Ремонт акумуляторів електромобілів. 5 поширених запитань про батарею електромобіля

Table of Contents

Скільки коштують акумулятори для електромобілів?

Заміна акумулятора електромобіля коштуватиме від 4 000 до 20 000 доларів, але є й дешевші варіанти.

Вітні Вандівер Письменник | Володіння автомобілем, технічне обслуговування автомобіля

Вітні Вандівер пише для NerdWallet про те, як власники автомобілів можуть заощадити гроші на володінні та обслуговуванні. Раніше вона працювала в нафтогазовій галузі, де публікувалася в національних журналах та міжнародних виданнях. Вітні стала письменницею через задоволення і вважає, що історії, які висвітлюють або допомагають ЛГБТК-спільноті, є найбільш корисними для написання. Коли вона не пише, вона любить читати та гуляти зі своїм ірландським вовкодавом. Вона базується в Х’юстоні.

електромобіль, акумулятор, ремонт, питання-відповіді

Джулі Міхре-Нунес Помічник відповідального редактора | Автокредити, споживчі кредити

Джулі Міхре-Нунес – асистентка випускового редактора в NerdWallet. Вона працює у сфері особистих фінансів понад 10 років. До приходу в NerdWallet Джулі керувала редакційними командами в NextAdvisor, Red Ventures і Quote.com. Її особисті фінансові інсайти були опубліковані в Forbes, The Boston Globe та CNBC протягом багатьох років. Статті Джулі публікували USA Today, Business Insider та Wired Insights, серед інших. Електронна пошта: [email protected].

Багато або всі продукти, представлені тут, від наших партнерів, які компенсують нам витрати. Це впливає на те, про які продукти ми пишемо, а також на те, де і як продукт з’являється на сторінці. Однак це не впливає на наші оцінки. Ми висловлюємо власну думку. Ось список наших партнерів і ось як ми заробляємо гроші.

Коли справа доходить до вартості автомобільних акумуляторів, електромобілі забирають трофей за найдорожчий тип. Залежно від марки та моделі вашого автомобіля, батарея може пропрацювати від 4 000 до 20 000 км. Якщо ви володієте електромобілем достатньо довго, щоб замінити батарею, це технічне обслуговування становитиме значну частину загальної вартості володіння автомобілем.

Ось деякі дані про середні витрати на акумулятори для електромобілів.

Вартість заміни акумуляторів електромобіля

Акумулятори для електромобілів – це зовсім інший пиріг з іншим смаком. На відміну від традиційних акумуляторів і тих, що використовуються в гібридах, акумулятори повністю електричних автомобілів необхідно регулярно заряджати. І подібно до того, як наша електроніка з часом починає швидше втрачати заряд, батареї електромобілів також повільно деградують і втрачають свою ефективність, незважаючи на регулярну зарядку.

Хороша новина полягає в тому, що якісні електричні батареї можуть служити довго: більшість акумуляторів електромобілів проїжджають 200 000-300 000 миль, перш ніж їх потрібно буде замінити. Погана новина полягає в тому, що коли вам все ж таки доведеться їх замінити, електричні батареї можуть пропрацювати від 4 000 до 20 000 км.

Загальна вартість для електромобіля електричний Вартість заміни батареї Tesla залежить від марки та моделі автомобіля і, швидше за все, пов’язана з початковою вартістю автомобіля: Чим дорожчий електромобіль, тим дорожчий акумулятор.

Хочете рефінансувати свій автокредит? Перевірте, чи можете ви пройти попередню кваліфікацію.

Просто дайте відповідь на кілька запитань, щоб отримати персоналізовані результати від наших партнерів-кредиторів.

Відновлена електрична батарея: Відновлені акумулятори для електромобілів пропонують дешевші альтернативи для автовласників. Однак, існує не так багато варіантів, доступних для електричний автовласників, які хочуть купити дешевшу батарею за межами дилерського центру або автомайстерні. Навіть з відновленим акумулятором, заміна батареї Tesla може коштувати близько 14 000 пробігів.

Використана електрична батарея: Існують вживані акумулятори для електромобілів, але вони поставляються із застереженням, що історія заряджання акумулятора може вплинути на його стан. Якщо попередній власник не дотримувався найкращих практик заряджання акумулятора, його пробіг може бути меншим, ніж ви очікуєте. Але купівля вживаної електричної батареї дозволяє заощадити гроші, як правило, кілька тисяч доларів, залежно від моделі.

Дізнайтеся, скільки ви можете заощадити на автострахуванні

Легко порівнюйте персоналізовані тарифи, щоб дізнатися, скільки ви заощадите, змінивши автострахування.

Ви слідкуєте за Whitney Vandiver. Відвідайте сторінку налаштувань “Мій NerdWallet”, щоб побачити всіх авторів, за якими ви стежите.

Вітні Вандівер – автор статей на NerdWallet, в даний час займається питаннями володіння та обслуговування автомобілів. Раніше писала про малий бізнес та платежі. Дізнатися більше

Відмова від відповідальності: NerdWallet прагне підтримувати свою інформацію точною та актуальною. Ця інформація може відрізнятися від тієї, яку ви бачите, коли відвідуєте фінансову установу, постачальника послуг або сайт конкретного продукту. Всі фінансові продукти, товари та послуги надаються без гарантії. Оцінюючи пропозиції, будь ласка, ознайомтеся з Правилами та умовами фінансової установи. Попередньо кваліфіковані пропозиції не є обов’язковими. Якщо ви виявили розбіжності з вашим кредитним рейтингом або інформацією з вашого кредитного звіту, будь ласка, зв’яжіться безпосередньо з TransUnion®.

NerdWallet Compare, Inc. NMLS ID# 1617539

Каліфорнія: Каліфорнійський фінансовий кредитор кредитів, наданих відповідно до ліцензії Департаменту фінансового захисту та інновацій фінансового кредитора № 60DBO-74812

Послуги страхування майна та нещасних випадків, що пропонуються через NerdWallet Insurance Services, Inc. (Ліцензія резидента Каліфорнії немає. OK92033) Ліцензії на майнові збитки

NerdWallet™ | 55 Hawthorne St 11th Floor, San Francisco, CA 94105

Вартість заміни акумулятора EV

Технологія акумуляторів змінюється з вражаючою швидкістю. Вартість акумуляторів знижується і, як очікується, буде продовжувати знижуватися. Плюс, EV батарея пакети мають гарантію від автовиробника на вісім років або 100 000 миль пробігу. Додайте до цього той факт, що сучасні акумулятори створені для того, щоб служити довше, ніж автомобілі, які вони обслуговують. Швидше за все, ви продасте свій електромобіль на інший транспортний засіб з нульовим рівнем викидів задовго до того, як вам знадобиться заміна акумулятора.

Але питання не в цьому, чи не так? Сьогодні на порядку денному стоїть питання, скільки буде коштувати заміна акумуляторної батареї у вашому електромобілі? Давайте з’ясуємо.

Вартість заміни батареї електромобіля

Залежно від електромобіля, яким ви керуєте, заміна акумуляторної батареї може бути безкоштовною, якщо ваш автомобіль все ще на гарантії, або коштувати до 20 000 залежно від марки та моделі автомобіля. Заміна акумулятора може коштувати всього лише 5000 500.

Батареї, що використовуються в гібридних автомобілях, таких як Toyota Prius, менші за розміром і дешевші в заміні, ніж великі важкі акумуляторні батареї, що встановлюються в таких автомобілях, як пікап Ford F-150 Lightning або Tesla Model S. Наприклад, заміна акумулятора в Prius може коштувати лише 5000 700 гривень, тоді як заміна акумуляторної батареї в Tesla може повернути вам до 20 000 гривень.

На момент написання цієї статті заміна акумуляторів відбувається досить рідко, і інформації про вартість заміни акумуляторів електромобілів не так вже й багато. Отже, враховуйте, що вартість акумуляторів буде продовжувати падати, оскільки все більше людей купують електромобілі. Ціна, яку ви заплатите сьогодні, буде більшою, ніж якщо ви заміните батарею через десять років, коли вона буде мати ознаки старіння через деградацію батареї.

За оцінками Управління транспортних технологій Міністерства енергетики, вартість літій-іонних акумуляторних батарей для електромобілів знизилася на 89% в період з 2008 по 2022 рік, використовуючи постійний курс долара 2022 року. Нещодавній звіт компанії McKinsey свідчить про те, що до 2025 року електромобілі можуть подешевшати ще на 70 відсотків. Згідно з цим дослідженням, ціна на літій-іонні батареї для електромобілів може впасти з 500-600 за кіловат-годину сьогодні до близько 160 до 2025 року завдяки зростанню продажів електромобілів і падінню цін на компоненти.

Також майте на увазі, що виробники електромобілів переходять на твердотільні акумуляторні батареї, які є дешевшими, служать довше і здатні проїхати на одному заряді понад 500 миль.

Вартість заміни батареї електромобіля: Сторонні акумулятори

Поки що ми говорили лише про заміну батарея вартість через виробника. Але сторонні акумулятори можуть коштувати дешевше. Такі компанії, як hybrid2go та evsenhanced.com пропонує повний спектр послуг із заміни акумулятора з довічною гарантією.

Скільки коштуватиме заміна акумулятора в кількох улюблених американських повністю електричних автомобілях – Nissan Leaf та Chevy Bolt? На момент написання цієї статті батарея коштуватиме приблизно 6 200 для Leaf та 16 000 для Bolt. Запасна батарея популярного BMW i3 коштує близько 13 500. Однак на eBay можна знайти запасні акумулятори для Bolt та i3 всього за 5000,500 грн.

Автомобілі, які пропонують найбільший запас ходу, а отже, мають найбільші акумуляторні батареї, очевидно, коштують дорожче, щоб замінити. Tesla Model 3 проїде на одному заряді понад 300 миль, а заміна акумулятора акумулятор коштує близько 16 000. Витрати на заміну цього акумулятора Tesla обійдуться вам у додаткові 5000,300. Це тому, що заміна акумуляторної батареї на більшості електромобілів є складним завданням, подібним до заміни двигуна в автомобілі з бензиновим двигуном.

У той час як фізична праця займає лише день або близько того, отримання запасного акумулятора може зайняти тижні. Також майте на увазі, що не всі заміни акумуляторів означають, що вам потрібно замінити весь акумуляторний блок, іноді механік може просто замінити дефектні елементи, щоб заощадити ваш час і гроші.

Основи акумуляторної батареї

Найсучасніші на електричний електромобілі використовують літій-іонні акумулятори для зберігання енергії. У той час як інші типи акумуляторів, як очікується, живлять двигуни електричні автомобілів у найближчі роки, таких як твердотільні батареї, поточна інфраструктура для великомасштабного виробництва акумуляторів надає перевагу батареям літій-іонного типу.

Літій-іонні батареї мають такі переваги:

  • Літій-іонні батареї мають вищу щільність енергії, ніж звичайні свинцево-кислотні акумулятори, такі як ті, що живлять електрику більшості сучасних автомобілів, або нікель-метал-гідридні батареї, які зараз використовуються в багатьох гібридних автомобілях, наприклад, від Toyota.
  • Літій-іонні акумулятори саморозряджаються з меншою швидкістю, ніж інші типи батарей.
  • Літій-іонні батареї не потребують періодичних повних розрядів, а також обслуговування електролітів.
  • Літій-іонні батареї забезпечують більш стабільну напругу, навіть коли заряд деградує.

Простіше кажучи, електромобіль з літій-іонною батареєю працює так само, як автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння і повним баком бензину, оскільки електромобіль з правильним поєднанням ємності батареї, спорядженої маси та аеродинамічної ефективності може проїхати сотні кілометрів між заряджаннями. Однак пікова потужність електромобіля має тенденцію до зниження зі зменшенням рівня заряду, саме тому ми проводимо всі наші тести продуктивності, починаючи зі 100-відсоткового заряду.

Тим не менш, літій-іонні батареї мають деякі недоліки:

  • Літій-іонні батареї дорогі у виробництві, а видобуток кобальту і нікелю, необхідних для виготовлення цих накопичувачів енергії, пов’язаний як з екологічними, так і з гуманітарними проблемами.
  • Управління бортовою батареєю має вирішальне значення для довговічності літій-іонних акумуляторів.
  • Повна зарядка і повна розрядка літій-іонних акумуляторів впливає на термін їх служби.
  • Хоча ймовірність того, що літій-іонні акумулятори перегріються і загоряться, невелика, але вони мають потенціал для цього.
  • Екстремальні температури впливають на зарядку і розрядку літій-іонних акумуляторів.

Однак автовиробники вирішили більшість цих проблем, розробивши програмне забезпечення, яке контролює стан і температуру акумулятора, а також спеціальне обладнання, наприклад, системи охолодження та нагрівання, призначені для підвищення ефективності (і безпеки) літій-іонних акумуляторів, незалежно від того, чи є вони батарея незалежно від того, чи рухається електромобіль Норвегією в розпал зими, чи Техасом у розпал екстремальної спеки.

Як довго працюють акумулятори електромобілів?

Якщо відкинути здогадки, найпростіший спосіб оцінити довговічність акумуляторної батареї – це гарантія виробника. З огляду на вартість заміни акумуляторної батареї, жоден автовиробник не хоче застрягти з цим рахунком через те, що він переоцінив стійкість і довговічність акумуляторної батареї. Обмежена гарантія на батарею, таким чином, дає уявлення про те, що виробник вважає мінімальною тривалістю життя типової батареї.

Всі електромобілі, що продаються сьогодні, мають гарантію на батарею щонайменше вісім років і 100 000 миль пробігу. Tesla, наприклад, пропонує восьмирічну гарантію на батарею і покриття від 100 000 до 150 000 миль в залежності від конкретної моделі.

Ця гарантія не тільки покриває повну відмову акумуляторної батареї, але також служить гарантією від серйозної деградації. З кожним циклом заряджання літій-іонні батареї втрачають частину своєї загальної ємності. З часом ці невеликі втрати максимальної ємності батареї позначаються на загальному запасі ходу електромобіля.

Дрібним шрифтом на сайті Tesla написано, наприклад, що такий автомобіль, як Model 3, повинен підтримувати щонайменше 70 відсотків ємності батареї, поки на неї поширюється гарантія. Якщо протягом гарантійного терміну ємність заряду опускається нижче зазначеної, власники повинні очікувати, що Tesla вирішить цю проблему і покриє витрати, пов’язані з батареєю.

Tesla також не працює з довільним відсотком, оскільки ймовірність того, що акумуляторні батареї одного з її автомобілів розрядяться до менш ніж 70 відсотків від початкової ємності протягом гарантійного терміну, є дуже низькою. Дослідження, проведене власниками Tesla в Нідерландах на основі даних, отриманих з автомобілів Tesla, проданих по всьому світу, показало, що середня швидкість деградації акумуляторних батарей седанів Model S становить близько 5% протягом перших 50 000 миль пробігу. Ця крива стає менш крутою зі збільшенням пробігу, оскільки дослідження показало, що акумуляторні батареї цих автомобілів Tesla для далеких поїздок, як правило, утримують щонайменше 90 відсотків початкового заряду після 150 000 миль пробігу. Наша довгострокова Модель 3 втратила приблизно 6 відсотків ємності акумулятора після перших 20 000 миль, але потім більше не погіршувалася до 40 000 миль за 2 роки.

Hyundai пропонує аналогічну гарантію на батарею для свого електромобіля Ioniq 5, який отримав звання “Електромобіль року”, з покриттям 10 років або 100 000 миль. Вона також покриває деградацію батареї, при цьому Hyundai очікує, що протягом гарантійного терміну батарея Ioniq 5 втратить не більше 30 відсотків свого початкового заряду.

Міністерство енергетики США.S. Міністерство енергетики США прогнозує, що сучасні батареї для електромобілів повинні працювати значно довше гарантійного терміну, а термін їх служби становить від 12 до 15 років за умови використання в помірних кліматичних умовах. Плануйте термін служби від 8 до 12 років, якщо ваш електромобіль регулярно використовується в більш екстремальних умовах.

Безпека та обслуговування електромобіля

За винятком низькошвидкісних міських електромобілів, електромобілі, що продаються в США, відповідають тим же стандартам безпеки, що і всі інші пасажирські транспортні засоби. Крім того, акумуляторні батареї для електромобілів повинні мати герметичну оболонку, а також витримувати умови випробувань, пов’язані з перезарядкою, екстремальними температурами, пожежами, аваріями, зануренням у воду, вібраціями та короткими замиканнями, згідно з даними DOE. Електромобілі також повинні використовувати ізольовані високовольтні лінії і мати можливість деактивувати свої електричні системи в разі аварії або короткого замикання.

Пожежі електромобілів, пов’язані з акумулятором, часто потрапляють у заголовки газет, оскільки з ними важче боротися. Проте ймовірність загоряння електромобіля набагато менша, ніж у автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння. Коротше кажучи, ймовірність загоряння електромобіля вкрай низька; однак, якщо така пожежа все ж таки станеться, для її гасіння, швидше за все, знадобиться допомога місцевої пожежної служби.

електричний, акумулятор, ремонт, запитання

Обслуговування електромобіля електричний автомобіль є відносно простою справою. Власники повинні стежити за рідинами (охолоджуюча рідина, холодоагент, омивач лобового скла), шинами, гальмівними колодками та роторами, хоча останні елементи повинні служити довше, ніж у автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, оскільки функція рекуперативного гальмування електромобілів спричиняє менший знос механічних гальмівних елементів.

Акумулятор Цикли зарядки

Хоча це, звичайно, не є чимось незвичайним, більшість водіїв не їздять на своїх автомобілях, поки в них повністю не закінчиться паливо. Те саме стосується і електромобілів. Власники можуть розряджати свої автомобілі до дуже низького рівня заряду, але більшість з них, швидше за все, уникатимуть повного розряджання акумуляторної батареї. З огляду на простоту підключення до мережі в домашніх умовах, цілком можливо, що ще менше водіїв електромобілів коли-небудь повністю розряджатимуть свої транспортні засоби акумулятор пачку.

Скільки коштує зарядка пакета Електричний Автомобіль?

Якщо ви заряджаєте свій електромобіль на громадській зарядній станції, вартість буде залежати від мережі зарядних станцій та місця розташування.

Деякі місцеві органи влади застосовують підхід з оплатою за сеанс для вуличних зарядних пунктів. Ви також можете користуватися деякими зарядними станціями безкоштовно, якщо у вас є мережева підписка.

Вартість заряджання залежить від номінальної потужності та від того, чи це повільне заряджання, швидке заряджання або точка швидкого заряджання.

Зарядка електромобіля на комерційній зарядній станції може коштувати від 10 до 30 доларів за заряд, якщо використовується нагнітач 3-го рівня. Зарядна станція рівня 2 може коштувати від 450 до 5 доларів за годину.

Власники Tesla також можуть використовувати пункти зарядки в рамках мережі Tesla Supercharger Network, поширеної по всьому світу, яка часто є безкоштовною для старих автомобілів (куплених до 2017 року). Нові автомобілі отримують певну кількість безкоштовних годин зарядки.

Звичайно, коли ви інвестуєте в дорогий електромобіль, ви хотіли б знати, як довго пропрацює його батарея.

Як довго заряджається електромобіль Електричний Останній автомобільний акумулятор?

Оскільки технологія акумуляторів електромобілів вдосконалюється, автовиробники гарантують, що іонний літій батарея батарея може прослужити вісім років або 160 000 км пробігу. За деякими оцінками, термін служби батареї електромобіля становить близько 10-20 років.

І хоча модуль електричної батареї з часом втратить здатність тримати повний заряд, він не вийде з ладу повністю. Натомість вона поступово втрачатиме свою здатність зберігати енергію з плином часу.

При цьому будь-який електромобіль, що працює в екстремально спекотному кліматі, буде страждати від деградації батареї швидше, ніж у прохолодних регіонах. Щоб протистояти цьому, сьогодні автомобілі з літій-іонним акумулятором оснащуються блоками акумуляторних модулів з рідинним охолодженням.

Батареї електромобілів також є буферними, тобто водій не може використовувати повну кількість енергії, що зберігається в електричній комірці акумулятора. Це допомагає зменшити кількість циклів заряду, які він проходить, захищаючи здоров’я акумулятора та додаючи більше років до терміну його служби батарея життя.

Тепер давайте відповімо на кілька запитань про акумуляторні батареї електромобілів, які можуть у вас виникнути.

Акумулятор електромобіля ПОШИРЕНІ ЗАПИТАННЯ

Ось відповіді на деякі поширені запитання, пов’язані з автомобільними акумуляторами:

Які існують різні типи електромобілів?

Варіанти електромобілів включають:

  • Акумуляторний електромобіль (BEV): BEV живиться виключно від електричної батарея, без частин двигуна внутрішнього згоряння.
  • Гібридний електромобіль (HEV): HEV – це транспортний засіб з низьким рівнем викидів, який використовує електродвигун для допомоги бензиновому двигуну.
  • гібридного електромобіля (PHEV): Подібно до HEV за концепцією, PHEV постачається з більшою батареєю EV та електродвигуном. Він має бензобак і зарядний порт.

Як далеко може зайти один заряд акумулятора?

На жаль, однозначної відповіді на це питання немає. Як далеко ви зможете проїхати на одному заряді, залежить від таких факторів, як

  • У цьому випадку, як правило, використовується електричний двигун електричний транспортний засіб акумулятор розмір
  • Швидкість руху
  • Використання електричного двигуна або обігрівача
  • Погода на вулиці

Ємність акумулятора електромобіля вимірюється в кіловат-годинах (кВт-год). Як правило, акумуляторна батарея ємністю 40 кВт-год може забезпечити пробіг автомобіля на 150 миль, тоді як батарея Tesla ємністю 100 кВт-год забезпечує пробіг 375 миль.

Скільки коштує Електричний Вартість заміни автомобільного акумулятора?

Якщо ви турбуєтесь про заміну дорогого акумулятора електричний автомобільний акумулятор, не варто.

Виробник акумуляторів для електромобілів зазвичай надає гарантію до восьми років або 160 000 км пробігу. Автовиробники також безкоштовно замінять ваш автомобільний акумулятор, якщо він ще на гарантії.

Але якщо це не так, і вам все одно потрібно замінити батарею з непередбачуваних причин, середня вартість заміни батареї станом на 2021 рік становила близько 132 доларів США за кіловат-годину (кВт-год) ємності батареї.

Які популярні компанії виробляють акумулятори для електромобілів?

LG energy solution – провідний виробник літієвих акумуляторів, що використовуються в електромобілях та енергосистемах.

Компанія виробляє їх на спільному підприємстві з General Motors, Ford та південнокорейською Hyundai Motor Group. Інші компанії, що виробляють акумулятори, включають Panasonic, Envision AESC та BYD.

Чи придатні акумулятори електромобілів для переробки?

Коротка відповідь – так.

Після зняття з автомобіля більшість акумуляторів електромобілів можна перепрофілювати для інших цілей, наприклад, для зберігання енергії в електромережі, вдома або на робочому місці.

Насправді, заводи, що займаються виробництвом акумуляторів, можуть допомогти з переробкою батарейок. Ці заводи можуть працювати на перероблених батарейках.

Коли термін служби батарейок закінчується, вони можуть бути перероблені на заводі з переробки батарейок для вилучення та повторного використання цінної сировини, такої як кобальт, мідь, алюміній тощо., назад у ланцюжок поставок.

За даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), світ може переробляти 180 000 метричних тонн використаних матеріалів для акумуляторів електромобілів щорічно.

RepairSmith RepairSmith дозволяє легко підтримувати надійність вашого автомобіля, надаючи якісні автосервісні послуги ремонт та технічне обслуговування безпосередньо до вашого під’їзду, з легким бронюванням, прозорим ціноутворенням та перевіреними технічними спеціалістами.

https://www.гаманець ботаніка.com/article/loans/auto-loans/electric-battery-cost
https://www.зелені автомобілі.com/greencars-101/cost-to-replace-an-ev-акумулятор
https://www.caranddriver.com/research/a31875141/electric-car-battery-life/
https://www.ремонтник.com/blog/електричний-автомобільна батарея/ [/спойлер]

Leave a Reply