Акумулятор NMC 811. Літій-кобальтовий оксид (LiCoO2) – LCO

Акумулятор Grepow Tattu NMC 811 – нове джерело живлення для БПЛА

У міру того, як БПЛА та інші віддалені транспортні засоби і обладнання з електроприводом інтегруються в повсякденні завдання, потреба в надійному і ефективному електроживленні стає все більш важливою. Це стало рушійною силою прогресу в технології акумуляторів, який ми спостерігали в останні роки, оскільки довші польоти, більша потужність, довший термін служби – все це стало факторами, які не тільки формують наш поточний технологічний досвід, але й те, як сама технологія буде рухатися вперед. Акумулятор NMC 811 є знаковим моментом в цій еволюції, створюючи батарею з тривалим часом роботи, яка підтримує високу щільність енергії і забезпечує витривалість, що зменшує кількість відходів і підвищує цінність. Завдяки більш високій щільності і поліпшеному збереженню ємності навіть після тривалих циклів, батарея NMC 811 забезпечує більш високу продуктивність в усіх відношеннях в порівнянні з існуючими варіантами, доступними пілотам БПЛА та іншим користувачам.

Акумулятор Tattu NMC 811 виготовлений за технологією “лист-пакет” з використанням катодного складу NMC (Ni-MN-Co) для створення легкого акумулятора, який має чудову високу щільність енергії та підвищену ємність. Такий підхід до конструкції також дозволяє налаштовувати форму і розмір відповідно до індивідуальних застосувань або потреб, а також підвищує безпеку завдяки комплексному покриттю кожного сепаратора.

Компанія Grepow вже деякий час розширює межі продуктивності акумуляторів під брендом Tattu, і ця остання новинка є ідеальною батареєю для БПЛА з фіксованим крилом, хоча вона підходить і для ряду інших застосувань.

Завдяки використанню катодної конструкції NMC, ця нова батарея з тривалим циклом роботи здатна забезпечити значне підвищення щільності енергії порівняно з існуючими літій-польмерними батареями. з вражаючими 275 Вт-год на кг. Це також підвищує збереження ємності, з більш ніж 90% збереження ємності після 600 циклів, включаючи динамічний дисбаланс напруги менше 100 мВ. Батарея також демонструє виняткову температурну стійкість, з постійною швидкістю розряду, що досягає 93% ефективності навіть при.20℃. Це дозволяє ще ширший спектр застосування навіть у відносно екстремальних умовах. Це величезний прогрес в продуктивності батареї і робить її ідеальною батареєю для БПЛА з тривалим часом роботи, яка забезпечує виняткову продуктивність протягом тривалого терміну служби.

Гнучкий акумулятор для широкого спектру застосувань

Акумулятор Tattu NMC 811 від Grepow відкриває нові горизонти з точки зору технології та продуктивності і був розроблений як вершина серед існуючих на сьогоднішній день акумуляторів для БПЛА з фіксованим крилом. Він підходить для багатьох застосувань, а завдяки формі, що налаштовується, може бути створений для дуже специфічних застосувань, якщо це необхідно. Збільшена ємність ідеально підходить для дронів, що доставляють вантажі, які викликають великий інтерес у великих компаній, і Amazon в даний час випробовує їх використання, що, безсумнівно, буде швидко прийнято в найближчому майбутньому. З огляду на необхідність здійснювати двосторонній політ з вантажем і швидкий розворот на зворотному шляху, ці типи БПЛА EVTOL отримують вигоду від високої щільності енергії батареї NMC 811 завдяки більшій потужності при меншій вазі. У комерційних умовах збереження ємності цієї батареї з тривалим часом циклу також збільшує вартість і знижує накладні витрати. Для інших застосувань БПЛА, таких як сільськогосподарські обстеження і академічні дослідницькі БПЛА, можливість продовження польоту є безцінною. З цим акумулятором для БПЛА з тривалим часом роботи. оператори можуть зробити більше за певний проміжок часу завдяки меншим витратам часу на заміну батарейок і т.д. Знову ж таки, батарея з тривалим циклом роботи знижує загальні експлуатаційні витрати, що має вирішальне значення для обмежених бюджетів навчальних закладів. Поєднання високої щільності енергії та тривалого терміну служби також є перевагою для інших застосувань EVTOL. Завдяки такій високій щільності, батарея NMC 811 від Grepow забезпечує більшу потужність на кілограм, ніж інші варіанти, зменшуючи вагу і підвищуючи ефективність. Оскільки вага є настільки важливою для всіх літальних апаратів, ця нова батарея повинна революціонізувати технологію, дозволяючи довше перебувати в повітрі, одночасно покращуючи динаміку польоту за рахунок економії ваги. У міру розвитку цих нових транспортних засобів EVTOL, саме батарея Tattu NMC 811 буде рушієм інновацій.

Інші сфери застосування БПЛА з тривалим робочим часом, в яких може використовуватися ця нова технологія легких батарей, включають різноманітні ситуації моніторингу і спостереження, в тому числі обстеження будівель, пошук постраждалих при ліквідації наслідків катастроф і так далі, навіть пілотовані міські літальні апарати, які розробляються в усьому світі. Однак ця гнучка батарея призначена не тільки для польотів. Вона добре підходить для використання в робототехніці, де на замовлення можна створити акумуляторні батареї NMC 811 в індивідуальній формі, щоб відповідати конкретним корпусам для уніфікованого, бездоганного застосування. Оскільки комерційні автономні роботи більше не є нішею, правильна потужність батареї може допомогти підвищити ефективність і час роботи для роботів усіх форм і розмірів.

Акумулятор Tattu NMC 811 – формує наше майбутнє

Grepow постійно прагне знайти нові підходи до технології акумуляторів, завжди маючи на меті забезпечити живлення таким чином, щоб розширити можливості сьогоднішніх технологій і заохотити інновації, які принесуть нам завтрашній день. З цією новою батареєю NMC 811, що продається під брендом Tattu, компанія Grepow запропонувала щось особливе. Завдяки збільшенню щільності енергії на 25% в порівнянні з існуючими варіантами LiPo, поліпшеному збереженню ємності протягом тривалого часу циклу і легкій конструкції, вона покращує батарея технологія в усіх відношеннях. Від БПЛА, які доставляють наші товари, оглядають землю та околиці, допомагають у відступі тощо, до літальних апаратів EVTOL, передової робототехніки та багато чого іншого – це батарея з високою щільністю енергії, яка може забезпечити енергією майбутнє. Оскільки сфери застосування можуть бути дуже різноманітними, можливість замовлення виробничих партій нестандартних розмірів і форм є ще більш важливою, ніж це було в минулому для Grepow. Від спеціальних акумуляторів для конкретних роботів або літальних апаратів eVTOL до рішень для дронів та інших БПЛА, що доставляють товари на замовлення, NMC 811 гарантує, що батарея технологія може бути використана в широкому спектрі галузей промисловості та застосувань, навіть тих, що розроблені з урахуванням інших джерел живлення.

Акумулятор Tattu NMC 811 від Grepow – інновація, яка може змінити наш світ. Не існує більш тонкої легкої батареї з високою щільністю енергії. Поєднуючи все це в компактному акумуляторі з тривалим терміном служби, батарея для БПЛА відкриває нові можливості для пілотів БПЛА, а простота використання і збільшений час польоту приносять користь усім.

або інші акумулятори для БПЛА/БПЛА, будь ласка, відвідайте офіційний сайт Tattu або напишіть нам на адресу info@grepow.com.

Літій Кобальт Оксид(LiCoO2) – LCO

Його висока питома енергія робить Li-кобальту популярним вибором для мобільних телефонів, ноутбуків і цифрових камер. Батарея складається з катода з оксиду кобальту та графітового вуглецевого анода. Катод має шарувату структуру і під час розряду іони літію рухаються від анода до катода. Потік змінюється на протилежний при заряді. Недоліком літій-кобальтових акумуляторів є відносно короткий термін служби, низька термічна стабільність і обмежені можливості навантаження (питома потужність). Малюнок 1 ілюструє структуру.

Недоліком Li-кобальту є відносно короткий термін служби, низька термостійкість і обмежені можливості навантаження (питома потужність). Як і інші літій-іонні акумулятори з кобальтовою сумішшю, Li-cobalt має графітовий анод, який обмежує термін служби через зміну поверхні розділу з твердим електролітом (SEI), потовщення на аноді і літієве покриття при швидкому заряджанні і заряджанні при низькій температурі. Новіші системи включають нікель, марганець та/або алюміній для підвищення довговічності, навантажувальної здатності та вартості.

Li-кобальт не можна заряджати і розряджати струмом, що перевищує його C-рейтинг. Це означає, що елемент 18650 ємністю 2400 мАг можна заряджати і розряджати тільки при 2400 мА. Примусовий швидкий заряд або навантаження понад 2400 мА призводить до перегріву та надмірного навантаження. Для оптимального швидкого заряджання виробник рекомендує значення C-rate, рівне 0.8C або близько 2 000 мА. (див. BU-402: Що таке C-rate). Обов’язкова схема захисту батареї обмежує швидкість заряду і розряду до безпечного рівня близько 1С для енергетичного елемента.

Шестикутна павутиноподібна діаграма (рис. 2) підсумовує характеристики літій-кобальтових акумуляторів з точки зору питомої енергії або ємності, що пов’язано з часом роботи; питомої потужності або здатності видавати великий струм; безпеки; продуктивності при високих і низьких температурах; тривалості життя, що відображає тривалість циклу і довговічність; і вартості. Інші характеристики, що представляють інтерес, не показані в павутині, – це токсичність, здатність до швидкої зарядки, саморозряд і термін зберігання. (див. BU-104c: Восьмигранна батарея – що робить батарею батареєю).

Літій-кобальт втрачає прихильність до літій-марганцю, але особливо до NMC і NCA через високу вартість кобальту і покращення продуктивності за рахунок змішування з іншими активними катодними матеріалами. (Див. опис NMC та NCA нижче).)

Зведена таблиця

Таблиця 3: Характеристики Літій Кобальт Оксид.

Літій-іон з марганцевою шпінеллю був вперше опублікований в Бюлетені досліджень матеріалів в 1983 році. У 1996 році компанія Moli Energy комерціалізувала літій-іонний елемент з літій-марганцем оксид в якості катодного матеріалу. Архітектура формує тривимірну структуру шпінелі, яка покращує потік іонів на електроді, що призводить до зниження внутрішнього опору і поліпшення обробки струму. Ще однією перевагою шпінелі є висока термічна стабільність і підвищена безпека, але цикл і календарний термін служби обмежені.

Низький внутрішній опір елемента дозволяє швидко заряджати і розряджати сильним струмом. В корпусі 18650 Li-manganese можна розряджати при струмах 20-30А з помірним виділенням тепла. Також можна застосовувати односекундні імпульси навантаження до 50А. Тривале високе навантаження при такому струмі призведе до накопичення тепла, і температура елемента не може перевищувати 80°C (176°F). Застосовується для електроінструментів, медичних інструментів, а також гібридних і електромобілів.

Малюнок 4 ілюструє формування тривимірного кристалічного каркаса на катоді Li-марганцевого акумулятора. Ця структура шпінелі, яка зазвичай складається з ромбовидних форм, з’єднаних в решітку, з’являється після початкового формування.

Ємність літій-марганцю приблизно на третину нижча, ніж у літій-кобальту. Гнучкість конструкції дозволяє інженерам максимізувати довговічність батареї (термін служби), максимальний струм навантаження (питома потужність) або високу ємність (питома енергія). Наприклад, версія з тривалим терміном служби в осередку 18650 має помірну ємність лише 1100 мАг; версія з високою ємністю – 1500 мАг.

На малюнку 5 показана павутина типового літій-марганцевого акумулятора. Характеристики здаються незначними, але новіші конструкції покращилися з точки зору питомої потужності, безпеки та терміну служби. Чисті літій-марганцеві батареї сьогодні вже не є поширеними; вони можуть використовуватися лише для спеціальних застосувань.

Більшість літій-марганцевих акумуляторів поєднуються з літій-нікель-марганцево-кобальтовими оксид (NMC) для підвищення питомої енергії та подовження терміну служби. Ця комбінація дає найкращі результати в кожній системі, і LMO (NMC) обирають для більшості електромобілів, таких як Nissan Leaf, Chevy Volt і BMW i3. Частина LMO батарея, яка може становити близько 30 відсотків, забезпечує високу силу струму при прискоренні; частина NMC забезпечує довгий запас ходу.

акумулятор, літій, кобальт, оксид, licoo2

Літій-іонні дослідження тяжіють до поєднання літій-марганцю з кобальтом, нікелем, марганцем та/або алюмінієм в якості активного катодного матеріалу. У деяких архітектурах до анода додається невелика кількість кремнію. Це забезпечує 25-відсоткове збільшення ємності; однак це збільшення зазвичай пов’язане зі скороченням терміну служби, оскільки кремній росте і стискається при заряді і розряді, викликаючи механічне напруження.

Ці три активні метали, а також посилення кремнію можна зручно вибрати для підвищення питомої енергії (ємності), питомої потужності (навантажувальної здатності) або довговічності. У той час як споживчі батареї мають високу ємність, для промислових застосувань потрібні акумуляторні системи, які мають хорошу навантажувальну здатність, тривалий термін служби і забезпечують безпечне і надійне обслуговування.

Зведена таблиця

Таблиця 6: Характеристики літію Літій Марганець Оксид

Однією з найуспішніших літій-іонних систем є катодна комбінація нікель-марганець-кобальт (NMC). Подібно до літій-марганцевих, ці системи можуть бути пристосовані для роботи в якості енергетичних або силових елементів. Наприклад, NMC в елементі 18650 для помірного навантаження має ємність близько 2800 мАг і може видавати струм від 4А до 5А; NMC в тому ж елементі, оптимізованому для питомої потужності, має ємність лише близько 2000 мАг, але видає безперервний струм розряду 20А. Анод на основі кремнію має ємність до 4 000 мАг і вище, але зі зниженою здатністю до навантаження і коротшим терміном служби. Кремній, доданий до графіту, має той недолік, що анод росте і стискається при заряді і розряді, роблячи елемент механічно нестабільним.

Секрет NMC полягає в поєднанні нікелю та марганцю. Аналогією цьому є кухонна сіль, в якій основні інгредієнти, натрій і хлорид, токсичні самі по собі, але їх змішування слугує приправою та консервантом для їжі. Нікель відомий своєю високою питомою енергією, але поганою стабільністю; марганець має перевагу у формуванні шпінельної структури для досягнення низького внутрішнього опору, але пропонує низьку питому енергію. Поєднання металів посилює сильні сторони один одного.

NMC – найкращий акумулятор для електроінструментів, електровелосипедів та інших електричних силових агрегатів. Комбінація катодів зазвичай складається з однієї третини нікелю, однієї третини марганцю і однієї третини кобальту, також відома як 1-1-1. Кобальт дорогий і в обмеженій кількості. Виробники акумуляторів зменшують кобальт задовольняються деяким компромісом у продуктивності. Вдалою комбінацією є NCM532 з 5 частинами нікелю, 3 частинами кобальту і 2 частинами марганцю. Інші комбінації – NMC622 та NMC811. Кобальт стабілізує нікель, високоенергетичний активний матеріал.

Нові електроліти та добавки дозволяють заряджати до 4.4 В/елемент і вище для збільшення ємності. На малюнку 7 показані характеристики NMC.

Відбувається перехід до літій-іонних акумуляторів на основі NMC, оскільки система може бути побудована економічно, і вона досягає хорошої продуктивності. Три активні матеріали – нікель, марганець і кобальт можна легко змішувати для широкого спектру застосувань в автомобілях і системах зберігання енергії (EES), які потребують частої циклічності. Сімейство NMC зростає у своїй різноманітності.

Що таке NMC акумулятор?

Акумулятор NMC – це тип літій іонного акумулятора. Акумулятори NMC мають катод, виготовлений з комбінації нікелю, марганцю та кобальту. Ви, мабуть, використовували батареї NMC частіше, ніж ви думаєте. вони живлять смартфони, ноутбуки та електромобілі. Вони також є одним з найпопулярніших варіантів для зберігання сонячної енергії.

Акумулятори NMC випередили свинцево-кислотні батареї як найпопулярніший вибір для зберігання сонячної енергії, оскільки вони служать довше, зберігають більше енергії та потребують менше обслуговування. Насправді, багато з найпопулярніших сонячних батарей на ринку сьогодні – це батареї NMC.

Орієнтовна ціна без урахування витрат на встановлення, пільг та федерального податкового кредиту

Що таке LFP акумулятор?

LFP батареї мають літій-залізо-фосфатний катод (LiFePO4). Залізо та фосфат, що використовуються для виготовлення катода, є більш поширеними та дешевшими, ніж деякі матеріали, що використовуються в батареях NMC. в основному кобальт. Крім того, матеріали, з яких виготовлені батареї LFP, набагато менш токсичні, ніж матеріали, з яких виготовлені батареї NMC, що полегшує їх переробку після закінчення терміну служби.

Останнім часом все більше компаній виробляють LFP акумулятори на противагу NMC для домашнього зберігання енергії, в основному тому, що LFP акумулятори безпечніші та стабільніші (про це ми поговоримо за хвилину). Деякі популярні домашні акумулятори LFP включають:

Орієнтовна ціна без урахування витрат на встановлення, пільг та федерального податкового кредиту

NMC vs LFP

Є кілька ключових моментів, які слід враховувати при покупці сонячної батареї, включаючи її продуктивність, термін служби, безпеку, вартість і загальну цінність.

Давайте подивимося, як батареї NMC і LFP відрізняються одна від одної.

Переможець: Нічия

Загалом, загальні характеристики NMC і LFP акумуляторів практично однакові. Ви можете знайти обидва типи в різних розмірах, від 3 кВт-год до понад 20 кВт-год. Більшості власників будинків потрібно лише близько 10 кВт-год, які ви обов’язково знайдете в обох типах.

З огляду на це, між ними є деякі незначні відмінності. LFP трохи ефективніші та можуть працювати трохи краще, коли рівень заряду низький, порівняно з NMC, але NMC краще витримують більш низькі температури. Однак вам, ймовірно, не доведеться турбуватися про це, якщо батарея встановлена всередині приміщення або якщо у вашому регіоні не спостерігаються значні перепади температур.

NMC-батареї також мають вищу щільність енергії, а це означає, що їхній фізичний розмір буде меншим, ніж у LFP-батарей тієї ж ємності. Зазвичай це не викликає занепокоєння у власників будинків, але якщо у вас обмежений простір, вам може знадобитися розглянути можливість використання батареї NMC.

Переможець: LFP

Під час використання акумулятор втрачає частину своєї здатності утримувати заряд. Подумайте про свій мобільний телефон. можливо, вам доведеться заряджати його частіше, ніж коли ви його вперше придбали. Те ж саме відбувається і з сонячними батареями.

Деградація LFP акумуляторів відбувається повільніше, тому вони здатні зберігати і віддавати більше електроенергії, ніж NMC акумулятори з часом. Майте на увазі, що якість батареї також відіграє важливу роль у тому, як довго вона прослужить, тому, можливо, ви захочете прочитати гарантію на продукт, перш ніж прийняти рішення.

Дешева, неякісно виготовлена батарея LFP може не витримати довше, ніж високоякісна батарея NMC. Але, ймовірно, ви не зустрінете багато неякісних батарей, якщо ви оберете надійного інсталятора.

Переможець: LFP

Однією з найбільших переваг вибору LFP акумулятора є його безпека. Поєднання літій-залізо-фосфату є більш стабільним, ніж нікель-марганець кобальт при більш високих температурах.

Крім того, батареї LFP краще справляються з більшим споживанням енергії. Через це LFP-батареї менш схильні до теплового розряду. Якщо коротко, то батареї LFP менш схильні до загоряння, ніж батареї NMC.

Це не означає, що якщо ви встановите батарею NMC, вона самозаймається. Але, якщо NMC батарея зазнає надмірних навантажень або неправильного поводження, існує більша ймовірність того, що щось піде не так, як треба. Ось чому важливо користуватися послугами ліцензованого, перевіреного інсталятора, щоб звести до мінімуму ймовірність того, що щось піде не так.

Переможець: NMC

Акумулятори NMC, як правило, трохи дешевші за акумулятори LFP. Це здебільшого пов’язано з економією на масштабах. Акумулятори NMC більш поширені тут, у США.S., тому вони трохи нижчі.

Крім того, LFP-батареї трохи більші, тому для їх переміщення та встановлення може знадобитися більше зусиль. Шафи, в яких зберігаються LFP-елементи, також можуть потребувати більше матеріалів просто через їхній більший розмір.

Різниця у вартості між NMC та LFP, безумовно, є більш вагомим фактором, коли мова йде про більш масштабні проєкти. Для домашньої сонячної електростанції ви зазвичай можете знайти обидва типи хімікатів в одному і тому ж діапазоні.

Переможець: LFP

Ми щойно сказали, що NMC-батареї коштують дешевше, проте LFP-батареї дають вам трохи більшу віддачу за ваші гроші.

Важливо враховувати, скільки електроенергії ви можете отримати від батареї, щоб дійсно визначити, що є найкращим варіантом, і в багатьох випадках батареї LFP виходять на перше місце завдяки своєму довшому терміну служби.

Найпростіший спосіб пояснити це на прикладі. Давайте порівняємо акумулятор sonnenCore з LG Chem Prime:

Орієнтовна кількість електроенергії, яку розрядить батарея до того, як її ємність знизиться до 70% від початкової

Як бачите, ви можете отримати майже вдвічі більше користі від LFP sonnenCore, ніж від NMC LG Chem Prime, тому додаткові гроші, які ви витратите заздалегідь, того варті. Крім того, ви отримуєте певний душевний спокій, знаючи, наскільки безпечні ЛФП, і все це без шкоди для продуктивності.

І переможець ..

Виходячи із загальної вартості, ми рекомендуємо розглянути батареї LFP для вашої сонячної системи зберігання. Незважаючи на те, що LFP-батареї мають дещо вищу ціну, вони служать довше, мають кращі показники безпеки та працюють так само добре, як і NMC-батареї, за більшістю показників.

Але це не означає, що вам слід повністю уникати акумуляторів NMC. Батареї NMC все ще чудово зберігають сонячну енергію, тому, якщо вам простіше дістати їх на руки, неодмінно вибирайте NMC. Ви також можете розглянути батарею NMC, якщо у вас обмежений простір для встановлення батареї.

Для вас важливіше вибрати правильного інсталятора, ніж вибрати правильний хімічний склад батареї. Авторитетний місцевий інсталятор батарей може допомогти вам на всьому шляху, щоб ви могли знайти батарею потрібного розміру, типу та ціни, що відповідає вашій унікальній ситуації. Вони також подбають про те, щоб ви отримали максимально якісну установку, яка забезпечить безпеку вашого будинку.

Щоб дізнатися більше про те, як установка сонячної батареї може вплинути на ваш гаманець, скористайтеся нашим калькулятором сонячних батарей.

Основна інформація.

NMC / LiNiMnCoO2 в основному використовується для акумуляторів з алюмінієвою оболонкою, полімерних батарей, циліндричних батарей та акумуляторів EV.

Ми є першим і найпершим експортером матеріалів для літій-іонних акумуляторів. Наша оригінальна назва компанії Alibaba – Linyi Gelon New Battery Materials Co., Ltd. яка має 18-річний досвід експорту та 5-річне членство постачальника золота на Alibaba. Ми можемо запропонувати вам універсальне рішення, надати вам проект під ключ!

Наразі ми успішно завершили проект літій проект лінії виробництва акумуляторів з урядом Болівії. Всі матеріали, обладнання та технології, які були використані в проекті, надані нашою компанією.

Продуктивність вироблених батарей дуже хороша, високо оцінена президентом Болівії.

А президент особисто відвідав святкову вечерю та сфотографувався з нашим менеджером на згадку. Наступний проект ми будемо співпрацювати з урядом Індонезії.

Ми можемо поставити універсальне рішення (проект під ключ) для вас.

Повний набір матеріалів літієвої батареї, включаючи:

LiMn2O4, LTO, LiNiMnCoO2 (NMC),LiCoO2,Графіт (MCMB) та інші матеріали катодного акумулятора; Алюмінієва фольга, мідна фольга, сепаратор акумулятора тощо.

Повний комплект обладнання для літієвих батарей, наприклад:

змішувальна машина.-машина для нанесення покриттівпрокатна машиназварювальні машинилиття / різання машини.-намотувальні машини, випалювальні машини тощо.

Повний набір технологій літієвих батарей.

ми можемо спроектувати лабораторію та виробничу лінію відповідно до запиту замовника.

Поділіться

Висвітлюючи новини німецького ринку в Інтернеті та редагуючи німецьку друковану версію з 2021 року, Маріан пише про силову електроніку для глобального веб-сайту та щомісячного друкованого журналу pv magazine з 2018 року.

Leave a Reply