Батарея pro iOS. Висновок

Table of Contents

iPhone Акумулятор Проблеми: Ви заряджали його неправильно? | Оновлення 2023 року

З самого першого iPhone, випущеного в 2007 році, Apple пропонує програму заміни акумулятора. За невелику плату програма обміняє ваш зношений акумулятор на новий. Незважаючи на те, що Apple пропонує цю послугу, дуже мало власників iPhone знають, коли потрібно замінити акумулятор, що викликає питання. як довго працюють акумулятори iPhone?

Хоча iPhone значно покращився за ці роки, час його роботи від акумулятора не збільшився, в основному тому, що технологія виробництва акумуляторів не дуже змінилася за останні 50 років. Акумулятори працюють за допомогою хімічного процесу, щоб живити ваш телефон.

Цикл заряду акумулятора вашого телефону

Незалежно від того, наскільки ефективною стає технологія акумулятора, існує фіксована кількість разів, коли ваш телефон може виконати цей хімічний процес. Кожна з цих реакцій є циклом роботи акумулятора, який завершується кожного разу, коли телефон використовує всі 100% заряду акумулятора.

Це не означає, що цикл заряду акумулятора вичерпується лише тоді, коли заряд телефону досягає 0%. Замість цього, кожен раз, коли ви розряджаєте 75% акумулятора, заряджаєте до 100% і використовуєте ще 25% акумулятора, ви завершуєте один цикл зарядки (75% 25% = 100%).

Скільки циклів має акумулятор iPhone?

Акумулятор вашого iPhone здатний зробити від 300 до 400 повних циклів заряджання, або повних зарядок, перш ніж досягне 80% своєї початкової ємності. Зазвичай цього вистачає приблизно на два повних роки використання iPhone, тому ми звикли вважати, що термін служби смартфонів становить два роки.

Акумулятор, а не телефон, починає зношуватися.

Що означає 80% ємності акумулятора для мого iPhone?

80% ємності акумулятора iPhone спричинила невелику невдачу для Apple кілька років тому, коли вони не змогли пояснити, що це означає для вашого пристрою. Це відрізняється від зупинки зарядки на рівні 80%.

80% ємності акумулятора означає, що коли ви заряджаєте свій телефон, ви отримуєте лише 80% заряду, який ви отримували, коли телефон був зовсім новим. З віком акумулятор стає менш ефективним, хоча технічно ви все ще можете користуватися телефоном, але це створює певні проблеми.

Акумулятор, який працює лише на 80% ємності, почне боротися за те, щоб правильно живити ваш телефон. Ви почнете помічати, що ваш iPhone працює гірше, ніж раніше. Речі можуть завантажуватися довше, додатки можуть несподівано закриватися, а iOS може злегка тремтіти. Зрештою, ваш iPhone стане недостатньо потужним для роботи з новими оновленнями iOS, але це зазвичай відбувається ближче до п’яти років використання.

Якщо у вас старий телефон і ви починаєте відчувати ці проблеми, ви можете заощадити багато грошей, зайшовши в Apple Store і заплативши за заміну акумулятора.

Щоб якомога довше підтримувати рівень заряду акумулятора iPhone на рівні 80% або вище, потрібно заряджати його правильно. Вам може здатися, що заряджати телефон легко, але є кілька поширених помилок, які ви можете не помітити.

Помилки, які ви, ймовірно, робите під час заряджання вашого iPhone

Хоча заміна акумулятора iPhone коштує набагато дешевше, ніж заміна самого iPhone, вона, звичайно, не безкоштовна. Не кажучи вже про те, що батареї є одним з найгірших предметів для навколишнього середовища, тому чим довше ви зможете використовувати батарею, тим краще.

Дайте розрядитися до 0%

Поширений міф про акумулятори смартфонів полягає в тому, що потрібно дати телефону розрядитися до 0%, а потім зарядити його до 100%, але це лише напівміф. Коли використовувалися нікелеві акумулятори, це була слушна порада, оскільки батареї втрачали свою повну ємність, якщо їх не заряджати повністю.

Сучасні смартфони використовують літій-іонні акумулятори, як і майже всі інші мобільні пристрої, якими ви володієте. Літій-іонні акумулятори не мають пам’яті, тому не варто розряджати телефон до 0% перед зарядкою.

З іншого боку, літій-іонні акумулятори реагують на стрес, і саме це ми розглянемо в кожній з цих порад нижче. Чим більше ви тиснете на літій-іонний акумулятор, тим швидше він розряджається. Розряджання акумулятора нижче 20% створює додаткове навантаження на нього, тому краще підтримувати рівень заряду вище 20%, коли це можливо.

Заряджайте iPhone до 100%

На основі вищезгаданого міфу можна зробити висновок, що заряджати телефон на 100% – це хороша ідея. Однак 100% заряд також додає додаткове навантаження на акумулятор, значно скорочуючи термін його служби.

Уявіть собі, що цей стрес схожий на заповнення валізи до 100% місткості. На 90% сумка вже досить повна, на 95% її починає важко закривати, а на 100% блискавки ледве тримають валізу на місці. Батарея вашого телефону не сильно відрізняється при спробі утримати заряд на рівні 100%.

Це може турбувати багатьох користувачів iPhone, оскільки зарядка телефону до 100% є досить стандартною справою. Ви заряджаєте його на ніч, залишаєте заряджатися в машині, використовуєте павербанки, щоб зарядити телефон до 100%.

Проблема настільки поширена, що Apple додала в iOS 13 функцію, яка не дозволяє вашому телефону заряджатися вище 80%, якщо вона думає, що ви збираєтеся залишити його на зарядному пристрої на кілька годин. Тому не дозволяйте телефону заряджатися до 100% якомога частіше.

Заряджайте iPhone в екстремальних температурах

Надзвичайно високі або низькі температури можуть серйозно пошкодити акумулятор вашого смартфона за короткий проміжок часу.

Як уже згадувалося, ваша батарея працює за рахунок хімічної реакції, яка безперервно відбувається. Як і в будь-якому хімічному процесі, температура відіграє важливу роль.

Температура, близька до нуля або нижче нуля, може призвести до раптового розрядження акумулятора, внаслідок чого телефон вимкнеться і вам доведеться перезарядити його. У холодну погоду цього можна уникнути, якщо тримати телефон на зарядному пристрої (для підігріву акумулятора) і тримати його в приміщенні.

Коли температура перевищує 90 градусів за Фаренгейтом (32 градуси за Цельсієм), ваш телефон ризикує перегрітися, тим більше, якщо ваш iPhone знаходиться під прямими сонячними променями. Ви, напевно, отримували сповіщення в автомобілі про те, що ваш телефон перегрівається, і ви не можете ним користуватися. Ви можете пом’якшити цю проблему, тримаючи телефон у затінку і не залишаючи його в машині в спекотний день.

Дайте вашому iPhone довгі цикли повної зарядки

Глибокий розряд більше погіршує стан акумулятора, тому краще заряджати батарею мало і часто. У цьому сенсі ваш iPhone рідше матиме проблеми із зарядкою, не встигатиме перегріватися, і вам буде легше уникати зон 0% або 100%. Заряджайте телефон протягом десятка хвилин, коли заряд впаде на 10%, якщо це можливо, замість того, щоб заряджати його годинами після того, як він впаде на 70%.

Також важливо триматися подалі від швидкої зарядки. Швидка зарядка – це тренд, який набув популярності за останні кілька років, і хоча він зручний, він шкодить вашому акумулятору. Це набагато більше нагріває батарею, ніж звичайна зарядка, і додає зайвих навантажень. Час від часу заряджати його можна, але в іншому випадку краще використовувати короткі цикли!

акумулятор

Як заряджати iPhone за будь-якої можливості

Для декого пошук можливості заряджати телефон короткими циклами може бути складним завданням. Ви можете проводити частину дня в громадському транспорті або на роботі далеко від зарядного пристрою, коли легко забути зарядити свій iPhone до повного розряджання акумулятора акумулятор з’являється сповіщення.

Магнітний бездротовий зарядний пристрій для iPhone

Саме тут на допомогу приходить таке рішення, як MagEZ Slider. MagEZ Slider – це магнітний бездротовий зарядний пристрій для iPhone. Встановлений під кутом 45 градусів, він забезпечує найкращу точку зору для спостереження за екраном вашого телефону, тому ви ніколи не пропустите повідомлення під час заряджання. Крім того, завдяки магнітним кріпленням ваш пристрій ніколи не зісковзне з док-станції. Щоразу, коли ви дістаєте свій iPhone, прикріпіть його до магнітного бездротового зарядного пристрою замість того, щоб класти його на стіл.

Також портативний бездротовий зарядний пристрій для iPhone

Просто вийміть телефон із зарядної підставки MagEZ Slider, і прикріплений до неї павербанк буде разом з ним. Ви можете продовжувати свій день, як зазвичай, поки ваш телефон заряджається. Якщо ви віддаєте перевагу заряджати iPhone короткими серіями, ви можете легко від’єднати його від телефону і тримати в сумочці або в кишені.

MagEZ Slider – це не лише бездротовий зарядний пристрій для вашого iPhone, але його також можна використовувати з іншими телефонами з підтримкою бездротової зарядки Qi за допомогою магнітного чохла для телефону або металевого ремінця на чохлі

Перевірте iPhone або iPad батарея здоров’я та діагностика

Новий, повністю заряджений iPhone пропрацює цілий день при досить інтенсивному використанні. Але з кожним циклом заряджання акумулятор поступово розряджається, і старі пристрої або пристрої з несправними чи пошкодженими акумуляторами можуть втрачати заряд набагато швидше.

Тепер, як отримати об’єктивну інформацію про стан вашого акумулятора? Для цього немає мобільного додатку, але iMazing має спеціальне інформаційне вікно, яке інформує вас про загальний стан вашого акумулятора, а також надає всі технічні подробиці, якщо вам цікаво.

У iMazing є навіть індикатор низького заряду Акумулятор Функція сповіщення, яка нагадає вам про необхідність зарядити пристрій, коли заряд закінчується.

Перш ніж почати

Завантажте та встановіть iMazing на комп’ютер Mac або PC.

отримати доступ до вікна стану акумулятора:

  • На бічній панелі виберіть свій пристрій.
  • У правому нижньому куті екрана пристрою натисніть на піктограму акумулятора. c

Про що слід пам’ятати

У розділі “Технічні дані” в розділі “Стан акумулятора” можна побачити найдрібніші деталі роботи вашого акумулятора.

Поточний заряд

Кількість заряду, що залишилася до акумулятор потребує підзарядки.

Design Max. Заряджання

Кількість енергії, яку заряджає ваш батареї розрахований на утримання.

Важливо: не всі акумулятори однакові, і це можливо для вашого Design Max. Заряджайте до рівня, відмінного від заявленого компанією Apple для вашої конкретної моделі.

Effective Max. Заряджайте

Поточна ємність заряду вашого акумулятора. Цей показник зменшується з часом у міру використання акумулятора акумулятор.

Важливо: Кожен акумулятор відрізняється від інших, і можливо, що ефективний максимальний заряд може бути більшим за розрахунковий максимальний заряд. Заряджати. Якщо це так, то стан вашого акумулятора буде більше 100%, вам пощастило!

Цикли заряду

Цикл заряджання відбувається, коли ви використовуєте весь заряд акумулятора. але не обов’язково за один заряд.

Наприклад, якщо ви заряджаєте телефон щодня і ніколи не розряджаєте його повністю батарея, для завершення циклу могло знадобитися кілька днів.

І багато іншого.

Прокрутіть вниз, щоб переглянути додаткові технічні дані, а також інформацію про зарядний пристрій, якщо пристрій зараз заряджається.

Деградовані акумулятори

До iOS 10.2.1 У 2017 році iPhone не зробив нічого, щоб врахувати старіння акумулятора у своєму програмному забезпеченні. Однак ідеальний шторм обставин підготував Apple до скарг користувачів на ненавмисні вимкнення старих пристроїв.

Останні пристрої мали потужніші процесори, тонший дизайн і яскравіші дисплеї. Ці фактори призвели до того, що акумулятори з меншою ємністю розряджалися швидше. Менший акумулятор також означає нижчу пікову напругу, що означає, що старіючі акумулятори швидше опускатимуться нижче пікової номінальної напруги.

Ці фактори були поєднані з тим, що люди купували iPhone більше, ніж будь-коли, а потім тримали їх довше, ніж очікувалося, що призвело до збільшення кількості повідомлень про виснаження акумуляторів. Зауважте, що моделі Plus та iPad не стикалися з проблемами вимкнення завдяки більшій ємності акумуляторів.

Про періодичні вимкнення повідомляли власники iPhone 6, iPhone 6s та iPhone SE. Користувачі скаржилися, що пристрій показував рівень заряду акумулятора 30% або більше, а потім раптово вимикався, ніби батарея розрядилася.

Це сталося тому, що батареї цих пристроїв були виснажені до такої міри, що вони більше не могли забезпечити пікову потужність під час пікового навантаження на процесор. Оскільки не було інших засобів захисту, iPhone відчував, що енергоспоживання процесора перевищує доступний струм, і просто вимикався, щоб захистити батарею.

iOS 10.2.1 і наступні оновлення створили захисні функції, які пригальмовують роботу процесора залежно від залишкового заряду акумулятора пристрою. Свіжі акумулятори з рівнем заряду вище 80% ніколи не зіткнуться з цією функцією дроселювання процесора.

Apple не замислювалася над її необхідністю, поки не почалися масові повідомлення про відключення.

Apple ніколи не оголошувала про захист акумуляторів публічно, натомість вона включила виноску в оновлення програмного забезпечення і залишила все як є. Пізніше користувачі почали помічати уповільнення роботи своїх пристроїв, звинувачуючи це в запланованому застаріванні та інших змовах, поки Apple не зробила заяву.

Почалися судові позови, і Apple принесла публічні вибачення за цю функцію, заявивши, що вона завжди мала на меті подовжити термін служби пристроїв, а не змусити користувачів достроково оновлювати програмне забезпечення. Нові iPhone, починаючи з iPhone X, також мають набагато більші акумулятори, а це означає, що батареї потрібно набагато більше часу, щоб деградувати після пікового споживання струму.

Функція дроселювання процесора захищає батареї від надмірного споживання струму, що може призвести до теплового удару або навіть пожежі. Ця функція не призначена для того, щоб перешкодити користувачам оновлювати свої телефони, незважаючи на те, що деякі ютубери можуть вам сказати.

батарея

Управління здоров’ям акумулятора не повинно бути постійною роботою

Існує багато дискусій навколо акумулятор збереження і того, як користувачі повинні заряджати свої пристрої. Деякі кажуть, що краще уникати бездротової зарядки в будь-якому вигляді батарея здоров’я, але це ще не вся історія.

На хімічний склад акумулятора впливають тепло, швидкість заряджання та навколишнє середовище. В ідеальному світі найдовший термін придатності акумулятора, якого може досягти людина, був би досягнутий, якби температура в приміщенні постійно становила 65 градусів, iPhone заряджався тільки через провід від 20% до 80% при потужності близько 10 Вт, а процесор ніколи не нагрівався під час використання.

Цей фантастичний сценарій непрактичний, якщо не неможливий, з багатьох причин. Крім того, теоретичні досягнення в батарея здоров’я ніколи не буде прирівнюватися до роботи, пов’язаної з максимізацією терміну служби акумулятора.

Таким чином, Apple впровадила кілька інструментів, невидимих для користувача, щоб переконатися, що здоров’я акумулятора продовжується настільки довго, наскільки це практично можливо. Наприклад, спеціальний процесор керування живленням забезпечує контроль енергоспоживання для оптимальної швидкості заряджання в будь-який момент часу.

iPhone також вивчить ваші звички щодо заряджання і змінить спосіб заряджання пристрою на основі цього. Так, він може швидко зарядитися до 80% після підключення до мережі, але потім буде підтримувати повільний заряд, поки не наблизиться до часу вашого щоденного пробудження, перш ніж зарядити батарею до 100%.

Ці вбудовані системи допомагають зберегти акумулятор iPhone в безпеці і можуть працювати набагато ефективніше, ніж втручання людини. Отже, користувачам потрібно лише вирішити, як і коли заряджати свій iPhone, а решту – залишити програмному забезпеченню для керування живленням.

Вибір способу заряджання: дротовий чи бездротовий

iPhone можна заряджати за допомогою кабелю Lightning, шайби MagSafe і бездротової зарядної панелі Qi. Кожен з цих трьох методів має свої переваги та недоліки.

Дротова зарядка iPhone

Дротова зарядка – найшвидший і найефективніший спосіб подачі живлення на ваші пристрої. Наприклад, iPhone 13 обмежується потужністю близько 22 Вт, а iPhone 13 Pro Max може підтримувати зарядку потужністю близько 27 Вт протягом півгодини.

iPhone починає швидке заряджання під час використання адаптера потужністю 18 Вт або більше, який підтримує технологію Power Delivery. Ця функція може дозволити будь-якому iPhone 8 або новішому досягти 50% ємності приблизно за 30 хвилин. Для швидкого заряджання iPhone 12 і новіших моделей потрібен зарядний адаптер потужністю не менше 20 Вт.

Дротові з’єднання є найефективнішими, оскільки електричні провідники фізично торкаються один одного. Потужність передається по дроту, через провідні поверхні, з найвищою ефективністю і мінімальними тепловими втратами.

Однак швидка зарядка означає більше нагрівання, більші тепловтрати та меншу ефективність в цілому. Користувачі, які сильно покладаються на швидке заряджання, швидше розряджають свій акумулятор.

Настінні зарядні пристрої отримують більшу потужність за менші гроші, особливо після впровадження GaN. Існує дуже велика ймовірність того, що iPhone все частіше підключаються до швидких зарядних пристроїв.

iPhone керує швидкістю заряджання, навіть коли підключений до швидкого зарядного пристрою, тому це не означає, що батарея постійно заряджається на повну потужність. Однак швидка зарядка – це лише інструмент, тому використовуйте її лише за необхідності. Ми розглянемо найкращі практики зарядки пізніше.

Зручність завжди буде жертвувати якимось аспектом, і в цьому випадку швидша зарядка означає швидший знос електродів. Фактор зручності також стосується бездротової зарядки.

Бездротове заряджання iPhone за допомогою технології Qi та MagSafe

Бездротова зарядка – це дуже зручна форма зарядки, яка дозволяє користувачам розміщувати свої iPhone на поверхні, щоб почати зарядку. MagSafe робить ще один крок вперед, закріплюючи iPhone на магніті та збільшуючи швидкість і ефективність заряджання.

Бездротова зарядка використовує котушки, розділені невеликим повітряним проміжком для передачі енергії від одного набору котушок до іншого. Ефективність і швидкість покращуються, чим ближче котушки розташовані одна до одної, саме тому магнітне вирівнювання MagSafe робить роботу набагато ефективнішою.

iPhone буде заряджатися зі швидкістю до 7.5 Вт на бездротовій зарядній панелі, тоді як MagSafe забезпечує до 15 Вт. Стандартна бездротова зарядка Qi не тільки повільніша, але й набагато менш ефективна і в деяких випадках може нагрівати iPhone більше, ніж MagSafe.

Повітряний зазор між котушками, навіть якщо він невеликий, створює значні проблеми з ефективністю. Коли електрика проходить через зарядні котушки, вона генерує магнітне поле, яке взаємодіє з котушками в iPhone, забезпечуючи заряд акумулятора. Такому магнітному полю притаманна неефективність, оскільки значна частина поля втрачається в порожньому повітрі.

Згорнутий дріт, упакований близько один до одного, з електрикою, що проходить через нього, дуже сильно нагрівається, тому бездротові зарядні панелі, як правило, мають теплу поверхню. Котушки в iPhone також нагріваються під час передачі енергії, створюючи ще одне джерело тепла. Загалом, бездротова зарядка – це дуже теплий процес, який може вплинути на хімічний склад акумулятора в довгостроковій перспективі.

Зарядні пристрої Qi загострюють ці проблеми через погане вирівнювання та тенденцію виробника використовувати дешевші деталі. Те, що iPhone починає заряджатися після того, як його поклали на зарядний пристрій Qi, не означає, що котушки ідеально вирівняні, що збільшує тепловтрати енергії та зменшує швидкість заряджання. тепло, означає акумулятор який деградує швидше, як ми вже обговорювали.

MagSafe допомагає вирішити деякі з цих проблем завдяки більш високим стандартам для матеріалів, а також магнітному вирівнюванню. Деякі зарядні пристрої використовують переваги магнітів MagSafe, пропонуючи лише Qi 7.Швидкість зарядки 5 Вт, що є пристойним показником. Однак клієнтам слід шукати справжні зарядні пристрої MagSafe потужністю 15 Вт, коли це можливо, щоб забезпечити найкращий досвід заряджання та ефективність.

Зауважте, що зарядні пристрої MagSafe, як і раніше, не дуже ефективні, і щоб досягти бездротової зарядки потужністю 15 Вт, користувачі повинні мати адаптери живлення потужністю 20 Вт. Адаптери живлення без відповідних специфікацій заряджають iPhone лише на 7.5W.

iPhone регулюватиме швидкість заряджання, щоб впоратися з перегрівом, або навіть припинятиме бездротове заряджання, якщо він нагріється до 80%. Використання бездротової зарядки в прохолодному середовищі забезпечує найкращу продуктивність.

Кращі практики зарядки

Найважливіше правило заряджання iPhone – це планування заздалегідь. Майте зарядні пристрої там, де вони потрібні, знайте, на що вони розраховані, і знайте, коли їх краще використовувати. Цей рівень розуміння не повинен вимагати багато часу або зусиль, окрім початкового налаштування.

Ваш акумулятор з часом буде хімічно виснажуватися, і цього не уникнути. В середньому, користувачі iPhone можуть очікувати погіршення стану акумулятора приблизно на 10% на рік в залежності від факторів, розглянутих вище.

Що можна регулювати, так це швидкість пошкодження батареї. Найкращий спосіб зробити це з найменшими зусиллями – довіритися програмному забезпеченню для керування акумулятором і скористатися деякими основними найкращими практиками.

Наприклад, не тримайте iPhone під прямими сонячними променями або не ставте його на повну потужність, коли використовуєте кріплення у вентиляційному отворі автомобіля. Ніколи не залишайте iPhone в машині влітку і обов’язково тримайте його подалі від гарячих поверхонь.

Зберігайте свій iPhone акумулятор від повного розрядження, але намагайтеся уникати зайвої зарядки. Якщо ви збираєтеся піти на кілька годин, підключіть iPhone до швидкого зарядного пристрою – це чудовий спосіб поповнити запас заряду акумулятора, поки ви збираєтеся.

Нічна зарядка також абсолютно безпечна, оскільки iPhone буде керувати швидкістю зарядки на основі вашого звичайного графіка сну. Дротовий зарядний пристрій потужністю менше 18 Вт біля ліжка забезпечить найкращий стан акумулятора, але зарядка MagSafe або Qi на ніч також не є надто шкідливою.

Якщо ви дійсно турбуєтесь про стан акумулятора, визначте пріоритет дротової повільної зарядки, потім швидкої зарядки, потім MagSafe, і, можливо, уникайте або мінімізуйте зарядку за допомогою Qi. Звичайно, всі доступні способи зарядки безпечні, але вони можуть призвести до того, що вам просто знадобиться нова батарея акумулятор за місяць-два до очікуваного дворічного терміну.

Для більшості людей просто краще тримати iPhone зарядженим і не надто турбуватися про стан акумулятора. Якщо ви маєте намір залишити пристрій у себе або передати його комусь, щоб він використовувався більше двох років, розраховуйте на заміну акумулятора за 69.

Хімія і фізика не борються з хімією і фізикою.

Як вимкнути дроселювання батареї на iPhone

Хвилюєтеся, що Apple прискорює роботу вашого пристрою без вашого дозволу? Дізнайтеся, як її відключити і використовувати нову оптимізовану зарядку в iOS 13, щоб продовжити термін служби вашого батарея.

Примітка редактора: Ця стаття була оновлена, щоб відобразити, що Battery Health більше не є бета-версією, а також включити інформацію про те, як увімкнути оптимізовану зарядку.

Ще в iOS 10 з’явилася функція відключення дроселювання акумулятора.2.1, Apple представила функцію під назвою “дроселювання акумулятора”, яка була розроблена для уповільнення роботи пристроїв зі старіючим акумулятором. Ця функція вмикалася автоматично, коли знос акумулятора був настільки сильним, що заряду не вистачало на цілий день, але люди не були в захваті від неї, особливо тому, що Apple робила це, не повідомляючи власників iPhone про те, що їхні пристрої будуть сповільнювати роботу для збереження часу автономної роботи. Під впливом користувачів iPhone компанія Apple запропонувала заміну акумуляторів зі знижкою та додала нову функцію в iOS 11.3: Можливість відключити дроселювання заряду акумулятора.

Перенесемося до 2020 року та iOS 13, а функція регулювання заряду акумулятора все ще вбудована в пристрої Apple, але з додатковою функцією, яка повинна зменшити потребу в її використанні взагалі: Оптимізована зарядка. Якщо ви турбуєтеся про термін служби акумулятора вашого iPhone, хочете перевірити, чи не дроселюється він, і хочете використовувати технологію оптимізації заряду в iOS 13, що заощаджує енергію, читайте далі.

Як встановити останню версію iOS на пристрій Apple

Щоб побачити можливість вимкнути троттлінг пристрою, вам потрібно бути на iOS 11.3 або новішої версії, а щоб скористатися перевагами оптимізованої зарядки, потрібно мати iOS 13 або новішої версії. Ось як переконатися, що на вашому пристрої iOS встановлені останні оновлення.

  • Відкрийте програму “Налаштування.
  • Проведіть вниз, доки не побачите “Загальні”. Натисніть на це.
  • У розділі “Загальні” натисніть “Оновлення програмного забезпечення.
  • На екрані “Оновлення програмного забезпечення” ви побачите, що у вас встановлена остання версія, або запропонуєте оновитися до останньої версії iOS. Якщо ви користуєтеся версією вище 11.2 можливо, вам доведеться виконати кілька оновлень, щоб привести пристрій до актуальної версії.

Як вимкнути дроселювання пристрою та увімкнути оптимізовану зарядку

iOS 11.3 дала користувачам можливість вимкнути троттлінг процесора, який викликав стільки суперечок, а також додала багато інформації про стан акумулятора. Apple додала функції для відображення стану акумулятора акумулятора і повідомити власника пристрою, якщо акумулятор потребує обслуговування. Цю інформацію можна знайти в додатку “Налаштування” на вкладці “Акумулятор.

ДИВІТЬСЯ: Набір на роботу: iOS розробник (Tech Pro Research)

Щоб дізнатися, чи не розряджається ваш пристрій, перейдіть на вкладку “Акумулятор” і знайдіть кнопку з написом “Стан акумулятора” – натисніть на неї.

На екрані, що з’явився, знайдіть область з написом Peak Performance Capability. Під цим текстом ви побачите трохи тексту, в якому йдеться про те, що ваш акумулятор наразі підтримує нормальну пікову продуктивність і що вбудоване програмне та апаратне забезпечення, яке протидіє впливу на продуктивність, може бути помічено як ваш акумулятор або застосовано управління продуктивністю. Якщо написано останнє, це означає, що на вашому пристрої увімкнено дроселювання.

Поряд із повідомленням про те, що було застосовано керування продуктивністю, ви побачите можливість його вимкнути, а вимкнення вимкне дроселювання пристрою. Якщо ви не бачите перемикача, ваш акумулятор у хорошій формі, і вам немає про що турбуватися.

Під піковою продуктивністю (в iOS 13 або новіших версіях) ви побачите “Оптимізоване заряджання акумулятора”. Це функція, яка дозволяє телефону вивчати ваш щоденний режим заряджання і сповільнювати заряджання, щоб акумулятор не перезаряджався і не втрачав максимальну ємність. Якщо ви заряджаєте iPhone на ніч, це означає, що при першому підключенні до мережі зарядка буде відбуватися набагато повільніше, і зарядка повинна завершитися до того часу, коли ви зазвичай відключаєте його від мережі вранці.

батарея

Поруч з пунктом “Оптимізована зарядка акумулятора” має бути перемикач, увімкнення якого увімкне цю функцію. Бажано це робити – все, що економить ваш акумулятор і зменшує ймовірність дроселювання, є хорошою річчю.

Підпишіться на розсилку преміум-ексклюзивів TechRepublic

Заощаджуйте час, завантажуючи останні матеріали з TechRepublic Premium, включаючи оригінальні дослідження, шаблони ІТ-політик, що налаштовуються, готові презентації для ланчу та навчання, інструменти для найму ІТ-спеціалістів, калькулятори ROI та багато іншого. Ексклюзивно для вас!

Доставляється щовівторка та щочетверга

Також дивіться

  • iOS 12: шпаргалка (TechRepublic)
  • Чому нові акумулятори телефонів вмирають швидше, ніж старі, і як продовжити термін їхньої служби (TechRepublic)
  • Два простих трюки, щоб батарея вашого iPhone працювала цілий день (ZDNet)
  • 10 найкращих смартфонів, які можна купити прямо зараз (ZDNet)
  • Найкращі мобільні VPN-сервіси 2019 року (CNET)
  • 10 найважливіших додатків для iPhone усіх часів (завантажити).com)
  • Смартфони та мобільні технології: обов’язкові до прочитання матеріали (TechRepublic на Flipboard)

Огляд iPhone 14 Pro Max: Чемпіон за часом автономної роботи (поки що)

З iPhone 14 Pro Max ви отримуєте більше за свої гроші – зокрема, набагато більшу ємність акумулятора і набагато більший дисплей. І для багатьох користувачів це варте додаткових витрат і змінених маневрів повсякденного використання.

Найкраще сьогодні: Apple iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro Max – це новітній великий телефон від Apple. Це майже такий самий телефон, як і його менший брат, iPhone 14 Pro – він має таку саму систему камер, такий самий процесор і Dynamic Island. Основні відмінності iPhone 14 Pro Max – це більший дизайн, дисплей і акумулятор.

Наш огляд iPhone 14 Pro охоплює продуктивність, камеру, Dynamic Island та багато іншого, тому для повної картини (каламбур не передбачений) спочатку прочитайте цей огляд. Цей огляд фокусується на розмірі та часі автономної роботи – основних відмінностях, які відрізняють ці два телефони.

Такий же великий, як і завжди

Перший iPhone з 6.7-дюймовий екран мав iPhone 12 Pro Max у 2020 році. iPhone 14 Pro Max приблизно такого ж розміру, як і 12 Pro Max, а також iPhone 13 Pro Max, який він замінює. Це 6.3 дюйми (161 мм) заввишки, 3.1 дюйм (78 мм) завширшки і 0.Глибина 3 дюйми (8 мм). iPhone 14 Pro Max такий же важкий, як і 13 Pro Max, і важить 8.47 унцій (240 грамів). Це важкий телефон, який відчувається в руці, що деякі люди (як я) вважають за краще. Для того, щоб цей телефон надійно лежав у руці, вони повинні бути на більш глибокій стороні.

iPhone 14 Pro Max важко використовувати однією рукою, навіть якщо у вас великі руки. Дотягнутися великим пальцем до дальнього кінця клавіатури буде важко, а дотягнутися до верхнього протилежного кута великим пальцем неможливо для більшості людей. Цим телефоном вам іноді доведеться користуватися двома руками – і Dynamic Island тільки посилює цей випадок. Майте на увазі, що якщо ви надягнете чохол на iPhone 14 Pro Max, він може зробити телефон ще більшим. Подивіться: Кращі чохли для iPhone.

Матриця камер на задній панелі iPhone 14 Pro Max приблизно така ж велика, як і була, трохи зміщена вниз і вправо в порівнянні з iPhone 13 Pro Max. Однак він виглядає і відчувається набагато більшим, оскільки об’єктиви підняті вище. Це дуже агресивний удар камери і такий телефон, який насправді виграє від наявності чохла.

Кнопки регулювання гучності та живлення, а також перемикач дзвінка/беззвучного режиму також трохи змістилися. Все це означає, що деякі чохли для iPhone 13 Pro Max не будуть належним чином підходити для iPhone 14 Pro Max, особливо чохли з вузьким вирізом для камери. Тож якщо ви шукаєте чохол, обов’язково придбайте той, який призначений спеціально для iPhone 14 Pro Max.

iPhone 14 Pro Max: Акумулятор

Однією з причин, чому вам потрібен такий великий телефон, як Pro Max, є те, що він включає в себе велику акумулятор, найбільший з лінійки iPhone. iPhone 14 Pro Max має акумулятор ємністю 4323 міліампер-годин (мАг), що фактично нижче, ніж 4352 мАг в iPhone 13 Pro Max.

Але ця різниця між новими та старими телефонами Pro Max нічого не означає. Акумулятор iPhone 14 Pro Max протримався 12 годин 40 хвилин – приблизно на годину довше, ніж у iPhone 13 Pro Max, – коли ми проводили тест акумулятора в Geekbench 4. А iPhone 14 Pro Max протримався на 3 години 43 хвилини довше, ніж iPhone 14 Pro – це на 30 відсотків більше часу автономної роботи від акумулятора, який на 35 відсотків більше, ніж у меншого iPhone 14 Pro.

Тест акумулятора в Geekbench 4 є дуже напруженим, виконуючи комбінацію завдань з інтенсивним використанням CPU і GPU, тому наші результати не збігаються з оцінками Apple – 29 годин при відтворенні вбудованого відео, 25 годин при відтворенні потокового відео і 95 годин при відтворенні аудіо. Ми встановили яскравість iPhone на 200 ніт і вимкнули автоматичну яскравість і True Tone. Це не враховує дисплей Always-On, який вмикається лише тоді, коли екран тьмяніє. Додайте це до рівняння, і ви отримаєте приблизно такий самий час автономної роботи, як у iPhone 13 Pro, що не так вже й погано.

Однак, якщо час автономної роботи є основною причиною вибору великого iPhone, Apple незабаром випустить ще один iPhone – iPhone 14 Plus, який може перевершити 14 Pro Max. 14 Plus – це 6.7-дюймовий телефон і, як повідомляється, має ті ж самі 4325 мАг акумулятор як і акумулятор Pro Max. Але 14 Plus не має таких функцій, як ProMotion і дисплей Always-On, а також має нижчі показники яскравості. Ці фактори можуть вплинути на роботу акумулятора 14 Plus, і ми обов’язково протестуємо його, коли він буде випущений, і подивимося, як він працює в порівнянні з iPhone 14 Pro Max.

iPhone 14 Pro Max має таку ж швидку зарядку за допомогою комплектного кабелю USB-C до Lightning і зарядного пристрою потужністю 20 Вт. 20-ватний адаптер живлення USB-C від Apple коштує 19 фунтів стерлінгів і працює чудово, але ми рекомендуємо використовувати сторонні адаптери, оскільки ви можете знайти дешевший та/або менший за розміром та/або з додатковими портами. iPhone 14 Pro Max поставляється з MagSafe, магнітним роз’ємом, вбудованим в задню частину телефону. Але Apple не включає в комплект зарядний кабель MagSafe. Ви можете придбати такий пристрій в Apple за 39/45 фунтів стерлінгів. У нас є окремий посібник з вибору адаптера живлення для iPhone, який може допомогти вам знайти хороший адаптер.

Leave a Reply