Портативна електростанція 330 Вт. 19v power bank

Table of Contents

Схема банку живлення для ноутбука

У наступній публікації пояснюється, як побудувати просту схему павербанка для ноутбука, який можна використовувати для зарядки акумулятора ноутбука під час подорожей або поїздок на природу.

Цей пристрій може бути особливо корисним у ситуаціях або місцях, де розетка змінного струму недоступна або її важко знайти.

Навіщо ноутбукам потрібен акумулятор

Як і мобільні телефони, ноутбуки також є портативними пристроями, які потребують батареї для роботи, коли немає доступу до мережі змінного струму.

Це основна перевага ноутбуків над ПК, оскільки ноутбук можна брати з собою в подорожі і працювати з ним з будь-якого місця поза домом.

Це стає можливим завдяки тому, що ноутбук має вбудований акумулятор. Акумулятор забезпечує необхідне живлення пристрою, коли це потрібно, і дозволяє ноутбуку працювати без необхідності підключення до розетки змінного струму.

Ноутбуки настільки портативні та зручні, що їх може відкрити та працювати будь-хто, сидячи на колінах, звідси й походить назва “ноутбук”.

Які батареї використовуються в ноутбуках

У більшості випадків найкращим акумулятором для ноутбука є літій-іонний акумулятор.

Літій-іонні акумулятори є одним з найефективніших типів акумуляторів з дуже високим співвідношенням потужності до ваги.

Співвідношення потужності до ваги означає, що батарея здатна забезпечувати тривале резервне копіювання з високою потужністю за рахунок відносно менших легких корпусів.

Технічні характеристики напруги ноутбука можуть відрізнятися для різних ноутбуків.

Деякі ноутбуки можуть працювати з 11.1 В, деякі ноутбуки можуть працювати з батареєю 14.8 В і деякі інші типи можуть працювати з батареями з вищим номіналом напруги.

Середній номінальний струм батареї для ноутбука може становити близько 4000 мАг, що може забезпечити резервне живлення протягом приблизно 4 годин.

У цій статті ми дізнаємося, як зібрати схему павербанка для ноутбука, використовуючи 11.1 В літій-іонний акумулятор.

11.1 В батарея для ноутбука використовує 6nos Li-Ion елементів, кожен з яких має номінальну напругу 3.7 V. 6 елементів сконфігуровані як 3S2P, тобто два паралельні комплекти батарей, кожен з яких має 3 послідовно з’єднані елементи.

Ємність кожного елемента може становити близько 2000 мАг. Таким чином, два паралельні комплекти дають загальну ємність 4000 мАг.

Оскільки є 3nos по 3.7 В задіяні літій-іонні елементи, загальна напруга батареї ноутбука стає:

Це 11.1 В. це рівень, коли акумулятор знаходиться приблизно в повністю розрядженому стані.

Оскільки значення повного заряду кожного 3.7 В літій-іонний елемент. це 4.2V, загальне значення повністю зарядженого 11.1 В акумулятор ноутбука буде:

Як зібрати схему павербанка для ноутбука

Ідея схеми банку живлення ноутбука проста. Ми хочемо використовувати в павербанку комплект акумуляторних батарей, які мають вищі характеристики напруги, ніж батарея ноутбука.

Це означає, що коли вища напруга від павербанка з’єднана з акумулятором ноутбука, заряд від акумулятора павербанка починає передаватися в акумулятор ноутбука. Це триває до тих пір, поки акумулятор ноутбука не буде повністю заряджений, а акумулятор банку живлення не розрядиться.

Оскільки акумулятор ноутбука має 2 паралельні комплекти батарей з 3 послідовними елементами на кожному комплекті, ми будемо використовувати більш високу конфігурацію 4S2P. Це означає, що наш павербанк матиме 2 паралельні набори батарей, кожен з яких має 4 послідовно з’єднані елементи.

При конфігурації з 4-х серійних елементів, загальна повністю заряджена напруга нашої схеми павербанка буде становити

Кожна комірка може мати ємність 2000 мАг, що дозволить конфігурації мати специфікацію 16.8 В 4000 мАг.

Повну схему підключення акумулятора павербанка для ноутбука можна побачити на наступному малюнку:

електростанція, power, bank

На малюнку вище ми бачимо, як комбінація Li-Ion елементів 4S2P (4 послідовні, 2 паралельні) налаштована для створення блоку живлення з 16 елементів.8 V.

Технічні характеристики кожного з елементів, що використовуються в акумуляторній батареї, наведені нижче:

Використання стабілізатора напруги

Хоча тепер у нас є простий банк живлення для ноутбука, готовий до використання, 16.Вихід 8 В не є безпечним для безпосереднього підключення до батареї ноутбука. Отже, нам потрібен стабілізатор напруги, який би регулював напругу 16.8 В в постійну 12.6 V.

Для цього ми знову покладаємось на нашу робочу конячку регулятор IC LM338.

Використовуючи IC LM338 і кілька інших пасивних компонентів, ми можемо побудувати дуже ефективну, повноцінну схему зарядного пристрою для ноутбука, як показано на наступному малюнку.

електростанція, power, bank

У наведеній вище конструкції потенціометр R2 повинен бути точно відрегульований, щоб отримати 12.5 В на виході, який потім можна використовувати для зарядки акумулятора ноутбука.

Хоча рівень повного заряду 11.1 В акумулятор ноутбука. це 12.6 В ми повинні налаштувати вихід з LM338 точно до 12.5 В, тобто 0.на 1 В менше, ніж значення повного заряду.

Це гарантує, що батарея ноутбука ніколи не буде перезаряджена, навіть якщо ланцюг павербанка підключений до батареї ноутбука на невизначений час.

Розрахунок резистора постійного струму

Іншим аспектом, який зазвичай є критичним для Li-Ion батарей, є зарядний струм, який повинен бути постійним і обмеженим. Саме тому RX розміщений у наведеній вище схемі LM338.

Вам доведеться відрегулювати значення так, щоб воно обмежувало струм до постійного значення 0.5 C, що еквівалентно 50% від номінальної ємності акумулятора ноутбука в мАг.

Значення RX можна зафіксувати за допомогою наступної формули:

RX = 0.6 / 2 ампер = 0.3 Ом

потужність = 0.6 x 2 = 1.2 Вт або просто 2 Вт

Переконайтеся, що на IC LM338 встановлений хороший радіатор

Значення 0.6 В означає напругу увімкнення транзистора BC547. Коли струм споживання намагається перевищити значення 2 ампер, це викликає напругу 0.6 В для розвитку через 0.3 Ом резистор, який, в свою чергу, змушує BC547 увімкнутись. Коли BC547 вмикається, він замикає вивід ADJ мікросхеми LM338 на землю, вимикаючи її. Послідовне відключення LM338 при 2 амперах запобігає перевищенню зарядного струму понад позначку 2 ампера.

Як зарядити Power Bank?

Перш ніж брати павербанк з собою для зарядки акумулятора ноутбука, ви повинні переконатися, що сам акумулятор павербанка повністю заряджений, інакше він не буде виконувати свою функцію.

Ідея проста, сконструюйте ще один регулятор напруги LM338, такий самий, як показано на зображенні вище. Однак, оскільки рівень напруги повного заряду акумуляторної батареї павербанка становить 16.8 В, вихідна напруга з регулятора LM338 повинно бути налаштоване на точне 16.7 V.

Повну принципову схему зарядного пристрою power bank можна побачити на наступному малюнку.

електростанція, power, bank

Знову ж таки, тут ми також регулюємо напругу зарядки 0.На 1 В менше, ніж рівень повного заряду акумулятора, щоб переконатися, що акумулятор ніколи не буде повністю заряджений.

На цьому ми завершуємо нашу статтю про те, як побудувати схему банку живлення для ноутбука, якщо у вас виникнуть додаткові запитання, будь ласка, дайте мені знати через поле для коментарів нижче, я спробую вирішити ваші запити якомога швидше.

Вам також сподобається:

  • 1. nbspСхема зарядного пристрою для велосипедної динамо-машини
  • 2. Схема зарядного пристрою для свинцево-кислотних акумуляторів
  • 3. Схема зарядного пристрою для високовольтних конденсаторів з живленням від збудника
  • 4. Схема автоматичного зарядного пристрою з одним транзистором
  • 5. Схема захисту від глибокого розряду акумулятора
  • 6. nbsp48V Схема зарядного пристрою для сонячних батарей з високим/низьким відсіканням

Постійний струм 5v 19v 19.5v Innovative Products Power Bank 17.5v Перезаряджається портативна сонячна система Mini Ups 12v

електростанція, power, bank

Додати успіху, ви хочете перевірити ваш кошик?

Dc 5v 19v 19.5v Innovative Products Power Bank 17.5v Перезаряджається портативна сонячна система Mini Ups 12v

електростанція, power, bank

Dc 5v 19v 19.5v Innovative Products Power Bank 17.5v Акумуляторна портативна сонячна система Mini Ups 12v

супер мода надзвичайна ситуація 5v 9v 12v 110v 220v 230v 330w портативна сонячна електростанція джерело живлення сонячний генератор

відмінний тривалий термін служби 110v 220v змінного струму постійного струму 330w 500w портативне джерело сонячної енергії система домашнього генератора
Пункт Технічні характеристики :
Номінальна потужність : 330 Вт сонячна енергетична система домашня портативна
Номінальна потужність : 288.Портативний генератор електроенергії на 6 Вт
Стандартна ємність: 3.7V78000mAh 93600mah 96000mah 90000
Захист від перевантаження: 360(-)10W
Вихід змінного струму: 110V(-)10%/60HZ;220V(-)10%/ 50HZ
Вихідна хвиля: Синусоїда
Вихід USB: QC3.0/18W
Вихід Type-C: QC3.0/18W
Вихід прикурювача: 12В / 10А
Вихід постійного струму 5521: 12V5A
Бездротова зарядка: 5W
Вхідна напруга зарядки : 12-24V
Робоча температура: ▬10-40°C
Вага (вага нетто) : ≈3.3 кг
Вага (з аксесуарами): ≈4.3 кг
Розмір : 205165155мм

електростанція, power, bank
електростанція, power, bank
електростанція, power, bank

Портативний генератор електростанції виробляє чистий. екологічно чиста, тиха сонячна енергія, яка перетворюється безпосередньо від сонця. безпечно і найкраще економить гроші ! Портативний банк живлення дуже зручний для надзвичайних ситуацій та активного відпочинку на свіжому повітрі. люди можуть отримати багато користі від цієї сонячної системи 12В. ups 12v ups 12v не потребує палива. акумуляторна портативна міні-станція 12 В, яка добре підходить для відсутності живлення, а також для активного відпочинку на свіжому повітрі.

Літієва сонячна портативна електростанція VGLORY lifepo4 100 Вт 330 Вт 500 Вт 700 Вт 1000 Вт 1500 Вт
Світлодіодне світло: Супер яскрава світлодіодна панель
Дизайн : Надзвичайно компактний потужний дизайн
Вбудований акумулятор: 100% літієва батарея класу А
Термін служби циклу: понад 800 разів
Режим зарядки: CC/CV
Вихідний порт: На замовлення відповідно до різних країн
Експлуатаційна вологість: 10%~90%
Вбудований: Ідеальна функція MPPT
Різні варіанти кольорів: Червоний. помаранчевий, жовтий. зелений. синій, фіолетовий
Індикатор живлення: Світлодіодний дисплей
Тип захисту: Інтелектуальна система самобалансування BMS
Функція охолодження: Інтелектуальна система охолодження
Включіть повне виробництво: Коротке замикання. Перевантаження, перезарядка, перенапруга, перенапруга, перенапруга, перезарядка, захист від перегріву, захист від температури, антизахист
електростанція, power, bank
електростанція, power, bank

електростанція, power, bank

Портативна електростанція Vglory 200w 330w 500w, 700w 1000w. різні варіанти сонячна електростанція домашня портативна. під час кемпінгу. риболовля. розширення. морські будь-які вправи на свіжому повітрі. Зберігайте звичне життя під час дефіциту електроенергії; заряджайте лампи, вентилятори, ноутбуки, телефони, телевізори тощо Добре підходить для використання в домашніх умовах аварійного живлення. Острів. віддалені гірські райони. віла. туристичні курорти. шосе, ферми, морські. та будь-які інші райони без електропостачання;

Сутичка

Компанія Vglory акумуляторна компанія професійно займається виробництвом. дослідження маркетингу в літієвій батареї. з професійною командою інженерів з більш ніж 10-річним досвідом роботи ,

електростанція, power, bank

широкомасштабний модний стиль 200 Вт портативне джерело живлення. Портативний генератор електроенергії потужністю 330 Вт. 500w 700w 1000w електростанція портативна. Обслуговування OEM. виготовлення суворо відповідно до ISO9001-2008. оснащений сучасним обладнанням та випробувальною машиною; зв’яжіться з нами. наша висока якість та конкурентоспроможна ціна вас здивують.

електростанція, power, bank

електростанція, power, bank

Удосконалене автоматичне обладнання забезпечує чудову обробку акумуляторної батареї: наша літієва портативна електростанція виграє надзвичайно довгий термін служби циклу. висока швидкість розряду заряду. висока щільність енергії, супер стабільна робота та безпека в різних температурних середовищах. Ми приділяємо багато уваги кожному кроку, який забезпечує надання нашому клієнту високоякісного портативного сонячного генератора. який завоював високу репутацію серед наших клієнтів ! Сортування ємності акумуляторних батарей: забезпечити точність балансу клітин, оскільки забезпечити зібрану найкращу ємність та якість портативної станції Power Bank. ІЧ-тестування акумуляторних батарей: Проведення тестування внутрішнього опору забезпечує найкращу консистенцію для найкращої комбінації портативного блоку живлення. Багаторазове тестування акумуляторної батареї: що забезпечує найкращі показники потужності та продовжує термін служби сонячної портативної електростанції. Автоматичне зварювання: що дозволяє уникнути недостатнього зварювання, оскільки забезпечує високу якість збірки портативного електрогенератора. Точкове автоматичне зварювання: за допомогою повного / напівавтоматичного виробничого обладнання для підвищення ефективності виробництва та якості продукції. Комплексне тестування: Використання автоматичного випробувального обладнання. комплексне випробування великих батарей. цикли. ІЧ, консистенція. точні дані. ідеальна крива. забезпечити 100% кваліфікований.

Професійна команда інженерів: Власна відмінна команда інженерів з більш ніж 10-річним багатим досвідом роботи в літієвих батареях RD. розробити відмінне рішення для акумуляторів для клієнтів ! Наш інженер-механік та інженер-електрик професійно займається конструюванням. програмне та апаратне забезпечення для проектування найкращої індивідуальної батареї. які забезпечують відповідність нашої акумуляторної батареї більшості конкурентоспроможних клітин. Акумуляторні батареї та рішення BMS з передовою літієвою технологією Якщо у вас виникли запитання. будь-який запит. будь ласка, зв’яжіться з нами для отримання найкращих рішень та останніх котирувань ! ЛАСКАВО ПРОСИМО. !

електростанція, power, bank

Хороший ланцюжок поставок сировини: ми побудували довгострокові ділові відносини з відомими компаніями з виробництва мікросхем та акумуляторних батарей. які забезпечують надання нашим клієнтам високоякісної та потужної акумуляторної батареї. Швидка доставка продукції: Ми можемо швидко підготувати виробництво вашого замовлення. зазвичай 7 днів ~ 15 днів. Перевірка якості: забезпечити 100% тестування якості, пройдене перед відвантаженням. Професійна логістична команда: команда доставки організовує відвантаження якомога швидше, як тільки відвантаження буде готове. повітряним або експрес-транспортом, морем відповідно до інструкцій клієнтів ! Конкурентоспроможна ціна, хороший продаж та післяпродажне обслуговування ! Глобальні виставки: Добре прикріплені глобальні клієнти для найкращих запитів на рішення для акумуляторів !

електростанція, power, bank

Відмінний сервіс: відповідь протягом 24 годин. Хороша якість та конкурентоспроможна ціна. швидка відвантаження ми завжди наполягаємо на виконанні вищого принципу і беремо за основу технічну підтримку. Допомагаючи клієнтам завоювати хороші задоволення та хороший бізнес ! Заводська конкурентоспроможна ціна: Ласкаво просимо, зв’яжіться з нами за найкращою останньою ціною. будь ласка, просто надішліть свій запит. у нас є варіанти серій, доступні для вашого ведення хорошого бізнесу ! Дайте вам СЮРПРИЗ ! ЗАРАЗ ! Отримайте НАЙКРАЩЕ від нас ! Pls ПРОСТО надішліть запит. ! Дякую !

Коли люди одягають цей одяг, це значно покращить їх загальний темперамент та особистість. Це допоможе людям отримати багато компліментів від інших. Наддовгий термін служби робить його вигідною інвестицією та розумним довгостроковим рішенням. Цей продукт вартий інвестицій. Це дозволяє користувачеві пройти довгий шлях, щоб виділитися Сказав один з наших клієнтів. Надзвичайно довгий термін служби робить його вигідною інвестицією та розумним довгостроковим рішенням.

DIY PowerBank для ноутбука

У цьому проекті я покажу вам, як створити PowerBank для ноутбука. В основному він складається з літій-іонного акумулятора та одного перетворювача та підсилювача. Таким чином, PowerBank може заряджатися від джерела живлення ноутбука, а потім заряджати ноутбук безпосередньо, щоб забезпечити йому додатковий час роботи на 3 години. Давайте почнемо!

Крок 1: Подивіться відео!

У відео ви знайдете всю необхідну інформацію для базового огляду проекту. На наступних етапах я надам вам більш детальну інформацію.

Крок 2: Замовте свої компоненти!

Тут ви можете знайти список деталей з прикладом продавця (партнерські посилання):

Крок 3: 3D-друк корпусу!

Тут ви можете знайти файли 123D, а також.stl-файли для мого корпусу. Але переконайтеся, що ви також роздрукували виправлений файл кришки, який на 5 мм довший.

Крок 4: Зробіть проводку!

Тут ви можете знайти схему підключення, а також безліч фотографій мого павербанка для ноутбука. Не соромтеся використовувати їх для створення власного павербанку.

Крок 5: Успіх!

Ви зробили це! Ви щойно створили власний PowerBank для ноутбука!

Не соромтеся зазирнути на мій канал YouTube, щоб побачити більше чудових проектів:

Ви також можете слідкувати за мною на. а також шукайте в Google новини про майбутні проекти та інформацію за лаштунками:

Будьте першим, хто поділиться

Ви зробили цей проект? Поділіться з нами!

Для двору

електростанція, power, bank

Make It Bridge

електростанція, power, bank

Конкурс магнітів

електростанція, power, bank

Коментарі та думки власників

Відповідно до посилань LiFePo4 BMS використовується з літій-іонними акумуляторами. Це різні хімічні речовини і мають різну робочу напругу. Для розряду та заряду. Я не розумію, як це взагалі може працювати. Це вже повинно дати проблеми при першому розряді.

Це чудовий проект, і його потрібно робити.

Привіт, я натрапив на це відео, я так вражений, що хотів би зробити його, але як зарядити акумулятор, коли він розрядиться.Дякую

Так дивовижно, ось чому я вважав вас своїм наставником в електронній техніці. Я спробую і поділюся досвідом, який отримаю. Дякую

Корпус виглядає фантастично. Дійсно чисто 🙂

Я не думаю, що це має значення. ноутбук буде споживати необхідну кількість струму. Все, що вам потрібно, це переконатися, що перетворювач, який ви використовуєте, підтримує струм, який споживає ноутбук.Він лише обмежив струм на батареях, оскільки вони мають рекомендацію щодо обмеження струму, і перевищення цього може призвести до деградації батареї швидше, ніж зазвичай, або, можливо, спричинити пожежу.

Я знаю, що це запізніла відповідь, але сподіваюся, що вона відповіла на ваше запитання і допоможе комусь іншому.

посилання на EBay не дуже корисні, оскільки після продажу товару посилання змінюється. Можливо, посилання на інтернет-магазин з пропозицією перевірити eBay.

чи може хтось надіслати мені файли окремо

чи можете ви завантажити кожну частину окремо, тому що я не можу роздрукувати все відразу

Оскільки я не є фахівцем, я шукаю того, хто може створити друковану плату для мого павербанку з мікросхемою NAND для прототипування. Я знаю, що можу замовити такі друковані плати з Китаю для павербанків, але мені потрібна додаткова функція на моєму пристрої для зберігання. розмір такої друкованої плати буде приблизно 150мм/200мм на 1000мм (див. малюнок як формат), подвійні або потрійні шари. У мене невеликий бюджет, я можу заплатити вам, але дайте мені знати вашу ставку.

кращим рішенням було б збільшити акумулятор ноутбука

Це чудовий проект. Я радий бачити, що ви включили в нього всі заходи безпеки.У мене була така ж проблема з акумулятором мого старого ноутбука, який працював менше часу. Отже, я придбав нову батарею, і тепер, якщо батарея розрядиться, я можу перевести ноутбук у сплячий режим (він автоматично переходить у сплячий режим, коли рівень заряду батареї падає), вимкнути батарею і продовжити роботу. Набагато простіший метод, але ваш набагато крутіший 🙂

Це дивно, чудово !

Це дивовижно! Будь-який обхідний шлях для економії витрат на BMS?

Погляньте на AliExpress, ви можете заощадити принаймні кілька баксів. Я зробив швидкий пошук 8s 24v BMS і побачив кілька перелічених там.

Схема банку живлення ноутбука

У наступній статті пояснюється, як побудувати просту схему павербанку для ноутбука, який можна використовувати для зарядки акумулятора ноутбука під час подорожей або поїздок на природу.

Цей пристрій може бути особливо корисним у ситуаціях або місцях, де розетка змінного струму недоступна або її важко знайти.

Чому ноутбукам потрібен акумулятор

Як і мобільні телефони, ноутбуки також є портативними пристроями, які потребують батареї для роботи, коли немає доступу до мережі змінного струму.

Це основна перевага ноутбуків перед ПК, оскільки ноутбук можна брати з собою в подорожі і працювати з ним з будь-якого місця поза домом.

Це стає можливим завдяки тому, що ноутбук має вбудований акумулятор. Акумулятор забезпечує необхідне живлення пристрою, коли це потрібно, і дозволяє ноутбуку працювати без підключення до розетки змінного струму.

Ноутбуки настільки портативні та зручні, що їх може відкрити та працювати з ними будь-хто на колінах, звідси і назва “ноутбук”.

Які батареї використовуються в ноутбуках

У більшості випадків найкращим акумулятором для ноутбука є літій-іонний акумулятор.

Літій-іонні акумулятори. одні з найефективніших типів акумуляторів з дуже високим співвідношенням потужності до ваги.

Співвідношення потужності до ваги означає, що батарея здатна забезпечувати тривале резервне копіювання з високою потужністю при відносно невеликих розмірах і малій вазі.

Технічні характеристики напруги ноутбука можуть відрізнятися для різних ноутбуків.

Деякі ноутбуки можуть працювати з 11.1 В батарея, деякі ноутбуки можуть працювати з 14.8 В батарея і деякі інші типи можуть працювати з батареями з більш високим номіналом напруги.

Середній номінальний струм батареї ноутбука може становити близько 4000 мАг, що може забезпечити резервне живлення протягом приблизно 4 годин.

У цій публікації ми дізнаємося, як побудувати схему банку живлення для ноутбука, використовуючи 11.1 V Li-Ion акумулятор.

Акумулятор 11.1 В батарея для ноутбука використовує 6 літій-іонних елементів, кожен з яких має номінальну ємність 3.7 V. 6 елементів сконфігуровані як 3S2P, тобто два паралельних набори батарей, кожен з яких має 3 послідовно з’єднані елементи.

Ємність кожного елемента може становити близько 2000 мАг. Таким чином, два паралельні комплекти дадуть загальну номінальну ємність 4000 мАг.

Оскільки є 3nos з 3.7 В задіяні літій-іонні елементи, загальна напруга батареї ноутбука стає:

Це 11.1 В. це рівень, на якому батарея знаходиться приблизно в повністю розрядженому стані.

Оскільки повне значення заряду кожного 3.7 В літій-іонний елемент. це 4.2 В, загальне значення повністю зарядженого 11.1 В акумулятор ноутбука буде:

Як побудувати схему банку живлення для ноутбука

Ідея схеми банку живлення для ноутбука проста. Ми хочемо використовувати набір акумуляторних батарей в павербанку, який має більш високі характеристики напруги, ніж батарея ноутбука.

Це означає, що коли вища напруга від павербанку з’єднана з батареєю ноутбука, заряд від батареї павербанку починає передаватися в батарею ноутбука. Це триває до тих пір, поки акумулятор ноутбука не буде повністю заряджений, а акумулятор павербанка не розрядиться.

Оскільки акумулятор ноутбука має 2 паралельних набори батарей з 3 послідовними елементами на кожному наборі, ми будемо використовувати вищу конфігурацію 4S2P. Це означає, що наш павербанк матиме 2 паралельних набори акумуляторів, кожен з яких має 4 послідовно з’єднані елементи.

З конфігурацією з 4 серійних елементів, загальна повністю заряджена напруга нашого павербанку буде:

Кожна комірка може мати ємність 2000 мАг, що дозволить конфігурації мати специфікацію 16.8 В 4000 мАг.

Повну схему підключення батареї павербанка для ноутбука можна побачити на наступному малюнку:

електростанція, power, bank

На малюнку вище ми бачимо, як комбінація 4S2P (4 послідовно, 2 паралельно) Li-Ion елементів сконфігурована для створення блоку живлення з 16 батарей.8 V.

Технічні характеристики кожного з елементів, що використовуються в акумуляторній батареї, наведені нижче:

Використання стабілізатора напруги

Хоча зараз у нас є простий банк живлення для ноутбука, готовий до використання, 16.8 В вихід небезпечно підключати безпосередньо до батареї ноутбука. Тому нам потрібен стабілізатор напруги, який би регулював вихід 16.8 В в постійну 12.6 V.

Для цього ми знову покладаємося на нашу робочу конячку-регулятор IC LM338.

Використовуючи IC LM338 та кілька інших пасивних компонентів, ми можемо створити дуже ефективну, повноцінну схему зарядного пристрою для ноутбука, як показано на наступному малюнку.

електростанція, power, bank

У наведеній вище конструкції потенціометр R2 повинен бути точно відрегульований, щоб отримати 12.5 В на виході, які потім можна використовувати для зарядки акумулятора ноутбука.

Хоча рівень повного заряду акумулятора 11.1 В акумулятор для ноутбука. 12.6 В ми повинні налаштувати вихід з LM338 точно на 12.5 В, що дорівнює 0.на 1 В менше значення повного заряду.

Це гарантує, що батарея ноутбука ніколи не буде перезаряджена, навіть якщо схема павербанка буде підключена до батареї ноутбука на невизначений час.

Розрахунок резистора постійного струму

Інший аспект, який зазвичай є критичним для Li-Ion акумуляторів. це зарядний струм, який повинен бути постійним і обмеженим. Саме тому RX розміщений у наведеній вище схемі LM338.

Вам доведеться відрегулювати значення так, щоб воно обмежувало струм до постійного 0.5 C, що еквівалентно 50% від номінальної ємності акумулятора ноутбука в мАг.

Значення RX можна визначити за допомогою наступної формули:

RX = 0.6 / 2 ампер = 0.3 Ом

потужність = 0.6 x 2 = 1.2 Вт або просто 2 Вт

Переконайтеся, що на мікросхемі LM338 встановлений хороший радіатор

Резистор 0.6 В означає напругу включення транзистора BC547. Коли струм споживання намагається перевищити значення 2 ампер, це спричиняє напругу 0.6 В для розвитку через 0.3 Ом, що, в свою чергу, змушує BC547 увімкнутись. Коли BC547 вмикається, він замикає контакт ADJ мікросхеми LM338 на землю, вимикаючи її. Послідовне відключення LM338 при 2 амперах запобігає перевищенню зарядного струму понад позначку 2 ампера.

Як заряджати Power Bank?

Перш ніж ви зможете взяти блок павербанка з собою для зарядки акумулятора ноутбука, ви повинні переконатися, що сам акумулятор павербанка повністю заряджений, інакше він не буде служити своїй меті.

Ідея проста, побудуйте ще один стабілізатор напруги LM338, такий самий, як показано на малюнку вище. Однак, оскільки рівень напруги повного заряду акумуляторної батареї power bank становить 16.8 В, вихідна напруга з регулятора LM338 необхідно налаштувати на точне 16.7 V.

Повну принципову схему зарядного пристрою power bank можна побачити на наступному малюнку.

електростанція, power, bank

Знову ж таки, тут ми також регулюємо зарядну напругу 0.1 В менше рівня повного заряду акумулятора, щоб переконатися, що акумуляторна батарея ніколи не буде повністю заряджена.

На цьому ми завершуємо нашу статтю про те, як побудувати схему банку живлення для ноутбука, якщо у вас виникнуть додаткові запитання, будь ласка, дайте мені знати через поле для коментарів нижче, я спробую вирішити ваші запити якомога швидше.

Вам також сподобається:

  • 1. Схема зарядного пристрою для велосипедного динамо акумулятора
  • 2. Схеми зарядних пристроїв для свинцево-кислотних акумуляторів
  • 3. Схема зарядного пристрою високовольтного конденсатора, що працює від збудника
  • 4. Схема автоматичного зарядного пристрою з одним транзистором
  • 5. Схема захисту від глибокого розряду акумулятора
  • 6. Схема зарядного пристрою для сонячних батарей на 48 В з високим/низьким відсіканням

Leave a Reply