Типи роз’ємів для підключення телефонного акумулятора. Роз’єми для акумуляторів

Які функції та особливості роз’єму акумулятора FPC?

Гнучкі друковані плати (FPC) були створені для задоволення потреб ринку. Деякі мобільні або носимі гаджети вимагають високих характеристик струму, наприклад, яскравіших дисплеїв. Напевно, ця тенденція збережеться. Тому ця вимога суперечить тенденції до тоншої та легшої електроніки, яку ми спостерігаємо щороку. Батареї також повинні бути меншими і легшими.

Для того, щоб проводити більші струми, роз’єм, який знаходиться між акумулятором та друкованою платою, повинен бути крихітним. Роз’єм акумулятора FPC – головна тема цієї статті.

Що означає роз’єм акумулятора FPC?

Літієвий ультратонкий керамічний акумулятор з гнучкою друкованою схемою (FPC) створений методом, який обходить процеси, що використовуються у звичайних літієвих батареях.

Гнучкі друковані плати входять до складу FPC роз’єм акумулятора як основний і пакувальний матеріал. Розмір ультратонкий акумулятор невеликий. Тому його легко переносити. Крім того, оскільки акумулятор безпечний, він не може вибухнути, загорітися або згоріти.

Крім того, ця батарея витримує низькі та високі температури, а також фізичні впливи. Роз’єми батареї FPC можуть бути з’єднані з друкованою платою і відносно прості в монтажі. Радіус гнучкості цієї батареї також становить від 15 до 17 мм. Навіть після випробувань на перевантаження з використанням надзвичайно високої зовнішньої напруги ця батарея не може вибухнути або загорітися.

Акумуляторний блок захищений роз’ємом акумулятора FPC. FPC, або гнучкі друковані схеми, – це ще один термін для модуля захисного контуру.

Роз’єм для акумулятора FPC також ідеально підходить для використання в різних гнучких пристроях. Вони присутні в таких пристроях, як смарт-годинники та пристрої для моніторингу здоров’я. До складу цих гаджетів входить літієвий полімер.

Гнучкі друковані плати складаються з плівки-основи, а також декількох дротів, сформованих на плівці-основі. Переносити роз’єм акумулятора FPC досить просто. Ця батарея не може спричинити вибух, витік або загоряння при різних температурах, фізичних впливах, а також тестах на електричні пошкодження.

Функціонує як роз’єм акумулятора FPC для смартфонів, планшетів, а також деякої переносної техніки. FPC ідеально підходять для використання в пристроях NFC. Крім того, ця батарея часто входить до складу цього чіпа NFC, оскільки має сенс підключатися звідти.

FPC виготовляються шляхом прищеплення гнучкої мідної оболонки, а також розрізання її на шари різного розміру.

Які характеристики має роз’єм акумулятора FPC?

Виняткова утримуюча здатність

Акумулятор компактний і має дуже тонкий профіль, але при цьому має більшу силу утримання. В результаті, коли ці батареї використовуються в пристроях, це покращує їх продуктивність. Крім того, акумулятор FPC роз’єм також може утримувати накопичену енергію, щоб служити довше.

Високонадійні з’єднання

Цей роз’єм для акумулятора FPC забезпечує високу надійність з’єднання, незважаючи на тонкий зовнішній вигляд. Завдяки цьому він чудово підходить як роз’єм акумулятора FPC для обслуговування портативної електроніки.

Дійсно ефективна збірка

При приєднанні роз’єму до контактної колодки ця батарея забезпечує відмінну ефективність монтажу, а також легкість позиціонування.

Що відрізняє FFC від FPC?

Здебільшого FPC та FFC плутають. У галузі друкованих плат ці терміни використовуються як взаємозамінні. FPC, а також FFC абсолютно різні, хоча вони обидва пропонують широкі функціональні можливості. Тож як можна відрізнити роз’єм акумулятора FPC від роз’єму FFC?

Перша відмінність насправді полягає в тому, що вони означають. Якщо FFC означає гнучкі плоскі кабелі, то FPC – гнучкі друковані плати. Крім того, гнучкі друковані плати – це FPC, тоді як плаский гнучкий кабель – це FFC. Плівки з металевим закінченням, перпендикулярним до основи, складають роз’єми FFC. На кабельній платі роз’єму акумулятора FPC є вставлена або надрукована схема, відома як FPC.

FPC та FFC мають різні обов’язки. Глибока інтеграція кабелів FFC використовується в додатках з високим ступенем згинання. Крім того, FPC можна знайти в РК-дисплеях, принтерах, антенах тощо.

FPC еволюціонували з плином часу. FPC і FFC відрізняються один від одного за способом виготовлення. FPC виготовляються шляхом щеплення на гнучкі мідні оболонки, а потім розрізання їх на різні розміри шарів.

FFC, однак, передбачає ламінування плоского ПЕТ мідними дротами. Його збільшена товщина є результатом цього. FFC також розроблені спеціально з багатьма шарами дроту. Ці роз’єми відрізняються між собою і за товщиною.

FFC можна використовувати товщиною від 0.від 5 мм до 2.54 мм. Кабелі FPC, тим часом, бувають різної товщини від 0.15 мм до 0.2 мм. Крім того, існує кілька різних технологій виготовлення FFC. Для порівняння, FFC дещо слабкіші. Компоненти з високою провідністю містяться в FFC.

телефон, акумулятор, роз'єм, типи, роз'єми

Через свої відмінності обидва роз’єми не можуть бути взаємозамінними.

Роз’єм для зарядки електромобіля Типи і швидкості

Посібник, що охоплює різні типи роз’ємів електромобілів та швидкості зарядки.

Останнє оновлення: грудень 09, 2022 5 хв читати

Перейти до розділу:

Пов’язані статті:

Резюме

Подібно до зарядних кабелів для телефонів, автомобільні зарядні кабелі, як правило, мають два роз’єми, один з яких підключається до розетки автомобіля, а інший – до самої зарядної точки.

Тип роз’єму, який вам потрібен, залежить від транспортного засобу та номінальної потужності (швидкості) зарядної станції.

  • Електромобілі мають розетки типу 1 або 2 для повільної/швидкої зарядки та CHAdeMO або CCS для швидкої зарядки постійним струмом.
  • Більшість повільних/швидких зарядних станцій мають роз’єм типу 2. Іноді замість цього вони прикріплюють кабель. До всіх зарядних станцій DC Rapid приєднано кабель з переважно роз’ємами CHAdeMO та CCS.
  • Більшість водіїв електромобілів купують портативний зарядний кабель, який підходить до роз’єму типу 1 або 2 їхнього автомобіля, щоб вони могли заряджатися в громадських мережах.

Цей посібник базується на даних по Великобританії і може не містити повної інформації для всіх країн. За винятком автомобілів Tesla Model X і Model S, які на сьогоднішній день використовують роз’єми типу 2 для швидкої зарядки постійним струмом. Адаптери, які дозволяють заряджати ці моделі Tesla через CHAdeMO або CCS роз’єми доступні.

Роз’єм для електромобіля збоку транспортного засобу типи

Зарядні розетки для електромобілів підключаються до вашого автомобіля, і їх можна вважати такими ж, як телефон-бічні роз’єми для зарядки на вашому Apple або Android телефон зарядний кабель. Залежно від того, який у вас телефон/автомобіль, до роз’єму телефону/автомобіля підходять різні роз’єми.

Повільна швидка зарядка

Зазвичай використовується для підзарядки вдома, на роботі та в дорозі, існує два типи роз’ємів змінного струму на борту автомобіля.

  • 7 штифтів
  • Стандартний роз’єм ЄС
  • Вбудований механізм блокування
  • Може нести трифазну потужність
телефон, акумулятор, роз'єм, типи, роз'єми

Деякі моделі Renault Zoe можуть споживати 43 кВт, що дає 145 миль пробігу на годину (для Zoe 43 кВт класифікується як швидкий зарядний пристрій в дорозі).

Передбачає електромобіль з повним акумулятором 60 кВт-год із запасом ходу 200 миль.

Порада: трифазна електромережа відносно рідко зустрічається у Великобританії. У будинках майже немає трифазних електромереж, але вони є в деяких великих комерційних будівлях. Більшість громадських зарядних станцій – це однофазні пристрої потужністю 7 кВт.

Швидка зарядка

Зазвичай використовується для швидкої зарядки в дорозі, є три варіанти типи роз’ємів постійного струму на стороні автомобіля. Більшість зарядних станцій DC Rapid мають кабелі з роз’ємами CHAdeMO та CCS, тому вам просто потрібно буде вибрати, який з них підходить до розетки вашого автомобіля. Щоб захистити батарею, зарядні пристрої Rapid не заряджають постійно на максимальній потужності.

  • Висока потужність
  • Акуратне розташування з 2 штифтами “Type 2
  • Стандартний роз’єм для швидкої зарядки ЄС
  • Тільки зарядні пристрої Tesla подають постійний струм через роз’єм типу 2

Передбачає 60 кВт-год повного акумулятор електромобіль (BEV) із запасом ходу 200 миль.

Швидкі зарядні пристрої CCS потужністю 150 кВт стануть дуже поширеними, але по всій Великобританії більшість з них все ще мають потужність лише 50 кВт.

Існує декілька зарядних пристроїв CCS потужністю 350 кВт, проте вони ще не набули широкого розповсюдження.

Зарядні пристрої Tesla потужністю 250 кВт починають впроваджуватися.

Порада: Щоб дізнатися про роз’єми змінного та постійного струму вашого автомобіля та максимальну швидкість заряджання, ви можете відвідати наші посібники для автомобілів.

телефон, акумулятор, роз'єм, типи, роз'єми

Бічна зарядка для електромобіля типи роз’ємів

Зазвичай використовується для підзарядки вдома, на роботі та в дорозі, але насправді існує лише один тип розетки, хоча дехто може іноді використовувати традиційну 3-контактну вилку для зарядки від розетки в якості аварійного резервного варіанту.

Розетка типу 2 є універсальною, і її можна уявити собі так само, як розетку для зарядки айфонів або телефонів на базі Android (i.e. гніздо однакове для всіх, але кабель специфічний для конкретного автомобілятелефон тип).

Повільні та швидкі зарядні пристрої

Розетка “Type 2” – це загальноєвропейська універсальна розетка для зарядки електромобілів. Ви можете заряджати від неї будь-який тип авто, якщо у вас є відповідний зарядний кабель для вашого авто. так само, як заряджати телефони Apple або Android від розетки.

Приблизно. дальність заряджання за годину

7 кВт (однофазний)22 кВт (трифазний)

  • Універсальний роз’єм Підходить до всіх стандартних розеток зарядних станцій
  • Водій привозить із собою правильний кабель
  • Подібно до настінної вилки для зарядки смартфона

Передбачає 60 кВт-год батарею електромобіля (BEV).

Швидкі зарядні пристрої

Більшість пристроїв постійного струму мають прив’язні кабелі з роз’ємами CHAdeMO та CCS, які відповідають роз’ємам на борту автомобіля, тому немає роз’ємів постійного струму на стороні зарядної станції.

Сигнал Роз’єми

Серія SM від JST – це досить компактні (0.З’єднувач “дріт до дроту” (1 крок), який має засувку і чудово підходить для невеликих сигналів і додаткового обладнання потужністю до 2 ампер. Цей роз’єм доступний від 2-контактного до 8-контактного, що робить його дуже універсальним для всіх датчиків Холла, дросельної заслінки, гальма, термістора, PAS та інших багатоконтактних роз’ємів, присутніх в системі ебайку.

Роз’єм має ще одну перевагу – ви можете перевірити напругу на контактах, коли він підключений, що робить його безцінним під час пошуку несправностей (наприклад, виявлення пошкодженого сигналу Холла), а невідомі багатьом люди можуть витягти як жіночі, так і чоловічі контакти з корпусу за допомогою відповідного інструменту (наприклад, зігнутої скріпки). Це дозволяє витягти штирі з корпусу, якщо ви хочете змінити схему підключення або пропустити кабель через менший отвір перед повторним приєднанням.

Недоліком цього роз’єму є те, що він не є водонепроникним, і тривалий вплив води може спричинити корозію контактів, особливо тих, на які подається позитивна напруга постійного струму. Наш досвід показує, що навіть після багатьох років використання в дощовому Ванкувері, з’єднання все ще залишається в основному надійним, навіть якщо металеві штифти можуть виглядати трохи побитими.

Розподіл контактів: Існує будь-яка кількість конфігурацій роз’ємів, які можуть бути використані, тому те, що дві деталі від різних постачальників мають JST, не означає, що вони мають однакові роз’єми роз’єм з однаковою кількістю контактів, що не означає, що вони можуть безпечно підключатися один до одного. На зображенні нижче показано стандарт розводки, який ми наразі прийняли для всіх наших компонентів.

HiGo Mini-B

Серія сигнальних роз’ємів Higo Mini B – це литий штекер, який був прийнятий Bafang та іншими великими OEM-виробниками та виробниками ебайків під ключ для різних дросельних заслінок, гальм, датчиків PAS та роз’ємів освітлення. Сумісна версія цього штекера також виготовляється компаніями Julet та Cusmade. Ці роз’єми виглядають і відчувають себе чудово, коли вони поєднуються в повній системі, але вони не доступні у вигляді паяного вбудованого штекера, який може встановити будь-хто. Роз’єми поставляються у вигляді готових кабельних джгутів в лінії постачання OEM, що обмежує їх використання в збірках “зроби сам”, або як штекери для кріплення на панелі / ПК, які вимагають спеціальних плат або корпусів.

Хоча гідроізоляція робить контакт надійним, немає можливості виміряти напругу на контактах, коли система підключена для діагностики, і якщо штифт зламається через неправильне з’єднання роз’ємів, то немає можливості для ремонту. Таким чином, незважаючи на переваги надійності та захисту від впливу навколишнього середовища в порівнянні, скажімо, зі штекерами JST-SM, з ними набагато складніше мати справу під час усунення несправностей і ремонту.

Основний сигнал HiGo

Заводські електровелосипеди часто мають один роз’єм від двигуна, який розгалужується на кермі на різні роз’єми для дисплея, дросельної заслінки, гальм, фари тощо. Цей роз’єм головного кабелю від HiGo має діаметр 12 мм і доступний з 8-10 контактами, причому 8 є найпоширенішим. Для стандартних велосипедів 8 проводів включають V, Gnd, клавішу увімкнення/вимкнення, лінії зв’язку для дисплея, 5V, дроселя та гальма.

Ми прийняли той самий стандарт роз’єму та аналогічну конфігурацію контактів, але інші кольори та розміри проводів для наших нових пристроїв CA3-WP, які ми називаємо роз’ємом WP8. Це дозволяє нам запропонувати аналізатор циклів, який сумісний із загальними контролерами, які вже мають цей стандарт роз’єму, але все ще має той самий колір внутрішніх проводів, що і наш 6-контактний роз’єм JST CA. Натисніть на це посилання, щоб переглянути схему роз’ємів. Ця модифікована версія HiGo Z812 доступна у Cusmade. Перейдіть за цим посиланням, щоб переглянути схему роз’ємів 6-контактного роз’єму HiGo від ERider.

BSI PIN:

BSI розшифровується як Батарея Індикатор системи або індикатор заряду акумулятора.

Робота цього роз’єму BSI полягає в тому, щоб передавати таку інформацію, як тип і розмір акумулятора, процесору мобільного телефону.

Отже, коли ви підключаєте акумулятор мобільного телефону до телефону, цей контакт BSI автоматично генерує сигнал, який отримує мобільний процесор.

Потім процесор визначає тип і розмір або ємність акумулятора, що в кінцевому підсумку допомагає процесору дізнатися напругу і струм (мАг) акумулятора.

Функція клеми BSI Pin

Ще одна важлива функція цього контакту BSI полягає в наступному: Припустимо, ви раптом виймаєте акумулятор з мобільного телефон. Через це контакт BSI негайно переривається і дає команду процесору вимкнути всі комунікації. Таким чином запобігаючи пошкодженню наших даних або мобільного телефону.

Штифт BSI запобігає втраті даних

BTEMP Pin:

Акумулятор температура

BTEMP розшифровується як температура акумулятора.

Як випливає з назви, він надає інформацію процесору щодо температури акумулятора.

Цей вивід BSI підключений до термістора, який внутрішньо з’єднаний з датчиком температури, щоб запобігти перегріву акумулятора та мобільного телефону телефон на випадок перегріву акумулятора.

Що таке термістор в акумуляторі?

Якщо ви не знайомі з термістором або його принципом роботи, нижче наведені два зображення, що демонструють його роботу. Зі зміною температури навколо термістора змінюється і його опір.

При низьких температурах опір високий

При високих температурах опір менше

Так, можна сказати, що він працює як LDR, але LDR або світлозалежний резистор змінює свій опір відповідно до інтенсивності світла, яке падає на нього. Тоді як термістор змінює свій опір відповідно до температури навколишнього середовища.

Різниця між LDR і термістором

Отже, термінал BTEMP фактично передає процесору інформацію про кількість заряду, що залишився в акумуляторі.

Таким чином, вивід BTEMP допомагає процесору контролювати стан і зарядний струм акумулятора. Таким чином забезпечуючи більш тривалий час автономної роботи мобільних телефонів.

Висновок

Отже, тепер, коли ви бачите батарею з 4-ма клемами, ви точно знаєте, чому у неї більше двох клем:

Для 3-клемної батареї: Кінцеві клеми є позитивними та негативними, а середня – або BSI, або BTEMP.

Для 4-х клемної батареї: Кінцеві клеми позитивні та негативні, а середні – BSI та BTEMP.

3 thoughts on “Чому акумулятор мобільного телефону має більше двох клем?”

Привіт: дуже цікаво Але іноді ви бачите кляр із прикріпленими 4 дротами ? червоний чорний – білий ? жовтий ? Оскільки дроти закриті, ви не знаєте, який з них BSI та BTEMP. Чи правильно я розумію, що білий – це BSI, а жовтий – BTEMP ? Також ви можете припаяти дроти до акумулятора і використовувати його для пристрою, який має блок роз’ємів, якщо батарея має однакову напругу і однакову ємність mAh. У мене є пристрій, у якому відсутній акумулятор, я знаю, що це 3.7v 1100mAh і повинен мати 4-контактний блок з 4-ма проводами червоного, чорного, білого та жовтого кольорів. Тож чи буде це працювати нормально в моєму пристрої ? (Я намагався отримати новий для нього, але вони більше не доступні, шукаю вже більше 2 років).Дякую

Якщо ви покладете мультиметр між негативним контактом і кожним з інших, ви зможете прочитати опір для BTEMP, в той час як BSI повинен діяти як розімкнутий ланцюг. При кімнатній температурі BTEMP, ймовірно, знаходиться в діапазоні 2-3 кОм.

Так, це було дуже інформативно

Leave a Reply