Гармоніка, що грає на баяні. Запасний шлях акумулятора

Як використовувати мінусовки наживо

При правильному використанні мінусовки можуть покращити живий виступ гурту. Додавання текстур і гармонійної глибини за межами гітар, бас-гітар, барабанів і навіть клавіш.

Існує багато суперечок на тему використання треків наживо. Але якщо ви вже тут, я припускаю, що ви, як мінімум, пробуєте свої сили. Якщо мета живого виступу. створити щось, що запам’ятається слухачам, чому б вам не використовувати інструменти для покращення вашого шоу?? Я не бачу в ньому нічого особливого, окрім використання освітлення та відео для досягнення тієї ж мети.

Незалежно від того, чи додаєте ви текстуровані синтезатори або треті гармонії до гітарного соло, використовувати мінусовки і клік-треки в прямому ефірі набагато простіше, ніж ви можете собі уявити.

Існує два різних способи зробити це. про які і піде мова в цій статті:

  • Найпростіший метод для треків
  • Розширений метод для треків
  • Найкраще програмне забезпечення для запуску треків
  • Налаштування навушних моніторів наживо

Спосіб 1: Дві доріжки (підхід робочої групи)

Цей метод є найпростішим і вимагає мінімального обладнання. Перед зведенням вам потрібно підготувати свої треки за допомогою еквалайзера і гучності. Зверніть увагу на надмірні баси, нерівномірну гучність і т.д. Ви не зможете це змінити.

Після того, як ви зведете всі доріжки в один аудіофайл, створіть доріжку кліпу для кожної пісні. Обов’язково додайте відлік або голосовий коментар. Ідея полягає в тому, що ці доріжки будуть панорамуватися вліво і вправо і відправлятися на дві моно доріжки. Одна для мінусовки, а інша для клацання та репліки.

Використовуйте будь-яке програмне забезпечення DAW, яке ви використовували для запису або програмування цих треків. Для цієї програми вам знадобиться лише два аудіофайли, тому вам не потрібно використовувати професійне програмне забезпечення.

Зверніть увагу, що вам потрібно створити окремий аудіофайл для доріжки клацання. Ви можете створити її на MIDI-доріжці у фортепіанній доріжці вашої DAW.

(If you only want a click track, this procedure works the same, just omit any reference to tracks)

Що вам знадобиться

На додаток до смартфона, планшета або ноутбука, вам знадобиться:

  • 1/8″ TRS до подвійного кабелю 1/4″ TS (штекер)
  • Stereo DI (якщо ви хочете запускати зі сцени)
  • Ви можете використовувати дві монорешітки, якщо вони у вас вже є.
  • Зарядний порт до кабелю аудіовиходу, якщо ви користуєтеся смартфоном (д.g. Блискавка на 1/8″ TRS жіночий навушник)
  • Додаток для відтворення доріжок (рекомендації нижче)

Кабель 1/8″ TRS буде йти від вашого телефону до стерео динаміка (або двох моно динаміків). Цей DI піде прямо на дошку. Звукорежисер візьме стерео трек і виведе його на монітори та FOH. Клацання буде тільки звернутися до людини або людей з навушниками.

Якщо ви додатково.робочий діапазон (i.e. не вистачає коштів) і хочете мати безкоштовний додаток для відтворення, просто використовуйте iTunes. Створіть свій сет (він же плейлист iTunes) і вперед.

Платний варіант. Stage Traxx. Ви відчуєте більшу гнучкість та дистанційне керування треками. Він має скромну ціну в порівнянні з багатодоріжковим програмним забезпеченням (докладніше про це в наступному розділі), і ідеально підходить для цього варіанту.

Ви можете запрограмувати запуск/зупинку доріжок всередині StageTraxx за допомогою MIDI-контролера. Керуйте iTunes і Stage Traxx за допомогою ножного перемикача Bluetooth, призначаючи команди за допомогою клавіш. Якщо ви використовуєте STOMP, лівий перемикач в режимі 4 буде запускати/зупиняти iTunes. Він не переключиться на наступний трек (обмеження iTunes).

PSA: Якщо ви використовуєте iPad, будь ласка, будь ласка, придбайте адаптер, який дозволить вам заряджати його під час передачі сигналу. Мені байдуже, наскільки довго він працює від батареї. Якщо він помре посеред концерту, багато яєць буде на багатьох обличчях. Не ризикуйте.

Спосіб 2: Багатодоріжковий (професійний)

Замість того, щоб робити базове зведення доріжок, ви можете використовувати мультитреки. Мультитреки. це саме те, як вони звучать: кілька треків, що подаються на мікшерний пульт. Подумайте про живе відтворення сеансу запису. Це в основному все, що потрібно.

Це особливо важливо, коли у вас є мікс з важких басових і не басових треків. Ви можете регулювати рівні та еквалайзер під час репетиції або саундчеку (а в деяких випадках навіть наживо).

Для цього можна використовувати iPad або ноутбук. Користувачам iPad варто звернути увагу на Stage Traxx. Музиканти церков і груп прославлення повинні перевірити Prime або MultiTracks. Користувачі ноутбуків можуть використовувати свою існуючу DAW або ( в ідеалі ) Ableton Live.

Основний потік сигналу буде виглядати так:

Звукова плата для ноутбука з USB-інтеейсом

Комп’ютери Mac. найкращі в обробці звуку. Але якщо ваш комп’ютер має достатньо оперативної пам’яті та достатню швидкість диска, все буде гаразд.

Підключіть ваш ноутбук безпосередньо до USB інтеейсу через USB кабель. Це замінить DI, але з кращими мікрофонними передпідсилювачами для оптимальної якості звуку. Я великий шанувальник серії FocusRite Scarlett. Вони доступні за ціною, мають хороші мікрофонні передпідсилювачі, живляться від USB (в менших конфігураціях) і мають MIDI вхід/вихід (в більших конфігураціях).

Якщо вам просто потрібно запустити мінусовки, ви можете використовувати 2i2. Якщо ви думаєте про те, щоб також використовувати її для запису, ви можете піти аж до 18i20. 4i4. ідеальний для більшості додатків.

Чим більше виходів на вашому інтеейсі, тим більше окремих треків ви зможете контролювати на звуковому пульті. Ви можете використовувати невеликий 2 вихідний інтеейс для базового контроль-всього-на-одному-каналі налаштування (плюс клікнути доріжку). Або ви можете використовувати 4, 6 або 8 вихідних інтеейсів і мати всі ваші доріжки на окремих каналах.

Програмне забезпечення для створення багатодорожечних і зациклених доріжок для бек-вокалу

Як я вже згадував раніше, Ableton Live є найбільшим з цієї групи. Це професійна програма, яка дозволяє імпортувати аудіофайли або створювати доріжки (петлі) безпосередньо в програмі. Ви можете легко створювати сети за допомогою простих тригерів запуску/зупинки. Ними можна керувати за допомогою MIDI-контролера або ножного перемикача Bluetooth.

Знову ж таки, якщо ви більше користуєтеся iPad, Stage Traxx може бути для вас. Це схоже на Ableton Live, але спеціально для iPad. Кавер-групам сподобається функція зберігання текстів пісень всередині програми. Цей додаток також можна запускати за допомогою Bluetooth-ножного перемикача або MIDI-контролера.

Церковні гурти можуть використовувати готові мінусовки з таких сайтів, як Loop Community та MultiTracks. Обидва сайти пропонують петлі для тисяч пісень. Це відмінні варіанти, якщо програмування петель і міді-треків не є вашим коником, або якщо у вас просто немає на це часу.

Крім того, Loop Community має власний додаток для багатодоріжкового відтворення для iPad під назвою Prime.

Налаштування внутрішньовушних моніторів

Тепер, коли у вас є кілька варіантів для запуску мінусовки, вам потрібно подумати про систему моніторингу IEM / у вухах. Якщо ви барабанщик або хочете, щоб клацання використовував тільки ваш барабанщик, ви можете запустити невеликий мікшер з дошки. Це буде їх особистий моніторний мікс.

Якщо у звукорежисера є така можливість, то завжди краще надати барабанщикам мікшерний пульт, а не підсилювач для навушників. Вони можуть міксувати ударну установку, накладки, клік і все інше, що завгодно. Вони хочуть контролювати рівень бочки. Рівень малого барабана. це життя.

На майданчику вже має бути прокладений змійовик до сцени для моніторингу. Ви будете передавати сигнал з монітора безпосередньо на мікшер. Від мікшера ви підключите навушники або навушники.

Для решти діапазону ви можете використовувати дротовий підсилювач вушного моніторингу. Це дає вам контроль над рівнем і панорамуванням (якщо вам подобається мати одне вухо назовні).

Якщо вам просто потрібна гучність, дротова IEM-система обійдеться дуже дешево. Гучність може стати проблемою, оскільки вона не посилена.

Якщо вам не потрібна гнучкість бездротового зв’язку, я б рекомендував почати з цього. Бездротові системи IEM стають досить дорогими і складними.

Я особисто віддаю перевагу навушникам Shure. Вони не зроблені на замовлення, але вони підходять і звучать чудово. SE215 і SE315 ідеально підходять для початківців. Не варто. Використання. Apple. Навушники. Для. IEM.

Нарешті, вирішіть, хто запускає фонові доріжки

Для більшості гуртів має сенс, щоб барабанщик все запускав. Вони можуть тримати ноутбук або iPad непомітно за барабанною установкою.

Ваш вокаліст/інструменталіст також є хорошим варіантом, оскільки вони будуть “вести” натовп. Ноутбук можна тримати де завгодно. Вони будуть керувати треками віддалено за допомогою MIDI-контролера або Bluetooth-педалі.

З менш технічної точки зору, відрепетируйте сет повністю кілька разів, перш ніж виконувати треки (або навіть просто клацати) наживо. Потрібно трохи підлаштуватися під колективну гру, щоб все працювало чітко і злагоджено. Я особисто був учасником кількох ледь не аварійних виступів у групі досвідченими музикантами. При грі з треками поля невеликі.

Коли один такт може бути різницею між дивовижними і досвідченими музикантами. добре. не. важливо бути максимально підготовленим. Отже, як тільки ви отримаєте своє обладнання, репетируйте, поки все не стане другою натурою, і дайте мені знати, як пройде виступ!

Бускінг. практика платних виступів

Бускінг поєднує в собі практику та продуктивність, одночасно заробляючи гроші. Я часто граю на місцевих ринках, виконуючи на губній гармошці переважно скрипкові мелодії. Ідеальна комбінація вуличного музиканта. це дует, з гітарою, губною гармошкою і спільним вокалом. Якщо ви вже граєте, або думаєте про це, то вам буде корисно наступне. Для сольних інструменталістів (у моєму випадку. губна гармошка) корисний акомпанемент. Я використовую Band in a Box для створення бек-вокалу для моїх скрипкових мелодій. Вони завантажуються на iPod, який працює через мою акустичну систему.

Band in a Box також випускає пристойні джазові фонограми. Я також бачив, як багато джазових виконавців грають з чудовими фонограмами Джеймі Еберсолда. Існує безліч хороших блюзових фонограм на компакт-дисках. Також кілька безкоштовних блюзових фонограм для губної гармоніки є на моєму навчальному сайті Harmonica Academy.

Букінговий підсилювач

Використання фонограм передбачає наявність гучномовця. Я рекомендую це, оскільки без підсилювача ви будете бити по інструментах просто для того, щоб вас почули. Однак не потрібно бути гучним. Ви повинні прагнути до того, щоб вас чули в радіусі не більше 10 метрів. Будь-яка гучність відлякує слухачів поблизу (тих, хто, ймовірно, залишає монети), і ризикує отримати скарги від місцевих власників крамниць.

Ваше обладнання повинно легко переноситися, оскільки, можливо, вам доведеться пройти деяку відстань до місця виступу. Моє спорядження, включно з акустичною системою та сувенірами, помістилося в сумках, показаних тут

Найкраще використовувати систему з живленням від батареї, оскільки електрика майже ніколи не буває доступною. Щось на кшталт Fender “Amp Can” має забезпечити достатню гучність і час автономної роботи, а також поміститися в рюкзак (разом з рештою вашого спорядження). Я зробив свій власний підсилювач, показаний на фото), використовуючи герметичну свинцево-кислотну батарею, автомобільний стереопідсилювач і колонки, педаль затримки, мікшер на батарейках і еквалайзер. iPod запускає мінусовки, які подаються на PA.

“Силовий” підсилювач. автомобільна магнітола, що працює в мостовому режимі. Це означає, що обидва канали об’єднані, що дає більше потужності. Якщо ви купуєте такий підсилювач для букінгу, переконайтеся, що він працює в мостовому режимі, інакше ви будете використовувати тільки половину потужності підсилювача. Моя видає близько 70 Вт, чого цілком достатньо. Підсилювач працює від свинцево-кислотного акумулятора на 12 В, який стоїть поруч з ним, як показано на малюнку. Батареї вистачає приблизно на 4 години, я ношу з собою запасну.

Я використовую невелику кількість ефектів, як показано тут. Педаль затримки є найважливішою. Це сильно згущує звук, але при цьому зберігає його чистим і добре чутним. Графічний еквалайзер дуже корисний, якщо ви використовуєте мінусовки. Зокрема, я використовую його для зменшення специфічних басових частот, що означає, що моя система буде звучати набагато голосніше, залишаючись при цьому чистою. Рожева петлева станція працює в основному як двоканальний мікшер (гармоніка і бек-вокал). Однак я граю гармонії на деяких мелодіях і використовую для цього функцію петлі. Мої мінусовки записані на iPod, який підключений до одного з входів мікшера.

Мої ефекти працюють від 9В постійного струму. Я міг би використовувати батарейки але тоді довелося б купувати і носити з собою запасні. Замість цього я використовую 9В регулятор, який приймає 12В від основної батареї і виробляє 9В для живлення педалей ефектів, як показано тут. Я побудував його сам. Для цього не потрібна ніяка ракетна наука (хоча у мене є ступінь з електроніки).

В останні роки з’явився чудовий асортимент невеликих всепогодних динаміків високої потужності. Їх часто використовують для духової музики на відкритих майданчиках. Вони маленькі, їх легко носити з собою, вони гучні, чисті і чудові. Ви можете побачити мій тут, і на малюнку нижче.

Вся установка виглядає так.

Бускерам потрібна вода.

Бускінг зазвичай передбачає гру на відкритому повітрі. Ви помітите, що вітер забирає вологу з ваших губ, і в роті стає сухо. Для таких інструментів, як губна гармоніка, сухість у роті і на губах означає відсутність музики. Ви повинні мати при собі пляшку з водою, не намагайтеся працювати без неї. Якщо ви забули взяти з собою воду, візьміть бутильовану воду в найближчому магазині).

Виставка вуличних музикантів.

Бускінг часто стає оплачуваною практикою і може значно відточити ваші навички. Крім того, якщо у вас є компакт-диски, то бускінг може непогано оплачуватися. Візьміть невеликий стенд, зробіть кілька пристойних вивісок (думайте про це як про мініатюрну виставку), і ви можете бути здивовані тим, який бізнес ви отримаєте.

Як це звучить, коли ти працюєш??

Радий, що ви запитали. На цьому відео нижче я граю на Піл-стріт на фестивалі кантрі-музики в Тамворті у 2009 році

Безкоштовна 5-серійна серія “Як досягти успіху з гармонікою” Підпишіться тут, щоб отримати її

Послухайте тріо Тоні Айерса (Tony Eyers Trio)!

Категорія Мікшерні пульти

гармоніка, грає, шлях, акумулятора

Це, мабуть, найпростіший спосіб записати мінусовки на будь-якому концерті з мінімальною кількістю обладнання. Хоча на відео зображений iPhone, ви можете використовувати будь-який пристрій, здатний відтворювати будь-які цифрові стерео музичні файли. Я використовував це налаштування скрізь, від невеликих клубів до живих виступів на національному телебаченні. Хоча це не ідеальний варіант для великих майданчиків зі стерео PA-системами, він чудово працює в екстрених випадках, коли вам доводиться мати справу з обмеженим бюджетом, часом налаштування або розміром обладнання.

Якщо ви новачок у світі мінусовки, ви можете ознайомитися з цією статтею для короткого огляду: Мікшерні пульти для мінусовки. вступ

Відтворення: Моно, обмежене вбудованим цифро-аналоговим перетворювачем пристрою

Точність звуку: залежить від типу файлу (mp3, wav, AIFF тощо).)

  • (1) iOS або інший пристрій з роз’ємом для навушників, здатний відтворювати стереозвук (не входить у вартість)
  • (1) Коробка DI
  • (1) Персональний мікшер з щонайменше 3 моно каналами лінійного рівня
  • (1) Стерео Y-кабель або розгалужувач
  • (1) ¼” кабель, збалансований або незбалансований
  • (1) Подовжувач для навушників (додатково)
  • Підготуйте мінусовки таким чином, щоб ліва частина стерео міксу була лише доріжками/сигналами, а права. лише мінусовками. Іншими словами, коли ви записуєте фонограму в mp3, покладіть все, що ви не хочете, щоб слухачі чули, на ліву сторону, а все, що ви хочете, щоб слухачі чули, на праву сторону.
  • Підключіть Y-кабель до 1/8″ роз’єму для навушників на вашому iPhone, iPod, iPad або іншому пристрої, що підтримує відтворення mp3.
  • Підключіть правий ¼-дюймовий кінець Y-кабелю до вхідного гнізда DI-боксу.
  • Підключіть лівий ¼-дюймовий кінець Y-кабелю до каналу на мікшері. Позначте цей канал “Click” на вашому мікшері
  • Підключіть ¼-дюймовий балансний або небалансний кабель від “наскрізного порту” на вашому DI-блоці до другого каналу на вашому мікшері. Позначте цей канал “Trax” на мікшері.
  • Відрекомендуйтеся звукорежисеру або моніторному інженеру і ввічливо попросіть подати сигнал на третій канал вашого мікшера, позначений як “Mon”. Повідомте його/її про ваш моно DI для відтворення Front of House.
  • Підключіть ваші внутрішньоканальні монітори або навушники до гнізда для навушників на мікшері за допомогою додаткового подовжувача для навушників.
  • Якщо ви використовуєте смартфон для відтворення, якщо ви не хочете, щоб натовп почув телефонний дзвінок від вашої мами, переконайтеся, що ви вимкнули “телефонні” функції під час виступу. На iPhone це досягається шляхом переведення телефону в режим польоту.
  • Якщо ви використовуєте пристрій iOS, програма iTunes автоматично переходить до наступної пісні у вашому списку відтворення. Я рекомендую використовувати додаток для мінусовки, наприклад, BackTrax TM від Aisle Pro Software або LiveTrax Pro TM від Monakrome. Ці програми зупинятимуть відтворення в кінці кожної доріжки і автоматично переходитимуть до наступної. Вони також мають дуже великі кнопки для відтворення, зупинки та переходу по списку відтворення.
  • Залиште пристрій підключеним до джерела живлення, щоб не залежати від заряду акумулятора.

Інтеейс iOS для роботи з мінусовими доріжками

гармоніка, грає, шлях, акумулятора

Що робити, якщо вам подобається ідея запускати мінусовки з iPhone, iPod Touch або iPad, але вам потрібно, щоб треки відтворювалися в стерео і звучали дійсно добре? Роз’єм для навушників на вашому пристрої iOS може бути чудовим варіантом у крайньому випадку, але він виводить лише 1 стерео трек (або 2 моно треки, якщо ви використовуєте спліттер). Вам потрібна зовнішня звукова карта, яку також називають цифро-аналоговим перетворювачем (ЦАП) або зовнішнім аудіоінтеейсом. За останні кілька років багато компаній представили на ринку аудіоінтеейси для пристроїв iOS. Багато з них мають 2 виходи, і це добре, якщо ви хочете запускати моно треки. Однак, якщо вам потрібно відправити стереофонічну фонограму додому, а трек для клацання. собі, це означає, що у вас буде 3 вихідні доріжки.

Мій улюблений інтеейс iOS на даний момент. це Native Instruments Traktor Audio 2. Я люблю Traktor, тому що він дуже компактний (поміщається на долоні) і дуже доступний за ціною (100 доларів). Незважаючи на те, що Traktor орієнтований на ринок діджеїв, він має два незалежних 1/8″ TRS виходи, що дозволяє отримати 4 вихідні доріжки. Одним з обмежень Traktor є те, що він не має вхідних аудіопідсилювачів або аналого-цифрового перетворення. Іншими словами, з ним не можна записувати, тільки відтворювати, але для запуску мінусовки. це все, що нам потрібно для того, щоб виконати роботу. Якщо ви хочете придбати щось, що ви також можете використовувати для запису, Apogee Duet. чудовий варіант.

Вам також знадобиться додаток для iOS, який дозволить вам призначити стерео мікс і клацання на окремі виходи. ShowOne від One Zero One Audio. це фантастичний додаток, розроблений спеціально для відтворення моно- або стереофонічних фонограм і треків клацань/сигналів через окремі виходи. Всього 8.99 за повну версію, яка також має безліч зручних функцій, таких як автоматична синхронізація треків за кліком, підрахунок голосів та управління сетлистом.

Простота редагування: залежить від програми

  • (1) Пристрій iOS, наприклад, Apple iPhone, iPod Touch або iPad
  • (1) Сумісний з iOS аудіоінтеейс з більш ніж 2 виходами
  • (1) персональний мікшер з щонайменше 4 каналами лінійного рівня
  • (1) стерео DI або (2) моно DI
  • (5) 1/4″ кабелів, збалансованих або незбалансованих
  • (1) комплект внутрішньоканальних моніторів або навушників
  • Підготуйте мінусовки в додатку для відтворення, щоб мати стерео мікс і доріжки клацань на окремих виходах. Використовуйте виходи 1 і 2 для лівої та правої сторін вашої стереофонічної доріжки, а вихід 3. для клацання.
  • Підключіть пристрій iOS до інтеейсу. Для деяких інтеейсів можуть знадобитися перехідники з Apple 30-pin на Apple Lightning.
  • Підключіть ¼-дюймовий балансний або небалансний кабель від вихідного каналу 1 вашого інтеейсу до вхідного гнізда на стереорозподільнику, позначеного як “лівий”.
  • Підключіть ¼-дюймовий балансний або небалансний кабель від вихідного каналу 2 до вхідного гнізда на DI-блоці з позначкою “Right”.
  • Підключіть ¼-дюймовий балансний або небалансний кабель від лівого порту на вашому стерео роз’ємі до лівої сторони стерео каналу на мікшері, позначеного як “Tracks” (доріжки).
  • Підключіть ¼-дюймовий балансний або небалансний кабель від правого наскрізного порту стерео підсилювача до правого стерео каналу на мікшері, позначеного як “Tracks”.
  • Підключіть ¼-дюймовий балансний або небалансний кабель від вихідного каналу 3 вашого інтеейсу до каналу на мікшері, позначеного як “Click”.
  • Представтеся звукорежисеру або моніторному інженеру і ввічливо попросіть увімкнути канал на вашому мікшері, позначений як “Mon”. Поінформуйте його/її про ваші DI для відтворення стерео в домашніх умовах.
  • Підключіть внутрішньоканальні монітори або навушники до роз’єму для навушників на вашому мікшері.
  • Переведіть пристрій в авіарежим, коли використовуєте його для відтворення.
  • Якщо ваш інтеейс використовує виходи TRS для об’єднання пар вихідних каналів (Traktor Audio 2 робить це), використовуйте стерео “Y” кабель для розділення цих каналів замість двох ¼” кабелів у кроках 3 і 4 вище.
  • Деякі інтеейси живляться від шини, тобто використовують ваш пристрій iOS як джерело живлення, і тому вони дуже швидко розряджають батарею вашого пристрою iOS. Тому переконайтеся, що ви використовуєте зовнішнє джерело живлення постійного струму для живлення вашого інтеейсу.

Установка для запису мінусовки на жорсткий диск

гармоніка, грає, шлях, акумулятора

В основі цієї установки лежить рекордер з жорстким диском, такий як Alesis HD24 (на фото). При такому налаштуванні у вас є роздільна здатність відтворення стерео і можливості виводу, як у комп’ютерного аудіоінтеейсу з великою кількістю доріжок, але без деяких проблем, які виникають з системами на базі ноутбука. Однак у вас є додатковий крок. імпортувати аудіофайли з комп’ютера в HD рекордер. Вам також потрібно буде встановити маркери, щоб позначити початкові точки кожної пісні. Хоча редагування і навіть зміна порядку сет-листа може бути трохи громіздким, надійність і придатність до експлуатації стійкового апаратного блоку може запропонувати цінний шматок розуму.

Я пропоную шукати вживаний рекордер з жорстким диском. Чому використовується? Це технологія 1990-х років. Якщо ви можете знайти такий новий, він буде коштувати більше 1000 доларів, і, на мою думку, вам краще взяти один з інших варіантів за цю ціну.

Якщо ви новачок у світі мінусовки, ви можете ознайомитися з цією статтею для короткого огляду: Мікшерні пульти для створення мінусовки. вступ

Відтворення: До 23 каналів (плюс клацання) 24 біт 48 кГц

  • (1) Рекордер з жорстким диском, наприклад, Alesis HD24 (на фото).
  • (2) DI-бокси або (1) стерео DI (ваш власний). Позначте їх як “Лівий” і “Правий”
  • (1) Персональний мікшер з щонайменше 4 моно каналами лінійного рівня
  • (5) ¼-дюймових кабелів, балансних або небалансних
  • (1) Подовжувач для навушників
  • Підготуйте мінусовки в DAW так, щоб у вас був стерео мікс і доріжка кліпу.
  • Імпортуйте доріжки в HD24 таким чином, щоб перші два вихідні канали були вашими стереофонічними доріжками, лівий і правий відповідно, третій і четвертий канали були дублікатами ваших стереофонічних доріжок, а п’ятий канал. доріжкою кліків/сигналів. Ви можете використовувати додаткові вихідні канали, якщо ви відправляєте кілька стебел додому.
  • Підключіть ¼” балансний або небалансний кабель від вихідного каналу 1 до вхідного гнізда на DI-блоці, позначеного як “лівий”
  • Підключіть ¼-дюймовий балансний або небалансний кабель від вихідного каналу 2 до вхідного гнізда на DI-блоці з позначкою “Right”
  • Підключіть ¼-дюймовий балансний або небалансний кабель від вихідного каналу 3 до каналу на мікшері, позначеного як “Tracks L”
  • Підключіть ¼” балансний або небалансний кабель від вихідного каналу 4 до каналу вашого мікшера, позначеного як “Tracks R”
  • Підключіть ¼” балансний або небалансний кабель від вихідного каналу 5 до каналу на мікшері, позначеного як “Click”.
  • Відрекомендуйтеся звукорежисеру або моніторному інженеру і ввічливо попросіть підключити вас до каналу на мікшері, позначеного як “Mon”. Поінформуйте його/її про ваші DI для відтворення стерео в домашніх умовах.
  • Підключіть ваші внутрішньоканальні монітори або навушники до роз’єму для навушників на мікшері.
  • Висока кількість вихідних доріжок на HD24 і подібних пристроях дозволяє створити додатковий лівий і правий вихід для ваших мінусових доріжок, які ви можете використовувати для незалежного контролю рівня доріжок у ваших власних навушниках. Це дозволить вам керувати рівнем доріжок у вашому міксі, не впливаючи на рівень, що подається в будинок.
  • Якщо комусь іншому в групі потрібно почути клацання/сигнали, ви можете використати один з доступних виходів, щоб продублювати цю доріжку і відправити її на цей програвач або моніторному інженеру.
  • HD24. це 3-місцевий блок, що монтується в стійку. Ви можете розмістити його в м’якому корпусі для стійки, такому як Gator GRB 4U, з мікшером і підсилювачами зверху. Щоб скоротити час налаштування, об’єднайте три кабелі, які з’єднують HD24 з мікшером, за допомогою кабельних стяжок, а два кабелі, які з’єднують HD24 з підсилювачами, об’єднайте в пучок. Позначте кінці кожного кабелю.
  • Для більшої зручності ви можете придбати знімний мікшер, знімний підсилювач і знімний блок живлення, і розмістити все в одній стійці. Цей варіант може спрацювати для фургонів та автобусних турів і церковних інсталяцій, але, швидше за все, буде занадто великим і важким для польоту.

Фонограми 101

гармоніка, грає, шлях, акумулятора

З мого досвіду і розмов з друзями-барабанщиками, здається, що барабанщики беруть на себе все більше і більше відповідальності в плані управління шоу. Традиційно, це включає в себе відлік/завершення, передачу динаміки та визначення темпу. Але зараз, коли все більше гуртів використовують попередньо записаний матеріал, для технічно підкованих барабанщиків з’явилася ще одна можливість. керувати відтворенням мінусовки.

Якщо ви не знайомі зі світом мінусовки, просто думайте про неї як про шматки заздалегідь записаного аудіо, що грають на фоні виступу. Це може бути що завгодно. від декількох партій фонового вокалу, струнних аранжувань до цілих готових альбомних міксів, під які мімікрують виконавці. (Так, у мене було кілька таких виступів.) Клік-трек використовується для того, щоб синхронізувати живі виступи з попередньо записаним контентом. Синхронізація шоу також робить можливим автоматизоване освітлення та відео підказки.

Апаратура для живого відтворення може бути встановлена на сцені і управлятися учасником гурту або за її межами за допомогою технічного персоналу. На клубному рівні це досить поширене явище, коли він є частиною установки клавішника або барабанщика, тому що ми, як правило, стаціонарні. У випадку великих виступів, обладнання для відтворення може знаходитися за межами сцени і управлятися спеціальним технічним персоналом.

Ознайомлення з багатьма варіантами обладнання для живого відтворення. це ще один спосіб виділитися на ринку барабанщиків, які шукають концерти. Ви будете готові взяти на себе додаткову відповідальність за налаштування, запуск і монтаж життєво важливої частини шоу; ви зможете розмовляти мовою продюсування, якою користуються професіонали; і ви будете краще пристосовані до ролі музичного керівника, якщо це ваша справа. Якщо ви є частиною гурту, ви можете використовувати цю інформацію, щоб підвищити виробничу цінність живих виступів вашого гурту у найбільш практичний для вас спосіб.

Примітка: Рішення про використання мінусовки. це справа смаку, яка може залежати від жанру і виконавця. Можливо, рішення використовувати або не використовувати мінусовки стане темою майбутньої статті на The Drummer’s Mouth.

Оскільки технологія постійно змінюється, я буду використовувати це як архів для різних конфігурацій за різними ціновими категоріями. Будуть графіки, що пояснюють налаштування, рейтингова система з 5 категоріями та посилання на списки покупок. Обов’язково заглядайте сюди або підпишіться на розсилку, щоб отримувати останні новини про установки для бекстейджів.

Світлодіодна лампа з резервним акумулятором

гармоніка, грає, шлях, акумулятора

Світлодіодний акумулятор з резервним живленням дає вам трохи більше енергії під час перебоїв в електромережі. Незалежно від того, чи тримаєте ви її в світильнику, чи знімаєте, щоб використовувати як ліхтарик, ця проста світлодіодна лампа з батарейкою забезпечує і світло, і душевний спокій.

гармоніка, грає, шлях, акумулятора

гармоніка, грає, шлях, акумулятора

Підтримуйте світло. Навіть без електрики.

За допомогою простого вбудованого перемикача ви можете увімкнути світло робочого світильника або ручного ліхтарика під час відключення електроенергії.

гармоніка, грає, шлях, акумулятора

гармоніка, грає, шлях, акумулятора

Спокій починається з простого встановлення

Вкрутіть світлодіодну лампу з резервним акумулятором і залиште її заряджатися на 10 годин поспіль. Після першого заряджання ваша лампа буде готова до роботи, щоб забезпечити вам додатковий спокій під час відключення електроенергії. Сумісні з світильниками, які потребують загального призначення A19/21, прожектора BR30 або 6-дюймового вбудованого світильника.

Доступні в наступних варіантах:

Світлодіодний динамік

Підключіть ці лампи через Bluetooth® для високоякісного звуку, без дротів. Доступні в кольорах денного світла, м’якого білого та NEW! Колір.

Світлодіодний акумулятор з резервним живленням

Використовуйте у світильнику та як ліхтарик. Ви завжди матимете світло, навіть коли живлення вимкнене.

Світлодіодний колір

Додайте лампочки, панелі або стрічкові світильники, щоб перемикатися між різними кольорами та персоналізувати свій простір.

Світлодіодна лампа “Від заходу до світанку

Додайте безпеку дому за допомогою зовнішнього освітлення, яке автоматично вмикається ввечері та вимикається вранці.

LED Linkable Motion

Об’єднайте кілька ламп і світильників, щоб створити зовнішню систему, що активується рухом.

Світлодіодний таймер

Заспокойтеся вночі з автоматичною лампою для внутрішнього освітлення, яку можна встановити один раз і забути про неї.

1997-2022 ©️ SAVANT TECHNOLOGIES LLC.

Google Play та логотип Google Play є товарними знаками Google Inc. Apple та логотип Apple є товарними знаками компанії Apple Inc., зареєстровано в США.S. та інші країни. App Store є знаком обслуговування компанії Apple Inc. Словесний знак Bluetooth є зареєстрованою торговою маркою, що належить Bluetooth SIG, Inc., і будь-яке використання цього знаку компанією GE здійснюється за ліцензією.

Reveal ® є торговою маркою Savant Technologies LLC.

Монограма GE та C by GE є товарними знаками General Electric Company, що використовуються за ліцензією.

Продукція GE Lighting, компанії Savant, призначена для використання лише на території континентальної частини США, Аляски, Гавайських островів та Канади.

Leave a Reply