольтні силові кабелі до розподільчих пристроїв та трансформаторів до 66 кВ.

  • Raytec | Світильники
  • Abtech | Розподільні коробки
  • Крейг Деррікотт | Ізолятори
  • EXHEAT | Нагрівачі
  • Marechal | Штепсельні розетки
  • Crowcon | Детектори газу
  • Technor | Обладнання для управління корпусами ATEX
  • Roxtec | Кабельні переходи
  • Hawke | Кабельні вводи

Детектор ATEX PIR – це датчик руху, який виявляє теплову (інфрачервону) сигнатуру рухомого тіла та подає вихідний сигнал тривоги до системи сигналізації / моніторингу відповідно в межах підстанція акумуляторна.

підстанція, акумулятор, моніторинг, система, визначити

Великі запаси | Конкурентоспроможні | З’єднувачі високовольтних з’єднань З’єднувачі для ГІС

Послуги з розробки специфікацій для проектування освітлення

Серія стандартних аварійних світильників SPARTAN, сертифікованих за стандартом ATEX, виробництва Raytec, призначена для освітлення небезпечних зон, які потребують високої продуктивності, надійності, енергоефективного яскравого освітлення “White-Light” з використанням новітніх світлодіодних технологій.

Інтелектуальні аварійні лінійні світильники SPARTAN WL168 Zone 2, що постачаються компанією Thorne Derrick, покращують рівень освітленості в акумуляторному приміщенні підстанції. У цьому проекті, згідно з технічним завданням, необхідно було замінити 4 існуючі люмінесцентні світильники 2х58 Вт для зони 2. Спочатку замовник запросив 5-футові світлодіодні лінійні альтернативи, але завдяки високій світловіддачі та унікальній модульній конструкції SPARTAN, яка зробить будь-яке поточне обслуговування швидким і простим, SPARTAN WL168 став ідеальним рішенням. Обговоріть з нами ваші вимоги.

Лінійка нагрівачів EXHEAT від FAW забезпечує універсальний нагрів повітря в акумуляторних приміщеннях потужністю від 250 Вт до 3 кВт – електричні нагрівачі сертифіковані для використання у вибухонебезпечних зонах, де вибухонебезпечна атмосфера класифікується як зона 1 або 2 (IIA, IIB, IIC) газової групи.

Блоги

  • З’єднання кабелів у вибухонебезпечних зонах згідно з директивою ATEX
  • Герметизація кабельних каналів у вибухонебезпечних зонах згідно з директивою ATEX
  • Тимчасовий прожектор для небезпечних зон – світлодіодний прожектор Wolf LinkEx WF-300 XL
  • Замкнуті простори – електроживлення, освітлення, обігрів вибухонебезпечних середовищ
  • Підстанції 132кВ 33кВ 11кВ ДНО – керівництво по герметизації кабелів від Roxtec
  • Чи може одяг від дугового спалаху врятувати життя працівників комунальних служб?

Thorne Derrick

TD є спеціалізованим дистриб’ютором для операторів розподільчих мереж Великобританії (DNO), зареєстрованих постачальників послуг NERS, ICP та підрядників високовольтних з’єднань широкого спектру низьковольтних, середньо- та високовольтних з’єднань, заземлення, Підстанція Електричне обладнання – включає в себе з’єднання 11кВ/33кВ/66кВ, термінатори та з’єднувачі для додатків DNO та приватних мереж.

Зв’яжіться з нашою британською енергетичною командою для отримання конкурентних пропозицій, швидкої доставки зі складу та технічної підтримки або навчання по всій продукції низького та високого напруги.

Ключові категорії продукції: Ущільнювачі повітропроводів | Кабельні хомути | Кабельні вводи | Електробезпека | Захист від дугових розрядів | Інструменти для з’єднання кабелів | Тягнення кабелю | Заземлення | Фідерні опори | З’єднання кабелів низької напруги | Закінчення з’єднань середньої та високої напруги

підстанція, батарея, моніторинг, система, визначити

Спеціалізовані постачальники високовольтного електричного обладнання та кабельних аксесуарів

Читати далі

  • Електрообладнання для вибухонебезпечних зон Розмір: 2.71 МБ

Вибрані статті блогу

Аксесуари для силових кабелів Nexans Power Accessories є провідним європейським інноватором і виробником.

Thorne Derrick International є спеціалізованим постачальником для британської та міжнародної офшорної вітроенергетики.

Підпишіться на наш інформаційний бюлетень POWER, який містить новини, проекти, відео, технічні поради, інформацію про навчання, акції, вебінари, кар’єрні можливості та технічні документи.

Включає доступ до нашого популярного блогу JOINTERS BLOG з матеріалами від професіоналів комунальних служб, лінійників і кабельних з’єднувачів, які працюють на високовольтних високовольтних кабелях і повітряних лініях, як правило, на 11 кВ, 33 кВ, 66 кВ і до 132 кВ. 15 000 підписників.

Вводячи свої дані, ви даєте згоду на отримання безкоштовних курсів та підручників по електронній пошті. Ви можете відмовитися від підписки в будь-який час.

Підводні камені моніторингу підстанцій, яких слід уникати

При виборі системи моніторингу підстанцій важливо пам’ятати про потенційні проблеми, які можуть виникнути, якщо ви придбаєте неправильну систему. Багато з цих критеріїв просто протилежні критеріям купівлі, які я перерахував вище, але це допоможе вам подумати про нюанси з обох боків:

  • Моніторинг система яка не сумісна з обладнанням вашої підстанції, може спричинити помилки в даних або несправності, що може призвести до дорогих простоїв або відмов обладнання.
  • Неточні дані також можуть призвести до прийняття неправильних рішень, які можуть мати серйозні наслідки.
  • Підстанція моніторинг ненадійна система може призвести до пропущених можливостей технічного обслуговування або затримки реакції на збої в роботі обладнання. Це може призвести до збільшення витрат на ремонт, скорочення терміну служби обладнання та виникнення потенційно небезпечних ситуацій.

Щоб уникнути цих проблем, важливо вибрати систему моніторингу підстанції, яка відповідає вашим конкретним потребам.

Це включає забезпечення сумісності з обладнанням вашої підстанції, точність і надійність системи, простоту використання і масштабованість. Зосередження уваги на цих ключових характеристиках допоможе вам уникнути поширених помилок, які впливають на занадто багатьох приватних і державних службовців.

Яка роль тепловізора для моніторингу гарячих точок?

Однією з особливостей системи моніторингу підстанції є наявність тепловізора. Цей інструмент може виявити гарячі точки в обладнанні вашої підстанції, які можуть вказувати на потенційні збої або загрози безпеці.

Виявляючи гарячі точки на ранній стадії, ви можете вжити превентивних заходів, щоб запобігти відмовам обладнання та уникнути потенційно небезпечних ситуацій.

Це спеціалізований тип моніторингу, який безпосередньо пов’язаний з вашою роллю як енергопостачальної компанії. Існують також інші аспекти моніторингу підстанцій, які можуть зацікавити ваш телекомунікаційний підрозділ.

Комунальні телекомунікації не менш важливі для захисту електромережі

Однією з моїх постійних ролей в DPS є щорічне представлення нашої компанії на виставці Utilities Telecom Council (UTC). Це ціла виставка, присвячена телекомунікаціям у комунальному господарстві.

Як виробник систем віддаленого моніторингу для використання будь-ким, хто має телекомунікаційну мережу, для нас це природне місце, де ми можемо.

Ось чому я можу описати для вас важливі аспекти моніторингу телекомунікацій на енергетичних підприємствах:

  • Контролюйте свій телекомунікаційний транспорт і комутатори
  • Моніторинг резервних генераторів
  • Моніторинг акумуляторних батарей
  • Відстежуйте рівень забруднення навколишнього середовища (наприклад. температура, вологість, доступ до дверей)

Я запрошую вас використовувати весь веб-сайт DPS Telecom, коли ви досліджуєте цю частину підстанції моніторинг до яких безпосередньо відноситься DPS (включаючи індивідуальні варіанти обладнання).

Я також можу надати вам базовий огляд того, як ми вирішуємо питання віддаленого моніторингу на підстанції за допомогою нашої лінійки продуктів.

Функціональна система моніторингу підстанцій: NetGuardians та T/Mon

Моніторинг декількох підстанцій в телекомунікаційному контексті включає в себе RTU NetGuardian і головну станцію T/Mon.

Це блоки дистанційної телеметрії, які призначені для моніторингу та управління віддаленим обладнанням на об’єкті. NetGuardian RTU спеціально розроблені для роботи в суворих умовах, таких як електричні підстанції, і можуть витримувати екстремальні температури, вологість та інші фактори навколишнього середовища.

NetGuardian RTU оснащені широким спектром можливостей моніторингу, включаючи моніторинг датчиків, моніторинг стану обладнання та можливості дистанційного керування.

Це означає, що ви можете отримувати сповіщення в режимі реального часу (текстові повідомлення, електронні листи, відображення веб-інтерфейсу), якщо виникають будь-які проблеми з вашим обладнанням. Ви можете вжити заходів для їх усунення до того, як вони перетворяться на більш серйозні проблеми.

Рішення для забезпечення відповідності вимогам NERC PRC-005

Північноамериканська корпорація з надійності електропостачання (NERC) – це некомерційна регуляторна організація, що працює в США, Канаді та північній частині Нижньої Каліфорнії, Мексика.

НКРЕ гарантує надійність великої потужності система розробляючи та впроваджуючи системні стандарти.

Надійність гарантована

Стандарт НКРЕ PRC-005 був створений для оцінки надійності акумуляторних батарей, що використовуються в комунальній енергетиці. NERC працює над навчанням, підготовкою та сертифікацією промислового персоналу для забезпечення обізнаності про систему. Він включає в себе вимоги до 4-, 6- і 18-місячного технічного обслуговування, які необхідно виконувати для батарей VLA, VRLA і нікель-кадмієвих акумуляторів, щоб залишатися відповідними вимогам.

Відповідність стандарту NERC PRC-005-2

Franklin Electric Grid Solutions надає необхідне обладнання, щоб допомогти кожному клієнту виконати план технічного обслуговування акумуляторів NERC PRC-005. Від ручних акумуляторних тестерів до повністю автоматизованих рішень для моніторингу батарей. Разом з апаратним забезпеченням Franklin Electric Grid Solutions надає програмне забезпечення, яке об’єднує всі рішення в єдине ціле. Franklin Electric Grid Solutions може отримувати дані тестування акумуляторів від ручних тестерів акумуляторів та / або акумуляторів моніторинг систем і забезпечують автоматичний аналіз даних тестування, сигналізацію та збереження даних, щоб гарантувати, що ваші критичні енергетичні системи можуть працювати, коли це потрібно, і залишатися сумісними з нормативними вимогами.

ДІЗНАТИСЯ ПРО ТЕСТЕР АКУМУЛЯТОРІВ CELLTRON ADVANTAGE

CELLTRON™ Advantage – це швидкий, зручний ручний тестер преміум-класу для вимірювання провідності, напруги, температури та опору ремінця акумулятора для повного аналізу стану батареї.

ДІЗНАТИСЯ ПРО CELLGUARD БАТАРЕЯ РІШЕННЯ ДЛЯ МОНІТОРИНГУ

Системи моніторингу акумуляторних батарей (BMS) забезпечують точну і надійну індикацію стану батареї за допомогою моніторинг та аналіз напруги, температури та провідності акумулятора.

Які доступні монітори заряду батареї Victron?

Монітори акумуляторів Victron бувають чотирьох основних різновидів, а також декількох підтипів в межах цих систем. Давайте розглянемо, що кожен з них пропонує з точки зору функцій, ціни та іншого.

BMV-700/702

BMV-700 – це класична, стандартна модель монітора заряду батареї Victron. Цей високоточний пристрій працює з батареями від 6.5-95V. Він надає всю необхідну інформацію на зручному дисплеї пристрою, від напруги і струму до залишкового заряду.

BMV-702 має всі ті ж чудові функції, що і модель 700, але також включає допоміжний порт для вимірювання напруги іншої батареї, температури батареї або інших входів. BMV-700 продається за трохи більше 140, а 702 трохи дорожче – трохи менше 180.

Хоча це набагато менш поширене явище, Victron випускає BMV700h, який пропонує ту ж функціональність, що і серія 700, але призначений для високовольтних акумуляторних систем від 60 В до 385 В. Ви в основному знаходите ці потреби в комерційному просторі, такому як телекомунікації та підстанції.

BMV-712

BMV-712 – це “розумний” монітор батареї Victron. Ключовим моментом є інтеграція технології Bluetooth в акумулятор монітор, що надає всю інформацію про пристрій під рукою, прямо на телефоні або іншому мобільному пристрої. Це значно спрощує налаштування, моніторинг та контроль роботи акумулятора. Як і 702, він також має додатковий порт для різних застосувань. За цю зручність вам доведеться заплатити трохи більше, оскільки BMV-712 продається трохи дорожче, ніж серія 700.

SmartShunt (500A, 1000A, 2000A)

Шукаєте високоякісний, повнофункціональний монітор заряду акумулятора, але не потребуєте дисплея? SmartShunt може бути саме тим, що ви шукаєте. Цей простий пристрій під’єднується безпосередньо до батареї та зменшує захаращеність. Передає інформацію через Bluetooth на ваш телефон або інший пристрій. SmartShunt поставляється в трьох різних моделях від 500А до 2000А, з ціною від 130 до трохи менше 300.

Lynx Shunt

Lynx – це інтелектуальний шунт, призначений для роботи безпосередньо з системою розподілу живлення Lynx система розподілу електроенергії Lynx. Немає сенсу використовувати цей шунт без системи розподілу. Система Victron Lynx – це фантастичний спосіб очистити розподіл електроенергії, інтегрувавши моніторинг батареї та розподільні запобіжники в одному чистому корпусі.

Це найдорожчий з лінійки моніторів заряду батареї Victron, але він також пропонує найбільш інтегровані та складні функції.

Монітори акумуляторів Victron – це чудово, але іноді вам потрібна інформація

Тепер повинно бути зрозуміло, чому монітори заряду батареї є життєво важливою частиною будь-якої електричної системи, що працює від батареї система. Але іноді вам потрібно ще більше інформації та контролю над системою.

Ось де вступають в дію системи управління. Ці більш повнофункціональні пристрої зазвичай включають моніторинг сонячної потужності, швидкості зарядки і розрядки та багато іншого. Як результат, вони є важливим компонентом великих систем або тих, де вам потрібен високий ступінь налаштування та моніторингу.

Системи управління монітором заряду батареї Victron

Victron пропонує кілька різних систем керування моніторами заряду акумулятора. Давайте розберемо їх, щоб знайти правильний варіант для вашої ситуації з електроживленням.

Cerbo GX

Victron заявляє, що цей універсальний пристрій дає вам “повний контроль над системою, одночасно максимізуючи продуктивність”.” За допомогою системи дистанційного керування Victron та VictronConnect власники можуть контролювати широкий спектр вимірювань та частин своєї акумуляторної системи. Доступ до даних через пристрої Bluetooth або корисний сенсорний дисплей GX Touch, спеціально розроблений для роботи з Cerbo. Коштує трохи більше 340.

Color Control GX

Color Control GX – ще один чудовий варіант для тих, кому потрібен простий, зрозумілий інтерфейс для керування акумуляторною системою. Одним натисканням кнопки власники можуть перевірити рівень заряду акумулятора, енергоспоживання, сонячну генерацію та інші зовнішні джерела енергії.

Він навіть може автоматично запустити ваш генератор, якщо напруга падає або попит на енергію зростає. Керуйте всім цим з будь-якої точки світу завдяки системі дистанційного керування Victron. Ця потужна система керування також може ефективно працювати з іншими пристроями сторонніх виробників.

GX Touch (50 70)

Багато користувачів віддають перевагу інтерфейсу з сенсорним екраном, і Victron пропонує їм також GX Touch. Доступний як у п’ятидюймовому (модель 50), так і в семидюймовому (модель 70) варіантах, він легко підключається до Cerbo GX за допомогою лише одного кабелю. Він також водонепроникний і дуже тонкий, що дозволяє легко монтувати або зберігати його практично в будь-якому місці.

Який монітор заряду батареї Victron найкращий?

Знову ж таки, найкращий монітор заряду батареї Victron – це той, який найкраще відповідає вашим потребам! Але для тих, кому все ще потрібна невелика допомога у прийнятті рішення, ми вважаємо, що вони виділяються у відповідних категоріях.

Найпростіший – якщо ви шукаєте надпростий, але все ж повнофункціональний монітор заряду батареї Victron, спробуйте SmartShunt. Він не має додаткових проводів або дисплеїв і функціонує в одному скромному за розмірами пристрої. Ви можете легко отримати доступ до інформації та оцінити її прямо зі свого мобільного телефону або іншого Bluetooth-пристрою.

Найбільш інтегрований – для добре інтегрованої системи живлення та акумулятора обирайте шунт Lynx. При використанні з розподільчим блоком користувачі можуть створити універсальний центр управління живленням. Він може контролювати вхід до чотирьох запобіжників постійного струму. У поєднанні з інтелектуальною технологією Lynx і додатковою системою моніторингу ви отримаєте повний контроль і моніторинг ваших акумуляторів і потоку електроенергії.

Найпопулярніший – Всі пристрої Victron популярні, але BMV-712 залишається найбажанішим з усіх. Це має сенс, оскільки він пропонує якісні функції оригінальних 700/702, а також переваги технології Smart. Вбудований екран дозволяє легко зчитувати показання без системи управління або навіть телефону, що є бажаною функцією для тих, хто віддає перевагу простоті. Ви також можете перевіряти та керувати монітором віддалено через Bluetooth.

Найкраща система Contol – коли мова йде про повноцінну батарею моніторинг та системи управління, Cerbo GX є беззаперечним найкращим вибором. Він має найбільше функцій і може сполучатися з простими у використанні системами моніторингу з сенсорним екраном, які дозволяють будь-кому легко контролювати свої акумуляторні батареї та системи електроживлення.

Leave a Reply