Зробіть так, щоб ваш комп’ютерний ДБЖ працював годинами, а не хвилинами. Павербанк Ups

Table of Contents

ДБЖ для банків, фінансових установ, страхових компаній

Джерела безперебійного живлення допомагають підтримувати доступ клієнтів до онлайн- і мобільного банкінгу, підтримувати роботу торгового обладнання, а також забезпечувати захист і доступність страхової та іншої особистої інформації.

ДБЖ для банків, фінансових установ і страхових компаній

Джерела безперебійного живлення допомагають підтримувати доступ клієнтів до онлайн- і мобільного банкінгу, підтримувати роботу торгового обладнання, а також забезпечувати захист і доступність страхової та іншої особистої інформації.

ДБЖ для фінансових установ допомагають уникнути дорогих простоїв під час збоїв у роботі

Фінансовий сектор відіграє важливу роль в економічній стабільності нашого суспільства. Величезні обсяги транзакцій повинні оброблятися безпечно, точно і безперебійно щодня.

Перерва в електропостачанні навіть на частку секунди може призвести до тисяч скасованих фінансових транзакцій і потенційної втрати даних. Фінансові установи потребують високостійких і надійних джерел безперебійного живлення, щоб підтримувати безперебійну роботу в надзвичайних ситуаціях.

Незалежно від того, чи шторм вимкнув регіональну енергетику, чи постраждала одна гілка, ДБЖ може забезпечити перехід на резервний генератор і захистити обладнання від перенапруги.

Вартість простою

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Резервне живлення для банків та інших фінансових установ захищає процеси та критично важливе обладнання

Клієнти покладаються на фінансові установи, щоб вчасно оплачувати рахунки, вносити депозити та забезпечувати надійний доступ до готівки, рахунків та інших інвестицій.

Оплата мобільних рахунків онлайн лише збільшила попит на цілодобовий доступ та більш надійне резервне живлення. ДБЖ для згладжування переходу на тривале резервне живлення під час відключень електроенергії дозволяє надійно завершити щоденну обробку даних або продовжити роботу в умовах надзвичайної ситуації. ДБЖ для фінансових установ і страхових компаній не тільки забезпечують резервне живлення центрів обробки даних для збереження доступу до записів і критично важливих процесів, але й можуть використовуватися для підтримки робочих комп‘ютерів, комп’ютерів у серверних, банкоматів та іншого обладнання на місці в разі відключення електроенергії.

З ДБЖ для страхових компаній ви отримуєте більше доступу до клієнтської документації

На додаток до захисту доступу до фінансових даних, системи ДБЖ також можуть бути використані для переходу на резервне живлення для страхових серверів.

ДБЖ дозволяє страховим компаніям захищати критично важливе обладнання, зберігати доступ до клієнтських файлів і обробляти рахунки та платежі в умовах відключення електроенергії. ДБЖ підтримують працездатність онлайн та телефонних систем, покращуючи доступ та задоволеність клієнтів. Завдяки надійному резервному живленню страхові компанії можуть продовжувати обслуговувати свою клієнтську базу, коли це потрібно найбільше.

Вступ: Зробіть так, щоб ваш комп’ютерний ДБЖ працював годинами, а не хвилинами

Як на мене, це здається здоровим глуздом, але, можливо, не для всіх, я тримаю всі свої комп’ютери на резервних батареях ДБЖ. Після того, як одного разу я розчарувався, коли зникло світло, я одразу ж пішов і купив ДБЖ. Що ж, незабаром після цього електроенергія зникла на довший час, ніж батарея могла утримати мій комп’ютер на плаву. Мені потрібне було краще рішення!

Я хотів, щоб моє ДБЖ працювало щонайменше 60 хвилин при відключенні електроенергії. Мені було потрібно більше енергії! Моє рішення: Автомобільні акумулятори.

Матеріали: ДБЖ, потужність якого принаймні вдвічі більша за ту, яку ви плануєте намалювати (див. крок 8, щоб зрозуміти чому). Дріт (12 дюймів або більше; два різних кольори) Припій Термоусадочна трубка Автомобільний акумулятор з клемами зверху Перехідники для переходу від клем автомобільного акумулятора до різьбової шпильки. Гайки-баранчики того ж розміру, що і ця різьбова шпилька Дротяні обтискні клеми, які підійдуть до різьбової шпильки. Пластиковий корпус для автомобільного акумулятора Вбудований тримач запобіжника (радіомагазин) 30-амперний запобіжник для тримача (будь-який автомобільний магазин)

Інструменти: Викрутки Кусачки Зачистка дроту Паяльник Ножиці (необов’язково) Теплова гармата або інша альтернатива Дриль Свердла Свердла

Крок 1: Оцініть свої потреби

Я намагався живити два комп’ютери (настільний і файловий сервер) і два плоских монітора. Моє загальне енергоспоживання становило приблизно 500 Вт у піковому режимі. (тьху!) В даний час я працюю на двох ДБЖ потужністю 300 Вт (ПРИМІТКА: ВА не дорівнює Вт). Знайдіть рейтинг WATT) з одним комп’ютером та одним монітором на кожному. Незважаючи на те, що два монітори були підключені до одного комп’ютера, мені потрібно було розподілити навантаження більш рівномірно, щоб збільшити час автономної роботи моїх маленьких ДБЖ.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ: Я на власному досвіді переконався, що вам потрібен ДБЖ, потужність якого принаймні вдвічі перевищує потужність, яку ви споживаєте, після того, як мало не спалахнула пожежа і знищила ДБЖ. Вони не витримують роботи довше кількох хвилин з такою потужністю, але зазвичай батареї розряджаються раніше, ніж це стає проблемою.

Тепер я знав, що мені потрібно 500 Вт, і я хотів, щоб мені вистачило на 60 хвилин роботи. це означає: P / V = I500 Вт / 120 вольт = 4.16 ампер-годин (при 120 вольтах)

Батареї ДБЖ зазвичай мають напругу 12 вольт, але деякі з них з’єднані з двома батареями послідовно. Спочатку перевірте свій, щоб переконатися, що вам не знадобляться два автомобільні акумулятори.

Отже, якщо припустити 12 вольт, це означає, що після коригування на перепади напруги мені потрібна батарея щонайменше на 41.6 ампер-годин. (так, я знаю, що в ДБЖ є недоліки, але давайте спростимо математику)

Крок 2: Вийміть акумулятор з ДБЖ

Відключіть ДБЖ від мережі та від’єднайте від нього всі пристрої.Викрутіть усі гвинти, які вам не подобаються, і відкрийте корпус.Якщо вам пощастило так само, як і мені, батарея матиме клеми, які ви можете зняти. Якщо ні, просто обріжте дроти якомога ближче до акумулятора.Після того, як ви виймете батарею, ви знайдете щось подібне до того, що ви бачите на малюнку

ПРИМІТКА: Зверніть увагу на полярність на акумуляторі та на те, до якого проводу під’єднаний той чи інший дріт.

Крок 3: Подовжте дроти на ДБЖ

Дроти, які знаходяться в ДБЖ, зазвичай недостатньо довгі, щоб досягти набагато далі, ніж там, де сидить батарея. Нам потрібно буде подовжити їх, щоб дістатися до нашого автомобільного акумулятора.

Відріжте дротяні клеми (якщо такі є) на проводах від ДБЖ.Зачистіть принаймні 3/8 дюйма дроту на ДБЖЗачистіть принаймні 3/8 дюйма дроту, який ми подовжуємо.Я використовував металевий обтиск, щоб отримати відмінне з’єднання, але це необов’язково.З’єднайте дроти між собою. Це паяне з’єднання повинно витримувати великий струм. Ми будемо використовувати багато енергії, і якщо у нас буде падіння напруги, ДБЖ не прослужить так довго.Переконавшись, що місце з’єднання добре спаяне, накладіть на нього термоусадку і добре запечатайте.

Примітка: Використовуйте кольори, які мають сенс для вас і дозволять вам запам’ятати полярність

Крок 4: Просвердлюємо отвір для проводів

Далі нам потрібно зробити місце для проводів, щоб вони виходили з ДБЖ і йшли до автомобільного акумулятора.Я просвердлив отвір. Використовуйте будь-який розмір, який підійде для обох ваших проводів.Додайте компенсатор натягу, щоб ви не могли тягнути за з’єднання, які ви зробили, або за материнську плату в блоці. Я просто зав’язав вузол на кожному з проводів.Далі протягуємо дроти через отвір, і акуратно збираємо блок назад.

Примітка: Пам’ятайте про полярність!

Крок 5: Підготуйте вбудований тримач запобіжника

Оскільки це високий струм, що надходить від джерела надзвичайно високого струму (автомобільного акумулятора), нам потрібен запобіжник. і ви хочете, щоб він був якомога ближче до акумулятора. Спочатку зачистіть дріт на тримачі запобіжника.Покладіть термоусадку на дріт.Візьміть обтискну дротяну клему, яка відповідає розміру різьби на клемах акумулятора, або адаптер і обтисніть її до дроту. Потім припаяйте. Ніщо не завершено, поки воно не припаяне. Навіщо паяти? Він краще проводить електрику. З’єднання не буде нагріватися, і у вас буде менш різке падіння напруги.Далі стисніть трубку.

З іншого боку тримача запобіжника зачистіть дріт, покладіть термоусадку, зачистіть гарячий дріт, який ви нещодавно додали до ДБЖ, і припаяйте разом. Після завершення стисніть трубку.

Крок 6: Підготуйте дріт, що залишився

Далі, використовуючи ту саму стратегію, що і при підключенні до вбудованого тримача запобіжника, підключіть обтискну клему до кінця дроту заземлення, припаяйте та термоусадку.

Запам’ятайте: Одягніть термоусадочну трубку перед тим, як надіти кінець.

Коли ви закінчите, у вас повинно вийти щось подібне:

Крок 7: Підключіть до батареї та протестуйте

Далі приєднайте клеми акумулятора до батареї, а потім дроти до клем.Вставте запобіжник у тримач запобіжника.І увімкніть ДБЖ.Це займе багато часу для зарядки акумулятора, але він також прослужить довго при відключенні електроенергії. При такому налаштуванні мій пропрацював близько 1.5 годин.

Обов’язково покладіть батарею в пластиковий футляр з кришкою, оскільки, якщо щось піде не так з батареєю, ви захочете утримати кислоту якомога довше. Крім того, це не дасть вам впустити щось і закоротити батарею.

Крок 8: Слово застереження

Я дізнався це важким шляхом. Це коштувало мені ДБЖ і мало не пожежі.

Трансформатор у цих ДБЖ дешевий. Вони не призначені для роботи на 100% потужності протягом тривалого періоду часу (наприклад, як ви зможете використовувати батарею такого розміру) Коли я запустив свої ДБЖ на 300 Вт протягом більше 30 хвилин, трансформатор розплавився через корпус. Коли я витягнув свій інфрачервоний термометр, він показав майже 400 градусів за Цельсієм!!

Мені довелося переробити свою систему. Я вибрав два ДБЖ потужністю 600 Вт кожен, але з живленням 24 вольта (2 послідовно з’єднані 12-вольтові батареї). За моїми новими налаштуваннями, я маю понад чотири години резервної потужності, оскільки у мене є два автомобільні акумулятори.

Людина зробила цей проект!

А ви зробили цей проект?? Поділіться ним з нами!

Металевий конкурс

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Конкурс магнітів

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Конкурс проектного навчання

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

1 Коментарі та думки власників

Чи може розумний зарядний пристрій для автомобільних або морських акумуляторів з інвертором постійного/змінного струму функціонувати як ДБЖ?

ДБЖ контролює вхідну напругу змінного струму і перемикає вихід між безпосередньо підключеним до мережі (змінного струму) і підключеним до виходу інвертора. Хороший ДБЖ також здатний підвищити низьку напругу (тому при 100 В мережі ваш комп‘ютер все ще бачить 120 В, не переходячи на батарею). Фактична схема заряду призначена лише для заряджання акумулятора за наявності живлення від мережі. ланцюг заряду не забезпечує достатньої потужності для заряджання акумулятора та роботи інвертора.

Маленький зарядний пристрій (12v 2a) може забезпечити лише 24w. Навіть якщо ваш інвертор ефективний на 100% (а це не так), ваше навантаження в такому випадку буде обмежене до 24 Вт. Більший зарядний пристрій (6a) все ще обмежений 72 Вт.

Вам знадобиться якийсь спосіб подавати живлення від мережі на ваші речі, поки не зникне електрика, оскільки багато інверторів видають лайно 60 Гц, що абсолютно жахливо для вашої електроніки. Немає сенсу перетворювати 120 В змінного струму в 12 В постійного струму, а потім назад в 120 В змінного струму, так як при цьому витрачається величезна кількість енергії. Я б рекомендував 3 двосторонні реле (такі, що мають загальний і нормально відкритий і закритий контакти).) і попросіть їх увімкнути інвертор, підключити його до виходу та ізолювати інвертор від мережі.

Так, це по суті те, що таке ДБЖ, за винятком того, що батареї глибокого циклу були б кращими.

Привіт усім, я знаю, що цей пост дуже старий, але я додам трохи аналізу та порад.Наскільки я розумію, ви підключилися до ДБЖ, здатного заряджати батарею 7А, щоб мати можливість заряджати більшу батарею, в даному випадку батарею 40-50А. Сподіваюся, ви пояснили це у своїй здатності з самого початку, а також надали схему, оскільки це електричний проект, і завжди простіше мати схему.1. Тут використовується батарея глибокого циклу або морська батарея, розумний хід, не витрачайте час на автомобільні акумулятори, тому що навіть якщо ви бачите автомобільний акумулятор на 70А або більше, це не означає, що такі акумулятори створені для виробництва 70А протягом тривалого періоду часу, не всі це розуміють!! Вони розраховані на 70А або вище, щоб мати можливість дати належний поштовх для запуску двигуна, і це все, після того, як автомобіль працює на газі, а не на напрузі або на амперах. Мені довелося вказати на це, оскільки деякі думають, що оскільки я отримав автомобільний акумулятор з високим рейтингом, то я можу ним користуватися! Можливо, вам слід спочатку знати, що це за автомобільний акумулятор!!2. якщо ви хочете зробити цей тип проекту, маючи лише 2 резервних ДБЖ 7А, не використовуйте батарею з високою номінальною потужністю!! 50А максимум!! Чому, тому що 2 ДБЖ (2 у цьому випадку) будуть постійно боротися за те, щоб мати можливість забезпечити таку велику кількість струму, необхідну для батареї з таким високим номіналом (50А в нашій ситуації), щоб мати можливість повністю зарядити її!! Навіть автор каже, що для його повної зарядки потрібно багато часу. Особисто для мене час не є проблемою, я віддаю перевагу повільній та безпечній зарядці.Плюс 3. Не намагайтеся виконати цей проект із резервним ДБЖ, який автоматично відключається через деякий час, чому?? тому що ці резервні ДБЖ створені лише для того, щоб дати вам достатньо часу для збереження вашої роботи та вимкнення комп’ютера, коли відбувається відключення електроенергії!! Навіть якщо ви збільшите ємність батареї, ви не зможете продовжити роботу ДБЖ, оскільки час роботи встановлюється мікросхемою всередині ДБЖ! Не обов’язково заряджати ємність акумулятора. 4. це гарна ідея додати вентилятор для охолодження трансформаторів, тому що вони будуть досить гарячими!! не обов’язково запускати їх на 12В, навіть 5В або 9В є хорошим початком, і дають прийнятний рівень шуму, або просвердлити додатковий отвір для охолодження в корпусі ДБЖ, для додаткового пасивного охолодження.

Дякую всім, хто долучився до цієї статті, є багато чого, на що можна спиратися щодо ДБЖ та акумуляторів з коментарів та думок власників

Це акумулятор на 40Аг, а не на 40А. Величезна різниця між Ач (ампер-годинами) і А (амперами). Вам не потрібен запобіжник на 40А для акумулятора на 40Ач. Вам потрібен запобіжник, який відповідає максимальній силі струму, яку ви збираєтесь тягнути при 12В (точніше, 24В у його випадку). 40 Ач. це ємність, необхідна йому для 60-хвилинної роботи. Я думаю, що він встановив запобіжник на 300 Вт (половина від 600 Вт) для кожного з ДБЖ на 24 В. Це має бути 12.5А за моїми підрахунками, тому 7 здається низьким, але не на порядок.

І так, схема зарядного пристрою в ДБЖ буде заряджати це дуже повільно, кого це хвилює? Якщо у вас часто вимикається електрика більше, ніж на годину протягом одного дня, це, ймовірно, не найкраще рішення; можливо, варто розглянути можливість використання генератора на природному газі.

Мені дуже подобається ваша ідея з вентилятором охолодження. І ви можете додати його до реле, яке живить інвертор, щоб вентилятор не працював, якщо ДБЖ працює від мережі.

Чи ДБЖ автоматично підлаштувався до додаткових ампер-годин з додатковими батареями? В основному те, що я прошу, наприклад, у мене йде навантаження, і живлення відключається. ДБЖ повідомляє, що до вимкнення залишилося 18 хвилин роботи. Якби я додав 4 додаткові герметичні батареї на 12 В (ті, що є в ДБЖ), то в ньому буде загалом 6 батарей. Коли живлення вимкнеться, чи буде він відображати правильний час, що залишився з додатковими батареями? Приклад: З тим самим навантаженням, що і в попередньому прикладі. Чи буде він тепер читати 55 хвилин живлення, що залишилися до вимкнення? В основному, чи буде ДБЖ відображати правильну кількість часу, що залишився, навіть з додатковими батареями? Заздалегідь дякую за відповіді на мої запитання

Не використовуйте автомобільний акумулятор, який використовується для запуску автомобіля, він має низький цикл перезарядки, вибирайте акумулятор глибокого циклу. Вони призначені для постійного навантаження, коли автомобільний акумулятор використовується для подачі високого струму для запуску двигуна.

Говорячи з досвіду, те, що ви зробили, цілком може зруйнувати ланцюг зарядки ДБЖ. Додаткове навантаження виснаженого автомобільного акумулятора (очевидно, після кількох годин використання) може призвести до виходу зарядного пристрою з ладу. Я теж думав, що буду розумним і спробую це. Скажімо так, тепер у мене є новий, більший резервний блок живлення, розрахований на додаткові акумуляторні батареї.

Я не пропоную, щоб ніхто не пробував, просто ті, хто це робить, повинні бути готові до такої невдачі.

У мене є ДБЖ на 430 Вт із розрядженим акумулятором. Я хочу живити 55-дюймовий світлодіодний телевізор під час скидання навантаження. Я думаю, що 430 Вт. це приблизно в 4 рази більше потужності, ніж мені потрібно, можливо, ближче до 5 разів. Я також вважаю, що мені потрібен мінімум 6-аг акумулятор, щоб покрити 4 години, в кращому випадку (без втрат). Планую зробити коробку з припливним і витяжним вентилятором для охолодження, і розташувати компоненти оптимально для охолодження.

Чи достатньо акумулятора на 18Аг для живлення 55-дюймового LED-телевізора для 2 осіб.5 годин, не пошкоджуючи батареї?

Чи зможе мій ДБЖ зарядити батарею 12В 18Аг? Навіть якщо це займе 20 годин?

Ваш ДБЖ потужністю 430 Вт теоретично здатний живити телевізор, оскільки потужність телевізора, ймовірно, не перевищує 100 Вт. Досить схожий на монітор офісного ПК. Ігрові ПК середнього та верхнього діапазону витягують трохи більше 200 Вт під навантаженням. на базі мого Core i7, 32 ГБ оперативної пам’яті, 7x 3 ТБ HDD, GTX2060 Super. ДБЖ споживає близько 212 Вт в іграх 2021/2022 року з роздільною здатністю 4K. За винятком монітора.

На жаль, акумулятор на 18 Ач, ймовірно, не дасть вам великої тривалості життя. Ваш ДБЖ, ймовірно, стандартно оснащений батареєю на 9 (або, можливо, 7) Ач, тому 18 Ач. це лише вдвічі більша ємність/час роботи.

Внутрішні інвертори ДБЖ, на жаль, досить неефективні і витрачають багато енергії порівняно зі спеціальними інверторами, оскільки ДБЖ розраховані на роботу протягом 15-20 хвилин, щоб користувач комп’ютера міг завершити свою роботу і вимкнутись, або щоб генератор увімкнувся і живив будівлю.

ДБЖ зможе зарядити батарею на 18 Ач, час буде обмежуючим фактором, оскільки зарядні пристрої не мають високої потужності (ви, напевно, бачили, що вони мають досить тонкі дроти).

Для рішення для живлення телевізора, що скидає навантаження, найкраще придбати спеціальний інвертор, наприклад.g. 650-ватний інвертор для кемпінгу / каравану та автомобільний акумулятор / або акумулятор глибокого циклу, скажімо, 65 Ач, або пару акумуляторів, якщо вибраний вами інвертор працює на 24 В, а не на 12 В. Хоча я пропоную кемпінговий блок, оскільки багато з них мають 12 В. І придбайте гарний автомобільний зарядний пристрій, такий як Optimate.

Запитавши в магазинах для кемпінгу, ви отримаєте багато інформації безкоштовно на основі їхнього досвіду щодо часу роботи акумулятора і т.д.

Крім того, краще використовувати велику батарею, чим менше ви берете з неї енергії, тим довшим буде теоретичний термін служби батареї.

Як тільки ви почнете використовувати ДБЖ як рішення для розподілу навантаження, ви побачите, як швидко розряджаються ці маленькі батареї на 9 Ач. Запуск їх двічі на день протягом тижня-двох вже почне негативно впливати на те, як довго вони можуть працювати.

Тож так, краще купити автомобільний акумулятор за півтори тисячі, ніж витрачати 450 рандів на 18-амперний, який через місяць-два зіпсується і його потрібно буде замінити. На них не поширюються гарантії ні на що, крім виробничих дефектів.

Як варіант, ви можете використовувати справжній інвертор /. 5 кВА та літій-залізо-фосфатну батарею або дві. Така установка коштує близько 50 тис. рандів, плюс ще 18 тис. рандів за 4 сонячні панелі потужністю 650 Вт. Це призведе до того, що розумно налаштований будинок буде майже повністю відключений від мережі. Ви б буквально просто час від часу живили свій гейзер від електромережі.

Зважаючи на ціни на електроенергію в Південній Африці, витратити 40 тисяч лише на панелі та інвертор окупиться приблизно через 4 роки. До останнього підвищення цін я платив близько 16 000 рандів на місяць за електроенергію.

TBH Я насправді не знаю, скільки я зараз плачу за електроенергію, тому що я не отримував рахунків більше 18 місяців, а мій онлайн-рахунок метрополітену в Тшване недоступний.

Я просто йду до Pick ‘n Pay і кидаю 3 тисячі щомісяця. Повинно бути добре, оскільки я перейшов на газову плиту/духовку наприкінці минулого року, і кожна лампочка тепер світлодіодна. Поки що все добре, мені ще не відключали світло.

Перенесіться на кілька років вперед.

Я живу в Південній Африці, у нас є проблеми з електроенергією, тому що є лише 1 напівдержавна компанія, яка має монополію на постачання електроенергії в Південній Африці.

Через грубе безгосподарне управління та розбазарювання коштів платників податків, обслуговування виробництва електроенергії, розподілу електроенергії тощо. нехтується по всій країні.

На жаль, наслідком цього є те, що у нас регулярно відбуваються планові відключення електроенергії, щоб перенаправити енергію в інші райони, коли потрібно провести ремонтні роботи. Якщо вам потрібна додаткова інформація або просто посміятися, погугліть South Africa Load Shedding.

Я давно збирався купити ДБЖ з можливістю розширення, але ніяк не доходили руки, ми вже звикли жити з плановими відключеннями електроенергії.

ДБЖ, на яке я дивився, було APC Smart RT2000.- це синусоїдальний блок на 2кВ 48В з роз’ємом на задній панелі для послідовного з’єднання з іншими 48-вольтовими акумуляторними батареями.Пристрій має інтеейс для програмування, схожий на RS232, але не зовсім RS232.

Батареї APC мають 48 В x2 пакети на банку (ДБЖ має 48 В x1 батарейний блок), і, згідно з APC, ланцюг заряду може обробляти 10 банків протягом 12 годин. ДБЖ ємністю 9 Ач і батареї ємністю 18 Ач, або здатність заряджати батареї потужністю 189 ампер (і 22U місця в стійці) за 12 годин, що є рекомендованим максимумом, але, як вони також стверджують, не існує теоретичного обмеження на батареї, якщо дається достатньо часу для їх зарядки.

Не пошарпаний маленький ДБЖ, якщо ви шукаєте розтяжний блок, якому не потрібно запускати серверну ферму, лише кілька сотень ват.

Однак зараз він знятий з виробництва і замінений на RT2200 або щось подібне. Для мене це не проблема, оскільки клієнтська лікарня нещодавно викинула абсолютно хороший RT2000, який працював від ПК на скринінговому столі Philips, і заплатила нам за його заміну на блок 3 кВА, а мене попросили утилізувати несправний блок, оскільки він їм більше не потрібен.

Як я і підозрював, одна з окремих батарей вийшла з ладу, її сусідка також була дуже хвора, а інші 2 були ще досить пристойними

З тих пір я почистив і обслужив пристрій і замінив всі 4 батареї на 4 нові батареї Yuasa ємністю 9 Ач, і він працює як чарівник, дає мені 4 години, як і моє домашнє мережеве обладнання.

Тепер потрібно виправити передню решітку, яка була вигнана до пекла, і придбати ще одну 48-вольтову батарею глибокого циклу або кілька великих 12-дюймових батарей. щось із подібним профілем заряду.

TL; DR Не бійтеся прийняти непрацюючий ДБЖ, цілком можливо, що заміни потребують лише батареї, а розширювані блоки пропонують набагато більшу гнучкість за умови, що ви отримаєте доступ до їх програмного забезпечення та повідомите їм, на що дивиться їх монітор заряду акумулятора.

Найкращі рішення для резервного живлення та резервного копіювання CPAP у 2023 році (для кемпінгу, польотів або відключень електроенергії)

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Перебої в електропостачанні. неминуча частина життя. Якщо у вас немає надійної резервної батареї, ви можете зіткнутися зі сном без апарата, а пропуск навіть однієї ночі лікування може поставити під загрозу ваше здоров’я та вплинути на загальний рівень дотримання режиму CPAP.

На щастя, резервні акумулятори CPAP забезпечують безперебійне живлення, щоб ви могли продовжувати насолоджуватися перевагами лікування апное уві сні за допомогою постійного позитивного тиску в дихальних шляхах (CPAP).

Незалежно від того, чи плануєте ви наступну поїздку в кемпінг або на автофургоні, чи летите літаком, чи готуєтеся до зустрічі з матір’ю-природою, ми тут, щоб допомогти вам вибрати найкращу батарею CPAP для вас і вашого апарату. Ми навчимо вас, на що звертати увагу при покупці ідеального акумулятора CPAP, в тому числі:

Чому важливо мати резервну батарею CPAP?

Навіть якщо ви не любите ходити в походи, відпочивати в кемпінгу або виїжджати за межі міста, все одно рекомендується мати резервну батарею для CPAP. Деякі батареї CPAP можна використовувати як резервне джерело живлення, яке спрацьовує при раптовій втраті електроенергії. ідеально, якщо ви помітили шторм за прогнозом. Насправді, саме через функцію резервного живлення багато людей купують додаткові або альтернативні акумулятори, адже ви не повинні залишатися без терапії.

Чи можна використовувати CPAP-акумулятор як резервне джерело безперебійного живлення?

Джерело безперебійного живлення (ДБЖ) здатне автоматично виявити відключення електроенергії та переключитися на живлення від акумулятора без будь-якого ручного втручання. Деякі акумулятори CPAP не функціонують як резервне джерело безперебійного живлення, і в разі відключення електроенергії вам доведеться відключати апарат від розетки та перемикати його на живлення від акумулятора.

На щастя, для тих, хто турбується про перебої в електропостачанні, кожна батарея з цього списку може функціонувати як ДБЖ, окрім Zopec Voyage.

Яка найкраща резервна батарея для CPAP на випадок перебоїв в електромережі?

Портативний блок безперебійного живлення з розеткою ідеально підходить для резервного живлення акумулятора CPAP. Якщо живлення зникне, він автоматично увімкнеться, і ваша терапія не пропустить жодного удару. Завдяки розетці 110 В змінного струму, вам не потрібно буде турбуватися про будь-які адаптери або перетворювачі для налаштування вашого CPAP-апарату! Акумулятор ДБЖ з портативною розеткою потужністю 159 Вт. це також найбільша потужність, дозволена для авіаперельотів FAA та TSA, що робить його ідеальним для подорожей на вихідних.

Якщо ви не плануєте подорожувати і шукаєте надійний акумулятор для використання вдома, рекомендуємо звернути увагу на наш асортимент акумуляторів Zopec Explore, наведений нижче. Усі акумулятори Zopec Explore (але НЕ Zopec Voyage) працюють як автоматичні резервні акумулятори і замінять їх, як тільки зникне живлення. Всі вони мають щонайменше 1 розетку змінного струму, яка універсально сумісна з будь-яким апаратом CPAP, а також з більшістю дрібних побутових приладів, телевізорів, ігрових приставок тощо. Батареї Explore також можна з’єднувати в нескінченну послідовність, щоб задовольнити ваші потреби в енергії.

Типи акумуляторів CPAP

Коли мова йде про живлення вашого CPAP-апарату в автономному режимі, є три основні варіанти: акумулятори глибокого циклу (зазвичай використовуються на човнах, гольф-карах та моторолерах), літій-іонні акумулятори (використовуються в більшості сучасної електроніки) та відносно новіша технологія, яка називається літій-залізо-фосфатні акумулятори.

  • Батареї глибокого циклу зазвичай можна знайти в магазинах автозапчастин, вони набагато важчі за літій-іонні батареї і потребують спеціального обладнання для перезарядки. Загальне правило для акумуляторів глибокого циклу: більша вага = більша потужність.
  • Літій-іонні акумулятори є найпоширенішими акумуляторами CPAP, доступними сьогодні, і призначені для забезпечення пристойного часу роботи. деякі з них навіть можуть живити апарат CPAP протягом декількох повних ночей терапії! Вони також зазвичай швидко заряджаються, досягаючи повної потужності за чотири-шість годин.
  • Літій-залізо-фосфатні (LiFePO4) акумулятори, такі як EXP PRO EXP48 і EXP96, дуже схожі на літій-іонні акумулятори, але використовують іншу внутрішню хімію для підвищення міцності та довговічності. Якщо літій-іонні батареї можуть працювати лише в діапазоні від 32° F до 104° F, то батареї LiFePO4 можуть працювати в діапазоні від.4 ° F і 132 ° F. У той час як літій-іонні батареї можна перезаряджати лише близько 500 разів, перш ніж знадобиться нова батарея, батареї LiFePO4 можуть похвалитися життєвим циклом у 5 000 перезаряджень. Крім того, батареї LiFePO4 менш схильні до теплового розряду, що робить їх більш безпечним і надійним вибором для домашнього використання.

Ось коротка характеристика трьох різних типів акумуляторів для CPAP:

Глибокий цикл:

  • Обмежена портативність
  • Налаштування складне/затратне
  • Чудово підходить для кемпінгу RV
  • Довший термін служби акумулятора

Для підключення до акумуляторів глибокого циклу можна використовувати інвертор. Ви використовуєте затискачі типу “крокодил” для підключення до позитивної та негативної клем, а потім підключаєте апарат до мережі, як зазвичай.

Для машин, які не потребують інвертора, також можна під’єднати до клем звичайну розетку типу “прикурювач”. Потім ви будете заряджати акумулятор за допомогою кабелю постійного струму.

Якщо ви шукаєте легкий і простий варіант резервного акумулятора, ми рекомендуємо літій-іонний акумулятор.

Літій-іонний:

  • Відмінна портативність
  • Використовуйте в польоті
  • Зазвичай Plug-and-Play
  • Швидка зарядка
  • Чудово підходить для польотів

На додаток до цього, ви також повинні розглянути, чи зацікавлені ви в акумуляторі виключно для подорожей, резервному акумуляторі, який захистить вас під час відключення електроенергії, або в чомусь, що може робити і те, і інше.

Літій-залізо-фосфат (LiFePO4):

  • Кращі теплові характеристики
  • Довший загальний життєвий цикл
  • Менший вплив на навколишнє середовище

Простіше кажучи, батареї LiFePO4. це еволюція літій-іонних батарей, які краще пристосовані до тривалих, стабільних розрядів, що робить їх ідеальними для CPAP. Вони також краще витримують температурні коливання і мають довший загальний життєвий цикл. Вони трохи важчі, ніж літій-іонні акумулятори, і можуть заряджатися трохи довше, але ваші інвестиції окупляться набагато швидше з акумуляторами LiFePO4, оскільки вони розраховані на в 10 разів більше циклів перезарядки, ніж літій-іонні акумулятори.

Сумісність з акумуляторами апаратів CPAP

Сумісні з апаратом CPAP акумулятори CPAP
ResMed AirSense 11 Портативна розетка ДБЖ АкумуляторEXP96 Pro літій-іонна батарея (з адаптером постійного струму AS11)EXP48 Pro літій-іонна батарея (з адаптером постійного струму AS11) BPS Universal Freedom V2 Travel CPAP АкумуляторZopec VoyageZopec Explore Portable Series
3B Medical Luna II Medistrom Pilot-24 LiteПортативні ДБЖ з розеткоюZopec VoyageZopec Explore Portable Series
ResMed AirMini Medistrom Pilot-24 LiteПортативна розетка UPS АкумуляторEXP96 Pro Lithium Ion Battery BankEXP48 Pro Lithium Ion Battery Bank BPS Universal Freedom V2 Travel CPAP BatteryZopec VoyageResMed Power Station II Комплект акумуляторівZopec Explore Portable Series
ResMed AirSense 10 Medistrom Pilot-24 LiteПортативна розетка UPS АкумуляторEXP96 Pro Lithium Ion Battery BankEXP48 Pro Lithium Ion Battery BankBPS Universal Freedom V2 Travel CPAP BatteryZopec VoyageResMed Power Station II Battery KitZopec Explore Portable Series
HDM Z2 Портативна розетка ДБЖEXP96 Pro Літій-іонна акумуляторна батареяEXP48 Pro Літій-іонна акумуляторна батареяBPS Freedom V2 Travel CPAP Акумуляторна батарея для апарату кабелівZopec VoyageZ2 PowerShell Extended BatteryZopec Explore Portable Series

Найкращі CPAP-акумулятори у 2023 році

Medistrom Pilot-24 Lite

Medistrom Pilot-24 є найкращим акумулятором CPAP завдяки своїй легкій та компактній конструкції. Він сумісний з FAA, що означає, що ви можете носити його з собою і використовувати під час польоту.

Medistrom Pilot-24 набув популярності завдяки своїй сумісності з надзвичайно популярними апаратами AirSense 10 та AirMini CPAP компанії ResMed. Pilot-24 може не тільки живити ваш CPAP поза домом, він також може діяти як резервна батарея CPAP у разі збою в електропостачанні. Він навіть має USB-порт для заряджання мобільних пристроїв та вбудований світлодіодний ліхтарик!

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Додатково можна придбати окремі кабелі, щоб зробити Pilot-24 сумісним з 3B Medical Luna та Philips Respironics DreamStation Go.

Альтернативно, Medistrom Pilot-12 також доступний для 12-вольтових апаратів. Він сумісний з наступними пристроями:

  • DeVilbiss IntelliPAP IntelliPAP 2 (з додатковими кабелями)
  • Апарати HDM серій Z1 і Z2 (з додатковими кабелями)
  • Philips DreamStation (крім DreamStation Go)

Недоліки: Як літій-іонний акумулятор, Pilot-24 не витримує надмірно високих температур протягом тривалого періоду часу. Не може працювати при температурі вище 104° F, що означає, що він не є ідеальним вибором для кемпінгу або походів у спекотному кліматі. Він також не постачається з власним джерелом живлення, а це означає, що якщо ви хочете зарядити його, вам потрібно буде використовувати джерело живлення, яке постачається з вашим сумісним пристроєм. Останній недолік, характерний для власників AirMini, полягає в тому, що заряджання Pilot-24 за допомогою адаптера живлення AirMini займає 7-9 годин для повного заряджання порівняно з 2-3 годинами заряджання за допомогою адаптера живлення AirSense 10.

ОсобливостіТехнічні характеристики
Тип елемента живлення Літій-іонний акумулятор LG
Ємність заряду у Ватт-годинах 95Wh
Номінальна потужність DC 24V, 3.75A
USB-роз’єм 1 порт. 5В, 2.5A
Тривалість життя 500 циклів заряджання
Індикатор заряду акумулятора Індикатори стану
Час перезарядки 2-3 години 7-9 Вт Блок живлення AirMini
Чи може він функціонувати як резервна батарея? Так
Відповідає вимогам FAA Так
Вага 1.3 фунти
Розміри 3.5″ x 6.7″ x 0.8″

Zopec Voyage

Zopec Voyage заряджається за чотири години і може забезпечити ніч CPAP-терапії від акумулятора для більшості апаратів при тиску до 15 см H2O з вимкненим зволожувачем та підігрівом трубок.

Хоча це не найдовговічніша CPAP-акумуляторна батарея, вона дуже універсальна завдяки стандартній розетці змінного струму, порту USB-C і двом стандартним USB-портам для заряджання мобільних пристроїв. Voyage може заряджати або живити все, що використовує стандартний блок живлення змінного струму, включаючи побутову техніку, ігрові приставки, телевізори тощо.

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Zopec Voyage сумісний з усіма сучасними апаратами CPAP та більшістю невеликих приладів завдяки спеціальній розетці змінного струму. Voyage виробляє модифіковану синусоїду, тому якщо ви використовуєте стару машину, яка потребує чистої синусоїди, вона не буде працювати так само плавно з цим акумулятором, що може призвести до зносу вашої машини з часом.

Недоліки Як літій-іонний акумулятор, Zopec Voyage не витримує надмірно високих температур протягом тривалого періоду часу. Не може працювати при температурі вище 104° F, що означає, що він не може бути ідеальним вибором для кемпінгу або походів у спекотному кліматі. Це також єдиний акумулятор у цьому списку, який не має функції ДБЖ і не може використовуватися як резервний акумулятор без ручного перемикання на живлення від батареї під час відключення.

Особливості
Тип елемента живлення Літій-іонний Panasonic
Ємність заряду у Ватт-годинах 150Wh
Номінальна потужність AC 110V, 60Hz, 80W
Вихід USB 2 порти. 5В, 2.1A1 USB-C порт
Термін служби 500 циклів заряду
Індикатор заряду акумулятора Індикатори стану
Час перезарядки Менше 4 годин
Чи може він функціонувати як резервний акумулятор? Ні
Сумісний з FAA Так
Вага 2 фунти
Розміри 5″ x 7″ x 1.5″

Портативна серія Zopec Explore Portable

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Головне, що потрібно знати про цю конкретну позицію, це те, що ми обговорюємо не одну батарею, а дві: Zopec Explore 4000 і Zopec Explore 5700. Це фактично одна і та ж батарея з різною ємністю і є частиною “Портативної серії” Zopec.

Обидві ці батареї функціонують як резервна батарея і автоматично перемикаються, коли відключається живлення. Вони також мають спеціальну розетку змінного струму, цифровий індикатор ємності та два USB-роз’єми для заряджання мобільних пристроїв. Ці батареї мають схвалену FAA ємність 130 Вт-год для Explore 4000 і 160 Вт-год для Explore 5700. Акумулятори портативної серії мають срібний клас захисту ДБЖ, що означає, що вони зможуть продовжувати терапію, коли зникне електрика, якщо ви не використовуєте зволожувач повітря або трубку з підігрівом.

Загалом, Explore 4000 та Explore 5700. це чудові акумулятори для кемпінгу та туристичних походів завдяки їхній легкій вазі та універсальності. Кілька акумуляторів Explore, навіть різної ємності, також можна з’єднати послідовно, щоб легко масштабувати їх відповідно до ваших потреб в енергії.

Акумулятори Zopec Explore 4000 та 5700 сумісні з усіма сучасними апаратами CPAP та більшістю невеликих приладів завдяки спеціальним розеткам змінного струму! Ці батареї виробляють модифіковану синусоїду, тому якщо ви використовуєте стару машину, яка потребує чистої синусоїди, вона не буде працювати так само плавно з цими батареями, що може призвести до зносу вашої машини з часом.

Недоліки: Оскільки в серії Explore використовується технологія літій-іонних акумуляторів, жоден з них не може переносити надмірно високі температури протягом тривалого періоду часу. Вони також не можуть працювати при температурі вище 104 ° F, тому не підходять для кемпінгу або походів у спекотному кліматі.

ОсобливостіExplore 4000Explore 5700
Тип елемента живлення Panasonic Lithium-Ion Літій-іонний Panasonic
Ємність заряду у ват-годинах 130Wh 160Wh
Номінальна потужність AC 110V, 60Hz, 120W AC 110V, 60Hz, 120W
USB-роз’єм 2 порти. 5В, 3.1A 2 порти. 5 В, 3.1A
USB-C 1 порт. 5В, 3А 1 порт. 5В, 3А
Термін служби 500 циклів заряджання 500 циклів заряду
Індикатор заряду акумулятора Цифровий дисплей Цифровий дисплей
Час підзарядки Менше 4 годин До 6 годин
Чи може він функціонувати як резервна батарея? Так Так
Сумісний з FAA Так Так
Вага 2 фунти 2.5 фунтів
Розміри 7.5″ x 5.5″ x 1.0″ 8.5″ x 6.0″ x 1.0″

Zopec Explore Professional Series

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Продовжуючи тему акумуляторів Zopec Explore, наступні дві батареї в нашому списку належать до більш кваліфікованої “Професійної серії” і мають деякі поліпшення в порівнянні з Explore 4000 і Explore 5700. У цьому випадку ДБЖ Explore 5500 та Explore 8000 мають вищий рівень захисту ДБЖ Gold, що означає, що вони справді зможуть взяти на себе відповідальність у разі відключення електроенергії, навіть якщо ви використовуєте зволожувач повітря. Однак майте на увазі, що використання зволожувача повітря значно збільшує споживання заряду акумулятора і зменшує час, протягом якого він може живити ваш CPAP, приблизно на 60%.

Explore 5500 і Explore 8000 мають дві спеціальні розетки змінного струму, а не одну, а також зміщений цифровий дисплей, який був переміщений з бокової частини пристрою на верхню для більш зручного перегляду. Унікальна перевага Explore 5500 полягає в тому, що він схвалений FAA для авіаперельотів, тоді як ємність Explore 8000 значно перевищує ліміт, встановлений FAA.

Так само, як і перелічені вище акумулятори портативної серії, кілька акумуляторів Explore можна з’єднати в серію, щоб масштабувати їх відповідно до ваших потреб у енергії, навіть якщо вони не мають однакової максимальної ємності.

Як і їхні побратими з портативної серії, акумулятори Zopec Explore 5500 та Explore 8000 професійної серії сумісні з усіма сучасними апаратами CPAP та більшістю невеликих приладів завдяки спеціальним розеткам змінного струму! Ці батареї виробляють модифіковану синусоїду, тому якщо ви використовуєте стару машину, яка вимагає чистої синусоїди, вона не буде працювати так само плавно на цих батареях, що може призвести до зносу вашої машини з часом.

ОсобливостіExplore 5500Explore 8000
Тип елемента живлення Літій-іонний акумулятор Panasonic Літій-іонний акумулятор Panasonic
Ємність заряду у ват-годинах 160Wh 288Wh
Номінальна потужність AC 110В, 60Гц, 250Вт AC 110V, 60Hz, 250W
Вихід USB 2 порти. 5В, 3.4A 2 порти. 5В, 3.4A
USB-C 1 порт. 5В, 3А 1 порт. 5В, 3А
Тривалість життя 500 циклів заряду 500 циклів заряду
Індикатор заряду батареї Цифровий дисплей Цифровий дисплей
Час перезарядки Менше 6 годин Менше 8 годин
Чи може він функціонувати як резервна батарея? Так Так
Сумісність з FAA Так Ні
Вага 3 фунти 4 фунти
Розміри 8.5″ x 6.0″ x 2.0″ 10.0″ x 6.0″ x 2.0″

Zopec Explore Oxygen

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Розроблений для забезпечення резервного живлення апарату CPAP та кисневого концентратора одночасно, Zopec Explore Oxygen. це, по суті, найбільша і найгірша батарея в серії Explore. Завдяки двом спеціальним розеткам змінного струму, Explore Oxygen може похвалитися приголомшливою потужністю 576 Вт-год, яка може живити ваш апарат без зволожувача або трубки з підігрівом до 8 ночей за температури 10 см рН2О.

Однак, що дійсно особливе в акумуляторі Explore Oxygen, так це його платиновий клас захисту ДБЖ. У той час як інші акумулятори просто вимикаються при відключенні електроенергії, якщо ви спите зі зволожувачем і трубкою з підігрівом, Explore Oxygen плавно перемикається і продовжує проводити терапію протягом всієї ночі. Інші акумулятори не можуть цього зробити через нижчі показники захисту від ДБЖ, і це єдина резервна батарея для CPAP з платиновим рейтингом у цьому списку.

Не дивно, що Zopec Explore Oxygen сумісний з усіма сучасними апаратами CPAP і більшістю дрібних приладів. Однак Explore Oxygen виробляє модифіковану синусоїду, тому якщо ви використовуєте старий апарат, який вимагає чистої синусоїди, він не буде працювати так ефективно з цим акумулятором і з часом може спричинити знос вашого апарату.

Недоліки: Безумовно, найбільш очевидним недоліком Explore Oxygen є його розмір і вага. Він не схвалений для авіаперельотів через свою велику ємність і має такі ж температурні рекомендації, як і інші літій-іонні акумулятори в цьому списку, хоча ми не очікуємо, що хтось візьме цей акумулятор в похід, якщо тільки це не на тривалий період часу.

ОсобливостіДосліджуйте кисень
Тип елемента живлення Літій-іонний Panasonic
Ємність заряду у Ватт-годинах 576 Вт-год
Номінальна потужність AC 110 В, 60 Гц, 250 Вт
USB-роз’єм 2 порти. 5В, 3.4A
USB-C 1 порт. 5В, 3А
Термін служби 500 циклів заряду
Індикатор заряду акумулятора Цифровий дисплей
Час перезарядки До 12 годин
Чи може він функціонувати як резервний акумулятор? Так
Відповідає вимогам FAA Ні
Вага 7.5 фунтів
Розміри 10.0″ x 6.0″ x 3.0″

Акумулятор BPS Universal Freedom V2 Travel CPAP для подорожей

Оновлення оригінальної дорожньої акумуляторної батареї BPS Freedom CPAP, Universal Freedom V2 Travel CPAP Battery Kit має на 20% довший час роботи від батареї та залишає громіздкі адаптери в минулому. Цей комплект акумуляторів включає універсальний комплект кабелів, який працює майже з усіма апаратами CPAP, за винятком HDM Z2 Auto. Freedom V2 працює як з 12В, так і з 24В машинами.

Freedom V2 може заряджатися всього за дві години і дозволяє вашому апарату CPAP працювати від однієї до трьох ночей. Він також має цифровий дисплей для відстеження рівня заряду та схвалений FAA і TSA для авіаперельотів.

Universal Freedom V2 сумісний з:

  • AirSense 11
  • Апарати серії 10 AirSense, AirCurve або AirStart з функціями AirSense, AirCurve або AirStart
  • Машини серії DreamStation
  • AirMini
  • ResMed S9

Недоліки: Universal Freedom V2 не має повнорозмірної розетки змінного струму, як інші акумуляторні батареї, такі як Portable Outlet, і має обмежену сумісність. Як літій-іонний акумулятор, Freedom V2 не витримує надмірно високих температур протягом тривалого часу. Не може працювати при температурі вище 104° F, що означає, що він не є ідеальним вибором для кемпінгу або походів у спекотному кліматі.

ОсобливостіТехнічні характеристики
Тип елемента живлення Літій-іонний LG / Samsung
Ємність заряду у ват-годинах 99.9Wh
Номінальна потужність DC 12-24V, 8A
USB-роз’єм 1 порт. 5В, 2.4A
Термін служби 500 циклів заряджання
Індикатор заряду акумулятора Цифровий екран
Час підзарядки 2-3 години при 90 Вт I 3-4 години при 60 Вт I 8-9 годин при 20 Вт
Чи може він функціонувати як резервна батарея? Так
Сумісний з FAA Так
Вага 1.7 фунтів
Розміри 4.8″ x 7.5″ x 0.8″

Портативна розетка ДБЖ Акумулятор

Якщо ви їдете туди, де немає електричної розетки, ви оціните зручність акумулятора ДБЖ для портативної розетки. Найбільша перевага портативної розетки. це її універсальність. Ви можете живити апарат CPAP, мобільний телефон, ноутбук або будь-який інший пристрій, що використовує стандартний блок живлення змінного струму!

Портативну розетку також можна налаштувати як джерело безперебійного живлення, щоб продовжувати терапію під час відключення електроенергії. Має USB-порт для одночасного заряджання мобільного пристрою та детальний кольоровий дисплей.

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Портативна розетка ДБЖ сумісна з усіма сучасними апаратами CPAP та більшістю невеликих приладів завдяки спеціальній розетці змінного струму. Цей акумулятор виробляє модифіковану синусоїду, тому якщо ви використовуєте старий апарат, який вимагає чистої синусоїди, він не буде працювати так само плавно з цим акумулятором, що може призвести до зносу вашого апарата з часом.

Недоліки: Єдиним реальним недоліком ДБЖ з портативною розеткою є його вага та розмір порівняно з іншими схваленими FAA акумуляторами CPAP. Він також пропонує лише один порт USB, хоча це 3.0A Порт швидкого заряду, якого немає у більшості інших акумуляторів. Як літій-іонний акумулятор, він також не витримує надмірно високих температур протягом тривалого часу. Він не може працювати при температурі вище 104° F, що означає, що він не може бути ідеальним вибором для кемпінгу або походів у спекотному кліматі.

ОсобливостіТехнічні характеристики
Тип елемента живлення Літій-іонний LG
Ємність заряду у ват-годинах 159 Вт-год
Номінальна потужність AC 110V, 60Hz, 100W
USB вихід 1 порт. 5В, 3.0A
Тривалість життя 500 циклів заряду
Індикатор заряду акумулятора Цифровий екран
Час перезарядки 4-5 годин
Чи може він функціонувати як резервний акумулятор? Так
Відповідає вимогам FAA Так
Вага 2.9 фунтів
Розміри 5-3/8 “x 9″ x 1.5”

Літієвий залізо-фосфатний акумулятор EXP96 Pro

Акумулятор EXP96 Pro є найдовговічнішим акумулятором CPAP у цьому списку, він забезпечує до шести повних ночей використання CPAP в автономному режимі! Хоча це число отримано в результаті тестування без підігріву трубки або зволоження, EXP96 все одно повинен забезпечити принаймні дві повні ночі терапії для більшості апаратів, навіть при 14-16 см H2O.

EXP96 Pro має два порти USB та один порт USB Type-C для підключення мобільних пристроїв одночасно з терапією CPAP. Замість літій-іонних елементів у EXP96 Pro використовується літій-залізо-фосфатна технологія, завдяки чому батарея має вдесятеро довший термін служби та вищу толерантність до температурних коливань, ніж літій-іонні батареї. Він може живити ваші пристрої в діапазоні від.4° F і 132° F і не є легкозаймистим, як літій-іонні акумулятори.

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

EXP96 Pro сумісний з:

  • AirSense 11 (з адаптером постійного струму AS11)
  • AirMini
  • AirSense 10
  • AirCurve
  • AirStart
  • DreamStation Auto
  • Система один
  • HDM Z1 та Z2
  • IntelliPAP
  • Transcend

Недоліки: Вам знадобляться кабелі постійного струму для підзарядки вашого конкретного пристрою або інвертор, якщо ви використовуєте апарат, який потребує живлення від мережі змінного струму. Акумулятор EXP96 Pro не схвалений FAA, оскільки він перевищує максимальну вимогу до ємності 160 Вт/год, встановлену правилами FAA. Це також найважчий акумулятор CPAP у цьому списку.

ОсобливостіТехнічні характеристики
Тип елемента живлення Літій-залізо-фосфатна
Ємність заряду у ват-годинах 307.2 Вт-год
Номінальна потужність DC 12-24 В
USB-роз’єм 2 порти. 5В, 2.4A 3.6-12V, 1.5-3.0A1 Порт USB-C
Тривалість життя 5000 циклів заряду
Індикатор заряду акумулятора Індикатори стану
Час перезарядки 10-12 годин
Чи може він функціонувати як резервний акумулятор? Так
Відповідає вимогам FAA Немає
Вага 6.5 фунтів
Розміри 6″ x 8.2″ x 3″

Літієвий залізо-фосфатний акумулятор EXP48 Pro

Завдяки EXP48 Pro ви можете підтримувати роботу вашого CPAP-апарату в дорозі до чотирьох ночей на одному заряді. EXP48 Pro схвалений для використання в польоті і працює за тією ж літій-залізо-фосфатною технологією, що і EXP96 Pro.

Завдяки наявності одного порту USB-C та двох портів USB для зарядки, один з яких підтримує функцію швидкої зарядки, ви зможете живити до трьох додаткових пристроїв на додаток до вашого CPAP-апарату! Також має вбудовані гумові пробки та міцний зовнішній корпус, ідеально підходить для польотів та інших подорожей.

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

EXP48 Pro сумісний з:

  • AirSense 11 (з адаптером постійного струму AS11)
  • AirMini
  • AirSense 10
  • AirCurve
  • AirStart
  • DreamStation Auto
  • HDM Z1 і Z2
  • IntelliPAP
  • Transcend

Недоліки: Як і для EXP96 Pro, вам знадобиться спеціальний зарядний пристрій постійного струму. Це також другий за вагою акумулятор у цьому списку.

ОсобливостіТехнічні характеристики
Тип елемента живлення Літій-залізо-фосфатний
Ємність заряду у ват-годинах 154Wh
Номінальна потужність DC 12-24 В
Вихід USB 2 порти. 5В, 2.4A 3.6-12V, 1.5-3.0A1 Порт USB-C
Тривалість життя 5000 циклів заряду
Індикатор заряду батареї Індикатори стану
Час перезарядки 4-6 годин
Чи може він функціонувати як резервний акумулятор? Так
Відповідає вимогам FAA Так
Вага 3.3 фунти
Розміри 6″ x 8.2″ x 1.6″

Який розмір акумулятора потрібен для мого CPAP?

Окрім сумісності з вашим пристроєм, найважливішим аспектом при покупці акумулятора є його ємність. Ємність акумулятора вимірюється у ват-годинах (Вт-год), і те, наскільки далеко ви можете розтягнути ці ват-години, залежить від вашої машини, а також від налаштувань тиску та комфорту.

Більшість CPAP-апаратів споживають 30-60 Вт при тиску 5-10 см H2O без зволожувача або нагрівальної трубки, але пікове споживання енергії може досягати 90-110 Вт для апаратів, що працюють зі зволожувачем при більш високому тиску.

Простіше кажучи, одна ват-година енергії була б спожита, якби ваш CPAP апарат працював на одному ватті протягом однієї години. Розглядаючи реальний приклад, візьмемо Medistrom Pilot-24, який має потужність 99.9 Вт-год, і ResMed AirMini, який працює при середньому рівні всмоктування 6.3W.

Розділивши 99.9 Вт-год при середній тривалості затягування 6.3 Вт на годину, ми бачимо, що Medistrom Pilot-24 міг би живити AirMini протягом 15.8 годин до необхідності підзарядки. припускаючи, що споживання енергії залишається на рівні 6.3 Вт весь час. Однак зверніть увагу, що це лише загальне правило, на яке можуть впливати багато змінних, про які ми вже згадували, на додаток до того, чи живить батарея змінний або постійний струм. Транспортабельні апарати CPAP також значно енергоефективніші, ніж їх повнорозмірні аналоги.

Також варто зазначити, що якщо ви плануєте подорожувати літаком з новим акумулятором, ви будете обмежені ємністю 160 Вт-год відповідно до рекомендацій FAA та TSA. Однак, якщо ви плануєте використовувати акумулятор як резервне джерело живлення, вам знадобиться акумулятор найбільшої ємності, яку ви можете собі дозволити.

Час роботи акумулятора

Більшість літій-іонних акумуляторів CPAP розраховані на роботу принаймні одну ніч на одному заряді, хоча деякі з них можуть витримати дві або більше ночей. Однак час роботи акумулятора може змінюватися в залежності від цього:

  • Тип/вік машини
  • Налаштування тиску
  • Використання зволоження
  • Рівень висоти над рівнем моря
  • Використання інвертора

Оскільки існує так багато змінних, які можуть вплинути на час роботи вашого CPAP-апарату від акумулятора, ми рекомендуємо провести 1-2 тижні, живлячи ваш CPAP-апарат виключно від нового акумулятора, перш ніж вам коли-небудь доведеться покладатися на нього поза домом.

Це допоможе вам встановити розумні очікування від акумулятора і дозволить вам точно визначити рівень вологості, який ви можете витримати, не розряджаючи акумулятор до кінця ночі. Це також дасть вам гарне уявлення про те, скільки часу потрібно для підзарядки акумулятора.

Як збільшити час роботи від акумулятора

Якщо у вас є можливість, є кілька речей, якими ви можете пожертвувати, щоб збільшити час роботи від акумулятора. Похід з апаратом CPAP або робота від резервного джерела живлення не завжди може бути найкомфортнішим досвідом, і для досягнення найкращих результатів вам може знадобитися шланг з підігрівом:

  • Відмовтеся від зволоження
  • Використовуйте стандартний шланг без підігріву
  • Уникайте використання інвертора, якщо це можливо
  • Використовуйте апарат APAP (може зменшити навантаження на батарею, використовуючи найнижчий необхідний тиск)

Пересувний CPAP-апарат, як правило, працює набагато краще від акумулятора, ніж повнорозмірний апарат. Також може допомогти використання акумулятора для конкретного апарата замість універсального акумулятора, якщо виробник випускає такий. Хорошим прикладом цього є акумулятор з подовженим терміном служби для портативних CPAP-апаратів Z1 і Z2 або Resmed Power Station II для апаратів ResMed S9, AirSense 10 і AirCurve 10.

Найбільш значний вплив на час роботи акумулятора матиме те, чи будете ви використовувати зволожувач повітря та трубку з підігрівом (якщо вона у вас є). Нижче наведено оцінку того, як змінюється час автономної роботи залежно від цих факторів (на основі акумулятора Zopec Explore 5500 ємністю 160 Вт-год):

AirSense 10 DreamStation
Без зволожувача або трубки з підігрівом 16 годин 21 година
Зволожувач на середньому рівні, без нагрівальної трубки 8 годин 6 годин
Зволожувач та підігрівна трубка на середньому рівні 4 години 4 години

Чи відповідають акумулятори CPAP вимогам FAA?

Для тих, хто часто подорожує, у нас є чудова новина! Багато акумуляторів CPAP схвалено для використання в польоті, і їх можна використовувати для безпечного живлення вашого апарата CPAP під час подорожі до наступного пункту призначення. Багато акумуляторів є легкими та ультрапортативними, тому їх легко помістити в ручну поклажу.

Ви нарешті зможете виспатися навіть під час найдовших перельотів і дістатися до місця призначення бадьорими та свіжими. Якщо ви часто літаєте, дорожній CPAP-апарат також може бути корисним для ваших подорожей.

Рекомендації FAA та TSA щодо літій-іонних акумуляторів:

Згідно з рекомендаціями TSA та FAA, літій-іонні акумулятори, такі як акумулятори CPAP, повинні зберігатися лише в ручній поклажі та заборонені до перевезення в зареєстрованому багажі. Відкриті клеми акумулятора також повинні бути закриті та захищені від прямого контакту з будь-яким іншим металом, щоб запобігти випадковому короткому замиканню.

Не існує технічних обмежень на кількість літій-іонних акумуляторів, які ви можете взяти в ручну поклажу, за умови, що жоден з них не перевищує 100 Вт-год, а також за умови, що вони призначені для особистого використання, а не для перепродажу чи розповсюдження. Ви також можете взяти з собою до двох запасних акумуляторів великої ємності з максимальною потужністю 160 Вт-год кожен, хоча FAA стверджує, що ці запасні акумулятори дозволені лише на розсуд вашої авіакомпанії. На щастя, на момент написання цієї статті кожна велика американська авіакомпанія дозволяє використовувати ці запасні акумулятори великої ємності, включаючи Delta, United, American Airlines та Southwest.

Які акумулятори CPAP схвалені FAA для використання в польоті?

Однією з найпопулярніших літій-іонних батарей, схвалених FAA, є Medistrom Pilot-24 Lite. Це одна з найлегших батарей CPAP і сумісна з багатьма популярними апаратами CPAP. Літій-іонні акумулятори є найкращими, коли мова йде про використання в польоті, і єдиними акумуляторами в цьому списку, які насправді не схвалені FAA, є EXP96 Pro, Zopec Explore 8000 та Zopec Explore Oxygen через їхню велику ємність, яка перевищує 160 Втгод.

Заключні думки

Ми сподіваємося, що цей посібник допоміг вам підготуватися до вибору найкращого акумулятора CPAP для вашого апарата або наступної подорожі!

Не забудьте ретельно протестувати та вивчити новий акумулятор у комфортних домашніх умовах задовго до будь-якої подорожі, в яку ви плануєте його взяти. Пам’ятайте про температурні обмеження вашого акумулятора та рекомендації FAA, якщо ви літаєте. Нарешті, переконайтеся, що у вас є спеціальні кабелі або адаптери, які можуть знадобитися для комбінації CPAP/батареї.

Універсальні акумулятори, такі як Portable Outlet та Zopec Voyage, є чудовим вибором завдяки своїй універсальності, але акумулятори для конкретного апарату можуть бути краще оптимізовані для споживання енергії, тому обов’язково вивчіть свої можливості перед покупкою.

Незалежно від того, вирушаєте ви в дорогу чи обираєте резервну батарею, ви не помилитеся, якщо матимете під рукою батарею CPAP, готову до роботи!

Ерік пише для CPAP.з 2021 року, де він поєднує свою пристрасть до розуміння нюансів складних тем із прагненням навчати людей з діагнозом “апное сну”. Завдяки ретельному дослідженню, емпатії та знанню продуктів, він допомагає читачам впевнено орієнтуватися у світі CPAP-терапії та повернути собі спокійний сон, необхідний для захисту здоров’я та повноцінного життя.

Посібник для покупців джерел безперебійного живлення

Мережевий фільтр врятує ваше обладнання; ДБЖ зробить це і врятує вашу роботу. або дозволить вам зберегти гру після відключення електроенергії.

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Джерело безперебійного живлення (ДБЖ) пропонує просте рішення: це акумуляторна батарея в коробці з достатньою ємністю, щоб забезпечити роботу пристроїв, підключених до розеток змінного струму, від декількох хвилин до декількох годин, залежно від ваших потреб та поєднання обладнання. Це може дозволити вам зберегти інтернет-сервіс активним під час тривалого відключення електроенергії, дати п’ять хвилин, необхідних для автоматичного вимкнення настільного комп‘ютера з жорстким диском, і уникнути втрати роботи (або, в гіршому випадку, запуску програмного забезпечення для відновлення дисків).

З точки зору розваг, це може дати вам достатньо часу, щоб зберегти гру після відключення електроенергії або. що, можливо, ще важливіше. попередити інших учасників командної багатокористувацької гри, що вам потрібно вийти з неї, щоб вам не нарахували штраф за достроковий вихід з гри.

Ця стаття була оновлена в липні 2022 року, щоб додати посилання на наш огляд ДБЖ IOGear GBB1000N.

ДБЖ також виконує функцію захисту від перенапруги і допомагає вашому обладнанню та часу безперебійної роботи, компенсуючи тимчасові перепади напруги та інші примхи електромереж, деякі з яких можуть призвести до пошкодження комп‘ютерних блоків живлення. Для більшості систем ДБЖ може забезпечити значний рівень душевного спокою в поєднанні з додатковим часом безперебійної роботи і меншими втратами.

ДБЖ не є чимось новим. Вони датуються десятиліттями. Але вартість ще ніколи не була такою низькою, а кількість варіантів ще ніколи не була такою великою. У цьому вступі я допоможу вам зрозуміти, що може запропонувати ДБЖ, розібратися з вашими потребами та дати попередні рекомендації щодо придбання. Пізніше в цьому році TechHive запропонує огляди моделей ДБЖ, які підходять для дому та малих офісів, з яких ви зможете зробити обґрунтований вибір.

Безперебійний. ключове слово

ДБЖ з’явилося в епоху, коли електроніка була крихкою, а накопичувачі легко виходили з ладу. Вони були розроблені для забезпечення безперервного або “безперебійного” живлення для запобігання безлічі проблем. Вперше вони були знайдені в серверних стійках і використовувалися з мережевим обладнанням, поки ціна і формат не знизилися, щоб зробити їх придатними для використання з домашнім і малим офісним обладнанням.

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Будь-який ваш пристрій, який раптово втратив живлення і мав жорсткий диск, може виявитися з пошкодженою директорією або навіть фізично пошкодженим, якщо головка диска врізалася в іншу частину механізму. Інше обладнання, яке завантажувало свою прошивку з мікросхем і працювало з використанням енергозалежної пам’яті, також могло втратити цінний кеш інформації і потребувало певного часу для її повторної збірки.

ДБЖ Cyberpower CP800AVR

Жорсткі диски еволюціонували, щоб краще справлятися з перебоями живлення (і прискоренням в ноутбуках), а всі портативні пристрої та більшість нових комп’ютерів перейшли на нерухомі твердотільні накопичувачі (SSD), які не мають внутрішніх шпинделів і головок зчитування/запису. Вбудовані пристрої. від модемів і маршрутизаторів до смарт-пристроїв і відеореєстраторів. стали більш стійкими і швидше завантажуються. Більшість пристроїв, що продаються сьогодні, мають SSD, флеш-пам’ять або карти пам’яті.

Якщо ваш стаціонарний комп‘ютер, що працює без акумулятора, раптово вимкнеться, це може призвести до пошкодження документів, втрати останнього стану електронної таблиці або до того, що вам доведеться відновлювати диск або перевстановлювати операційну систему. Уникнення таких ситуацій, особливо якщо ви регулярно стикаєтеся з незначними проблемами з електроживленням вдома, може заощадити вам принаймні час на відновлення втраченої роботи і, можливо, витрати на програмне забезпечення для відновлення диска, навіть якщо ваше обладнання залишиться цілим і неушкодженим.

Більш поширена проблема може виникнути через мережеве обладнання, яке має скромні вимоги до енергоспоживання. Втрата живлення означає втрату доступу до Інтернету, навіть якщо ваша кабельна, DSL або оптоволоконна лінія залишається під напругою або активною від фізичної станції провайдера або сусідньої точки з’єднання, а не від трансформатора у вашій будівлі або кварталі. ДБЖ може підтримувати працездатність вашої мережі, поки енергокомпанія відновлює живлення, навіть якщо це займе кілька годин.

Коли вимикається електрика, вмикається батарея ДБЖ. ДБЖ забезпечує очікувану потужність для всіх підключених пристроїв, доки не розрядиться батарея. Сучасне ДБЖ може також сигналізувати комп’ютеру про низку факторів, включаючи час, що залишився, або запускати вимкнення через вбудоване програмне забезпечення (як у випадку з Energy Saver в macOS) або встановлене програмне забезпечення.

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Однією з ключових відмінностей між ДБЖ, призначеними для дому та окремих пристроїв в офісі, є ємність акумулятора. Ви можете придбати пристрої з батареями різного розміру, і чим більша ємність батареї, тим довший час роботи ви отримаєте або більше обладнання, яке можна підтримувати за допомогою одного ДБЖ. У деяких випадках може мати сенс придбати два або більше ДБЖ, щоб покрити все необхідне обладнання, яке у вас є, кожен з яких має відповідну потужність.

AmazonBasics ДБЖ в режимі очікування 800VA 450W з захистом від перенапруги та резервним акумулятором

Батареї потребують заміни, хоча це може бути через дуже тривалий період. ДБЖ, як правило, має світловий або звуковий сигнал, який вказує на необхідність заміни батареї, і може вказувати на це за допомогою програмного забезпечення, що працює на комп’ютері, до якого він підключений.

З великою потужністю приходить велике перетворення енергії

ДБЖ для споживачів і малого бізнесу бувають в режимі очікування та лінійно-інтерактивні версії. Пристрої в режимі очікування тримають батарею готовою до автоматичного використання на вимогу, але в іншому випадку вони перебувають в режимі очікування, як і вказує їхня назва. Мережева інтерактивна версія подає живлення через інвертор від стіни до підключених пристроїв, одночасно заряджаючи батарею. Він може регулювати потужність, згладжуючи максимуми і мінімуми, і перемикатися на батарею протягом декількох мілісекунд. (Інші типи набагато дорожчі або призначені для критично важливих систем і більшого енергоспоживання).)

Кілька років тому різниця в цінах була досить високою, і вам доводилося реально балансувати між потребою в певних функціях та їх вартістю. Можливо, ви захочете вибрати ДБЖ з можливістю взаємодії з мережею через його переваги, які включають менший знос батареї, що подовжує термін її служби. Заміна акумуляторів коштує відносно дорого, і становить значну частину від початкової вартості пристрою, тому подовження терміну їхньої служби знижує загальну вартість володіння.

ДБЖ. це не просто забезпечення живлення при перерві в подачі електроенергії, і це ще одна відмінність між режимом очікування та інтерактивним підходом до роботи з мережею.

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Ці три коливання напруги можуть траплятися регулярно або нечасто в мережі, що постачається вашим постачальником електроенергії:

  • Стрибки напруги: В електромережах іноді трапляються короткочасні стрибки напруги, які можуть впливати на електроніку, іноді перегоряючи блок живлення або виводячи з ладу весь пристрій. Захист від перенапруги ефективно відсікає напругу вище певного безпечного діапазону.
  • Провисання: У вашому будинку або офісі може виникнути короткочасне падіння напруги, коли вмикається щось із великим двигуном, наприклад, сушарка для білизни або тепловий насос. іноді навіть у сусідній квартирі, будинку або будівлі.
  • Зниження напруги (“брауаут”): У деяких випадках при високому електроспоживанні на певній території, енергопостачальна компанія може знизити напругу на тривалий період, щоб уникнути повного знеструмлення. Це може вивести з ладу промислове та побутове обладнання з моторним приводом. багато приладів мають двигуни, які часто приводять у дію компресор, як у холодильнику чи морозильній камері. В електроніці тривале зниження напруги може призвести до пошкодження деяких джерел живлення.

Резервна модель, як правило, покладається на боротьбу з надмірною напругою за допомогою вбудованих металооксидних варисторів (MOV), як і в автономних пристроях захисту від перенапруги. Ці MOV перемикають живлення на землю, але з часом перегорають після тривалого використання. На цьому етапі всі перевірені мною моделі ДБЖ перестають пропускати живлення. (Це на відміну від більшості мережевих фільтрів, які гасять “захищений” світлодіод на передній панелі, але продовжують подавати живлення).)

У разі перепадів напруги та зниженої напруги модель в режимі очікування підключається до акумулятора. Якщо це відбувається часто або швидко, ваш ДБЖ може не впоратися із завданням і забезпечити достатню затримку, щоб настільна система або жорсткий диск втратили живлення на достатньо довгий час, щоб зупинити операційну систему або вийти з ладу.

Tripp Lite Smart1500LCDT

Лінійно-інтерактивний ДБЖ безперервно подає живлення через кондиціонер, який заряджає батарею і регулює потужність. Це автоматичне регулювання напруги, відоме як AVR, може перетворювати напругу в міру необхідності, щоб забезпечити чисте живлення підключених розеток, не покладаючись на батарею. У лінійно-інтерактивній моделі батарея використовується лише в крайньому випадку.

Існує ще одна остання характеристика ДБЖ, яку можна знайти як в інтерактивних моделях, що працюють в режимі очікування, так і в інтерактивних моделях, що працюють від мережі: плавність генерації змінного струму, що виробляється моделлю з постійного струму, який виходить з її акумулятора. Змінний струм плавно змінює свій потік потужності 60 разів на секунду, і ДБЖ повинен імітувати цей потік, який можна представити у вигляді хвилеподібної синусоїди.

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

ДБЖ може виробляти чисту синусоїду, що збільшує вартість, або ступінчасту синусоїду, в якій потужність змінюється більш різко вгору і вниз по мірі чергування. Груба імітація синусоїди може стати перешкодою для певних типів комп’ютерних блоків живлення, які мають компоненти, що погано реагують на зміну напруги. Це може спричинити передчасний знос компонентів або призвести до їх повного вимкнення чи додаткового пошкодження.

Якщо ваш пристрій має активну корекцію коефіцієнта потужності (PFC) або містить тендітну або чутливу електроніку, особливо для аудіозапису, вам, швидше за все, потрібна чиста синусоїда. Не завжди легко з’ясувати, чи має ваш пристрій активний PFC; якщо ви сумніваєтеся, обирайте чисту синусоїду. додаткові витрати значно зменшаться.

Навіть для обладнання, яке не схильне до проблем з електроживленням, ступінчаста синусоїда може спричинити сильне завивання джерела живлення, коли воно працює від акумулятора.

Ще одна особливість ДБЖ, яка також може бути корисною: дешевші моделі мають один або кілька світлодіодів для індикації певних елементів стану, наприклад, роботи від резервного джерела живлення або необхідності заміни внутрішнього акумулятора. Інші мають РК-екран (іноді з підсвічуванням), який надає різноманітну інформацію, іноді надмірну кількість, яку можна переглянути за допомогою програмного забезпечення, встановленого на підключеному комп’ютері.

Усі ДБЖ мають вбудовані звукові сигнали про перебої в роботі, і деякі з них досить гучні.

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Визначення потреб у ДБЖ

Більшість з нас планують два основні сценарії: підтримувати мережу в робочому стані та запобігати раптовому вимкненню комп‘ютерів, що працюють від мережі змінного струму. Це передбачає дуже різний вибір апаратного забезпечення та конфігурації.

Однак є одна спільна риса між ними: наявність достатньої кількості розеток, розташованих на правильній відстані, щоб підключити всі ваші пристрої безпосередньо до розетки. Більшість ДБЖ мають як розетки з живленням від акумулятора, так і розетки з захистом від перенапруги, які не підключені до акумулятора. Вам потрібно вивчити кількість і розташування пристроїв, оскільки не рекомендується підключати подовжувач або інші подовжувачі до розеток ДБЖ, оскільки це збільшує ризик виникнення пожежі.

Це може бути особливо складно, якщо у вас є великі адаптери змінного струму типу “настінна бородавка” або ширші за середні вилки змінного струму.

Сценарій 1: Підтримуйте мережу в робочому стані

APC Smart-UPS C 1000VA (модель SMC1000)

Вивчіть усі пристрої, що входять до складу вашої мережі. Це може бути широкосмуговий модем, VoIP-адаптер для телефонних дзвінків, один або кілька Wi-Fi роутерів, один або кілька Ethernet-комутаторів та/або концентратор “розумного будинку”. Оскільки ці пристрої можуть бути розкидані по всьому будинку або офісу, вам може знадобитися два або більше ДБЖ, щоб підтримувати мережу в робочому стані.

Якщо у вас є модем, маршрутизатор і комутатор (а також VoIP-адаптер, якщо він вам потрібен), які знаходяться в безпосередній близькості один від одного, можливо, ви зможете жити без інших частин вашої мережі під час збоїв. Цілком ймовірно, що ви вже підключили це обладнання до мережевого фільтра. (Ці пристрої, як правило, не користуються підтримкою ДБЖ від просідання/зниження напруги, оскільки їхні адаптери постійного струму, як правило, забезпечують живлення в більш широкому діапазоні обставин).)

Можливо, у вас вже є простий резервний акумулятор, вбудований або включений в один або кілька елементів обладнання. Багато концентраторів розумного будинку мають вбудовану резервну батарею. А оскільки державні регулятори зазвичай вимагають багатогодинної резервної батареї для послуг VoIP, ваш широкосмуговий модем або VoIP-адаптер може мати внутрішню батарею з цієї причини.

Щоб дізнатися, який розмір ДБЖ вам потрібен, перевірте технічні характеристики всього вашого обладнання. Зазвичай він відлитий із пластику чорним по чорному в 4-х точках на нижній стороні шестерні або на перетворювачі постійного струму, який ви підключаєте безпосередньо до розетки або який складається з двох частин з колодкою між адаптером для вашого пристрою та стандартним шнуром для розетки змінного струму. Числа, які ви шукаєте. це напруга та сила струму постійного струму, наприклад, 12 вольт і 1.5 ампер, або загальна потужність, наприклад, 18 Вт.

Складіть ці величини, і ви зможете використовувати інструменти планування, щоб знайти потрібну одиницю виміру. Наприклад, APC пропонує розширену таблицю часу роботи, в якій вказана потужність і час роботи для кожного з пристроїв. Ви також можете скористатися калькулятором на сайті, в якому ви додаєте пристрої або вати, і він надає рекомендації щодо того, які блоки слід придбати і скільки часу кожен з них може працювати при такому навантаженні.

Для більшості комбінацій обладнання та доступних блоків ви зможете підтримувати роботу мережевого обладнання принаймні годину повністю від акумулятора. Витратьте більше коштів або придбайте кілька блоків, і ви зможете збільшити час роботи від двох до восьми годин.

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

Сценарій 2: Перекриття перепадів напруги та вимкнення комп‘ютера

Ваша мета. переконатися, що всі пристрої, які повинні продовжувати працювати, мають достатньо потужності для цього під час короткого збою в електромережі, а також для вимкнення. бажано автоматично. під час будь-якого збою, що триває більше кількох хвилин.

Слід враховувати два окремі аспекти живлення: електричне навантаження, яке створюють пристрої, підключені до розеток ДБЖ із живленням від батареї, і ємність внутрішньої батареї ДБЖ, яка визначає, як довго може подаватися енергія при певному підключеному навантаженні. (Розетки, захищені лише від стрибків напруги, мають набагато вищу межу навантаження, яку комп’ютерне обладнання не зможе перевищити).)

Почніть з підрахунку загальної потужності для всього обладнання, яке ви збираєтеся підключити, так само, як і для мережевого обладнання. Більшість обладнання показуватиме одне число для ват або максимальну споживану потужність; якщо воно показує лише ампер (або ампер), помножте 120 (для вольт) на вказані ампер, щоб отримати вати. У моєму офісі є iMac, зовнішній дисплей, USB-концентратор і два зовнішні жорсткі диски. Це складає близько 250 Вт.

За допомогою цього числа ви можете перевірити максимальне навантаження на ДБЖ, яке часто вказується в вольт-амперах (ВА) або ватах, або в обох одиницях. Хоча вольти, помножені на ампер і вати, повинні бути рівними, виробники ДБЖ використовують іншу формулу. що, ймовірно, є поганою ідеєю. Потужність ДБЖ у ватах. це вольти, помножені на ампер, помножені на коефіцієнт потужності, або ефективність, з якою блок живлення комп’ютера чи іншого пристрою подає живлення від свого входу змінного струму до його компонентів.

зробіть, комп, ютерний, працював, година, хвилинами

На практиці ви все одно можете скласти всі свої пристрої у ватах і використовувати їх як індикатор, щоб знайти ДБЖ, який перевищує цю суму з деяким запасом: ви не можете перевищити коефіцієнт навантаження ДБЖ з вашим обладнанням, інакше він не працюватиме. (Якщо ДБЖ має номінальну потужність лише у ВА, помножте це число на коефіцієнт потужності 0).6 або 60%, щоб отримати нижній рівень у ватах.)

Маючи це число на руках, ви можете переглянути час роботи моделей, які можуть витримати ваше загальне навантаження, звернувшись до цифр, графіків або калькуляторів, зазначених вище, які виробники надають, щоб оцінити, скільки хвилин ви можете працювати лише від акумулятора.

З моїм iMac, налаштованим на 250 Вт, у мене є кілька варіантів у діапазоні від 100 до 150 Вт, які мають максимальне навантаження, що значно перевищує цю цифру, і можуть забезпечити п’ять або більше хвилин роботи в режимі очікування.

Також дуже важливо вибрати модель ДБЖ, яка має USB-роз’єм для підключення до настільного комп‘ютера, а також сумісне програмне забезпечення для вашої операційної системи. Хоча macOS і Windows мають вбудовані функції керування живленням, які можуть автоматично розпізнавати сумісне обладнання ДБЖ, вам може знадобитися додаткове програмне забезпечення для налаштування параметрів ДБЖ (наприклад, звукових сигналів) або для надання детальних звітів і діаграм про якість живлення та інциденти.

Інструменти керування живленням ОС та програмне забезпечення від виробників ДБЖ дають вам можливість створювати безпечні умови автоматичного вимкнення. Ви можете визначити сценарій на кшталт: “Якщо відключення триває більше трьох хвилин або якщо заряд батареї становить менше 50 відсотків, розпочати негайне безпечне вимкнення”.”

Також важливо переконатися, що всі запущені програми можуть завершити роботу без втрати даних, а не зупинити вимкнення. Наприклад, незбережений файл Word може перешкодити Windows завершити завершення роботи. У macOS програма Terminal за замовчуванням відмовляється завершувати роботу, якщо є активний віддалений сеанс, але її можна налаштувати так, щоб ігнорувати це.

Вибір правильного ДБЖ

Маючи все це на увазі, ось контрольний список для оцінки ДБЖ:

  • Який час безперебійного живлення вам потрібен під час відключення електроенергії? Довгий для мережевого обладнання; короткий для вимкнення комп‘ютера.
  • Скільки ват споживає ваше обладнання? Розрахуйте загальну потужність підключених пристроїв.
  • Чи бувають у вас часті або тривалі перебої в подачі електроенергії? Виберіть інтерактивну лінію замість режиму очікування.
  • Чи покладається комп’ютер на активний PFC? Якщо так, оберіть модель з чистою синусоїдою на виході.
  • Скільки розеток вам потрібно для резервного живлення? Чи всі ваші поточні штекери впишуться в наявний макет?
  • Чи потрібно вам досить часто або детально перевіряти стан ДБЖ, щоб мати змогу користуватися РК-екраном або підключеним програмним забезпеченням?

Ми проводимо огляд декількох джерел безперебійного живлення і будемо оновлювати ці статті з посиланнями на ці огляди по мірі їх завершення. Залишайтеся з нами.

Leave a Reply