AGM або GEL? Як вибрати найкращу сонячну батарею для сонячної електростанції. Акумулятор AGM всередині

Table of Contents

AGM або GEL? Як вибрати найкращу сонячну батарею для сонячної електростанції

У цій статті ми познайомимо вас з характеристиками акумуляторів, розповімо про основні переваги та недоліки паралельного та послідовного з’єднання, розповімо про те, що таке AGM акумулятор ? що таке GEL акумулятор ? Як вибрати сонячну батарею для сонячної електростанції ? Що таке перерозряд акумулятора ? Що таке послідовне з’єднання батарей ? Що таке паралельне з’єднання батарей ? AGM або GEL? ? Як вибрати сонячну батарею для геліосистеми ?

Що таке AGM акумулятор ?

VRLA AGM батарея. це свинцево-кислотна батарея з клапанним регулюванням (VRLA) з технологією абсорбуючого скляного мату (AGM). Це один з видів свинцево-кислотних акумуляторів для зберігання енергії.

Технічні особливості технології AGM акумуляторів:

  • Герметично закриті спеціальною епоксидною сумішшю і вентиляційними клапанами з контролем тиску.
  • Кислота електроліту поглинається в спеціальних сепараторах зі скляних матів, щоб запобігти витоку або випаровуванню кислоти електроліту.
  • Не проливається. можна експлуатувати в будь-якому положенні. Однак не рекомендується встановлювати батарею догори дном.
  • Використання реакції рекомбінації для запобігання виходу газів водню та кисню і перетворення цих двох газів у воду, що може підтримувати рівень кислотної води на одному рівні.
  • Не потребує обслуговування. Не потрібно доливати воду, як при залитому акумуляторі.

У батареї VRLA AGM використовується рекомбінантна технологія. Кисень, що виділяється з позитивних пластин батареї, поглинається негативними пластинами. Це пригнічує утворення водню на негативних пластинах. Рекомбінація кисню і водню призводить до утворення води, зберігаючи кількість електроліту в акумуляторі. Ніколи не потребують повторного заповнення водою.

У порівнянні з заливним акумулятором, переваги AGM акумулятора полягають у наступному:

  • Вібростійкість завдяки сендвіч-конструкції
  • Добре працює при низьких температурах
  • Захист від розливу завдяки інкапсуляції кислотної рідини за технологією скломаси
  • Висока питома потужність, низький внутрішній опір
  • До 5 разів швидший заряд, ніж за заливної технології
  • Більший термін служби, ніж у затоплених системах
  • Утримання води (кисень і водень з’єднуються, утворюючи воду)
  • Менша сульфатація, оскільки немає необхідності відкривати і додавати воду

Перевага AGM акумулятора в застосуванні:

Не потребує обслуговування Під час заряджання батареї водень поглинається пластинами і повертається в електроліт. Не потребує доливання води і збалансованого заряду, що робить його необслуговуваним.

Гнучка установка AGM-сепаратора зберігає електроліт, абсорбований в скломату, і нерухомим. Батарею можна використовувати або розташовувати в будь-якій орієнтації.

Надзвичайно безпечний Коли відбувається надмірне виділення газу через неправильну зарядку, запобіжні клапани автоматично випускають газ, щоб запобігти розтріскуванню акумулятора.

Тривалий термін служби в режимі очікування, краща продуктивність циклу Антикорозійна пластина зі свинцево-кальцієвого сплаву забезпечує довший термін служби під час плаваючого заряду. AGM-сепаратор може утримувати електроліт і одночасно запобігати падінню активних матеріалів на позитивну пластину. Крім того, це забезпечує кращі показники циклу глибокого розряду.

Більш тривалий термін зберігання Спеціальні пластини зі свинцево-кальцієвого сплаву забезпечують менший саморозряд для більш тривалого терміну зберігання.

Висока продуктивність Низький внутрішній опір забезпечує більший струм розряду і заряду для кращої продуктивності у високошвидкісному застосуванні

Що таке GEL акумулятор ?

VRLA GEL. це свинцево-кислотний акумулятор з клапанним регулюванням (VRLA) з технологією гелевого електроліту. Це один з видів свинцево-кислотних акумуляторів для зберігання енергії.

Гелевий акумулятор використовує гель як електроліт замість рідкої кислоти. Гель зазвичай отримують шляхом гомогенної дисперсії пірогенного кремнезему в розведеній сірчаній кислоті. Пірогенний діоксид кремнію. це різновид порошку дуже добре диспергованого SiO, який поглинає більш ніж у 10 разів більше своєї ваги кислотної рідини, утворюючи гель. Завдяки тиксотропній властивості гелю, агломерати з’єднуються між собою у вигляді мережі, яка утримує рідину всередині і стає гелевою структурою після певного часу застигання. Гелевий акумулятор не має рідини всередині, електроліти знаходяться в гелевій формі і стоять твердо між позитивною і негативною пластинами всередині акумулятора.

Технічні особливості технології гелевих акумуляторів:

  • Використання гелю в якості електроліту
  • Допуск на товщину пластин не є критичним, оскільки немає необхідності у високому стисненні групової збірки пластин
  • електроліти для кращого контакту з пластинами та активними матеріалами і стінками контейнера, це добре для відведення внутрішнього тепла та охолодження температури батареї.
  • Використання додаткового мікропористого сепаратора, який може: a/ зменшити деполяризацію негативного електрода і уникнути сульфатації негативної пластини b/ без рідини значно зменшити тепловий витік c/ допомогти запобігти короткому замиканню шляхом зростання дендритів між позитивною і негативною пластинами під час глибокого розряду
  • Покращена конструкція вентиляційного клапана для зниження швидкості витоку газу для продовження терміну служби акумулятора.

У порівнянні з залитим акумулятором, переваги гелевого акумулятора полягають у наступному:

  • Не потребує обслуговування, не потрібно додавати воду
  • Безпечна робота, оскільки всередині немає рідини
  • Можна встановлювати боком (догори дном не рекомендується)
  • Тривалий термін служби
  • Низький саморозряд подовжує термін придатності.
  • Тривалий термін служби в режимі очікування завдяки здатності зберігати електроліт всередині і стабільним
  • Продуктивність залишається високою і стабільною до кінця терміну служби
  • Толерантність до зловживань і тепла під час роботи, добре підходить для екстремальних погодних умов

Перевага гелевого акумулятора в застосуванні:

Не потребує обслуговування Під час заряджання акумулятора водень поглинається пластинами і перетворюється на електроліт. Не потребує доливання води та збалансованого заряду, що робить обслуговування безкоштовним.

Гнучка установка AGM-сепаратора дозволяє електроліту абсорбуватися в скломату і залишатися нерухомим. Батарею можна використовувати або розташовувати в будь-якій орієнтації.

Довший термін служби в екстремальних погодних умовах Гелевий електроліт запобігає випаровуванню електроліту при високій температурі або замерзанню при низькій температурі, що забезпечує високу продуктивність акумулятора в екстремальних погодних умовах. Надзвичайно безпечний Коли відбувається надмірне виділення газу через неправильну зарядку, запобіжні клапани автоматично випускають газ, щоб запобігти розтріскуванню акумулятора.

Тривалий час роботи в режимі очікування, краща продуктивність циклу Антикорозійні пластини зі свинцево-кальцієвого сплаву забезпечують довший термін служби поплавкового заряду. AGM-сепаратор може утримувати електроліт і одночасно запобігати падінню активних матеріалів на позитивну пластину. це забезпечує кращу продуктивність циклу глибокого розряду.

Більш тривалий термін зберігання Спеціальні пластини зі свинцево-кальцієвого сплаву зменшують саморозряд для більш тривалого терміну зберігання.

Висока продуктивність Низький внутрішній опір забезпечує більший струм розряду і заряду для кращої продуктивності при високій швидкості заряджання

Що таке перерозряд акумулятора ?

Надмірний розряд може спричинити труднощі з підзарядкою елемента через збільшення внутрішнього опору акумулятора. Крім того, надмірна розрядка може призвести до осадження свинцю в сепараторі та спричинити коротке замикання в комірці або між комірками.

вибрати, найкращу, сонячну, батарея

Дивіться фото, ця батарея вже мертва і немає можливості розрядитися, тому ми відкриваємо її, і ми можемо виявити, що клеми акумулятора окислені, білі кристали прилипають до клем акумулятора, Можна судити, що після тривалого періоду використання акумулятор не має технічного обслуговування та додаткового живлення, і призводить до того, що акумулятор тривалий час має низьку напругу акумулятора

вибрати, найкращу, сонячну, батарея

Ми не рекомендуємо використовувати батарею з напругою нижче 10.5В, це призведе до перерозряду акумулятора. Для акумулятора низької напруги акумулятор слід негайно зупинити, а акумулятор слід негайно доповнити електрикою. Правильне технічне обслуговування може продовжити термін служби акумулятора.

Що таке послідовне з’єднання акумуляторів ?

“послідовна схема” буде рівномірно ділити напругу, подану від джерела живлення однак струм залишиться незмінним по всьому ланцюгу. При послідовному з’єднанні напруга акумулятора збільшується, струм акумулятора не змінюється.

Наприклад: 12V 100AH x4pcs в послідовному з’єднанні:

вибрати, найкращу, сонячну, батарея

Загальна ємність становить 48В 100Аг (12В 12В 12В 12В 12В 12В 12В = 48В) При послідовному з’єднанні батарей загальна ємність залишається незмінною.

Що таке паралельне підключення акумулятора ?

паралельна схема в тому ж сценарії розділить струм рівномірно по всіх шляхах однак напруга по всьому ланцюгу і по всіх шляхах буде такою ж, як і в мережі.

При паралельному підключенні напруга акумулятора не змінюється, але ємність акумулятора збільшується.

Наприклад: 12В 100Ач x4шт в паралельному з’єднанні: Загальна ємність становить 12В 400Ач (100Ач 100Ач 100Ач 100Ач 100Ач = 400Ач) При паралельному з’єднанні акумуляторів загальна напруга залишається незмінною.

AGM або GEL ? Як вибрати сонячну батарею для сонячної електростанції ?

Ми можемо легко зрозуміти різницю між AGM та GEL за допомогою наступної діаграми: глибокий цикл AGM та GEL підходять для сонячної енергії Однак, якщо це більш екстремальний клімат або на відкритому повітрі, глибокий цикл Gel матиме довший термін служби.

АРТИКУЛ GEL/AGM ПОРІВНЯТИ
Електричні характеристики Пори гелевої структури вузькі, тому іони більше засмічуються, а внутрішня група колоїдних герметичних свинцево-кислотних акумуляторів більша, ніж AGM. Тому продуктивність потужного розряду AGM краща. AGM краще
Розмір Електроліту GEL на 20% більше, ніж AGM, і він використовує заливний процес, тому щільність енергії AGM висока AGM краще
Вимоги до вентиляції GEL. залита батарея, тріщини, утворені гелем, забезпечують циркуляцію кисню. GEL повинен добре провітрюватися. AGM має 8% зазору в сепараторі, і електроліт не заповнюється. AGM краще
Тепловий відтік Герметична свинцево-кислотна батарея AGM має рідинну конструкцію. У пластині сепаратора необхідно підтримувати 8% пористості і не допускати потрапляння електроліту всередину. Тому внутрішнє тепло акумулятора погане, а кисень, що утворюється під час зарядки, досягає негативного електрода, який генерує тепло.Якщо ви не можете негайно відвести тепло, температура акумулятора зростатиме. GEL краще
Робоча температура GEL краще адаптується до робочих температур, ніж AGM GEL краще
Термін служби Термін служби батареї AGM становить близько 400 разів; термін служби батареї GEL. близько 600.800 разів GEL краще
Час роботи в режимі очікування Як AGM, так і GEL можуть мати довговічну конструкцію. Обидва хороші

AGM проти заливного акумулятора. як правильно вибрати?

вибрати, найкращу, сонячну, батарея

Акумулятори. одна з найважливіших частин ваших пристроїв. Вони забезпечують живлення вашого обладнання та дозволяють вам працювати продуктивніше і жити приємніше. Але вибрати відповідну і довговічну батарею зазвичай непросто, потрібно враховувати багато факторів. Перш за все, необхідно розуміти продуктивність і функції акумулятора. Ця стаття надасть вам детальну інформацію про батарею AGM та заливну батарею, щоб допомогти вам глибоко зрозуміти різницю між AGM та заливною батареєю, обидві з яких є свинцево-кислотними, яку з них слід придбати для вашого приладу?

.Акумулятори AGM герметичні або заливні?

вибрати, найкращу, сонячну, батарея

Акумулятори з абсорбованим скловолокном. це герметичні блоки, в яких використовуються сепаратори з тканого скловолокна між кожним елементом. Електроліти в акумуляторі залишаються близько до пластин, що робить його ідеальним рішенням для використання з високим рівнем розряду та низьким рівнем технічного обслуговування. Акумулятори AGM забезпечують ідеальну швидкість розряду/заряду. Оскільки рідина всередині AGM-батарей герметична, ви можете розміщувати батарею в більш гнучких орієнтаціях, ніж стандартну батарею.

.У чому полягає основний недолік AGM-батареї?

Недоліки AGM-батарей наступні:

  • Акумулятори AGM можуть бути чутливими до перезарядки та високої напруги. Це означає, що вони можуть не підходити для всіх застосувань, де немає можливості їх зарядити.
  • Важливо використовувати правильний зарядний пристрій для AGM-батарей, який повинен мати можливість контролювати силу струму, вольт і температуру навколишнього середовища.
  • Виробництво AGM акумуляторів є дорогим, якщо порівнювати AGM з заливними батареями, що робить їх більш дорогими у придбанні.

.Чи є літієва батарея заливною батареєю?

Літієві батареї герметичні, вони не виділяють небезпечних газів, таких як водень і кисень, і немає небезпеки впливу корозійних електролітів, таких як сірчана кислота або гідроксид калію. Акумулятор з мокрими елементами має розчин електроліту, який генерує електрони під час реакції, і вважається свинцево-кислотним, а не літієвим акумулятором. Сірчана кислота в заливних батареях може призвести до серйозних опіків і пошкодження обладнання, а також завдати довгострокової шкоди навколишньому середовищу. Коли ці батареї піддаються впливу протилежного струму, вони перезаряджаються.

вибрати, найкращу, сонячну, батарея

.Що таке залитий AGM акумулятор?

AGM та заливна батарея. це два різні варіанти, які люди часто розглядають, купуючи нову батарею для свого обладнання. Заливні батареї заповнені кислотними електролітами і не потребують особливого обслуговування. Вони також дешевші у виробництві та менш схильні до виходу з ладу. Акумулятори AGM, однак, герметичні і заповнені гелем, що не проливається, який може служити роками. Ці батареї також мають гарантію максимальної довговічності. Тим не менш, термін служби обох батарей не такий довгий, як у найкращих літієвих батарей. а їхня середньодобова вартість вища, ніж у літієвих батарей.

.У чому різниця між заливним акумулятором та акумулятором AGM?

Зосереджуючись на різниці між AGM та заливними акумуляторами, необхідно проаналізувати характеристики кожного з них окремо. Акумулятори AGM не потребують обслуговування, герметичні і не втрачають рідину з часом. Це дає батареї більш тривалий термін служби і підвищену потужність завдяки більш стабільній напрузі, ніж у інших типів акумуляторів. AGM акумулятори доступні в різних напругах, ємностях, формах і розмірах.

Заливні батареї складаються з товстих пластин і великих перегородок, це вдосконалена конструкція внутрішньої структури звичайних свинцево-кислотних акумуляторів. Конструкція цієї батареї може багаторазово запобігти виникненню корозії. Витримує кілька циклів перезарядки прямо пропорційно силі струму джерела зарядки. Рідина електроліту розподілена в залитій батареї, яка оточує пластини в замкнутому просторі.

вибрати, найкращу, сонячну, батарея

.Як дізнатися, чи є моя батарея AGM або затопленою ?

AGM vs заливна батарея, як відрізнити ці два типи акумуляторів? Існує кілька способів ідентифікації:

Більшість акумуляторів мають етикетку з інформацією про виробника, ви можете прочитати її для отримання додаткової інформації, щоб визначити тип акумулятора.

Припустимо, що на етикетці нічого не сказано про тип акумулятора. Якщо він зношений або не працює, ви можете визначити тип акумулятора, подивившись, як він побудований. На верхній частині акумулятора є різниця між AGM та заливним акумулятором. Верхня частина залитої батареї має кришку, яка може вентилюватися і запобігати розбризкуванню рідини. Через випаровування та розкладання води під час використання кришку слід регулярно відкривати, щоб додати дистильованої води та відрегулювати щільність електроліту. Тому залитий акумулятор також називають відкритим акумулятором.

Спочатку вийміть акумулятор з пристрою і струсіть його. Якщо ви відчуваєте коливання рідини всередині акумулятора, знайте, що це мокрий елемент або залитий тип акумулятора. AGM-батарея не буде хитатися, тому що вона містить кислоту, ув’язнену в скловолоконних матах.

.Чи служать AGM батареї довше, ніж залиті?

Якщо порівнювати AGM та заливні батареї, то AGM-батареї, як правило, служать довше, ніж звичайні свинцево-кислотні батареї. Вони також краще зберігаються, коли не використовуються, через низьку швидкість саморозряду.Але літій-іонні акумулятори мають нижчу швидкість саморозряду. лише 3.5% на місяць. Належне обслуговування має важливе значення для належного функціонування AGM, і при правильному використанні він може працювати до 7 років. Термін служби переповненого акумулятора становить лише близько 3-5 років. Як згадувалося вище, літієві батареї мають довший термін служби і можуть працювати 4000 разів за умови однієї зарядки і розрядки в день, тобто 10 років (4000/365≈10).96).

.Чи можна використовувати залиту батарею з AGM?

AGM-акумулятори заряджаються інакше, ніж заливні батареї, і їх ніколи не можна змішувати. Коли ви створюєте новий акумуляторний блок, переконайтеся, що всі батареї в ньому є AGM, і всі вони були виготовлені приблизно в один і той же час і з однаковим номіналом. Якщо покласти залиту батарею в зарядний пристрій AGM, вона все одно буде повністю заряджена, але це може скоротити термін служби батареї.

.Чи заряджаються AGM акумулятори швидше, ніж залиті?

вибрати, найкращу, сонячну, батарея

Для порівняння швидкості заряджання AGM та заливних батарей, AGM батареї заряджаються в п’ять разів швидше, ніж заливні батареї. Вони також мають довший термін служби та більшу глибину розряду, що робить їх більш ефективними. Вони витримують 80% заряду, в той час як залиті акумулятори. 50% DOD.

.Що краще, AGM або заливна батарея? Чи можна використовувати залиту батарею замість AGM?

Вам може бути цікаво, що краще AGM проти залитого акумулятора, що краще між ними? Акумуляторна батарея затопленого акумулятора повністю занурена в електроліт сірчаної кислоти, і його миттєвий струм розряду великий, але його не можна постійно розряджати таким чином, а також не можна глибоко розряджати. В даний час він в основному використовується як акумуляторні батареї для тягових навантажувачів. Хоча батареї AGM дорожчі, ніж залиті батареї, вони мають вищу стабільність ємності протягом життєвого циклу і не вимагають такого частого обслуговування, як залиті батареї.

Крім того, розчин кислоти всередині батареї AGM на 100% герметичний, що може зменшити ризик нещасних випадків та зменшити ризик забруднення навколишнього середовища. Тому не рекомендується використовувати заливні батареї замість AGM-акумуляторів. Насправді, з цих двох типів акумуляторів літій-іонні батареї можуть бути кращим вибором. Літієві батареї також не потребують обслуговування, а їх середній термін служби зазвичай довший. Крім того, літієві батареї мають більшу щільність енергії, вони легші і мають більшу ємність, ніж заливні або AGM батареї в аналогічних застосуваннях.

Як зберігати сонячні батареї

вибрати, найкращу, сонячну, батарея

Сонячні батареї глибокого циклу повинні бути захищені від атмосферних впливів. Якщо очікуються мінусові температури, батареї можна закопати нижче лінії замерзання у водонепроникному контейнері або в будівлі, де температура буде залишатися вище нуля. Якщо батареї закопані, слід вибрати добре дреноване місце, а в корпусі батареї передбачити дренажний отвір. Батареї не слід встановлювати безпосередньо на бетонну поверхню, оскільки саморозряд збільшиться, особливо якщо поверхня буде вологою. Необхідно забезпечити належну вентиляцію, щоб мінімізувати небезпеку вибуху, якщо використовуються батареї з відкритими осередками. Подумайте про використання вентилятора акумулятора, який не буде запалювати водень і кисень, що природним чином утворюються під час процесу заряджання. Будь-яку батарею слід зберігати в місці, де доступ до неї має лише кваліфікований персонал. Ніколи не дозволяйте дітям або домашнім тваринам знаходитися біля батарей без нагляду.

Як зберігати літієві сонячні батареї

Літієві батареї глибокого циклу можна зберігати та використовувати в приміщенні, забезпечивши їх укриття та ізоляцію. Якщо ви використовуєте батарею на вулиці, де є ймовірність замерзання, завжди пам’ятайте, що літієві батареї ніколи не слід заряджати при температурі нижче нуля (32°F або 0°C). навіть якщо вони безпечно розряджаються при температурі до 0°F (-18°C).

Більшість літієвих сонячних батарей, доступних сьогодні, мають якусь вбудовану BMS (систему управління батареєю), яка може бути використана для активації зовнішнього джерела опалення в морозну погоду. Деякі з найсучасніших літієвих сонячних батарей. наприклад, холодостійкі літієві батареї KiloVault CHLX. насправді мають внутрішній нагрівальний елемент, який керується системою управління BMS, тому терморегуляція автоматизована, і вам не потрібно забезпечувати зовнішнє джерело тепла.

Як зберігати залиті свинцево-кислотні сонячні батареї

Залиті свинцево-кислотні сонячні батареї можуть заряджатися при нижчих температурах, ніж літій-іонні батареї (до.4 ° F або.20°C), але вони вимагають більше уваги та догляду, ніж літієві батареї. Залиті свинцево-кислотні батареї не можна використовувати в будинку (через виділення вибухонебезпечного газу водню під час використання), тому їх слід зберігати у вентильованому корпусі або батарейному ящику.

Цей корпус/бокс може знаходитися в теплому ізольованому сараї або гаражі, якщо там є достатня вентиляція для відведення газів. Якщо корпус/бокс буде знаходитися зовні, то його потрібно буде ізолювати, якщо в будь-який момент існує ймовірність наближення температури до 0°F. Проста жорстка пінопластова ізоляція з будівельного магазину буде достатньою (залиті батареї генерують деяке тепло під час заряджання, тому ізоляція нагріває корпус). Вибираючи ізоляцію, переконайтеся, що ви отримали правильне значення R (визначається географічним розташуванням корпусу) і обов’язково використовуйте ізоляцію, розраховану на використання в умовах низьких температур (через її вологостійкість).

Як зберігати AGM/закриті свинцево-кислотні сонячні батареї

Як і літієві сонячні батареї, герметичні свинцево-кислотні батареї, такі як AGM, безпечні для використання в приміщенні. Закриті елементи також замерзають при більш низьких температурах, ніж залиті. але якщо вони будуть піддаватися впливу температур, нижчих за мінімальні температури, рекомендовані виробниками, ви можете використовувати ті ж методи, що і для інших типів батарей, щоб підтримувати батареї із закритими елементами достатньо теплими для безпечного зберігання та використання (ізольований корпус та BMS/обігрівач).

Відокремлюємо факти про AGM батареї від міфів

вибрати, найкращу, сонячну, батарея

Ви помітили, що все більше акумуляторів переміщуються в багажники та під сидіння деяких автомобілів?? Швидше за все, якщо батарея не під капотом, то це абсорбуючий скляний мат (AGM) або гелевий акумулятор. AGM виключає розлив кислоти в разі аварії, оскільки він герметичний. Їх можна встановлювати під непарними кутами.

Схожі статті

Ці батареї мають велику ємність при своїх розмірах і вазі, що дозволяє виробникам скинути кілька кілограмів з транспортного засобу. Це основна причина, чому вони все частіше зустрічаються на автомобілях останніх моделей. Крім того, ці акумулятори мають більшу резервну ємність для підтримки систем зупинки/запуску та функцій вимкнення ключем.

Ось чотири міфи про AGM, які ви могли чути.

Ви можете використовувати звичайний зарядний пристрій для AGM або гелевих акумуляторів.

Неправда. Ці акумулятори люблять заряджатися повільно і низько через різницю у внутрішньому опорі.

Багато зарядних пристроїв AGM мають мікропроцесори, які збирають інформацію з акумулятора і відповідно регулюють струм і напругу. Деякі з них мають різні налаштування для зарядки залитих або AGM акумуляторів. Перезарядка може вбити ці батареї. Крім того, генератори не є зарядними пристроями. Не покладайтеся на генератор змінного струму як на зарядний пристрій. Якщо батарея розряджена до такої міри, що не може завести автомобіль, використовуйте зарядний пристрій якомога швидше, щоб переконатися, що батарея повністю заряджена.

вибрати, найкращу, сонячну, батарея

AGM і гелеві батареї можна тестувати так само, як і звичайні акумулятори.

Неправда. Ці типи акумуляторів мають нижчий внутрішній опір, ніж заливні акумулятори. Старі тестери/аналізатори ємнісних акумуляторів можуть бути не в змозі точно зчитувати ці батареї. Більшість нових акумуляторних аналізаторів мають спеціальний режим для AGM/гелевих батарей. Навантажувальні тестери старого зразка можуть не давати переконливих результатів.

Використання мультиметра для вимірювання рівня заряду. це не те ж саме, що і для звичайного залитого акумулятора. Після зняття поверхневого заряду напруга AGM зі 100% зарядом може становити 13.0 вольт. Залитий акумулятор може мати лише 12.6 вольт.

вибрати, найкращу, сонячну, батарея

Заміна AGM або гелевого акумулятора відбувається так само, як і заміна переповненого акумулятора.

Правда і неправда. Хоча встановлення батареї може бути однаковим для обох типів акумуляторів, деякі автомобілі потребують додаткового етапу, щоб повідомити автомобілю про заміну батареї.

Нові автомобілі GM мають модуль датчика батареї на мінусовому кабелі акумулятора. Ford має систему моніторингу батареї (BMS). Інші виробники мають подібні системи. Ці системи потребують повторного калібрування за допомогою сканера в разі заміни акумулятора. Якщо систему не відкалібрувати, генератор може перезарядити нову батарею, що призведе до виходу її з ладу невдовзі після заміни.

Деякі автомобілі можуть виконувати самонавчання акумулятора, вимірюючи внутрішній опір акумулятора. Але часто інструмент сканування може примусово виконати процедуру, щоб ви знали, що з акумулятором не буде проблем.

Ви не можете замінити клієнту батарею на AGM, якщо автомобіль був придбаний із залитою батареєю.

Неправда. Ви можете встановити батарею AGM в систему із залитим акумулятором. AGM-батарея забезпечить автомобілю більшу потужність холодного пуску та більшу стійкість до нагрівання та вібрації. Однак, ви ніколи не хочете знижувати клас автомобіля, який поставляється з AGM батареєю, до затопленого акумулятора.

Leave a Reply