Порівняння громадських мереж зарядних станцій для електромобілів. Точки швидкої зарядки

Table of Contents

У чому різниця між повільними, швидкими та швидкими зарядками для електромобілів?

Останні статистичні дані Zap-Map показують, що станом на кінець лютого 2023 року у Великобританії було 38 281 громадських зарядних пристроїв для електромобілів. З них 9 645. це повільні зарядки, 21 911. швидкі, а решта 7 426. швидкі або надшвидкі.

Останніми роками спостерігається збільшення інвестицій у швидкі зарядні пристрої, що сприяє прискоренню зростання ринку електромобілів. Електромобілів представлено 22.9 відсотків ринку у 2022 році, а на електромобілі припадатиме 16.6 відсотків нових зареєстрованих автомобілів.

Тож у чому різниця між повільною, швидкою та швидкою зарядкою? По суті, всі вони роблять одне й те саме. заряджають електромобіль, але, як випливає з назв, швидкість зарядки залежить від типу роз’єму.

Електромобілі потребують постійного струму (DC). Якщо ви заряджаєтесь від побутової розетки, змінний струм (AC) перетворюється на постійний транспортним засобом. Швидкі зарядні пристрої виконують це перетворення ще до того, як електрика потрапляє в автомобіль, прискорюючи час зарядки. Швидкі зарядні пристрої (за одним винятком) також подають постійний струм безпосередньо до автомобіля.

Повільна зарядка

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

На початку розвитку електромобілів. скажімо, приблизно до 2012 року. повільні зарядні пристрої домінували в громадській мережі. Сьогодні ви, швидше за все, знайдете їх вдома або на робочому місці, де автомобілі можна залишати на зарядці на довший час.

Більшість повільних точок зарядки мають рейтинг 3.6 кВт і зарядить електромобіль за вісім. 12 годин. Це робить їх придатними для нічної зарядки або коли ви перебуваєте в офісі протягом цілого робочого дня.

Хоча повільна зарядка електромобіля від побутової триконтактної розетки можлива, ми наполегливо рекомендуємо встановлювати настінний зарядний пристрій. Це не тільки безпечніше, але й значно пришвидшує час заряджання.

Крім того, деякі зарядні пристрої для ліхтарних стовпів заряджаються на 6 кВт, що може бути корисним, якщо у вас немає місця для паркування біля будинку.

Існує чотири типи роз’ємів повільного зарядного пристрою:

  • Триконтактна побутова розетка (3 кВт)
  • Тип 1 (3-6 кВт змінного струму)
  • Тип 2 (3-6 кВт змінного струму)
  • Commando (3-6 кВт змінного струму)

Ви можете розраховувати заплатити близько 800 фунтів стерлінгів за 3.Домашній зарядний пристрій потужністю 6 кВт, хоча люди, які живуть у квартирах або орендованому житлі, можуть вимагати повернення 75 відсотків вартості. максимум до 350 фунтів стерлінгів. Дізнайтеся більше про урядовий грант на зарядні станції для електромобілів тут.

Швидка зарядка

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

Швидкі зарядні пристрої є найпоширенішими роз’ємами у Великобританії, на них припадає більше половини зарядної мережі. Більшість швидких зарядних пристроїв мають потужність 7 кВт, але також доступні зарядні пристрої потужністю 22 кВт.

Їх зазвичай можна знайти в місцях, де транспортні засоби припарковані протягом тривалого часу, наприклад, на автостоянках, у супермаркетах, розважальних центрах і торгових точках. Домашній зарядний пристрій потужністю 7 кВт забезпечує швидкість заряджання втричі вищу, ніж побутова вилка, а зарядний пристрій потужністю 22 кВт. у 10 разів вищу.

Час заряджання залежить від типу пристрою та електромобіля, але зарядний пристрій потужністю 7 кВт забезпечує повне заряджання за чотири-шість годин. Пристрій потужністю 22 кВт впорається із завданням за одну-дві години. У мережі є як прив’язані (з кабелем), так і не прив’язані (з власним кабелем) зарядні пристрої.

Заплануйте витратити близько 1000 фунтів стерлінгів на пристрій потужністю 7 кВт або 1500 фунтів стерлінгів на зарядний пристрій потужністю 22 кВт (включно з установкою, але без урахування будь-якого зменшення гранту на точку зарядки).

Існує три типи роз’ємів для швидких зарядних пристроїв:

Швидка зарядка

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

Швидкі зарядні пристрої. найшвидший спосіб зарядити електромобіль. Ви, як правило, знайдете їх у зонах обслуговування автомагістралей або в місцях, розташованих поблизу великих доріг. Вони можуть забезпечити до 80 відсотків заряду всього за 20 хвилин, але більш реалістичною цифрою є година.

Швидкісні зарядні пристрої забезпечують потужність від 43 до 50 кВт, а ультрашвидкісні. 100, 150 або 350 кВт. Найпоширенішим зарядним пристроєм Rapid у Великобританії є пристрій потужністю 50 кВт.

Виробники автомобілів часто посилаються на “80-відсотковий” час заряджання в рекламних матеріалах. Причина полягає в тому, що швидкі зарядні пристрої мають автоматичне відключення на цьому етапі, щоб захистити термін служби акумулятора.

Кабель прив’язаний до зарядного пристрою, і тільки автомобілі з функцією швидкої зарядки можуть використовувати ці пристрої. Швидкі зарядні пристрої не можна встановлювати вдома.

Існує чотири типи роз’ємів для швидкої зарядки:

  • Тип 2 (43 кВт змінного струму)
  • CHAdeMO (50 кВт постійного струму)
  • CCS (50-350 кВт постійного струму)
  • Tesla Type 2 (150 кВт постійного струму)

Перейдіть за посиланням нижче, щоб дізнатися, як знайти найближчу зарядну станцію.

Порівняння громадських мереж зарядки електромобілів

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

Хоча більшість електромобілів заряджаються вдома, доступ до громадської зарядної станції, будь то в магазині, громадському гаражі або іншому місці, може зробити володіння автомобілем на акумуляторі набагато практичнішим.

Хороша новина полягає в тому, що кількість зарядних станцій зростає швидкими темпами. За даними Міністерства енергетики, зараз в США налічується понад 22 000 станцій для зарядки електромобілів.S. з більш ніж 68 800 роз’ємами між ними. Близько третини з них, загалом 22 620, можна знайти в Каліфорнії, яка є найбільшим ринком електромобілів у країні. Флорида, Техас і Нью-Йорк. це штати з наступною за величиною кількістю громадських станцій.

Однак більшість громадських зарядних станцій все ще є 240-вольтовими пристроями рівня 2, яким може знадобитися вісім годин або більше, щоб повністю поповнити заряд акумулятора. Це робить їх найкращими для додавання додаткового запасу ходу під час шопінгу або обіду. Багато готелів встановили зарядні пристрої рівня 2, які гості-власники електромобілів можуть використовувати для нічної зарядки. На жаль, лише 16 відсотків громадських станцій поки що є пристроями швидкої зарядки постійного струму 3-го рівня, які можуть зарядити електромобіль до 75 відсотків за півгодини.

Саме тут власники електромобілів можуть очікувати найбільшого зростання в найближчі роки. Мережа зарядних станцій Electrify America нещодавно встановила понад 120 станцій швидкої зарядки на парковках Walmart у 34 штатах, більшість з яких знаходяться за межами основних автомагістралей, щоб полегшити подорожі між штатами на електромобілях. General Motors об’єднується з будівельною компанією Bechtel, щоб побудувати тисячі станцій швидкої зарядки, багато з яких розташовані в густонаселених районах, де мешканці квартир і кондомініумів інакше не мали б доступу до домашньої зарядки. Porsche планує створити мережу з 500 зарядних станцій Rapid у Північній Америці для підтримки свого нового Taycan EV, який може забезпечити електромобілю запас ходу близько 180 миль всього за дев’ять хвилин.

Справа в тому, що якщо у вас є електромобіль і ви плануєте користуватися громадською зарядкою, ви захочете приєднатися до мережі. Деякі громадські зарядні пристрої рівня 2 є безкоштовними, хоча більшість провайдерів стягують плату за цю послугу. Зверніть увагу, що в деяких штатах плата залежить від кількості використаних кіловат, а в інших. від часу заряджання. Членство в мережі допоможе полегшити оплату, яка може бути як на основі оплати за фактом, так і за планом підписки зі знижкою для тих, хто часто користується зарядними пристроями. Ви зможете використовувати додаток мережі для смартфона, щоб знайти найближчу станцію, перевірити, який тип зарядки вона підтримує, чи працює вона і чи використовується. Ви також можете ініціювати сеанс через телефон.

Але до якої мережі слід приєднатися? Відповідь залежить від того, де ви живете, куди хочете поїхати і який тип роз’єму підтримує ваш автомобіль. CHAdeMO (перевагу надають азіатські автовиробники) або SAE Combo (використовується німецькими та вітчизняними компаніями); багато зарядних пристроїв рівня 3 підтримують обидва типи. ChargePoint. найбільша мережа в країні з зарядними пристроями в більшості штатів, хоча менші мережі працюють лише в окремих районах. Можливо, ви захочете зареєструватися у кількох постачальників, якщо ви значною мірою покладаєтеся на громадські зарядки або маєте намір здійснити тривалу дорожню подорож, маршрут якої базується на розташуванні швидких зарядних станцій. Щоб полегшити це рішення, ChargePoint нещодавно уклав альянси з мережами EVgo та Electrify America, щоб забезпечити доступ до зарядних пристроїв обох компаній без необхідності створювати кілька облікових записів.

Ви можете визначити, де розташовані станції в Інтернеті та які типи роз’ємів вони підтримують, за допомогою ChargeHub.com, PlugShare.com або PlugInAmerica.на сайті chargepoint.org, а також на веб-сайтах і в додатках для телефонів окремих мереж.

Ось як працюють деякі з найбільших мереж зарядних станцій для електромобілів в США.S. stack up:

Блимання

Мережа Blink належить компанії Car Charging Group, Inc і управляє 3275 громадськими зарядними станціями рівнів 2 і 3 в США.S. Вам не потрібно бути учасником, щоб користуватися зарядним пристроєм Blink, але якщо ви приєднаєтесь, це може заощадити гроші залежно від вашого статусу учасника. Базова вартість зарядки рівня 2 становить від 0.39 до 0.79 за кВт-год або 0.Від 04 до 0.06 за хвилину. Це 0.49 до 0.69 за кВт-год для швидкої зарядки рівня 3 або від 6.99 до 9.99 за сеанс.

ChargePoint

ChargePoint зі штаб-квартирою в Каліфорнії є найбільшою мережею зарядних пристроїв у країні з більш ніж 68 000 зарядних точок, з яких 1 500. це пристрої для швидкої зарядки постійним струмом 3-го рівня. Ціноутворення унікальне тим, що компанія дозволяє власнику нерухомості, де розташований зарядний пристрій, встановлювати тарифи на зарядку. Багато з їхніх станцій є безкоштовними для використання, а власник (наприклад, роздрібний продавець) покриває витрати. Реєстрація безкоштовна, а зарядку можна увімкнути за допомогою картки ChargePoint, додатку компанії для смартфонів або телефону з підтримкою зарядки. При першому використанні платної станції компанія стягує 10 грн на вказану кредитну картку в якості балансу і вираховує з нього вартість. Щоразу, коли баланс опускається нижче 5, ще 10 стягується з платіжного методу у файлі.

Електрифікувати Америку

Electrify America належить автовиробнику Volkswagen і була створена як частина його угоди з урядом через скандал з викидами дизельних двигунів. До кінця року компанія планує встановити 480 станцій швидкої зарядки в 17 мегаполісах 42 штатів, кожна з яких буде розташована на відстані не більше 70 миль одна від одної. Членство в компанії не є обов’язковим, хоча приєднання до плану Pass гарантує знижку. Вартість зарядки є похвилинною і залежить від місця розташування та максимального рівня потужності, який може прийняти транспортний засіб. Наприклад, у Каліфорнії базова вартість становить 0.99 за хвилину при потужності 350 кіловат, 0.69 за 125 кіловат і 0.25 на 75 кіловат, кожна з яких має 1.00 плата за сеанс. Тарифний план Pass має 4.00 щомісячна плата за зарядку на 350 кіловат при 0.70 за хвилину, 125 кіловат при 0.50 і 75 кіловат при 0.18. A 0.40 за хвилину простою застосовується, якщо транспортний засіб залишається підключеним до зарядного пристрою 10 хвилин або більше після завершення сеансу.

EVgo

Компанія EVgo, що базується в штаті Теннессі, має понад 1200 швидких зарядних пристроїв постійного струму в 34 штатах. Підписка не потрібна, хоча реєстрація надає знижку на зарядку рівня 3. Тривалість сеансів обмежена 45 хвилинами для сеансів з оплатою по факту, при цьому учасники можуть користуватися до 60 хвилин з 8 вечора до 6 ранку. Тарифи на швидку зарядку залежать від регіону. Наприклад, в районі Лос-Анджелеса, штат Каліфорнія, це 0.27 за хвилину для нечленів і 0.23 за хвилину для учасників. Для реєстрації потрібно сплатити 7.99 щомісячна плата, але включає 34 хвилини швидкої зарядки. Рівень 2 зарядки становить 1.50 за годину в обидва боки.

Tesla

Виробник електромобілів Tesla володіє і управляє власною мережею так званих суперчарджерів. Компанія підтримує 1 604 зарядні станції по всьому світу з 14 081 суперчарджерами, як у громадських місцях, так і в дилерських центрах Tesla. Членство не потрібне, але використання обмежене автомобілями Tesla, які постачаються з фірмовим типом роз’єму. В іншому випадку Tesla може використовувати зарядні пристрої SAE через адаптер. Вартість залежить від місця розташування та інших факторів, але зазвичай вона дорівнює 0.28 за кВт-год. Якщо вартість розраховується відповідно до витраченого часу, вона становить 13 центів за хвилину до 60 кВт-год і 26 центів за хвилину понад 60 кВт-год. Нещодавно Tesla відновила свою політику надання безкоштовного необмеженого доступу до зарядних пристроїв Supercharger для нових покупців Model S та Model X.

Вольта

Ця компанія, що базується в Сан-Франциско, має понад 700 станцій у 10 штатах і вирізняється тим, що заряджання на вольтових станціях є безкоштовним і не потребує членства. Volta платить за встановлення зарядних пристроїв 2-го рівня поруч з такими магазинами, як Whole Foods, Macy’s та Saks. Хоча компанія оплачує вартість електроенергії, вона заробляє гроші, продаючи спонсорську рекламу, яка відображається на дисплеях, встановлених на зарядних пристроях.

За підтримки GET Electric, це посібник із заряджання електромобіля вдома або в дорозі, що включає пояснення щодо типів штепсельних роз’ємів та рівнів зарядки

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

Однією з проблем для покупців, які розглядають електромобіль, є відмова від старих звичок.

Для більшості людей збільшити запас ходу електромобіля так само просто, як заїхати на заправку для швидкої заправки та повернутися в дорогу за лічені хвилини.

Якщо ви переходите на електромобіль, вам знадобиться час, щоб пристосуватися до “нової норми” заправки автомобіля. Зарядка все ще відбувається повільніше, ніж заливка рідкого палива в бак, але з часом вона покращується.

Хоча заряджати електромобіль дуже просто, існує кілька способів, які передбачають різний час і вартість зарядки.

Однією з перших речей, про які ви почуєте, коли справа доходить до підключення електромобіля, є різні рівні зарядки. Це можна розбити на три категорії. рівні 1, 2 і 3.

СТРИБОК ВПЕРЕД

Для багатьох покупців загальний процес підтримання електромобіля в зарядженому стані може бути значно зручнішим, ніж заправка звичайного автомобіля. Давайте подивимося, як.

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

Рівень 1: зарядка змінним струменем

Це найпростіший варіант зарядки вдома або в місці призначення, коли ви підключаєте автомобіль до стандартної розетки 240 В змінного струму (змінного струму).

Хоча це і зручно, але це найповільніший метод, який забезпечує лише близько 2.0 кВт потужності через звичайну розетку на 10 А. Це означає, що для заряджання вашого автомобіля може знадобитися від чотирьох до 50 годин, залежно від розміру акумулятора.

Як розрахувати час зарядки 1-го рівня для ємності акумулятора

Розрахувати це досить просто. просто розділіть ємність акумулятора (кВт-год) на швидкість зарядки, щоб отримати приблизний час. Для зарядного пристрою рівня 1 цей показник зазвичай становить 2.0 кВт. Наприклад:

  • Новий Mitsubishi Outlander PHEV має батарею на 20 кВт-год. розділіть це на два і ви отримаєте близько десяти годин.
  • У Tesla Model 3. 57.5 кВт-год корисного акумулятора потрібно близько 29 годин.
  • Акумулятор Mercedes EQC 400 ємністю 80 кВт-год заряджається близько 40 годин.

Існує також більш точна формула: розділіть ємність акумулятора (кВт-год) на швидкість зарядки (кВт).

Звичайно, цей час буде меншим, якщо батарея вже частково заряджена. 50-відсотковий заряд займе вдвічі менше часу, тому варто поповнювати запас за першої ж нагоди.

Як розрахувати час заряджання електромобіля для відстані

Якщо ви хочете дізнатися, скільки часу вам знадобиться для заряджання автомобіля, щоб проїхати певну відстань, потужність зарядки в кВт. це те саме значення, що й кілометраж, який ви проїдете за 10 хвилин зарядки.

Наприклад, якщо ви використовуєте батарею ємністю 2.0 кВт рівня 1, ви зможете проїхати близько двох кілометрів за кожні 10 хвилин заряджання.

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

Рівень 2. Швидка зарядка від мережі змінного струму

Хоча зарядка 1-го рівня зазвичай зручна для плагін-гібридів, які можна повністю поповнити за ніч, вам може знадобитися щось швидше для електромобіля з набагато більшим акумулятором. якщо вам потрібно використовувати повний запас ходу щодня (від 200 до 700 км в залежності від моделі).

Хороші новини

  • Існує ще швидший домашній варіант, якщо встановити зарядний пристрій рівня 2 (настінний блок), який збільшує потужність однофазної зарядки до 7.2 кВт.

Пристрій рівня 2 значно скорочує час заряджання: Mitsubishi Outlander PHEV повністю заряджається від порожнього за 6 годин.5 годин, а Tesla Model 3 та Mercedes-Benz EQC. близько 8 та 11 годин відповідно.

І ви отримаєте 7.2 км пробігу за кожні 10 хвилин, тобто близько 43 км після годинної зарядки. цього достатньо для середньостатистичних австралійських поїздок на роботу.

A 7.Зарядний пристрій потужністю 2 кВт 2-го рівня працює від стандартної однофазної проводки 240 В з настінною коробкою вартістю від 1000 до 1500 доларів плюс установка, що є досить хорошою ціною, враховуючи те, скільки ви платите за повний комплект шин або нові опції автомобіля, такі як люк в даху.

Зарядка рівня 2 також може збільшити потужність до 11 кВт або до 22 кВт, якщо у вас є трифазна мережа з напругою 415 В.

Оскільки більшість електромобілів можуть заряджатися лише від мережі змінного струму потужністю до 11 кВт (через інвертор “бортового зарядного пристрою”), за кожні 10 хвилин зарядки ви можете проїхати 11 км, тож година на зарядці дасть близько 66 км пробігу. Обмежена кількість моделей здатна заряджати на 22 кВт, наприклад, BMW iX1 у стандартній комплектації, а також Mercedes-Benz EQE та Porsche Taycan.

Найкращі електромобілі Австралії на 2023 рік

Ми протестували майже всі електромобілі з ціною нижче шести цифр в Австралії, щоб скласти рейтинг найкращих у продажу сьогодні

Ви також знайдете багато громадських пунктів зарядки рівня 2 (7).2 кВт, 11 кВт або 22 кВт), тому переконайтеся, що ви знаєте, яка у них потужність, перш ніж їхати до них, якщо вам важливий час.

Для них також може знадобитися ваш власний портативний зарядний кабель типу 2 до типу 2 (режим 3), який зазвичай є окремим аксесуаром і коштує від 200 до 500 доларів США.

Варто зазначити, що більшість моделей PHEV через меншу ємність батареї та системи управління батареєю заряджатимуться лише з максимальною швидкістю 3.6 кВт або 7.6 кВт навіть при використанні зарядного пристрою змінного струму потужністю 22 кВт.

GET Electric також відкрила власний центр зарядних пристроїв потужністю 22 кВт у Порт-Мельбурні, надаючи власникам електромобілів, що мешкають поблизу, можливість поповнити запас заряду. особливо тим, хто живе у багатоповерхівках з високою щільністю забудови в цьому районі.

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

Рівень 3. Швидка зарядка постійного струму

Потужність зарядки варіюється від 50 кВт на швидких зарядних пристроях до 350 кВт на надшвидких зарядних пристроях.

Це громадські зарядні пристрої постійного струму (480 В/постійний струм), включаючи суперзарядні пристрої Tesla, які мають вирішальне значення для забезпечення життєздатності електромобілів для поїздок на великі відстані з невеликим часом простою для зарядки.

Варто зазначити, що електромобілі меншої потужності, такі як гібриди з можливістю підзарядки та Nissan Leaf, MG ZS EV і Lexus UX300e, можуть використовувати зарядні пристрої потужністю 350 кВт, але все одно заряджатимуться лише зі швидкістю близько 50 кВт. Аналогічно, BYD Atto 3, MG ZS EV та GWM Ora обмежені потужністю від 60 до 90 кВт постійного струму.

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

Моделі з більшою потужністю, такі як стандартний модельний ряд Polestar 2, Tesla Model Y RWD і Mercedes-Benz EQA, мають максимальну зарядну потужність від 100 до 150 кВт. що дозволяє долати понад 100 км кожні 10 хвилин.

Архітектура нового покоління на 800 В дозволяє ще швидше заряджати такі моделі, як Porsche Taycan, Audi E-Tron GT, Hyundai Ioniq 5 та Kia EV6, здатні. за правильних обставин. заряджатися від 10 до 80 відсотків менш ніж за 30 хвилин.

Більшість моделей PHEV можуть підключатися лише до зарядних пристроїв змінного струму, але Mitsubishi Eclipse Cross PHEV, Outlander PHEV, Mercedes-Benz A-Class PHEV (опціонально) та модельний ряд Range Rover PHEV можуть заряджатися як від мережі змінного, так і постійного струму.

⏱️ 0-80 відсотків часу заряджання

Ви могли помітити, що автовиробники часто вказують час заряджання постійним струмом, виходячи з того, що батарея заряджена на 80%, а не на 100%.

Це пов’язано з тим, що внутрішній опір акумулятора зростає зі збільшенням рівня заряду. Іншими словами, чим більше батарея заряджена, тим повільніше і менш ефективно заряджати її далі. Заряджання понад 80 відсотків також шкідливе для типових літій-іонних акумуляторів.

Як наслідок, зарядка відбувається найшвидше, коли батарея розряджена. Після початкового сплеску зарядний пристрій встановлює постійну швидкість, поки батарея не досягне приблизно 80 відсотків заряду.

Після цього заряджання знову сповільнюється. частково через зниження ефективності, а також для запобігання пошкодженню акумулятора через перегрівання або перезаряджання.

Час, необхідний для заряджання від 80 до 100 відсотків, може змінюватися залежно від ряду факторів, таких як нагрівання акумулятора. Ось чому автовиробники можуть розрахувати, як швидко батарея досягне 80 відсотків, але не можуть назвати точний час повного заряду.

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

Штепсельні вилки та розетки для зарядки електромобілів

Як ми бачили на прикладі мобільних телефонів, існують різні види штепсельних вилок і розеток для електромобілів, що загрожувало зробити розгортання зарядних мереж досить складним.

Хороша новина для австралійських водіїв полягає в тому, що тепер існує стандарт для зарядки змінного струму; але інша справа, коли мова йде про швидку зарядку постійним струмом.

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

1️⃣ Тип 1 AC

Також відомий як J1772 або SAE J1772, це стандартний штекер змінного струму в Північній Америці та Японії, і його можна знайти в Австралії на електромобілях Mitsubishi Outlander PHEV до 2019 року, Nissan Leaf першого покоління та старих BMW i3.

Має п’ятиконтактну конструкцію. Два маленькі контакти передають дані між автомобілем і зарядним пристроєм для визначення максимального струму, доступного для автомобіля. що не дозволяє автомобілю рухатися, поки він підключений до мережі.

Три більші контакти призначені для підключення до електромережі 110/240 В змінного струму, включаючи заземлення. Оскільки в громадських зарядних пристроях мало штепсельних роз’ємів типу 1, ви можете придбати адаптер типу 2.

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

2️⃣ Тип 2 AC

Також відомий як IEC 62196 або штекер Mennekes, це стандартний порт в Австралії та Європі для зарядки змінного струму, який використовується всіма автовиробниками, що продають нові електромобілі тут сьогодні.

Штекер типу 2 має семиконтактну конструкцію з п’ятьма силовими контактами для підтримки трифазної зарядки.

Хоча старі електромобілі Tesla Model S і Model X, що продаються тут, використовують штекер типу 2, компанія модифікувала роз’єм з виїмкою у верхній частині, щоб забезпечити доступ до мережі Tesla Supercharging тільки для них (хоча зараз проводяться випробування, щоб відкрити доступ до неї для всіх моделей електромобілів).

Всі гібридні моделі, що підключаються, в Австралії оснащені зарядними портами типу 2. Електромобілі з розетками CCS2 (див. нижче) можуть приймати вилки типу 2.

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

АВСТРАЛІЙСЬКИЙ СТАНДАРТ: CCS2

Скорочення від Combined Charging System, CCS може використовуватися для зарядних пристроїв змінного та постійного струму.

Це найпоширеніший тип зарядного порту в Австралії, оскільки майже всі моделі, що продаються тут, відповідають цьому стандарту, а всі швидкі зарядні пристрої постійного струму мають роз’єм CCS2.

CCS2 розширює нижню частину Type 2 двома штифтами для швидкої зарядки постійним струмом.

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

CHAdeMO

Це абревіатура від Charge de Move, що в перекладі з французької означає “рухайся за допомогою заряду”. Це рідкісний стандарт портів постійного струму, який використовується у більшості електромобілів та PHEV японського виробництва, таких як Nissan Leaf, Mitsubishi Eclipse Cross PHEV та Lexus UX300e. Однак останній Nissan Ariya EV перейшов на CCS2, а старіші моделі Tesla можуть використовувати CHAdeMO через адаптер.

Громадські зарядні станції в Австралії все ще здебільшого пропонують кабель CHAdeMO, оскільки будь-які станції, співзасновником яких є Австралійське агентство з відновлюваної енергетики федерального уряду (Arena), повинні дотримуватися рекомендацій, встановлених Федеральною палатою автомобільної промисловості (FCAI) ще в 2017 році. Але з’явилися й інші постачальники послуг швидкої зарядки, які пропонують лише штепсельні роз’єми CCS2.

Більшість автомобілів з роз’ємами CHAdeMO також оснащені стандартним роз’ємом типу 2 для зарядки змінного струму.

БІЛЬШЕ порад, які допоможуть вам з покупкою та володінням автомобілем

Ознайомтеся зі швидкістю заряджання електромобіля.

Поглибте свої знання про електромобілі за допомогою відеороликів, які спрощують концепції електрики та зарядки.

Дізнайтеся, що потрібно знати про процес заряджання. вдома чи в дорозі.

Встановіть домашню зарядну станцію.

Prius Prime LE у кольорі Blue Magnetism

Як встановити зарядний пристрій рівня 2.

Вам просто потрібен ліцензований електрик, щоб встановити її. Ось деякі варіанти оснащення та встановлення:

ChargePoint® Home Flex може заряджати ваш електромобіль у комфорті власного гаража.

Потрібна допомога в пошуку електрика? Qmerit може з’єднати вас з ліцензованим електриком поблизу вас.

Зарядка стала загальнодоступною.

Заряджайтеся на ходу, під’єднавшись до мережі громадських зарядних станцій.

bZ4X Limited показаний у кольорі Heavy Metal з чорним дахом

Знайти станцію ще ніколи не було так просто.

Наразі понад 30 000 громадських станцій підтримують швидку зарядку рівня 2 та постійного струму, тому заряджатися в дорозі стало зручніше, ніж будь-коли. Просто під’їдьте, підключіться та заряджайтеся. Toyota співпрацює з ChargePoint та EVgo, щоб зробити підключення до їхніх мереж ще простішим.

Клієнти, які придбають або візьмуть в оренду новий Toyota bZ4X 2023 року, отримають один рік необмеженої безкоштовної зарядки на всіх громадських зарядних станціях по всій країні, що належать та експлуатуються компанією EVgo.

Зарядні станції у вашому регіоні

Типи зарядних пристроїв

  • Підтримуються зарядні пристрої рівня 2: bZ4X, RAV4 Prime, Prius Prime
  • Підтримувані зарядні пристрої рівня 3: bZ4X

Мережі зарядних пристроїв

  • ChargePoint
  • EVgo

Упс!

У нас виникли проблеми із завантаженням карти. Перепрошуємо за тимчасові незручності.

Toyota не є власником або оператором цих станцій і не несе відповідальності за їхню доступність або продуктивність. Натисніть на назву станції, щоб дізнатися адресу.

0% енергії зарядки відповідає відновлюваній енергії.

Clean Assist дозволяє власникам повністю електричних транспортних засобів по всій країні та власникам гібридних транспортних засобів у Каліфорнії компенсувати витрати на зарядку своїх транспортних засобів за рахунок 100% відновлюваної енергії. незалежно від того, де вони під’єднані до електромережі. Участь у програмі безкоштовна.

Як це працює

Власники відповідних транспортних засобів можуть приєднатися до програми Toyota Clean Assist через додаток Toyota App. Потрібна активна пробна версія дистанційного підключення або підписка.

Потім додаток Toyota App відстежує кількість електроенергії, використаної під час заряджання, та розраховує чисті викиди, спричинені заряджанням.

Потім Toyota генерує або купує еквівалентну кількість сертифікатів відновлюваної енергії (REC), гарантуючи, що вся зарядка буде здійснюватися за допомогою електроенергії з нульовим рівнем викидів вуглецю.

Переваги для транспортних засобів

Відчуйте плавне прискорення, миттєву передачу крутного моменту та тихий хід. усі переваги електродвигуна над двигуном внутрішнього згоряння.

Зменшення викидів CO2 шляхом переходу на повністю електричний транспорт. це один із способів зменшити наш вплив на навколишнє середовище.

Повністю електричні та гібридні транспортні засоби з можливістю підключення до електромережі можуть отримати державне стимулювання. Попередні очікування включають нижчу вартість володіння, в тому числі загальні витрати на обслуговування та утримання.

Поширені запитання

Які існують різні типи електрифікованих транспортних засобів?

Електрифіковані транспортні засоби бувають чотирьох типів: гібридні, плагін-гібридні, на паливних елементах та повністю електричні (так звані Battery EV, BEV або просто EV).

Toyota пропонує широкий вибір гібридів та гібридів з можливістю підзарядки, а також Mirai на паливних елементах у Каліфорнії та повністю електричний bZ4X. Відкрийте для себе цей зростаючий модельний ряд у Toyota.com/electrified.

Чому варто їздити на повністю електричному транспортному засобі?

Три слова: зручність, задоволення та економія.

Повністю електричні транспортні засоби можна зручно заряджати вдома, вночі та на вимогу, а також на громадських зарядних станціях, коли ви перебуваєте поза домом. Більше не потрібно заїжджати на заправку.

Керувати ними також приємно завдяки миттєвій реакції електромоторів на крутний момент, а також плавному прискоренню та тихому салону.

Водії не тільки заощаджують гроші, уникаючи бензоколонки, але й можуть скористатися державними пільгами, а також потенційною довгостроковою економією на технічному обслуговуванні, характерною для повністю електричних силових агрегатів.

І як вишенька на торті, водіння повністю електричного транспортного засобу також може допомогти навколишньому середовищу, зменшуючи викиди CO2.

Які відчуття від керування повністю електричним автомобілем?

Завдяки використанню електродвигунів замість двигунів внутрішнього згоряння, повністю електричні транспортні засоби забезпечують плавне прискорення, миттєву реакцію на крутний момент і напрочуд тиху їзду.

Як далеко може заїхати повністю електричний автомобіль?

Запас ходу повністю електричного транспортного засобу залежить від того, як і де ви їздите, звичок заряджання, використання аксесуарів, зовнішньої температури та інших факторів. Ємність акумулятора також зменшується з часом і використанням, що зменшує запас ходу.

Що може вплинути на запас ходу?

Запас ходу повністю електричного автомобіля може значно зменшитися залежно від швидкості, зовнішньої температури, використання аксесуарів, способу/місця водіння, звичок заряджання та інших факторів. Ємність акумулятора також зменшується з часом і використанням, що зменшує запас ходу.

Де можна зарядити повністю електричний автомобіль?

Повністю електричні транспортні засоби можна заряджати вдома за допомогою зарядних пристроїв Рівня 1 або Рівня 2, або на громадських зарядних станціях Рівня 2 і Рівня 3.

Багато громадських зарядних мереж, таких як ChargePoint та EVgo, ще більше спрощують процес заряджання, надаючи доступ до зарядного пристрою та оплату через додаток.

Що таке різні рівні зарядки?

Існує три різні рівні зарядки повністю електричних транспортних засобів.

Рівень 1. це базове рішення для зарядки. Зарядні кабелі рівня 1, призначені в першу чергу для домашнього використання, підключаються безпосередньо до стандартної розетки. Зазвичай вони входять до комплекту автомобіля і є повністю портативними, тому вони можуть бути там, де ви та ваш автомобіль подорожуєте. Однак це найповільніший варіант, оскільки повністю електричним транспортним засобам потрібно кілька днів, щоб досягти повного заряду. Через такий час заряджання Рівень 1 найкраще використовувати з гібридними електромобілями, що заряджаються від мережі.

Рівень 2. це більш потужне рішення для зарядки змінного струму, яке зазвичай використовується як вдома, так і на громадських зарядних станціях. Зарядні пристрої рівня 2 ідеально підходять для заряджання повністю електричних транспортних засобів протягом ночі, але для домашнього використання обладнання має бути придбане та встановлене ліцензованим електриком.

Рівень 3 також відомий як “швидка зарядка постійного струму” і зазвичай є найшвидшим рішенням для зарядки. Частково це пов’язано з тим, що вони виробляють електроенергію постійного струму, а це означає, що автомобілю не потрібно спочатку перетворювати вхідний змінний струм. Рівень 3 не є практичним для домашнього використання і зустрічається лише на деяких громадських зарядних станціях. Час заряджання може сильно відрізнятися залежно від зовнішньої температури та інших факторів. Наразі функція швидкої зарядки постійним струмом доступна лише для bZ4X.

Як заряджати повністю електричний автомобіль?

Процес заряджання подібний до процесу заряджання бензинового автомобіля. просто вставте роз’єм у транспортний засіб, і заряджання розпочнеться. Насправді, більшість повністю електричних транспортних засобів також дозволяють встановити графік заряджання, щоб скористатися перевагами різних тарифів на електроенергію протягом дня.

Процес заряджання може відрізнятися залежно від обладнання та місця розташування. Перегляньте відео з інструкціями на цій сторінці, щоб дізнатися більше.

Як я можу контролювати заряджання та керувати ним?

Для автомобілів Toyota з активними пробними версіями Connected Services або підписками на них, додаток Toyota є найкращим ресурсом для керування домашньою зарядкою. Він пропонує чудові інструменти та інформацію, зокрема про дальність пробігу автомобіля, графік заряджання, відстеження стану заряджання та витрат тощо.

Додаток Toyota також можна використовувати для пошуку громадських зарядних станцій, а також для керування зарядкою та оплатою на обраних станціях мережі.

Ви також можете відстежувати заряджання, включаючи рівень заряду акумулятора та розрахунковий запас ходу, за допомогою мультиінформаційного дисплея (MID) та центрального сенсорного екрана у вашому автомобілі.

Важливо зазначити, що будь-які розрахунки приблизної дальності пробігу автомобіля базуються на попередніх моделях використання і не можуть точно прогнозувати дальність пробігу автомобіля.

Де я можу дізнатися більше інформації про електрифіковані автомобілі Toyota?

Ви можете дізнатися більше про поточний та майбутній електрифікований модельний ряд Toyota, відвідавши сайт toyota.com/electrified.

Громадські зарядки для електромобілів для всіх і всюди

Як провідний постачальник громадських зарядок для електромобілів у Великобританії, ми співпрацюємо з місцевою владою, щоб зробити зарядку електромобілів доступною для всіх.

Розпочніть розширення інфраструктури вже сьогодні.

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

Рішення для громадської зарядки

Ліхтарний стовп, стовпчик, швидко Швидка зарядка. у нас є все. Перегляньте наш асортимент рішень тут.

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

Що ми пропонуємо

Консультування, планування, впровадження та обслуговування: Ознайомтеся з нашою комплексною пропозицією та дізнайтеся, чому ubitricity є чудовим рішенням для вашого району.

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

Не знаєте, що робити з фінансуванням?

Місцеві органи влади мають великий обсяг фінансування, і ubitricity може допомогти вам на кожному кроці. Перегляньте наші посібники з фінансування, щоб дізнатися більше.

Ми працювали з більш ніж 30 місцевими органами влади

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

громадських зарядних станцій, встановлених у Великій Британії

Громадська мережа зарядних станцій у Великобританії

Успішні зарядки водіїв електромобілів

Перетворюємо вуличні ліхтарі на зарядні пункти

Перетворюємо ліхтарні стовпи на точки зарядки електромобілів

Ми знаємо, що зарядка вдома або поруч з домом є найбільш бажаним місцем зарядки для водіїв електромобілів. Однак у багатьох містах і містечках зручна зарядка поза вулицею здебільшого недоступна для мешканців. Використовуючи існуючу інфраструктуру вуличного освітлення, ubitricity може допомогти місцевій владі у швидкому розширенні інфраструктури громадських зарядок.

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

пора, громадських, мережа, зарядних, станцій, електромобілів

Новини: ubitricity успішно встановила 7 000 точок зарядки

Великобританія, 10 травня 2023 року: Ця віха стала результатом низки нещодавніх контрактів, укладених з містами Вестмінстер та Ліверпуль, Північним Лінкольнширом та Західним Суффолком.

Leave a Reply