Тип батареї портативного зарядного пристрою. Крок 6: Аксесуари для павербанків

Table of Contents

Найкращі портативні зарядні пристрої, які варто купити у 2023 році

Якщо ви перебуваєте в дорозі, останнє, що ви хочете виявити, це те, що ваш телефон не має стільки заряду, щоб прожити цілий день, як ви. Телефони для більшості людей в наші дні – це як ще одна кінцівка. Ви використовуєте його, щоб залишатися на зв’язку, отримувати вказівки та фотографувати, але якщо він розрядиться, ви загубитеся – іноді в буквальному сенсі. Але так само, як ви випиваєте філіжанку кави, щоб зарядитися енергією на весь виснажливий день, так і ваш телефон може підзарядитися від портативного зарядного пристрою.

Навіть найкращі смартфони та планшети виграють від наявності портативного павербанку під рукою. Дуже мало сучасних телефонів жертвують своїм витонченим дизайном на користь більшої ємності акумулятора, і це ускладнює їхню здатність забезпечувати тривалу автономну роботу протягом довгих годин скролінгу або гри в мобільні ігри. Чудовий портативний зарядний пристрій компенсує нестачу внутрішнього заряду, іноді навіть дає змогу здійснити кілька повних зарядів акумулятора телефону. Більше того, багато павербанків підтримують швидку зарядку або пропонують достатньо заряду, щоб не відставати від більш вимогливих пристроїв, таких як планшети, Nintendo Switch або Steam Deck. Існує навіть кілька варіантів, які досить потужні, щоб зарядити ігровий ноутбук.

З шаленою кількістю портативний вибір зарядного пристрою там, ми трохи полегшили ваш пошук, прополюючи їх, щоб запропонувати вам найкращі. Наші варіанти охоплюють будь-який бюджет і потреби. Отже, якщо ви готові забути про проблеми з акумулятором, перегляньте наші найкращі варіанти павербанків і знайдіть той, який дасть вам додатковий заряд, необхідний, коли у вас попереду довгий день і немає розетки в полі зору – і натисніть тут, щоб знайти їх у Великобританії.

портативний, зарядний пристрій, акумулятор, тип, крок

TL; DR – Це найкращі портативні зарядні пристрої:

Найкращий портативний зарядний пристрій

Ємність: 20 000 мАг | Загальна потужність: 38 Вт | Порти: 1 x USB-A (18 Вт), 1 x USB-C (20 Вт) | Розмір: 6.22 x 2.91 0.76 | Вага: 345 г

Anker PowerCore Essential 20000 задовольняє майже всі потреби в портативному зарядному пристрої, а також деякі інші. Це джерело живлення оснащене потужним акумулятором на 20 000 мАг, якого вистачить для підзарядки більшості телефонів і навіть для підзарядки багатьох планшетів. Крім того, відносно компактний дизайн дозволяє легко кинути його в сумку, щоб ви більше ніколи не залишилися без світла.

Справа не тільки в тому, скільки разів пристрій можна заряджати, але і в тому, як швидко він може їх заряджати. Anker PowerCore Essential 20000 підтримує швидку зарядку PD потужністю 20 Вт через порт USB-C, а через порт USB-A може заряджатися зі швидкістю 18 Вт за допомогою PowerIQ 2.0. Це означає, що ви також можете заряджати два пристрої одночасно. І навіть малопотужну електроніку, таку як бездротові навушники та колонки, можна безпечно підключати та заряджати.

Anker 523 PowerCore Slim

Найкращий бюджетний портативний зарядний пристрій

Ємність: 10 000 мАг | Загальна потужність: 20 Вт, 12 Вт | Порти: 1 x USB-C, 1 x USB-A | Розмір: 5.87 x 2.68 x 0.55 | Вага: 208 г

Компанія Anker вже багато років відома тим, що виготовляє одні з найкращих портативних зарядних пристроїв на ринку, і це включає в себе також їхні бюджетні варіанти. Модель 523 PowerCore Slim коштує трохи менше 40 доларів, але в ній є все необхідне для вашого смартфона або планшета завдяки акумулятору ємністю 10 000 мАг. Ви зможете отримати повний заряд або два на своєму телефоні за допомогою нього. І якщо ви турбуєтеся про те, що портативний зарядний пристрій розряджається, ви можете швидко перевірити, скільки залишилося, натиснувши світлодіодну кнопку на корпусі.

З Anker 523 PowerCore Slim ви отримуєте швидкість зарядки 20 Вт з підключенням USB-C PD, тому ваші пристрої можуть насолоджуватися швидким заповненням. За допомогою цього ж з’єднання ви навіть зможете зарядити павербанк до повного заряду всього за чотири з половиною години. Також є USB-порт потужністю 12 Вт для одночасного заряджання іншого пристрою. А завдяки компактному дизайну, ви з легкістю знайдете для нього місце в рюкзаку або сумочці.

Xiaomi 10000mAh Redmi Power Bank

Найкращий ультрадешевий портативний зарядний пристрій Зарядний пристрій

Ємність: 10 000 мАг | Загальна потужність: 13 Вт | Порти: 2 x USB-A (5.1V/2.6 А всього), 1 x USB-C (in), 1 x micro USB (in) | Розмір: 7 x 4 x 1 | Вага: 254 г

Тепер, Redmi Power Bank 10,000mAh від Xioami може не пропонувати впізнаваність бренду або бути найпотужнішим варіантом, але якщо вам просто потрібно трохи додаткового часу автономної роботи, доступного в дорозі, він може забезпечити його за низькою ціною. Всього за 15, цей варіант пропонує 10 000 мАг соку і підтримує загальну потужність 2.6А при 5.1В для приблизно 13 Вт потужності. Це забезпечується двома портами USB-A павербанка, а це означає, що ви можете заряджати кілька пристроїв одночасно. Просто майте на увазі, що це не найшвидший портативний зарядний пристрій.

Xiaomi 10000mAh Redmi Power Bank пропонує кілька варіантів, як зарядити власний акумулятор. Для простої підзарядки доступні як порт USB-C для введення живлення, так і порт micro USB, якщо у вас під рукою є старий кабель. І все це упаковано в блок, який важить лише 254 грами.

Ємність має значення

Найважливіше питання, яке вам потрібно задати: що ви сподіваєтеся зарядити і скільки разів? Планшет потребує більше енергії, ніж смартфон, і для заряджання кількох пристроїв (або одного пристрою кілька разів) потрібен акумулятор більшої ємності.

Простий спосіб визначити свої базові потреби – подивитися ємність акумулятора, який вже встановлений у вашому пристрої. Це вимірюється в міліампер-годинах (мАг).- iPhone 8, наприклад, має акумулятор на 1821 мАг, тоді як смартфони на Android, такі як Samsung Galaxy S8, зазвичай мають ємність від 2000 до 3000 мАг.

До тих пір, поки ваш портативний зарядний пристрій комфортно перевищує цю цифру, ви отримаєте принаймні один повний заряд від нього. Всі, крім найменших акумуляторних батарей, повинні пропонувати це, і хорошим прикладом є Anker PowerCore 5000.

Однак iPad та інші планшети – це зовсім інша історія. З останнім iPad Pro, оснащеним акумулятором ємністю 10000 мАг, вам знадобиться зарядний пристрій набагато більшої ємності навіть для одного повного заряду. Для цього підійде зовнішній акумулятор RAVPower 16750mAh.

Погляньте на свій існуючий зарядний пристрій

Щоб трохи ускладнити ситуацію, потужність – це не єдине, що слід враховувати. Витратьте хвилину, щоб ознайомитися з існуючими настінними зарядними пристроями для пристроїв, які ви плануєте заряджати. У той час як багато невеликих USB-пристроїв розраховують лише на 0.5 ампер, більшості телефонів і планшетів потрібно набагато більше.

Якщо в описі портативного блоку живлення не згадується конкретно ваш пристрій, порівняйте його характеристики з характеристиками наявного у вас зарядний пристрій. Наприклад, iPhone і більшості смартфонів на Android потрібен щонайменше один ампер (п’ять ват), тоді як iPad та іншим планшетам – 2.4 ампера (12 Вт).

Важливо зробити це правильно. Якщо ви коли-небудь намагалися зарядити новий iPad від старого телефонного зарядного пристрою, наприклад, ви добре знаєте, що відбувається в іншому випадку: дуже довгий час зарядки або, часто, відмова від зарядки взагалі.

Зверніть увагу, що для швидкої зарядки новітніх пристроїв вам може знадобитися акумулятор, який може видавати до 3.0 ампер (15 Вт або більше). Ваш гаджет все одно заряджатиметься, якщо батарея не має такої потужності, але не так швидко. Якщо ви хочете отримати більше заряду в телефоні якомога швидше, обирайте батарею з високою потужністю.

Розмір, вага, порти та роз’єми

Існує також кілька практичних аспектів, які слід враховувати. Якщо ви шукаєте акумуляторну батарею великої ємності, щоб заряджати кілька пристроїв одночасно, переконайтеся, що вона має достатню кількість USB-портів для цього.

Вам також потрібно перевірити, що кожен з цих портів розрахований на пристрій, який ви підключаєте до нього – іноді тільки один з них розрахований на 2.4 А або вище. Часто всі USB-порти мають максимальну вихідну потужність, а це означає, що заряджання сповільниться, якщо підключити більше двох-трьох пристроїв.

У більшості випадків, чим вища загальна ємність, тим довше буде заряджатися сам акумулятор. Це добре, якщо ви організовані і підключаєте його на ніч, але не сподівайтеся повністю зарядити пристрій на 50 000 мАг за півгодини до від’їзду в аеропорт.

портативний, зарядний пристрій, акумулятор, тип, крок

До речі, більшість портативних зарядних пристроїв заряджаються через USB, а не безпосередньо від розетки, тому вам, ймовірно, знадобиться невеликий настінний USB-адаптер. Ви можете придбати його за кілька доларів у будь-якому магазині електроніки або пошукати щось, що дозволить вам заряджати два USB-пристрої від стіни одночасно.

Так само, як і у випадку з акумулятором, переконайтеся, що будь-який USB-адаптер, яким ви плануєте заряджати його, може видати принаймні 2 розряди.1 ампер. Якщо ні, ви будете вічно чекати підзарядки.

Розмір і вага також збільшуються зі збільшенням ємності, про що слід пам’ятати, якщо ви подорожуєте налегке або хочете покласти павербанк в сумку, коли вирушаєте в дорогу на цілий день.

Нарешті, не забувайте, що вам потрібно буде підключити відповідний кабель для зарядки вашого пристрою. Деякі павербанки йдуть у комплекті з ними, але багато хто очікує, що ви купите його окремо або використаєте той, що вже є у вас. Просто не отримуйте сюрприз, коли відкриваєте упаковку!

PowerBanks Як це працює

Павербанки стають популярними в наші дні, оскільки наші гаджети або пристрої стають все більш розумними універсальними інструментами в нашому повсякденному житті, спеціально для різних видів зв’язку, таких як дзвінки, SMS, електронні листи та інші завдання, і цим розумним пристроям (смартфонам, планшетам) потрібно більше енергії, щоб вони працювали і працювали протягом дня, як і повинно бути. Зазвичай пристроями, які потребують резервного живлення, є смартфони та планшети.І більшість з нас має його в індивідуальному користуванні.Але не всі люди знають, як працює павербанк в буквальному сенсі.А деякі продавці просто не пояснюють, як працює їхній павербанк.І багато людей в кінцевому підсумку купують не ті характеристики павербанка, які відповідають потребам їх пристроїв (наприклад, смартфонів або планшетів).Ось чому я зробив це і зібрав деякі факти, зібрані з різних виробників та блогів сайту, і зробив це в одну інструкцію, яка може допомогти деяким DIY, які планували побудувати свій власний powerbank або просто купити правильний.

Крок 1: Як це працює? Який тип павербанка вибрати?

Павербанки зараз в моді, вони бувають різних форм і розмірів.,але для чого вони потрібні? Розповідаємо про їхній потенціал і про те, як вибрати правильний павербанк. Що таке Power Bank і що він може заряджати? Портативні павербанки складаються зі спеціального акумулятора в спеціальному корпусі зі спеціальною схемою для керування потоком енергії. Дозволяють накопичувати електричну енергію (покласти її в банк), а потім використовувати її для заряджання мобільного пристрою (зняти з банку). Павербанки стають дедалі популярнішими, оскільки час автономної роботи наших улюблених телефонів, планшетів і портативних медіаплеєрів випереджає кількість часу, який ми витрачаємо на їхнє щоденне використання. Тримаючи під рукою резервну батарею, ви можете поповнити заряд пристрою(ів), перебуваючи далеко від розетки. Павербанки, про які ми говоримо, підходять практично для будь-яких пристроїв, що заряджаються через USB. Камери, GoPro, портативні колонки, GPS-системи, MP3-плеєри, смартфони і навіть деякі планшети можна заряджати від Power Bank. практично все, що заряджається від USB вдома, можна заряджати від Power Bank. вам просто потрібно пам’ятати, що ваш Power Bank теж має бути зарядженим! Павербанки також можуть бути відомі як електростанції або акумуляторні батареї. Які типи павербанків існують?Сьогодні на ринку представлено три основні типи павербанків: 1. Універсальний Power Bank. Вони бувають різних розмірів і конфігурацій, які можна підібрати відповідно до вимог вашого пристрою та вашого бюджету. 2. Павербанк на сонячних батареях. Вони мають фотоелектричні панелі, які можуть заряджати внутрішню батарею під впливом сонячного світла. Сонячна зарядка не є швидкою, тому зазвичай вони також можуть заряджатися через кабель. 3. Третій тип Power Bank – це старого зразка чохол для телефону з акумулятором. Хоча вони можуть бути зручними, це тип Power Bank має дуже вузьку сумісність пристроїв, Як заряджати Power Bank? Найчастіше Power Bank має спеціальний вхідний роз’єм для отримання живлення. Це живлення може надходити від USB-роз’єму на вашому комп’ютері, але може заряджатися швидше при використанні адаптера для настінної розетки. Найчастіше ми бачимо, що павербанки використовують роз’єм Mini або Micro-USB для зарядки, і повнорозмірні USB-роз’єми для розрядки. У дуже рідкісних випадках павербанки можуть використовувати один і той самий роз’єм для входу і виходу, але це трапляється рідко і не повинно стосуватися будь-якого павербанка, оскільки спроба примусово подати живлення на вихід може призвести до пошкодження акумулятора. Завжди перевіряйте інструкцію на наявність конкретних інструкцій, якщо ви не можете знайти чітко позначену вхідну розетку. Залежно від ємності павербанка та поточного рівня заряду, заряджання може зайняти досить багато часу. Наприклад, Power Bank ємністю 1500 мАг заряджається приблизно за той самий час, що і звичайний смартфон. Для великих банків цей час можна подвоїти, потроїти або почетвертити. Більшість павербанків мають світлодіодний індикатор, який показує, коли вони досягли повного заряду, а також захисне відключення для запобігання перезарядці та перегріву. За можливості відключайте Power Bank від зарядки, коли він повністю заряджений, або, принаймні, не залишайте його підключеним надовго після повної зарядки. Температура навколишнього середовища та потік енергії також впливають на час заряджання, тому краще регулярно підзаряджати його. Деякі павербанки погано працюють із зарядними пристроями великої ємності (наприклад, тими, що йдуть у комплекті з iPad). Спроба швидкої зарядки Power Bank від зарядного пристрою на 2А може призвести до пошкодження внутрішньої схеми. Як довго працює Power Bank? Це трохи складне питання. Слід враховувати два важливих фактори, що впливають на тривалість життя: 1. Кількість циклів заряджання/розряджання, яку Power Bank може надійно виконати за весь термін служби. 2. Як довго Power Bank може зберігати заряд, коли він не використовується. Відповідь на перший пункт може відрізнятися залежно від моделі павербанка, його внутрішніх компонентів та якості виготовлення. Ми намагаємося не зберігати на складі павербанки, які мають менше 500 циклів заряджання. Це дозволить вам заряджати пристрій від павербанка щодня за 1.5 років до того, як він почав втрачати здатність довго тримати заряд. Якісніші та дорожчі павербанки можуть служити довше, тоді як менші та дешевші пристрої можуть не впоратися з цим завданням, залежно від того, як з ними поводилися. Павербанки зазвичай не використовуються щодня, тому в реальних умовах використання вони часто працюють набагато довше, ніж 18 місяців. Пункт другий залежить від якості схеми контролера та елементів акумулятора. Хороший Power Bank може тримати заряд від 3 до 6 місяців з мінімальними втратами. Низькоякісні павербанки можуть намагатися зберегти корисний заряд більше 4-6 тижнів. У зв’язку з цим ви отримуєте те, за що платите, і якщо вам потрібне довготривале аварійне джерело живлення, подумайте про збільшення бюджету, щоб гарантувати, що вам не доведеться платити за нього. Більшість павербанків з часом повільно розряджаються, на що певною мірою впливає навколишнє середовище та поводження з ними. Наприклад, якщо залишити Power Bank в автомобілі, де температура може сильно коливатися з часом, це може скоротити термін його служби. Глосарій технічних термінів Що означає мАг? Батареї, що використовуються в мобільних пристроях і павербанках, мають номінальну ємність в ампер-годинах, яка вимірюється в міліамперах для створення не десяткових чисел. Ємність в мАг позначає потужність потоку енергії в часі. Li-Ion Li-Polymer Літій-іонні та літій-полімерні акумулятори – найпоширеніші типи акумуляторних елементів, які використовуються в павербанках. Літій-іонні елементи, як правило, дешевші і мають обмежену ємність в мАг, в той час як літій-полімерні елементи можуть бути більшими і не страждають від ефекту пам’яті з часом. Ефективність При передачі енергії завжди є втрати через опір. Павербанки не здатні передати пристрою 100% своєї фактичної ємності, тому ми враховуємо цю втрату при підрахунку того, скільки разів можна зарядити середньостатистичний пристрій від повністю зарядженого павербанка будь-якого розміру. Показники ефективності різняться залежно від типу елемента живлення, якості компонентів і навколишнього середовища. Показники від 80% до 90% є поточним галузевим стандартом. Остерігайтеся підозріло дешевих варіантів, які заявляють про ефективність понад 90%. Виснаження пристрою Це стан акумулятора пристрою, який ви хочете зарядити. Що менша потужність, то більше зусиль потрібно докласти, щоб повернути пристрій до життя. Ми вважаємо зарядку від 20% до 90% повною зарядкою, оскільки за цими межами втрата ефективності зростає, що призводить до марної трати потенціалу зарядки. Перехід від 5% до 100% може зайняти експоненціально більше енергії.

Літій-іонні батареї використовують різні катоди та електроліти. Найпоширеніші комбінації використовують анод з іонів літію (Li), розчинених у вуглеці або графіті, і катод з оксиду кобальту літію (LiCoO2) або оксиду марганцю літію (LiMn2O4) в рідкому електроліті з солі літію. Оскільки вони використовують рідкий електроліт, літій-іонні батареї обмежені за формою або призматичними (прямокутними), або циліндричними. Циліндрична форма має подібну конструкцію до інших циліндричних акумуляторних батарей, Призматичні батареї мають анод і катод, вставлені в прямокутний корпус. Посилання на зображення ілюструє цей метод побудови. Літій-іонно-полімерні акумулятори є наступним етапом розвитку і замінюють рідкий електроліт на пластичний (або полімерний) електроліт. Це дозволяє виготовляти батареї різних форм і розмірів. Значними перевагами літій-іонних батарей є розмір, вага та щільність енергії (кількість енергії, яку може забезпечити батарея). Літій-іонні батареї менші, легші та забезпечують більше енергії, ніж нікель-кадмієві або нікель-метал-гідридні батареї. Крім того, літій-іонні акумулятори працюють у ширшому діапазоні температур і можуть перезаряджатися до повного розряду, не створюючи проблем з пам’яттю. Як і у випадку з більшістю нових технологій, недоліком є ціна. Наразі літій-іонні та літій-іонно-полімерні батареї дорожчі у виробництві, ніж стандартні акумуляторні батареї. Частково ці витрати пов’язані з летючою природою літію. Літій-іонні акумулятори найчастіше використовуються в пристроях, де одна або кілька переваг (розмір, вага або енергія) переважають додаткові витрати, наприклад, у мобільних телефонах і мобільних комп’ютерах. Літій-іонно-полімерні батареї використовуються, коли батарея повинна бути певної форми. Літій-іонні Батарея Характеристики Тип Вторинна хімічна реакція Залежить від електроліту. Робоча температура від 4∫ F до 140∫ F (.20∫ C до 60∫ C) Рекомендовано для мобільних телефонів, мобільних обчислювальних пристроїв. Початкова напруга 3.6 7.2 Ємність варіюється (як правило, вдвічі більша, ніж у нікель-кадмієвого акумулятора) батарея) Швидкість розряду Рівномірний термін служби 300. 400 циклів Температура заряджання від 32∫ F до 140∫ F (від 0∫ C до 60∫ C) Термін зберігання Втрати менше 0.1% на місяць. Температура зберігання.4∫ F до 140∫ F (.20∫ C до 60∫ C) ï Хімічна конструкція цієї батареї обмежує її прямокутну форму. Легше, ніж вторинні батареї на основі нікелю (Ni-Cd і NiMH). Літій-іонно-полімерний акумулятор Характеристики Тип Вторинна хімічна реакція Варіюється залежно від електроліту. Робоча температура Покращена продуктивність при низьких і високих температурах. Рекомендовано для стільникових телефонів, мобільних комп’ютерів. Початкова напруга 3.6 7.2 Ємність Залежить від типу акумулятора; перевершує стандартні літій-іонні акумулятори. Швидкість розрядки Термін служби без перезарядки 300. 400 циклів Температура заряджання від 32∫ F до 140∫ F (від 0∫ C до 60∫ C) Термін зберігання Втрати менше 0.1% на місяць. Температура зберігання.4∫ F до 140∫ F (.20∫ C до 60∫ C) ï Легше, ніж вторинні батареї на основі нікелю з (Ni-Cd і NiMH). Можуть бути виготовлені в різних формах.

Чи є літій-іонний акумулятор ідеальним??Протягом багатьох років нікель-кадмієві батареї були єдиними придатними для портативний обладнання від бездротового зв’язку до мобільних обчислень. Нікель-метал-гідридні та літій-іонні з’явилися на початку 1990-х років, борючись ніс до носа за визнання споживачів. На сьогоднішній день літій-іонні акумулятори є найбільш швидкозростаючою і перспективною хімічною речовиною. Літій-іонні акумулятори Pioneer працюють з літієм батарея почалася в 1912 році під G.N. Льюїса, але лише на початку 1970-х років перші літієві акумулятори, що не перезаряджаються, стали комерційно доступними. літій – найлегший з усіх металів, має найбільший електрохімічний потенціал і забезпечує найбільшу щільність енергії на вагу. Спроби розробити літієві акумулятори, що перезаряджаються, зазнали невдачі через проблеми з безпекою. Через властиву металевому літію нестабільність, особливо під час заряджання, дослідження перейшли до неметалевої літієвої батареї з використанням іонів літію. Хоча щільність енергії трохи нижча, ніж у металевого літію, літій-іонні акумулятори безпечні, якщо дотримуватися певних запобіжних заходів під час заряджання та розряджання. У 1991 році корпорація Sony випустила на ринок першу літій-іонну батарею. Інші виробники наслідували цей приклад. Щільність енергії літій-іонного акумулятора, як правило, вдвічі вища, ніж у стандартного нікель-кадмієвого. Існує потенціал для більш високої щільності енергії. Навантажувальні характеристики досить хороші і поводяться подібно до нікель-кадмієвих з точки зору розряду. Висока напруга на елементі 3.6 вольт дозволяє створювати батареї лише з одним елементом. Більшість сучасних мобільних телефонів працюють на одній комірці. Для пачки на основі нікелю знадобиться три 1.2-вольтові елементи, з’єднані послідовно. Літій-іонні батареї не потребують особливого обслуговування акумулятор, перевага, на яку не може претендувати більшість інших хімічних речовин. Немає пам’яті, і для продовження терміну служби акумулятора не потрібно проводити циклічне заряджання за розкладом. Крім того, саморозряд вдвічі менший, ніж у нікель-кадмієвих, що робить літій-іонні елементи добре придатними для використання в сучасних паливних датчиках. літій-іонні елементи завдають мало шкоди при утилізації. Незважаючи на свої загальні переваги, літій-іонні батареї мають свої недоліки. Він крихкий і потребує схеми захисту для підтримки безпечної роботи. Вбудована в кожну упаковку схема захисту обмежує пікову напругу кожного елемента під час заряду і запобігає занадто низькому падінню напруги елемента при розряді. Крім того, температура елемента контролюється, щоб запобігти перепадам температур. Максимальний струм заряду і розряду більшості акумуляторів обмежений між 1C і 2C. Завдяки цим запобіжним заходам можливість металевого літієвого покриття, що виникає через перезаряд, практично виключена. Старіння викликає занепокоєння у більшості літій-іонних акумуляторів, і багато виробників замовчують цю проблему. Деяке погіршення ємності помітне вже через рік, незалежно від того, використовується батарея чи ні. Батарея часто виходить з ладу через два-три роки. Слід зазначити, що інші хімічні речовини також мають вікові дегенеративні ефекти. Це особливо актуально для нікель-метал-гідриду, якщо він піддається впливу високих температур навколишнього середовища. У той же час відомо, що літій-іонні батареї в деяких сферах застосування служать протягом п’яти років. Виробники постійно вдосконалюють літій-іонні акумулятори. Нові та вдосконалені хімічні комбінації вводяться приблизно кожні півроку. Зважаючи на такий швидкий прогрес, важко оцінити, наскільки добре буде старіти оновлена батарея. Зберігання в прохолодному місці уповільнює процес старіння літій-іонних (та інших хімічних речовин). Виробники рекомендують температуру зберігання 15∞C (59∞F). Крім того, акумулятор повинен бути частково заряджений під час зберігання. Виробник рекомендує заряджати на 40%. Найекономічнішим літій-іонним акумулятором з точки зору співвідношення вартості до енергії є циліндричний 18650 (розмір 18 мм х 65.2 мм). Цей елемент використовується для мобільних обчислень та інших застосувань, які не вимагають надтонкої геометрії. Якщо потрібен тонкий корпус, призматичний літій-іонний елемент – найкращий вибір. Ці елементи мають вищу вартість з точки зору збереженої енергії. Переваги ï Висока щільність енергії. Потенціал для ще більшої ємності. не потребують тривалого заряду після встановлення. Достатньо одного регулярного заряду. Відносно низький саморозряд. саморозряд вдвічі менший, ніж у нікелевих батарей. Низький рівень технічного обслуговування. не потрібен періодичний розряд; немає пам’яті. Спеціальні елементи можуть забезпечувати дуже високий струм для таких застосувань, як електроінструменти. Обмеження ï Потрібна схема захисту для підтримання напруги та струму в безпечних межах. схильні до старіння, навіть якщо не використовуються. зберігання в прохолодному місці при 40% заряді зменшує ефект старіння. Обмеження при транспортуванні. відвантаження більших партій може підлягати регуляторному контролю. Це обмеження не поширюється на персональні акумулятори для носіння з собою. дорожнеча у виробництві. приблизно на 40 відсотків дорожче, ніж нікель-кадмій. не повністю зрілі. метали та хімічні речовини постійно змінюються. Літій-полімерна батарея Літій-полімерна відрізняється від звичайних акумуляторних систем тип використовуваного електроліту. Оригінальна конструкція, що датується 1970-ми роками, використовує сухий твердий полімерний електроліт. Цей електроліт нагадує пластикоподібну плівку, яка не проводить електрику, але дозволяє обмін іонами (електрично зарядженими атомами або групами атомів). Полімерний електроліт замінює традиційний пористий сепаратор, який просочується електролітом. Конструкція з сухих полімерів пропонує спрощення щодо виготовлення, міцності, безпеки та тонкопрофільної геометрії. При товщині комірки всього в один міліметр (0.039 дюймів), дизайнери обладнання залишають простір для власної фантазії щодо форми, обрисів та розмірів. На жаль, сухий літій-полімер страждає від поганої провідності. Внутрішній опір занадто високий і не може забезпечити сплески струму, необхідні для живлення сучасних пристроїв зв’язку та розкручування жорстких дисків мобільних комп’ютерів. Нагрівання елемента до 60∞C (140∞F) і вище збільшує провідність, що є неприйнятною вимогою для портативних застосувань. Для досягнення компромісу було додано трохи гелевого електроліту. У комерційних елементах використовується мембрана сепаратора/електроліту, виготовлена з того ж традиційного пористого поліетиленового або поліпропіленового сепаратора, заповненого полімером, який гелеутворюється при заповненні рідким електролітом. Таким чином, комерційні літій-іонні полімерні елементи дуже схожі за хімічним складом і матеріалами зі своїми аналогами з рідким електролітом. літій-іонно-полімерні батареї не прижилися так швидко, як очікували деякі аналітики. перевага над іншими системами та низькі виробничі витрати не були реалізовані. Не досягається покращення приросту ємності. фактично, ємність трохи менша, ніж у стандартного літій-іонного акумулятора. Літій-іонний полімер знаходить свою ринкову нішу в геометрії тонких пластин, таких як батареї для кредитних карток та інших подібних застосувань. Переваги ï Дуже низький профіль. акумулятори, що нагадують профіль кредитної картки, є можливими. Гнучкий форм-фактор. виробники не пов’язані стандартними форматами елементів. При великому обсязі можна економічно виготовити будь-який розумний розмір. Легка вага. гелеві електроліти дозволяють спростити пакування за рахунок відсутності металевої оболонки. Підвищена безпека. більш стійкі до перезарядки; менше шансів на витік електроліту. Обмеження ï Нижча щільність енергії та менша кількість циклів порівняно з літій-іонними акумуляторами. Дорогі у виробництві. Немає стандартних розмірів. Більшість елементів виробляються для великих споживчих ринків. Вище співвідношення вартості до енергії, ніж у літій-іонних

RS рекомендує: Найкращі маленькі павербанки для подорожей

Якщо ви купуєте продукт або послугу, що пройшли незалежну перевірку, за посиланням на нашому сайті, Rolling Stone може отримати партнерську комісію.

Популярний на Rolling Stone

Якщо ви все ще виходите з дому без маленького павербанку або портативного зарядного пристрою – ви неправильно пакуєте свою повсякденну сумку.

Немає руху, який би викликав більше огиди, ніж витягнутися всім тілом через барну стійку з телефоном на тривідсотковому заряді в руці і сказати бармену: “Вибачте, ви не могли б увімкнути його позаду себе?”?” У найкращому випадку бармен має зарядний пристрій і тримає ваш телефон у телефонному чистилищі за барною стійкою, і вам доведеться привертати його увагу щоразу, коли ви захочете перевірити електронну пошту. У найгіршому випадку, вони направляють вас до касової зарядної станції в кутку.

Вам потрібен невеликий банк живлення. І не тільки для розряджених телефонів.

Найкращі портативні зарядні пристрої та павербанки можуть заряджати широкий спектр електроніки, включаючи ваш ноутбук або планшет. Вони стануть у пригоді, якщо ви перебуваєте поза зоною досяжності розетки, якщо ви відпочиваєте на природі, або якщо ви працюєте віддалено в бібліотеці чи кафе. Вони також чудово підходять для подорожей або польотів літаком, де у вас може не бути можливості підключитися до електромережі, щоб зарядити свої пристрої.

Які найкращі маленькі павербанки?

Ємність: Перш за все, переконайтеся, що портативний зарядний пристрій, який ви використовуєте, здатний повністю зарядити ваш пристрій за один раз. Тож візьміть до уваги, для яких пристроїв вам потрібен зарядний пристрій, і як довго ви збираєтеся бути далеко від розетки, і як довго він вам знадобиться. Перевірте ємність павербанку в мАг (міліампер-годинах) і порівняйте її з тим, що вам дійсно потрібно, чи це невеликий акумулятор на 3000 мАг (чудово підходить для телефонів), чи надійна модель на 20 000 мАг (достатньо потужна для ноутбуків).

Розмір: Ідея, що лежить в основі портативний зарядний пристрій – це те, що він повинен бути, знаєте, портативним. Тому не забудьте подумати про розмір і вагу павербанка, коли будете робити покупки. Ви носите сумку або хочете, щоб у вас було щось на спині ?

Сумісність: Маючи на увазі, який саме пристрій вам потрібно зарядити, і скільки пристроїв ви хочете зарядити одночасно, це матиме значення при покупці. Всі наші зарядні пристрої працюють як з iPhone, так і з Android, хоча обов’язково зверніть увагу на тип кабелю, який вам знадобиться для підключення до вашого пристрою.

Вибір редактора

100 найкращих телешоу всіх часів і народів

Майте на увазі, що сам павербанк потрібно буде зарядити після того, як він зарядить ваші пристрої. Найкращі павербанки можуть видати достатньо заряду, щоб 2-3 рази підзарядити телефон або один раз повністю зарядити ноутбук. Після цього їх потрібно буде підключити до електромережі для підзарядки, що може зайняти кілька годин.

Anker PowerCore Fusion 10000

Якщо вам потрібно лише щось для швидкого заряджання телефону, коли ви перебуваєте поза домом або в екстреній ситуації, нам подобається PowerCore Fusion від Anker.

Акумулятор ємністю 5000 мАг може повністю зарядити iPhone 12 Pro за один раз, а надшвидкий USB-C заряджає його з 0 до 50% приблизно за 30 хвилин. PowerCore Fusion також має порт USB-A, тому ви можете заряджати два пристрої одночасно.

Нам подобається PowerCore Fusion від Anker, тому що він має вбудований штекер, тому вам не доведеться носити з собою окремий адаптер живлення для заряджання його акумулятор. Ви також можете використовувати цю модель для заряджання пристроїв, коли вона підключена до мережі.

Можливо, він не має найвищої ємності акумулятора, але зручність PowerCore Fusion більш ніж компенсує це.

портативний, зарядний пристрій, акумулятор, тип, крок

Mophie Power Boost Mini

При довжині в чотири дюйми Power Boost Mini від Mophie є найменшим акумулятором, який ми рекомендуємо, і чудовим вибором, якщо розмір є для вас головною проблемою.

Power Boost Mini має ємність 2600 мАг, тож варто очікувати, що він продовжить життя звичайного смартфона на три-чотири години. Це акумулятор для нічної прогулянки, а не для міжнародного перельоту.

Power Boost Mini має один порт USB-A, щоб ви могли підключити телефон або планшет, і порт MicroUSB для зарядки. Чотири світлодіоди на бічній стороні акумулятора показують, скільки заряду залишилося, щоб ви знали, коли його потрібно заряджати.

Можливо, він не такий потужний, як інші рекомендовані нами акумуляторні блоки, але його невеликий розмір робить його найкращим вибором, якщо ви не хочете відчувати себе обтяженим своєю технікою.

Спритний чемпіон Портативний Зарядний пристрій

Чемпіон Nimble Портативний зарядний пристрій це найменший акумулятор, який ми коли-небудь випробовували, але він не скупиться на жодні функції.

Акумулятор ємністю 10 000 мАг може повністю зарядити iPhone і має два USB-порти, тому ви можете поповнити заряд одразу двох гаджетів. Акумулятор підтримує функцію швидкої зарядки Quick Charge 4.0, яка, за його словами, може заряджати пристрої втричі швидше, ніж зазвичай.

Ми рекомендуємо Nimble’s Champ через його продуктивність, але це також найбільш екологічний вибір у нашому гіді. Корпус павербанка виготовлений з 72.5% переробленого пластику, а його упаковка повністю не містить пластику.

Пов’язані

Пряма трансляція Кубка Ліги 2023: як дивитися футбольний турнір онлайн

Якщо вам потрібен акумулятор, який швидко заряджається і за який ви можете не хвилюватися, Nimble’s Champ – безсумнівний вибір.

AUKEY 20000mAh USB-C Power Bank

USB-C Power Bank від AUEKY – це найбільш повнофункціональний невеликий акумулятор, який ми рекомендуємо, і це, по суті, швейцарський армійський ніж для зарядки на ходу.

При довжині 6.26 дюймів завдовжки – це найбільший акумулятор, який ми рекомендуємо, але він все ще досить малий, щоб зручно поміститися в передній частині рюкзака або в сумочці. Ємність павербанка становить 20 000 мАг, що, за словами AUKEY, дозволяє повністю зарядити iPhone XS більше п’яти разів. Він має порт USB-A та порт USB-C PD (подача живлення), який може видавати до 18 Вт (Ватт) потужності.

Порт USB-C PD дає змогу швидко зарядити iPhone або телефон на базі Android або подовжити час автономної роботи більшого гаджета, як-от Nintendo Switch. Ви можете використовувати обидва порти для одночасної зарядки двох пристроїв.

Крім того, що USB-C Power Bank від AUKEY є традиційним акумуляторним блоком, він також є портативним бездротовим зарядним пристроєм зарядний пристрій. Ви можете встановити пристрій на батарею, щоб використовувати її як зарядну підставку, або підперти батарею за допомогою вбудованої підставки, щоб використовувати її як підставку для бездротової зарядки. Він може видавати до 10 Вт потужності в якості бездротової зарядної панелі, що означає, що він може заряджати iPhone або телефон Android на повній швидкості. Ви можете використовувати функцію бездротової зарядки цього акумулятора, коли ваш телефон у чохлі, але це сповільнить швидкість заряджання.

Я протестував цей павербанк на собі, і всі ці функції працюють дуже добре. Рідко можна знайти один зарядний пристрій, який підтримує бездротову зарядку, швидку зарядку і зарядку декількох пристроїв, але USB-C Power Bank від AUKEY справляється з усіма трьома функціями без явних недоліків. Він може бути трохи більшим, ніж інші павербанки в цьому списку, але його функції більш ніж компенсують це.

Портативний зарядний пристрій I NIU

Якщо ви шукаєте бюджетний вибір, який не йде на компроміс з потужністю або функціями, обирайте I NIU Портативний Зарядний пристрій.

Він надзвичайно тонкий і легкий, важить лише сім унцій, а це означає, що ви можете носити його з собою під час подорожей або по дорозі на роботу. Він також має ємність 10000 мАг, що ставить його в один ряд з деякими з найдорожчих павербанків у цьому списку. Цієї ємності вистачить для повної зарядки iPad Air як мінімум за один раз, як стверджує бренд.

Ви також маєте вхід і вихід USB-C, що дозволяє легко заряджати будь-які пристрої, які можуть цього потребувати. Також є ще два вбудовані USB-порти, що дозволяють заряджати до трьох пристроїв одночасно. Ви навіть отримаєте дорожню сумку, а також кабель USB-C, який допоможе вам заряджати в дорозі.

Leave a Reply