Акумулятор Gbd 800. Suunto Vertical Titanium Solar: чудовий, елегантний наручний годинник

Огляд Casio G-Shock GBA-800

Якщо вам потрібен крокомір у міцному годиннику, обирайте GBA-800, але він не призначений для повноцінного фітнес-трекінгу. Якщо це те, що вам потрібно, вам слід шукати в іншому місці.

Мінуси

Чому ви можете довіряти TechRadar

акумулятор, suunto, вертикальний, титановий

Ми витрачаємо години на тестування кожного продукту чи послуги, тому ви можете бути впевнені, що купуєте найкраще. Дізнайтеся більше про те, як ми тестуємо.

Casio є одним з найкращих виробників годинників з тих пір, як я їх знаю, він має 72-річну спадщину виробництва якісних годинників. З усіх серій продуктів, які коли-небудь випускала компанія Casio, G-Shock був незмінним фаворитом багатьох, від реперів до спортсменів, і чому б ні, вони міцні і мають свій власний стиль. Ось чому багато хто каже, що G-Shock – це не просто годинник, це G-Shock.

Я був фанатом G-Shock відтоді, як у мене з’явився перший, але це було десять років тому, і з тих пір я жодного разу не мав можливості поносити його. Майже через 7-8 років я придбав новий G-Shock – GBA-800. Годинник, який Casio представила на виставці CES 2018, а також перший гібридний фітнес-годинник компанії в серії.

Хоча це в першу чергу аналоговий годинник, є кілька особливостей, які дозволяють назвати його фітнес-гібридом. Він має 3-осьовий акселерометр, який фіксує загальну кількість спалених калорій, а також записує кількість кроків. Хоча ми знаємо, що це не повноцінний фітнес-компаньйон, все ж варто запитати, чи створений він для ентузіастів фітнесу, чи для шанувальників G-Shock, які шукають щось більше, ніж просто звичайний годинник.

Давайте дізнаємось в огляді.

Відчувається як G-Shock

Якщо ви любите дизайн G-Shock, то тут немає нічого, що могло б вас розчарувати. У ньому поєднуються міцність і м’язи зі звичайною міцністю годинника. Подібно до своїх братів і сестер з сімейства G-Shock, GBA-800 створений для роботи в найсуворіших умовах.

GBA-800 доступний у шести різних кольорах, кожен з яких має власну привабливість. Моя модель була білого кольору, і це один з найвпливовіших білих годинників, які я коли-небудь одягав на зап’ястя. Він витримує удари, падіння, удари та занурення у воду на глибину до 200 метрів. Він має сирий промисловий дизайн, але це також добре поєднується з незнищенною природою годинника. Ремінець також гнучкий і забезпечує м’яке та комфортне відчуття на шкірі.

Він має гнучкі браслети, які насправді не захищають від поту, але забезпечують достатній простір для дихання. Є близько 15 петель для застібки, які залишають крихітний простір між ними, що допомагає йому підходити для зап’ястя великого розміру. Але якщо у вас є волосся або м’яка шкіра, ви можете поранитися, затягуючи ремінь час від часу.

Крім того, білий варіант виглядає дивовижно в руці, але в такому місті, як Делі, не займе багато часу, щоб втратити яскраво-білий ефект. Однак ви завжди можете вимити його м’якою щіткою і повернути йому новий вигляд.

На корпусі є чотири кнопки, а також велика кругла текстурована кнопка для ввімкнення підсвічування. Решта чотири кнопки є звичайними – Регулювання, Скидання, Режим і Пуск, кожна з яких виконує свою функцію.

Дизайн годинника прихований більше всередині, ніж зовні. У випадку з GBA-800, годинник досить простий, але гарний на вигляд, якщо ви любите простоту. Білий варіант має білу внутрішню шкіру, де нижня половина циферблату вкрита монохромним дисплеєм, тоді як невеликий круглий дисплей розташований на позиції “О першій годині. На великому дисплеї відображається час, світовий час, секундомір та інформація, пов’язана з фітнесом, а на круглому дисплеї – прогрес у досягненні мети. Оскільки це гібридно-аналоговий годинник, на ньому є дві стрілки – годинна та хвилинна.

Загалом, GBA-800 має зовнішній вигляд і якість відомого нам G-Shock. Він трохи менший за середній розмір G-Shock, його можна носити трохи вільно, але він все одно зберігає відчуття, за які ви в першу чергу платите, купуючи G-Shock.

батарейка, suunto, вертикальний, титановий

Синхронізація та відстеження

Як згадувалося раніше, він використовує базовий 3-осьовий акселерометр для відстеження фітнесу. Під фітнес-трекінгом ми маємо на увазі базові функції – лічильник кроків, спалених калорій та вимірювання інтенсивності тренувань. Для тих, хто очікує на пульсометр або відстеження сну, GBA-800 не є ідеальним вибором. Для таких функцій краще придбати спеціальний фітнес-годинник або трекер.

Оскільки GBA-800 оснащено Bluetooth, ви можете підключити годинник до свого пристрою на базі Android або iOS. Для синхронізації показників та налаштування параметрів годинника потрібно встановити додаток G-Shock Connected.

Сполучення годинника з телефоном не вимагає ніяких зусиль, це швидко і просто. Додаток не має багатофункціонального інтерфейсу, натомість після налаштування ви побачите мінімалістичний і витончений екран. Перший екран показує сьогоднішню активність і відсоток виконання цілей, залежно від того, що ви встановили на день. На головному екрані ви побачите зроблені кроки та спалені калорії, а при натисканні на цифри отримаєте більш детальне графічне представлення показників.

Відкривши опцію “Вся активність”, ви побачите повний календар із записами вашої щоденної активності. Ви можете знайти щоденні, щотижневі та щомісячні дані в додатку, вам просто потрібно синхронізувати телефон з додатком. Крім того, ви знайдете час, секундомір, світовий час і путівник, якщо проведете пальцем зліва направо або навпаки.

Під час використання додатку стало цілком очевидно, що він не для серйозних фітнес-залежних людей. Натомість це більше схоже на звичайний годинник, який ви одягаєте і забуваєте про нього. Тобто вам не потрібно заряджати його або турбуватися про його місцезнаходження. Просто надіньте його і почніть свій день.

Безпомилково G-Shock

GBA-800 – це безпомилково G-Shock. Кутовий, масивний, пристосований до будь-яких умов корпус кріпиться до гнучкого ремінця, а вся конструкція зроблена так, щоб витримати навіть найсуворіше поводження. Водонепроникний на глибині до 200 метрів, витримує удари, падіння та довгі падіння – вам доведеться добряче попрацювати, щоб навіть подряпати GBA-800. Він може виглядати надмірно складним, але це частина його привабливості, і, принаймні, у нього є м’язи, щоб відповідати зовнішньому вигляду.

Погляньте на циферблат, і ви побачите, що він гібридно-аналоговий, з двома стрілками, що показують час, і цифровим дисплеєм під ними. Дисплей показує час, світовий час, секундомір і таймери, а також інформацію про рівень фізичної активності. На годинниковій стрілці є круговий графік, який показує прогрес у досягненні вашої щоденної мети. На корпусі є чотири кнопки, кожна з яких виконує свою функцію, і одна велика кнопка для активації підсвічування. Тут немає сенсорного екрану чи складної функціональності.

GBA-800 – це втілення технології “зносив і забув. Вам не потрібно пам’ятати про початок тренувань, турбуватися про те, що годинник недостатньо щільно сидить на зап’ясті, щоб пульсометр міг зареєструвати дані, або навіть регулярно заряджати годинник. Ви одягаєте його, вирушаєте на пробіжку, тренування або просто у своїх повсякденних справах, і отримуєте базову інформацію про рівень вашої активності. GBA-800 не для серйозних фітнес-залежних, але він і не ставить собі за мету бути таким. Можливість завантажувати журнали секундомірів зробить його привабливим для бігунів.

Додаток є загальним додатком G-Shock Connected від Casio, і він піклується про всі годинники G-Shock з Bluetooth-з’єднанням, якщо у вас є більше одного. Ми спробували версію для iOS, але були розчаровані, побачивши, що вона все ще не адаптована для нативного дисплея iPhone X. Минуло лише близько 8 місяців, тому не поспішайте, Casio.

Привабливий і приємний дизайн, з меню, розташованими внизу екрана, і великим червоним текстом, який легко знайти і натиснути для отримання більш детальної інформації. Нам подобається, що в додатку можна встановити світовий час, налаштувати кількість кроків, таймер і секундомір, і навіть переглянути візуальну інструкцію користувача. Мало який інший фітнес-додаток є настільки лаконічним і зручним для користувача. Це не найшвидший додаток, що, схоже, є дизайнерським вибором, оскільки гортання екрану часто відбувається повільніше, ніж хотілося б, через анімацію та затухання екрану.

Функції та можливості годинника акумулятор

Що ще вміє годинник? Окрім показу часу, ви можете вибрати додатковий часовий пояс і активувати пошук телефону за допомогою п’ятисекундного натискання кнопки “Пуск”. Є п’ять різних будильників, які, на жаль, доводиться встановлювати на годиннику, а не в додатку, що полегшило б життя. Все працювало, як і очікувалося, без жодних проблем.

Хороші новини про батарея бічний. Вам не потрібно заряджати GBA-800. Він має стандартну батарею CR2016 батарея всередині, який, як очікується, прослужить два роки, перш ніж його потрібно буде замінити.

Ціна, гарантія та доступність

G-Shock GBA-800 має розумну ціну – 100 або 120 британських фунтів, що ставить його вище дешевих фітнес-браслетів від Xiaomi, але поряд з деякими з найкрасивіших фітнес-браслетів від Fitbit. А ще він дешевший за більшість смарт-годинників, включаючи гібриди. Його можна придбати безпосередньо в інтернет-магазині G-Shock, через роздрібні магазини та вибраних роздрібних продавців-партнерів. Годинники G-Shock мають дворічна гарантія.

G-Shock GBA-800 візуально захоплюючий, практично незламний і простий у всіх відношеннях. Це насамперед класичний годинник G-Shock, з додатковим відстеженням активності, щоб спокусити вас ще більше, і це значне покращення стилю порівняно з дешевими фітнес-браслетами. Покупка без жалю, яка вам сподобається.

Чи є краща альтернатива?

У світі не бракує фітнес-трекери. Існують десятки, якщо не сотні, за різними цінами. Ми рекомендуємо 25 Misfit Flash, якщо ви не хочете витрачати багато грошей. Як альтернатива, Flex 2 від Fitbit – найдешевший від популярного бренду, який зараз коштує близько 60 доларів, тоді як Xiaomi Mi Band 2 або Mi Band 3 коштують близько 35 з імпортером. Це чудові приклади фітнес-браслетів, але вони не зовсім стильні. Ми не заперечуємо їх функціональність, але G-Shock GBA-800 перевершує їх, коли справа доходить до зручності носіння.

Garmin Vivosmart HR – це наш вибір для тих, хто не хоче трекер у стилі смарт-годинника, який коштує щонайменше 200 доларів. Garmin багатофункціональний і, безумовно, підходить для фітнес-залежних людей. Однак, незважаючи на те, що він випускається в різних кольорах, він все ще до біса потворний. GBA-800 краще в порівнянні з гібридними годинниками на кшталт Nokia Steel HR, але це вже 180. Якщо ви шанувальник стилю G Shock, то GBA-800 – єдиний годинник G-Shock з функцією фітнес-трекінгу.

Як довго це триватиме?

Це G-Shock, тому він переживе всіх нас. The батарея потребують уваги лише раз на пару років, тому за умови, що Casio підтримує додаток, GBA-800 подарує вам багато років щасливого використання.

Чи варто купувати його?

Так. GBA-800 має унікальний стиль G-Shock і забезпечує базове відстеження активності без зайвої метушні, і все це за розумну ціну. Додаток працює ідеально, є багато кольорів на вибір, і він витримає все, аж до легкого артилерійського обстрілу. Ми хотіли носити GBA-800, не турбуючись про щоденну кількість кроків, чого ми ніколи не відчували з фітнес-браслетами, що свідчить про те, що Casio вдалося вдихнути трохи життя в ринок фітнес-пристроїв вартістю до 100 грн. GBA-800 вже тут, так що вам більше не доведеться задовольнятися потворним, дешевим фітнес-браслетом.

Рекомендації редакції

Енді – старший автор у Digital Trends, де він спеціалізується на мобільних технологіях – темі, про яку він писав для..

Однією з наших улюблених речей у лінійці годинників G-Shock від Casio є широта вибору, коли справа доходить до кольорів та стилів. Ми розглянули просту чорну версію Bluetooth-фітнес-годинника GBD-200, але якщо вона не досить яскрава для вас, тоді погляньте на нову серію Burning Red, яка забарвлює гібридні підключені годинники GDB-200 і GBA-900 в яскравий червоний колір.

G-Shock Burning Red GBD-200RD (ліворуч) та GBA-900RD (праворуч).

Casio G-Shock продовжує розширювати лінійку спортивних годинників, що підключаються до смартфону, і анонсувала серію GBA-900, яка слідує за GBA-800, випущеною у 2018 році. Нова модель зберігає Bluetooth-з’єднання і додає ряд нових функцій, а також новий дизайн циферблату, але найголовніше – зберігає розумну ціну.

GBA-900 не є повноцінним фітнес-трекером на кшталт Fitbit, Honor та Xiaomi, тому не варто очікувати від нього різноманітного відстеження тренувань чи датчика серцевого ритму. Натомість він орієнтований насамперед на любителів бігу і має набір функцій, що відповідають їхнім потребам. Підключіться до додатку Move від G-Shock на вашому телефоні, і годинник буде використовувати свій GPS для відстеження відстані, що разом з вимірюванням часу бігу також дозволяє розрахувати ваш темп. Є функція автоматичного відліку кіл та стандартний трекер кроків.

Третє партнерство Casio з U.K.Міністерства оборони Великобританії, і він називається Royal Navy x G-Shock Frogman. Заснована на новітньому годиннику G-Shock Frogman, випущеному минулого року, ця батарейка має унікальну кольорову гаму, натхненну авіаносцем HMS Queen Elizabeth – найбільшим у флоті Королівського військово-морського флоту Великобританії.

акумулятор, suunto, вертикальний, титановий

G-SHOCK (CASIO) GBD-800-1BER

Супер підсвічування, протиударний, синхронізація зі смартфоном, крокомір, функція світового часу, функція зупинки – 1/100 сек. – 24 години, пам’ять на 200 кіл, 5-кратний таймер – 60 хв (з функцією автоматичного повтору), 5 щоденних будильників, телефонний пошук, автоматичний календар з датою, місяцем і днем тижня, формат 12/24 години, 2 роки – 1 батарейка

Опис

  • Категорія товару: Годинники
  • Модельний ряд: G-Shock Classic
  • Стать Чоловіча
  • Рух: 3464
  • Тип механізму: кварцовий
  • Дисплей Цифровий
  • Точність: посилання на смартфон
  • Скло: мінеральне скло
  • Водонепроникність: 200
  • Колір циферблату: Чорний
  • Матеріал корпусу: Смола
  • Колір корпусу: чорний
  • Розмір корпусу: 54.1
  • Широкий футляр: 48.6
  • Товщина корпусу: 15.5
  • Матеріал ремінця: Каучук
  • Вага (грами): 59
  • Колір ремінця: Чорний
  • Закриття: штифтова застібка
  • Варіант батареї: CR2025
  • Хронограф: Так

ТЕХНІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

Супер підсвічування, ударостійкий, синхронізація зі смартфоном, крокомір, функція світового часу, функція зупинки – 1/100 сек. – 24 години, пам’ять на 200 кіл, 5-кратний таймер – 60 хв (з функцією автоматичного повтору), 5 щоденних будильників, пошук телефону, автоматичний календар з датою, місяцем і днем тижня, формат 12/24 години, 2 роки – 1 батарея

акумулятор, suunto, вертикальний, титановий

Що нам сподобалося

Нам сподобався Suunto Vertical Кнопки, що натискаються, і чутливий сенсорний дисплей Titanium Solar. Доступ до різних функцій годинника можна отримати навіть у рукавичках.

Витончений дизайн

Нам дуже подобається дизайн вертикального годинника. Незважаючи на те, що цей годинник має великий розмір порівняно з такими пристроями, як Pixel Watch, його високоякісні матеріали та обробка надають йому елегантного, спортивного вигляду.

У 13 років.товщиною 6 мм, товщина Вертикальний Це не обов’язково найтонший розумний годинник, але й не надто громіздкий, як Casio G-Shock GBD-H2000. Він має більш витончену форму, що робить його чудовим вибором для тих, хто хоче мати надійного, але стриманого компаньйона на відкритому повітрі. На правій стороні вертикальної панелі ви знайдете три кнопки, за допомогою яких можна керувати різними функціями годинника. Кнопки легко натискаються, і вони досить добре розташовані, щоб запобігти випадковим натисканням, навіть якщо ви носите рукавички. На задній панелі годинника ви знайдете датчики відстеження стану здоров’я.

Ми знайшли інтерфейс годинника простим для навігації, використовуючи або вищезгадані кнопки, або жести торкання та свайпування. Ви почнете з головного циферблата, а потім можете провести пальцем вниз, щоб отримати доступ до меню функцій, вгору, щоб отримати доступ до різних типів тренувань, або в сторони, щоб показати різні екрани для таких речей, як сповіщення, погода, серцебиття тощо. Я виявив, що годинник добре справляється із завданнями кнопок за допомогою контекстних піктограм зі стрілками на дисплеї. Під час тестування я виявив, що годинник іноді повільно розпізнає введення. Це ніколи не перевищувало долі секунди, але затримка була стабільною. Проте, це незначна незручність, яка не применшує загальної корисності Veritcal.

Нам сподобався вибір ремінців, які Suunto пропонує своїм користувачам. Нам сподобався той факт, що ці 22-міліметрові ремінці можна легко замінити на будь-який інший ремінець такого ж розміру, як фірмовий, так і не фірмовий Suunto.

Solid Activity Tracking

Під час тестування ми виявили, що Vertical Titanium Датчики здоров’я Solar виявилися досить точними для надійного відстеження показників.

The Vertical це не просто гарний пристрій, це чудовий фітнес-трекер. На задній панелі пристрою можна знайти ряд датчиків для відстеження стану здоров’я, включаючи пульсометр і датчик кисню в крові, датчики ходи та інших рухів, висоти, GPS і барометр – все це важливо для відстеження прогресу тренувань як спортсмена або для того, щоб знати, де ви збираєтеся (або вже були) в пішому або велосипедному поході.

Vertical поставляється з десятками різних типів тренувань – настільки, що якщо ви збираєтеся зробити нове тренування, ви можете витратити хвилину або дві, прокручуючи всі варіанти, щоб знайти потрібний. На щастя, ви можете змінити порядок тренувань у додатку Suunto, де також можна створювати нові режими, які відображатимуть дані, які ви хочете бачити під час конкретного тренування.

Здебільшого я виявив, що показники пристрою більш-менш відповідають моїм Apple Watch Ultra – він відстежував мій середній пульс протягом 1-годинного тренування на рівні 117 ударів на хвилину, в той час як Apple Watch відстежував на рівні 115 ударів на хвилину. Варіації цієї хвилини є загальними. Хоча ваші фітнес-дані плавно синхронізуються з вашим iPhone або смартфоном Android за допомогою безкоштовного додатку Suunto, якщо ви користувач iPhone, немає необхідності коли-небудь переглядати їх. The Suunto додаток з Apple Health. На жаль, на момент написання цього огляду він не синхронізувався з Google Fit.

Офлайн-карти

Однією з найбільших переваг цього годинника над деякими альтернативами є те, що він дозволяє користувачеві зберігати карти в автономному режимі – що робить його привабливим варіантом для мандрівників, які хочуть мати щось, що можна використовувати для того, щоб не відставати від маршруту, навіть якщо ви перебуваєте поза зоною покриття стільникового зв’язку. Ця функція характерна для годинників, призначених для використання на відкритому повітрі, але її нечасто зустрінеш у садових смарт-годинниках.

Картами, які містять топографічні дані, інформацію про теплові карти тощо, можна керувати та завантажувати за допомогою програми Suunto під час заряджання пристрою Vertical. Створення маршрутних точок – необхідних для навігації в дикій природі, пошуку кемпінгу або прокладання шляху до визначних пам’яток – легко створювати за допомогою Vertical. Однак у місті годинник і його карти працюють не так добре: вони можуть допомогти вам прокласти маршрут вулицями міста до кінцевого пункту призначення, але вам доведеться робити це без допомоги назв вулиць.

Чудовий дизайн програми

Додаток Suunto Suunto Додаток добре продуманий і простий у використанні.

Компанія Suunto доклала чимало зусиль для розробки супровідної програми Suunto (доступної для iOS та Android). Додаток також добре розроблений. На головному екрані ви побачите такі речі, як ваші останні тренування, кількість часу, який ви відпрацювали, і ваш прогрес. Після цього ви зможете переходити на різні вкладки, щоб побачити, які дні ви тренувалися, дані для тренувань, налаштування карт і свій профіль. Безумовно, є через що пройти, але я зміг досить швидко звикнути до макета, після чого я оцінив, скільки налаштувань і функцій було упаковано в додатку.

Що нам не подобається

Нам сподобалися кнопки Suunto Vertical Titanium Solar, що клацають, і чутливий сенсорний дисплей. Доступ до різних функцій годинника можна отримати навіть у рукавичках.

Преміум-ціноутворення

Suunto Вертикальний титан Solar – чудовий годинник, але він коштує недешево. На момент написання цього огляду найдешевшою версією Sunnto була Вертикальний вартість 629. Якщо ви хочете, щоб титановий-за цю красуню з сонячними панелями, яку ми протестували, доведеться розщедритися на 839 доларів. Для більшості людей це великі гроші. Однак він відповідає іншим подібним пристроям. Наприклад, Garmin Fenix 7 коштує 650 доларів, тоді як модель на сонячних батареях обійдеться вам у 800 доларів. І, звичайно, базова модель дешевша, ніж 800 Apple Watch Ultra – пристрій, який пропонує набагато більше функцій, але, на жаль, набагато менше батарея життя.

Хоча йому може не вистачати деяких наворотів Vertical Titanium Solar, такий пристрій, як Garmin Instinct 2, який також доступний у варіанті на сонячних батареях, коштує набагато дешевше і може служити багатьом людям так само добре.

Не традиційний розумний годинник

Якщо ви шукаєте наручний пристрій, який дозволить вам забути про телефон під час пробіжки, то Vertical – це не той годинник, який вам потрібен. Хоча ви можете завантажувати офлайн-карти, ви не можете завантажувати офлайн-музику. Тут немає функції оплати дотиком, і ви можете забути про те, щоб залишатися на зв’язку з друзями за допомогою текстових повідомлень через мобільний телефон. Це не недоліки конструкції пристрою. Він просто не був створений для цих завдань.

Тим не менш, для багатьох людей функції фітнес-трекінгу та телефонні сповіщення, такі як текстові повідомлення та ідентифікатор абонента, можуть бути все, що вони хочуть від смарт-годинника.

Чи варто купувати Suunto Вертикаль Титан Сонячна батарея?

Так, якщо вам потрібен стильний туристичний годинник з офлайн-картами

Якщо ви шукаєте розумний наручний годинник з неймовірним часом автономної роботи, міцним, продуманим дизайном і безліччю функцій, які зроблять ваш час на свіжому повітрі або тренуваннях безпечним, наповненим метричними показниками, то Suunto Вертикаль Titanium це чудовий варіант. Те, що він також надає базові сповіщення зі смартфона, щоб ви могли відстежувати своє життя в дорозі, є вишенькою на торті.

Однак, якщо ваш стиль життя вимагає смарт-годинника з підтримкою соціальних мереж, вбудованим сховищем музики та іншими корисними функціями, які ми звикли очікувати від пристроїв на iOS та WearOS, вам варто звернути увагу на інші моделі.

Експерти з продуктів на Reviewed мають всі ваші потреби в покупках. Слідкуйте за сторінками Reviewed в Instagram, TikTok або Flipboard, щоб дізнаватися про останні пропозиції, огляди продуктів та багато іншого.

були точними на момент публікації цієї статті, але можуть змінюватися з часом.

Leave a Reply